Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 153

Θέμα: εμποροι και εμποροι .....η αναζητηση ενος κρανους !!!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    "ΣΩΣΤΑ"...Αν μάλιστα επιπλέον του φπα (που μπορεί να τον έχουν πληρώσει κατά την αγορά...) και του φόρου επι του κέρδους πουλήσουν και το προιόν τους κάτω από το κόστος τους και σε 48 άτοκες δόσεις, θα είναι ακόμα πιο "σωστοί επαγγελματίες"... Βάζω στοίχημα ότι θα έχουν πάρα πολλούς "ευχαριστημένους πελάτες" που θα πίνουν νερό στην υγειά τους... Το ότι θα καταλήξουν χρεωμένοι στην φυλακή ή στους πέντε δρόμους είναι δευτερεύων και άνευ σημασίας..."Ευχαριστημένους" πελάτες να έχουν...
    Ο πελατης εχει παντα δικιο.

"ΣΩΣΤΑ"...Αν μάλιστα επιπλέον του φπα (που μπορεί να τον έχουν πληρώσει κατά την αγορά...) και του φόρου επι του κέρδους πουλήσουν και το προιόν τους κάτω από το κόστος τους και σε 48 άτοκες δόσεις, θα είναι ακόμα πιο "σωστοί επαγγελματίες"... Βάζω στοίχημα ότι θα έχουν πάρα πολλούς "ευχαριστημένους πελάτες" που θα πίνουν νερό στην υγειά τους... Το ότι θα καταλήξουν χρεωμένοι στην φυλακή ή στους πέντε δρόμους είναι δευτερεύων και άνευ σημασίας..."Ευχαριστημένους" πελάτες να έχουν...

τοτε, μπορείτε να κόβετε αποδειξουλα με τα φπα τουσ φορουσ και τα παντα ολα...

αλλιώς, αμα δεν θέλετε να κόβετε, θ πρεπει να αφαιρείτε οποιοδήποτε πόσο θα δίνατε στο ΚΡΑΤΟΣ αν κόβατε απόδειξη...
    ούτε το κέρδος σασ να μειώσετε ουτε να κανετε 1452 άτοκες δοσεις...
    βάζετε στην τσεπη μαύρο το κέρδος , γλιτώνουμε ένα καλό ποσό απο την τιμη αγοράς ...fair deal...
    φυλακη και στους πέντε δρόμους θα σας (μας) στείλει το κράτος και οχι οι πελάτες ή οι εμποροι...

disclaimer

αυτές οι απόψεις είναι του ggs και σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν προτροπή φοροδιαφυγής ή παράνομης συμπεριφοράς.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : 26132462

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : 26132462
    Να δωσω κι εγω ενα λογαριασμο αλληλεγγυης για την αποσβεση του ιδιοτικου χρεους;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    τοτε, μπορείτε να κόβετε αποδειξουλα με τα φπα τουσ φορουσ και τα παντα ολα...

...
    Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα γιατί έχει καταντήσει ανέκδοτο…

Στην λιανική σήμερα, (και όχι στην παροχή υπηρεσιών - εκεί τα πράγματα διαφέρουν) η μη κοπή απόδειξης κατά 80-90% γίνεται μετά από απαίτηση και αφόρητη πίεση του πελάτη ο οποίος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να μειώσει όσο γίνεται το κόστος των αγορών του… Αυτό είναι κάτι που τα μαγαζιά λιανικής (τουλάχιστον όσα δουλεύουν με οργανωμένη μηχανογράφηση) δεν το πολυθέλουν… Γιατί για να μπορείς να πουλάς χωρίς απόδειξη πρέπει και να μπορείς να αγοράζεις μαύρα από τον χονδρέμπορο-εισαγωγέα αλλιώς η αποθήκη σου θα γίνει μαντάρα και στην ετήσια απογραφή ή σε περίπτωση περαίωσης κλεισίματος – αλλαγής καθεστώτος ή σε κάποιον έκτακτο έλεγχο της εφορίας, τα σκατά θα βγουν στην επιφάνεια και θα τα πληρώσεις τρίδιπλα και τετράδιπλα. Μην ξεχνάτε ότι κατά την κοπή του τιμολογίου χονδρικής ο μαγαζάτορας έχει ήδη πληρώσει το φπα της αγοράς και άρα ακόμα και αν πουλήσει το προιόν χωρίς απόδειξη δεν μπορεί να μην εισπράξει τουλάχιστον το μέρος του φπα που αντιστοιχεί στην τιμή χονδρικής.

