Ρε Νικολα δεν ειπα κατι τετοιο.Εγω ειπα τη δικη μου πραγματικοτητα.
Οσο για το "Τα ευχολογια και οι ουτοπιες ειναι για τους μοιρολατρες και δεν χουν καμια αξια."να σας θυμισω οτι την εποχη της φεουδαρχιας ,της τυρανιας και της βασιλειας ουτοποιια ητανε να πιστευει καποιος στη Δημοκρατια.Ασε που στις αρχες του προηγουμενου αιωνα ουτοποιια ητανε να πιστευουνε οι γυναικες οτι καποτε θα ψηφιζαν.
Ρε σόνικ, πες μας τι πρέπει να ψηφίσουμε και εγώ θα το ψηφίσω, στο υπόσχομαι.
Δεν καταλαβαίνεις ότι ενώ και εγω θεωρώ ότι είναι σημαντικό να συμμετέχουμε, κάποιοι απλά σιχαθηκαν και βαρέθηκαν να παλεύουν στο στημένο κόλπο.
Το τελευταιο που με ενδιαφερει ειναι το τι θα αποφασισει να ψηφισει κανεις ή το ποιος πρεπει να κυβερνησει.
Αλλωστε τα κομματα που με εκφραζουν ειναι σχεδον ανυπαρκτα και αυτα που τελικα ψηφιζω συνηθος περνουν ποσοστο κατω απο 1%.
Τα ιδιομορφα προβληματα της Ελληνικης κοινωνιας-κρατους ξεκινουν κυρος απο το οτι ειναι σαν να μιλαμε διαφορετικες (πολιτικες) γλωσσες και δεν βρισκουμε ουτε ενα κοινο σημειο αναμεσα μας.
Δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα. Ολες οι πληροφοριες περνανε πρωτο απο ιδεολογικα φιλτρα και κοβοντε στα μετρα που θελουμε πριν μεταδοθουν ή ληφθουν αντιστοιχα
Εχουμε καταντισει μια κοινωνια συνομοσιολογων και πολιτικων ουφολογων που με σχεδον αυτιστικο τροπο εχουμε βρει την "αληθια" και βλεπουμε μονο τις πληροφοριες που επιβεβαιωνουν τον εγωισμο μας ή χειρωτερα μας δηχνουν τον εχθρο. Οι ακραιες φωνες καλυπτουν ολες τις αλλες. Μικρες αντιπαλες ομαδες. Βαλκανισμος.
Και μας βρισκουν ευκολους και φοβισμενους, αφου δεν καταλαβαινουμε τι λενε και τι θελουν οι αλλοι, και ταιζοντας μας τους φοβους μας τα λαμογια συνεχιζουν με διασπαση και κυριαρχια επι των κατακερματισμενων ομαδων, να ξεζουμιζουν ενα ξεχαρβαλωμενο συστημα.
Και ερχομαστε τωρα ειμεις εδω με ενα κοινο σημειο που ειναι η αγαπη για την διτροχη κινηση, και προσπαθουμε να δουμε τι εχουμε γυρο μας στην κοινωνια.
Και με τρελενει που πολλοι αντι να συνδιαλεγονται προσπαθοντας να συνθεσουν και να διαμορφωσουν αποψεις, απλα ανατροφοδοτουν με ακυρα και αβασιμα "στοιχεια" την προυπαρχουσα αντιληψη της ομαδας τους.
Δεν με νοιαζε πια η ιδεολογια. Θελω απλα να φτιαχτει υποτυπωδος αυτο το κρατος.
Οταν πλεον δεν θα φοβαμε για το τι θα μου ξημερωσει (απο συτημα υγειας, απο φορους, απο μη σταθερες δομες, απο αθλιες προσφερομενες υπηρεσιες κτλπ), οταν πια δεν θα φοβαμε να δοκιμασω να κανω οικογενεια ή να ανοιξω ενα μαγαζι, οταν πια δεν θα υποπτευωμαι τους γυρο μου για τα παντα, μιλαμε ξανα για την ιδεολογια του καθενος και την μακροπολιτικη στρατηγικη και κατευθηνση της χωρας.
Οχι αλλοι σωτηρες, οχι αλλοι "σωστοι", οχι αλλοι επαναστατες, οχι αλλα στελεχη, οχι αλλα δικα μας παιδια, οχι αλλες υποσχεσεις για καλυτερο αυριο.
Τα απλα θελω πρωτα να λυθουν.
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 02/08/2014 στις 11:18.
Εξαρτάται. Υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος απλά ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ. Γιατί νομίζεις ότι παρουσιάζονται τόσα πολλά γκάλοπ και αποτελέσματα; Φωνάζουν τα κόμματα, "κερδίζουμε, ελάτε με τους κερδισμένους". Μπε.
