Σελίδα 10 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 398

Θέμα: Aprilia Pegaso cube

Ξέχασα... Πειραματίστηκα με θερμοπίστολο επειδή το πλαστικό του λασπωτήρα είχε γίνει άσπρο-ξέξασπρο και απ' τον ήλιο ξεξασπρότερο. Το θερμοπίστολο ήταν στο κουτί του από το 2012 αχρησιμοποίητο, ε, καιρός του ήταν. Το κακό είναι ότι θέλει έμπειρο χέρι για να μην γίνει ζημιά, οπότε έκανα τα πολύ χοντρά πράγματα να ξανανιώσει η επιφάνεια (όντως έγινε πάλι μαύρο) και μετά... Bumper spray μαύρο με την γνωστή -κακή- ποιότητα της βαφής από το διόλου έμπειρο χεράκι μου. Θα το προστατέψει στο μέλλον τουλάχιστον.

Κόλλησα με βενζινόκολλα το σπασμένο φλας, το δεύτερο έχει αρχίσει και κόβεται επίσης. Κακή επιλογή κόλλας. Έχει ελαστικότητα μεν (το ήθελα αυτό) δεν κρατάει το βάρος δε (δεν το ήθελα αυτό). Οπότε θα δω σε μεταχειρισμένα. Έχω και την ιδέα του να τα σπάσω από την βάση τους και να βάλω aftermarket στην τρύπα που μένει στην βάση. Οψόμεθα. Δυστυχώς τα αφτερμάρκετ φλασάκια του Funduro μου είπαν από μαγαζί ότι δεν ταιριάζουν στις θέσεις του πήγασου παρά το ότι δείχνουν ίδια (μόνο 5 ευρώ το ένα ρε γμτ, ότι πρέπει ήταν).

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Μπράβο για το κουράγιο σου ! Το μηχανάκι πρέπει να ξαναγυρίσει στην παλιά ένδοξη κατάστασή του
    Φύγαμε...

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Καλό κουράγιο ρε ιταλοφιλε

https://youtu.be/DeDmsIMwQX8
    Ωχχ...μη του τα λες ετσι αυτα...
    Νυχτα μερα τα βριζει τα ιταλικα...(τωρα πως αγορασε ιταλικο, παραμενει ανεξηγητο!)
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Η μικροζημιά στις πλαστικές βόλτες που λέγαμε...

Συνημμένο 343972
    Συνημμένο 343973

Τα όργανα τη νύχτα. Το ταχύμετρο είναι πιο φωτεινό στην πραγματικότητα. Πριν απλά δεν διαβαζόταν το βράδι και το στροφόμετρο ίσα που φαινόταν. Η πολύ χαμηλή φωτεινότητα των οργάνων παρά τις νέες πολύ φωτεινές λάμπες, με κάνει να θέλω να τα λύσω για καθάρισμα, πιθανώς και αλλαγή όψεων αλλά υπερισχύει η λογική που λέει το πήρα φτηνό μην γίνει πανάκριβο χωρίς λόγο.
    Συνημμένο 343974
    Ωραιο ταμπλο εχει, παρ ολα τα χρονια του!
    Καλη συνεχεια και αν χρειαστεις βοηθεια, σφυρα!

Ιταλικό ΚΑΙ μονοκύλινδρο.

ΚΑΙ θα περάσει ο χειμώνας ΜΟΝΟ με αυτό. Φήμες που λένε ότι έχω απωλέσει κάθε έννοια λογικής δείχνουν ως σήμερα απολύτως ακριβείς.

Champion 2ης Βουνίσιας
    Ιταλικό ΚΑΙ μονοκύλινδρο.

ΚΑΙ θα περάσει ο χειμώνας ΜΟΝΟ με αυτό. Φήμες που λένε ότι έχω απωλέσει κάθε έννοια λογικής δείχνουν ως σήμερα απολύτως ακριβείς.
    Επρεπε να παρεις ducati!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pektis Προβολή μηνύματος
    Επρεπε να παρεις ducati!!
    Δεν έχει on-off η dulapi.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    δεν φταιει ο γοριλας ο μαστορας, η ποιοτητα των βιδων και πλαστικων ειναι που το κανει τοσο δυσκολο. εξ ου και οι πολλες μικροζημιες. βαλε τωρα και τον γοριλα κι εδεσε το γλυκο.

στα πλαστικα ειναι δυνατον να θελει αλενακι και απο πισω το παξιμαδι τρελο; ελεος.

εχεις θεμα με ανορθωτη; ειναι σιγουρο;

Champion 2ης Βουνίσιας
    Δεν έχει on-off η dulapi.
    Εχει, αλλά εχει πολλά €!!!!