Ας υποθέσουμε όμως ότι το μαγαζί έχει την δυνατότητα να πάρει και κάποια προϊόντα μαύρα από τον προμηθευτή του...Όμως το να αγοράζεις μαύρα από τους προμηθευτές δεν είναι ούτε πάντα εφικτό, ούτε εύκολο, εμπεριέχει κινδύνους κατά την διακίνηση, και προκύπτουν και κάποια "θεματάκια" που έχουν από πίσω κρυφά κόστη (όπως πχ κασέρι πληρωμές, αδυναμία επιστροφής προϊόντων σε περίπτωση προβλήματος, προβληματική αποθήκη, αδυναμία της μηχανογράφησης να παράσχει σωστά στοιχεία κλπ…).

Ταυτόχρονα το να πουλάς και να διακινείς "μαύρα" εμπεριέχει ένα τεράστιο ρίσκο που κανένα λογικός άνθρωπος δεν θέλει να το αναλάβει-τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο όφελος. Αν ο πελάτης βγαίνοντας από το μαγαζί χωρίς απόδειξη του την πέσει κλιμάκιο της εφορίας (που μου έχει συμβεί τρις και ευτυχώς υπήρχε απόδειξη…) ακόμα και αν είναι ο ίδιος που έχει πιέσει-προκαλέσει να μην κοπεί απόδειξη, είναι 1000% σίγουρο θα κάνει την πάπια και δεν θα έχει καμία επίπτωση… Αντίθετα ο "κακός έμπορος" που του έκανε το χατίρι θα την πληρώσει την νύφη – και θα την πληρώσει ακριβά, πολύ ακριβά... Να μην μιλήσουμε ότι το μαγαζί είναι εκτεθειμένο σε κάθε αιφνιδιαστικό έλεγχο ή σε τυχόν κακόβουλη καταγγελία-ενέργεια… Ακόμα θυμάμαι που με το ζόρι κρατήθηκα και δεν έσπασα στο ξύλο "πελάτη" που αφού μου έπρηξε τα ούμπαλα να μην του κόψω απόδειξη για να γλυτώσει τον φπα μετά από 3 ημέρες μετάνοιωσε για την αγορά και απαιτούσε να επιστρέψει ανοιγμένο-χρησιμοποιημένο προιόν και να πάρει τα χρήματα πίσω αλλιώς θα μου έκανε καταγγελία που δεν του έκοψα απόδειξη… Ναι κύριοι..κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι και δεν φοράνε ταμπέλλα στο μέτωπο για να τους ξεχωρίσεις…

Ο "πελάτης" ελάχιστα από αυτά ξέρει ή κάνει ότι δεν τα ξέρει... Χέστηκε αν στην πέσει η εφορία και σε λουκετάρει ή σου χώσει ένα πρόστιμο 100πλάσιο της αξίας του μαύρου που του έδωσες, χέστηκε αν θα τα πληρώσεις στην περαίωση, χέστηκε αν έχεις ήδη πληρώσει τον φπα της αγοράς χονδρικής… Θέλει να πάρεις εσύ το ρίσκο και να παρανομήσεις εσύ για το δικό του και μόνο όφελος… Θέλει να πάρει χωρίς απόδειξη και να επωφεληθεί τα πάντα αλλά να διατηρήσει εγγύηση και δυνατότητα αλλαγής-επιστροφής… Θέλει τα πάντα την στιγμή που ούτε τον φπα καλά-καλά δεν μπορεί να υπολογίσει και ζητάει να του αφαιρέσεις 23%...Φυσικά τέτοιες απαίτησεις δεν έχει την μαγκιά να τις ξεστομίσει αλλού… Δεν τις ζητάει στον Σκλαβενίτη ή στο Πλαίσιο ή στις αλυσίδες... Στο μαγαζάκι της γειτονιάς και στα φόρουμ θα βγάλει όλα του τα κόμπλεξ… Και δεν θα κάτσει καν να σε ακούσει αν προσπαθήσεις να του εξηγήσεις ότι μερικά πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζεται αν αυτά δεν τον συμφέρουν…