Οι μικρές αντίπαλες ομάδες τα έχουν γ@μήσει όλα σε αυτόν τον τόπο. Πόσες φορές θάφτηκαν τα τσεκούρια ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες; Ελάχιστες, η ιστορία της χώρας είναι ένας τεράστιος εμφύλιος. Πιστεύεις ότι κάτι θ'αλλάξει σήμερα; Μακάρι να γίνει, αλλά δεν μαθαίνει κανείς από την ιστορία μας, οπότε την επαναλαμβάνουμε διαρκώς. Παιδεία για ν'αλλάξει αυτό δεν υπάρχει και δεν εννοώ μόνο το σχολείο εννοώ και μέσω της οικογένειας και του γενικότερου κοινωνικού περίγυρου. Οπότε περιμένουμε σαν σύνολο τον "σωτήρα" και χρειαζόμαστε τον "μπαμπούλα" για να μην τα διαλύουμε όλα επειδή έτσι μας βολεύει. Κανείς δεν φαίνεται να θέλει να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Ατομικά να βολευτεί ο καθ' ένας και δεν πάει στο καλό το σύνολο... Το ότι ο καθ' ένας είναι ταυτόχρονα στο σύνολο που πάει στο καλό, δεν το σκέφτεται. Ιδιωτισμός, όπως προαναφέρθηκε. Idiot, εντελώς (καθόλου) συμπτωματικά τι σημαίνει στα κουτοφράγκικα; Βρε λες να ξέρουν κάτι παραπάνω;
Εδώ έναν αγώνα μοτοσικλέτας θέλουμε να κάνουμε και σφάζονται λέσχες και μαχαιρώνονται όλοι μαζί, για το μεγάλο τιμόνι της χώρας φαντάσου τι γίνεται από τις φατρίες...
αυτα παθαινεις αν δεν διαβασεις ιστορια με κριτικη διαθεση και απο πολλες πλευρες.
δυσκολο να εισαι πολιτης τελικα![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Να δω ποσα ακομα πραγματα θα βρητε για να γκρινιαξετε...
Πολιτικες γεροντοκορες ρε φιλε...
Αυτοί που πιστεύουν σε ουτοπίες δεν έχουν στην υπογραφή τους πάντως ατάκες τύπου " ME METRO KANEIS METRIA PRAGMATA!!"
Πραγματικά ο μόνος που γκρινιάζει είσαι εσύ αν δε το αντιλαμβάνεσαι δικό σου θέμαΕκτιμώ τις ισχυρές προσωπικότητες αλλά όχι τους ισχυρογνώμονες, βρες μου δύο σου ποστ (από τα 1610) που να δηλώνεις άγνοια ή να αναγνωρίζεις λάθος σου
ειλικρινά χωρίς ίχνος δεικτικότητας, απλά σκέψου την πιθανότητα σε κάτι να είσαι λάθος ή να μη μπορείς να αντιληφθείς κάτι με τον ίδιο τρόπου που το αντιλαμβάνεται κάποιος άλλος.
Οταν τα επιχειρηματα-αντιεπειχειρηματα τελειωσουν κανουμε επιθεση στο ηθος του ατομου και οχι στο τι υποστηριζει...
Καλημερες...
υ.γ. Αν θες να βρεις εσυ παραδειγματα οπου αυτα που λεω ειναι λαθος και να συζητησουμε πανω σε αυτα καλος.
Το να κατσω να υπερασπιστω το ηθος μου, ουτε με ενδιαφερει και οπως λεω και παραπανω ειναι εκ του πονηρου.
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 04/08/2014 στις 07:38.
Ο καθενας ειπε τα επιχειρηματα του.Οποιος δεν ειχε αποψη του δοθηκε η ευκαιρια ,ισως,να την αποκτησει.Ενηλικοι ειμαστε και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.
Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να επιμενει καποιος να αλλαξει την αποψη του αλλου απαξιωνοντας την,ειναι εγωιστικο.Οποιος απο εμας νομιζει οτι εχει το αλλαθητο,αυτος χανει.
Επισης θεωρω οτι ειναι ασκοπο να προχωραμε σε προσωπικες αντιπαραθεσεις,δεν βγαζουνε πουθενα και το ξερουμε ολοι.
Υ.Γ.Μην κανουμε και αυτο το θεμα κ@λο.![]()
Κατσε γιατι αυτο δεν το προλαβα...
Δλδ ποιο συστημα (που να εχει εφαρμωστει σε μεγαλους πληθυσμους) δινει μεγαλυτερη ελευθερια συνεννοησης των πολιτων, απο την (δυτικη-κοινοβουλευτικη-αστικη) δημοκρατια;
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι εννοεις (εννοειτε) οταν λετε "το συστημα". Γιατι τα λαμογια, οι διαθλασεις ή και η καταλυση των νομων δεν ειναι το συστημα. Ολα αυτα γινονται με την ανοχη (αν οχι με την δραση) την δικη μας.
Και στην τελικη το θεμα δεν ειναι πως βγαζεις την καλυτερη δυνατη συνεννοηση με τον "γειτονα" αλλα ΚΥΡΙΟΣ πως αντιμετοπιζεις τις ριζικες διαφωνιες σε μια κοινωνια. Εκει ειναι το προβλημα.
υ.γ. Απο τα λεγομενα σου συμπερενω (εγω τουλαχιστον) οτι το βασικο προβλημα που θετεις ειναι η "βια" (σε οποιαδηποτε μορφη) του κρατους.
Οι μονοι που αντιτιθονται στο (ισχυρο τουλαχιστον) κρατος ειναι οι αναρχικοι και οι φιλελευθεροι.
Στον κοσμο τουτο τα ποιο αντιπροσοπευτικα παραδειγματα τετοιων δομων ηταν
Οι εξεγερσεις (π.χ. πρασινη κομουνα στο παρισι) με διαρκεια ζωης λιγων ημερων.
Και για το αλλο η αγρια δυση των καουμποηδων (και το ιντερνετ αλλα εκει ειναι αλλη κατασταση)