Όχι τελικά ο ανορθωτής είναι shindengen πως στο καλό τον λένε, SH541-12 2.9 γράφει και είναι σχετικά καινούριος. Η φίσα του είναι για τα μπάζα, απλή κλέμα ηλεκτρολογική για σπίτι (καλά μπορεί να είναι κεραμική, πάντως για μηχανάκι δεν είναι). Ο Αλέκος λέει ότι με κανένα 10ρικάκι παίρνουμε φίσα και φτιάχνεται το πράγμα. Οπότε no problem, αν τον αλλάξω του χρόνου θα είναι απλά για να ελαφρύνει και άλλο το φορτίο στα ηλεκτρικά και όχι από ανάγκη. Δεν έχω κάνει διαδρομές, αλλά όσο οδήγησα ήταν με φώτα, φαντάζομαι αν δεν δούλευε σωστά θα είχε ξελιγωθεί η μπαταρία. Μόλις ξαναβάλω το ντεπόζιτο επάνω, θα μετρήσω τάση για σιγουριά.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Τι λέγαμε; Α ναι. Το 13 έλειπε, μπήκε άλλο ελαστικό σωληνάκι 7 χιλιοστών. Υπό σκέψη το αν θα βάλω κάποιο υποτυπώδες φιλτράκι στο ελεύθερο άκρο, κυρίως για να μην φωλιάσει κανένα έντομο μέσα και μην γελάτε το έχουν κάνει σε κάθε πιθανό σημείο και στα καρμπιρατέρ του fazer.

Yπάρχουν κάτι φτηνά μικρά κυλινδρικά πλαστικά ανεπίστροφα βαλβιδάκια ,που θα'ναι ότι πρέπει για το ελεύθερο άκρο σου.
    Σπ.Πάτση τα βρίσκεις ,στα υδρο-πνευματικά.

Δεν μπόρεσα να βάλω τα 26-27-28-29... Στο μέλλον. Ένα από τα #29 ήταν καμμένο γιατί ακουμπούσε στον κινητήρα. Ο γορίλας αντί να σκιστεί να το βάλει, απλά το πέταξε πίσω από το μοτέρ και ο πελάτης που δεν ήξερε, δεν το κατάλαβε ποτέ μάλλον. Το ότι δεν χάθηκε με εκπλήσσει.
    Επίσης Τ πλαστικά βρίσκεις εύκολα κ φτηνά στα υδραυλικά της απο πάνω οδού.
    Συναρμολογείς Τ με νέα σωληνάκια εκατέρωθεν έξω κ στα χέρια σου ,τα βάζεις κάτω απο το καρμπ ,κ μ'ένα μακρύ κ λεπτό μυτοτσίμπΙδο φοράς κ τα άνω άκρα των 28-29 στα ακροφύσια του κάρμπ.
    Θέλει κινήσεις ακριβείας κ ολίγον ταχυδακτυλουργικές ,αλλά γίνεται.
    Ειδικά αν τα σωληνάκια σου έιναι φρέσκα ,άρα κ αρκούντως ελαστικά.
    Κι οι δικοί μου "μάστορες" θυμάμαι (τω παλαιώ καιρώ εκείνο) χύμα τα είχαν αφήσει μετά απο καθαρισμό καρμπ ,κ τα'βαλα έτσι όπως σου λέω.
    Αν και κανονικά θα'πρεπε να τα βάλω με τους "μάστορες".
    Αλλά θα μου'λεγαν οτι "εσύ δεν ξέρεις κ δεν χρειάζονται κ τσάμπα τα'βαλε ο μλκς ο Ιταλός" κ μετά θα έμπλεκα με αυτόφορα για ξυλοδαρμούς κ μυνήσεις ,οπότε θεώρησα οτι θα μου'ρθει φτηνότερα να τα βάλω μόνος μου.

(ΥΓ. το 28 αν δεν κάνω λάθος είναι ένα ανεπίστροφο βαλβιδάκι σαν αυτά που σου λέω πιό πάνω)
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Κωστή το σύστημα με το Τ και την αντεπίστροφη για το κάτω breather pipe το έχω, το εργοστασιακό. Το καμένο #29 το αντικατέστησα με άλλο σωληνάκι, δεν είναι σκληρό σαν τα εργοστασιακά (νιτριλίου τα είπαν; ) όμως. Θα μου πεις δεν πειράζει, η σωστή διάμετρος είναι, για βενζίνη είναι, όλα καλά.
    Τι να πω, θα πρέπει να βρω αρκούντως μακρύ μυτοτσίμπιδο να δοκιμάσω. Στα εργαλεία έχω μόνο μιά πένσα με "στραβή" λεπτή άκρη.