Fair deal και μαλακίες… Το fair deal στην περίπτωση αυτή (και για αυτό λίγο-πολύ έτσι έχει καθιερωθεί στην αγορά) είναι ότι αφού παρανομούν και τα 2 μέρη ( με τον κίνδυνο και το ρίσκο να βρίσκεται πάντα και μόνο στην πλευρά του μαγαζιού) θα πρέπει να μοιράζονται και τα 2 μέρη το όποιο όφελος… όχι κουτσοί-στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα.
    Και για να τελειώνουμε… Προσωπικά στην λιανική έχω σχεδόν μηδενίσει τα "χωρίς απόδειξη" (στην χονδρική έτσι κι αλλιώς ήταν μηδέν)… Θα το κάνω στον ελάχιστο βαθμό που μπορώ να το διαχειριστώ λογιστικά χωρίς να πετάγομαι τα βράδια στον ύπνο μου, στον πελάτη που θα μου το ζητήσει αλλά θα ξηγηθεί καλά, και σε αυτές τις περιπτώσεις θα μοιράσω το όποιο όφελος μεταξύ μαγαζιού και πελάτη που πράγματι καταλαβαίνει και δεν το παίζει ξερόλας ή έξυπνος… Το φπα είναι υποχρέωσή μου προς το κράτος αφού τον έχω εισπράξει από τον πελάτη… Δεν είναι υποχρέωσή μου να τον κλέψω και να του τον χαρίσω, ούτε αν το κάνω αυτό θα με κάνει…"σωστό επαγγελματία"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Οι έμποροι λένε ότι φταίνε οι καταναλωτές και οι καταναλωτές τα φορτώνουν στους εμπόρους. Για άλλη μια φορά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Αγαπητέ ΤΗEOD κλείνεις με την φράση "εάν μπορώ να το διαχειριστώ λογιστικά, στον πελάτη που θα μου ξηγηθεί σωστά, δεν θα είναι ξερόλλας κτλ κτλ". Αυτόματα αρχίζεις κατά την γνώμη μου και "στρογγυλεύεις" τα παραπάνω λεγόμενα σου. Στο ελάχιστο πιθανά, αλλά το κάνεις. Κάποιος άλλος λοιπόν έμπορος με λιγότερα "άγχη" συνείδησης θα το κάνει περισσότερο και πάει λέγοντας.

ΤΟ ΦΠΑ για το οποίο και γίνεται τόσος ντόρος πρακτικά δεν θα έπρεπε να είναι κανενός κέρδος. Είναι προστιθέμενη αξία που είτε μας αρέσει είτε όχι "λογίζεται" του κράτους.

Το ότι έχουμε ταυτίσει την όποια έκπτωση/όφελος ένθεν και ένθεν στην απόδειξη (και κατά βάση στο ΦΠΑ) και μεγαλώσαμε γενιές καταναλωτών με αυτόν τον τρόπο είναι άλλο καπέλο.

Έχω την αίσθηση ότι η ουσία είναι στα υπερκέρδη (όχι τώρα που ήρθε το αυγό στον κώλο, αλλά στα χρόνια των παχιών αγελάδων) και την υπεραξία προϊόντων προς διάθεση, που επί μακρόν χαρακτήριζε πολλές κατηγορίες εμπορίου.
    Quod me nutrit... me destruit.....

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT

Στην λιανική σήμερα, η μη κοπή απόδειξης κατά 80-90% γίνεται μετά από απαίτηση και αφόρητη πίεση του πελάτη
    Ναι, μέχρι και στο σημείο να τους απειλούν ότι θα τους σπάσουν το μαγαζί φτάνουν άμα τους κόβουν απόδειξη. Έχω δει μαγαζάτορα στα γόνατα να κλαίει με λυγμούς και να φωνάζει στον πελάτη "άσε με να σου κόψω απόδειξη"...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	stasoumygdala_816248227.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	42,1 KB 
ID:	298443
    Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 01/09/2013 στις 15:15.

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

..
    και από εμένα τελειώνει εδω... δεν καταλαβαινόμαστε... δεν πειράζει...
    καλές δουλειές ,κουράγιο και υπομονή για όλους μας...

Έχει ξεφύγει το θέμα παιδιά... Ξεκινήσαμε από το θέμα των μοτοσυκλετιστικών εμπόρων και του υπερκέρδους τους και καταλήξαμε σε μια γενική συζήτηση περί εμπορίου παντώς είδους...

Ότι και να μου λένε οι φίλοι έμποροι ή "γνώστες" του θέματος, δεν δικαιολογείται κράνος να πωλείται έξω 100 ευρώ και εδώ 400. Δεν νοείται μπουφάν να πωλείται έξω 160 ευρώ και εδώ 410...
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος
    Έχει ξεφύγει το θέμα παιδιά... Ξεκινήσαμε από το θέμα των μοτοσυκλετιστικών εμπόρων και του υπερκέρδους τους και καταλήξαμε σε μια γενική συζήτηση περί εμπορίου παντώς είδους...

Ότι και να μου λένε οι φίλοι έμποροι ή "γνώστες" του θέματος, δεν δικαιολογείται κράνος να πωλείται έξω 100 ευρώ και εδώ 400. Δεν νοείται μπουφάν να πωλείται έξω 160 ευρώ και εδώ 410...
    Δεν ξέρω εάν νοείται ή δε νοείται κράνος να έχει έξω €100 κι εδώ €400, αυτό που σίγουρα δε νοείται είναι να έχει ένα κράνος €400 από το 2007 μέχρι και τώρα που μιλάμε...

Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα.
    Δεν είναι δυνατό ελληνικό μαγαζί να πουλάει στις τιμές των ιντερνετομάγαζον του εξωτερικού .
    Δεν βγαίνουν οι εξισώσεις, πως να το κάνουμε.
    Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ψωνίζει από όπου γουστάρει.
    Εμείς σαν καταναλωτές έχουμε την απαίτηση να πάρουμε ότι καλύτερο υπάρχει στην μικρότερη δυνατή τιμή.
    Και τζάμπα αν γινόταν να αγοράσουμε υπηρεσία ή αγαθό θα το κάναμε.
    Δεν γίνεται όμως μετά ρε παιδιά να διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά μαγαζιά και την ανεργία.
    Θα μου πεις τι να κάνω άμα δεν έχω χρήμα θα πάρω απ έξω που είναι φθηνά , ναι οκ κάντω ετσι και αλλιώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
    Οι μικροί είναι καταδικασμένοι. Οι πιο σωστοί επαγγελματίες απλά θα φεύγουν τελευταίοι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω εάν νοείται ή δε νοείται κράνος να έχει έξω €100 κι εδώ €400, αυτό που σίγουρα δε νοείται είναι να έχει ένα κράνος €400 από το 2007 μέχρι και τώρα που μιλάμε...
    Εννοείς να μην ρίχνεις την τιμή του λόγω παλαιότητας; συμφωνώ.
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sahara Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα.
    Δεν είναι δυνατό ελληνικό μαγαζί να πουλάει στις τιμές των ιντερνετομάγαζον του εξωτερικού .
    Δεν βγαίνουν οι εξισώσεις, πως να το κάνουμε.
    Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ψωνίζει από όπου γουστάρει.
    Εμείς σαν καταναλωτές έχουμε την απαίτηση να πάρουμε ότι καλύτερο υπάρχει στην μικρότερη δυνατή τιμή.
    Και τζάμπα αν γινόταν να αγοράσουμε υπηρεσία ή αγαθό θα το κάναμε.
    Δεν γίνεται όμως μετά ρε παιδιά να διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά μαγαζιά και την ανεργία.
    Θα μου πεις τι να κάνω άμα δεν έχω χρήμα θα πάρω απ έξω που είναι φθηνά , ναι οκ κάντω ετσι και αλλιώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
    Οι μικροί είναι καταδικασμένοι. Οι πιο σωστοί επαγγελματίες απλά θα φεύγουν τελευταίοι.

Άλλο το να είναι το εδώ κατάστημα 10-20% ακριβότερος και άλλο να είναι 50-100-400% ακριβότερος... Με νοείς;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Παιδιά οκ, ας βγάλουμε έξω την Αγγλία που δεν έχει φόρο στα μοτοσυκλετικά. Τα καταστήματα στην Ισπανία πώς μπορούν και πουλάνε σε χαμηλές τιμές; Στην Ιταλία επίσης. Και εκτός αυτού πώς μπορούν να στέλνουν δωρεάν για αγορές άνω των 60€ π.χ, ενώ τα εγχώρια καταστήματα για να σου στείλουν δωρεάν εντός Ελλάδας θέλουν αγορές 300+ €; Κάτι δεν βγαίνει.
    Πώς εξηγείτε επίσης ότι στον τομέα των αθλητικών ειδών, υπάρχουν Ελληνικά καταστήματα που έχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές (π.χ zmall, sportistas) οπότε δεν έχεις λόγο καν να ψάξεις στο εξωτερικό.
    Δεν ξέρω σαν δύο μέτρα και δύο σταθμά μου ακούγεται..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος
    Άλλο το να είναι το εδώ κατάστημα 10-20% ακριβότερος και άλλο να είναι 50-100-400% ακριβότερος... Με νοείς;;
    Σε νοώ ρε μαν .
    Και εγώ δεν είμαι άπλα .
    Απλά να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να θέλουμε να αγοράζουμε φθηνά σαν καταναλωτές
    και να θέλουμε να πουλάμε ακριβά σαν έμποροι , επιχειρηματίες , ελ . επαγγελματίες κ.τ.λ.
    Αλυσίδα είναι, όταν εγώ φτάσω να πουλάω στο κόστος για να ανταγωνιστώ τα μεγαθήρια,
    και στο τέλος κλείσω, χτυπάει και για τους διπλανούς μου η καμπάνα.

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο εσωτερικός κόσμος ενός κράνους!!!
    από latris mixanis στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2013, 21:03
  2. Αναζήτηση ενός γνωστού μου
    από maria k. στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2010, 01:13
  3. Η διαφορα ενος αντρα και μιας γυναικας
    από XTakias στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