Σωστά τα λες για το #28, αυτό ακριβώς είναι. Να βρω άλλο ένα λοιπόν.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    -'Εκανα διαλογισμό να θυμηθώ που πάει ποιά βίδα... Τελικά έβαλα τις μακριές με την πατούρα στα πλαστικά της ουράς και τις κοντές θα τις βάλω στα πλαστικά της μούρης αύριο γιατί κουράστηκα/κρύωσα/μεταχίλιαζόρια παρέδωσα και μιά δουλειά το μεσημέρι και δεν την πάλευα μετά για συνέχεια. Ε, αν δω ότι δεν μπαίνουν σωστά, θα τραμπάρω βίδες...
    Πρόσεχε με τις βίδες που θα βάλεις για στήριξη ουράς κ πλαϊνών.
    Αν κάποιες είναι πολύ μακριές ,πιθανόν να σου τραυματίσουν τα ηλεκτρικά που βρίσκονται εκεί απο κάτω (φίσες-καλώδια-κτλ)

Οι βίδες με το μικρότερο κεφάλι ,πάνε στη σύνδεση φαίρινγκ με το "φιλέτο" του ψυγείου.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	8α.jpg 
Προβολές:	190 
Μέγεθος:	101,8 KB 
ID:	343976

Επίσης ,δώσε ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στις βίδες που σφίγγουν το φαίρινγκ πάνω στο τεπόζιτο.
    Οπου υπάρχει σπείρωμα πάνω στο τεπόζιτο δηλαδή.
    Αν τις βάλεις τυχαία ,να έχεις υπ'όψιν σου ότι ,μια πολύ μακριά βίδα ,πιθανά να σου τρυπήσει το τεπόζιτο σ'εκείνο το σημείο.
    Να θυμάσαι επίσης όταν τις σφίγγεις ,οτι το τεπόζιτο κ τα σπειρώματά του ,είναι απο πλαστικό.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Χμ...

Βίδες λοιπόν.

Έχουν μείνει αδιάθετες οι εξής:
    Τρεις με μικρό κεφάλι και μεσαίο μήκος. (προφανώς λείπει κάποια, δεν την έχασα εγώ)
    Δύο με μικρό κεφάλι μακριές.
    Δύο με φαρδύ κεφάλι και ένα πλακέ σιδεράκι για "παξιμάδι" αυτές ξέρω που πάνε, στην ζελατίνα οι δύο ακριανές.
    Πέντε κοντές με πατούρα και φαρδύ κεφάλι. Αυτές πρέπει να δένουν το κυρίως φέρινγκ ή και το περίβλημα των οργάνων.
    Μία βίδα άσχετη που δεν είναι της μηχανής, μακριά με ροδέλα για να φαρδύνει το κεφάλι, κάποια είχε αντικαταστήσει είτε κάποιος γορίλας είτε ο πρώην ιδιοκτήτης.
    Μία με πολύ καμπυλωτό κεφάλι, μεσαίο μήκος και πλαστική ροδέλα. Αυτή μάλλον είναι για το "γερό" αυτάκι του φέρινγκ (η πάνω βάση στο ντεπόζιτο).

Το παζλ αύριο θα έχει πλάκα. Μα και αυτοί οι χριστιανοί δεν το έφτιαχναν σαν το GS, όλο με έναν τύπο βίδας στα φέρινγκ, να μην ψαχνόμαστε; Θα μου πεις και εγώ γιατί δεν έπαιρνα φωτογραφίες την κάθε βίδα όταν την έβγαζα, μαζί με το σημείο εξόδου;

Επίσης αναζητείται "προφυλακτικόν" διότι η σέλα έχει τρίψει/αδυνατίσει το ντεπόζιτο σε ένα δύο σημεία, όπως και το σημείο που ασφαλίζει. Αυτό ήταν ομολογουμένως αβλεψία των ιταλών. Κάποιο χοντρό αυτοκόλλητο ίσως; Κανένα κομμάτι σαμπρέλας με ταινία διπλής όψης; Θα σκεφτώ.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Πισω γοριλλα!!!!!!! Σε βλεπω μαχιμο με το πραπριλια. Που θα παει, θα σταματησεις να σπρωχνεις και θα το οδηγησεις κιολας! ΧΧαχαχαχαχαχα

Σελίδα 10 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aprilia Pegaso 650i
    από powerphot στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2015, 12:01
  2. transalp?v-strom 650?freewind?aprilia pegaso?
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/02/2004, 00:04
  3. Gnwmi gia to APRILIA PEGASO 650EI
    από tsoschr στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2004, 10:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας