Με το καλό να βρεθούμε όλοι την Παρασκευή στο Καρπενήσι και με το καλό να γυρίσουμε όλοι στα σπίτια μας.
Στο μεσοδιάστημα είναι σίγουρο πως θα περάσουμε τέλεια
Καλή αντάμωση![]()
ΒΑΣΙΛΗΣ Exes: Crypton R '08 (08-11), DL 650A K9 (09-11), Versys '07(11-12), Address 125 '08 (12-12), KLX 250S '10 (12-13), XT660R '07 (13-15), Tiger 800 '11 (2011-19 ΕΟL) Current: , Sym ST200i (2015-?), Suzuki V-Strom 1000 L8 (2020-?)
Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα και απο κοντά
Το κύπελλο θα έρθει στο Μοτο.gr
Καλό δρόμο στα παιδιά που θα ξεκινήσουν αυριο πρωί,θα τα πούμε Καρπενήσι![]()
there's no such thing as impossible
Αν τελικα ειναι αυτη η παραπλησια,οσοι δεν εχουνε περασει απο αυτα τα κομματια θα το καταευχαριστηθουνε.Ο καιρος ειναι πολυ ασχημος αυτες τις μερες με πολλες καταιγιδες.Αυτο σημαινει,αν υποθεσουμε οτι θα περασετε απο την Πινδο,οτι οι δρομοι πιθανοτατα θα εχουνε αρκετες πετρες,βραχια και γλιτσα απο την λασπη που κατεβασαν οι βροχες. Θελει πολυ προσοχη.Σε περιπτωση καταιγιδας το νου σας οταν περνατε απο ποταμια η ρεματα.Απο τη μια στιγμη στην αλλη μπορει να κατεβει χειμαρος.
Οπως και να χει θα περασετε καλα.![]()
Καλούς δρόμους να έχετε παιδιά!Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επέστρεψαν για φέτος
Έπος.. Πονάω ολόκληρος αλλά έπος
Γύρω στις 8 είχαμε τερματίσει Σπυρος, Άρης, Τάσος και εγώ.. Έκατσα κανα μισάωρο ακόμα αλλά δεν είδα κανέναν άλλο απο τους δικούς μας. Η πρώτη μέρα όντως ήταν αυτή που μας είχαν δώσει. Υπέροχες διαδρομές αλλά πολύ σφιχτά κομμάτια και σπαστήρια. Η 2η επίσης μέχρι το Αντίριο ίδια με το χάρτη, απο εκεί μας δώσανε roadbook που χονδρικά πήγαινε προς Καλύβρυτα, Κλειτορία, Λίμνη λάδωνα, χιονοδρομικό μαινάλου και απο εκεί Αχλαδόκαμπο, Ναύπλιο,Δίδυμα, Θερμίσια, Γαλατά, Επίδαυρο και τερματισμό Πάχη. Λεπτομέρειες απο αύριο
![]()
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
Εγώ τερμάτισα κατά τις 22:30,
8ο σερί by the book και ήδη μετράω αντίστροφα για το επόμενο!!
edit: και μια συγνώμη στο Γιάννη και τον Αντρέα, που τους έπεσε ο μαύρος κληρος να κοιμηθουν μαζί μου..
Όχι μόνο τους πήρα το διπλό κρεβάτι και τα δύο βραδιά (καλά αυτό επιβάλλεται νιουφια :-P ) αλλα είχανε να κάνουν και με το ροχαλητό μου!!!
Σορρυ και πάλι guys!!!!
Τελευταία τροποποίηση από nic mor; 16/05/2016 στις 01:02.
Τερματισμός 12:30 by the book, με τουριστικούς ρυθμούς μέχρι Αντίρριο , οπως αρμόζει στο 3βαλιτσο - 2καβαλο , και παρέα με φίλους του δρομου μετά..
Δυστυχως μας καθυστέρησε πολύ μια πτώση ακριβως μπροστα μου του Τάσου με το Breva, ο οποίος ευτυχως συνέχισε (σκυλί το Guzzi αλλα και αυτός) και το νέο του ατυχήματος του Γιωργου. Για καμία ωρα πήγαινα σαν κλανας, δεν μπορούσα να στρίψω, πάγος.
Αποφάσισα μετα τον Γαλατά να μην αφήσω τον φόβο να με ελεγχει, και πήγα με τα όσα άντεχε η μηχανή, η ψυχή και η σύζυγος μεχρι τέλους!
Χάρηκα που είδα παλιούς και έκανα νέους φίλους, και που όλοι γυρίσαμε καλά.
Και του χρονου!
Αύριο δουλειά
Αμηχανος
ένα έχω να πω. το moto.gr team διέπρεψε!
power
οι περισσότεροι, αν όχι και οι 11, ήταν full time σιδερόκωλοι σε πολυ καλούς ρυθμούς. σε ένα χορταστικότατο και πανέμορφο 36ωρο. Τα χλμ μπορεί να μην το έδειξαν, γιατί ήταν αρκετά λιγότερα φέτος (~1.400), αλλά δεν ήταν εύκολο. ήταν πολυ σφιχτό και σκληρό. Απόδειξη της δυσκολίας του ήταν οτι είχε τις περισσότερες πτώσεις και τραυματισμούς απο κάθε άλλη φορά που εγω προσωπικά θυμάμαι.
η πρώτη μέρα ήταν πάντως πανέμορφη.
φώτο απο το πέρασμα του Μπάρου στα πρώτα 250χλμ απο την εκκίνηση του Σαββάτου.
στη πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες
άντε και του χρόνου να μαστε καλά
![]()
Πρώτη και τελευταία φορά που παίρνω μέρος σε 36ωρο!!!!.....
-
-
-
-
-
-
-
-.......για φέτος.....
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Πήρα σφραγίδα εκκίνησης με μεγάλη περιέργεια και ψιλοαμηχανία, καθώς δεν είχα ξανασυμμετάσχει ποτέ και δεν ήξερα μέχρι πού θα το έφτανα. Σε αυτό το σημείο να πω ότι ο μεγαλύτερος χρόνος συνεχούς οδήγησης με μοτοσυκλέτα που έχω ποτέ κάνει είναι 6 ώρες, οι οποίες απέχουν αρκετά από την 36ωρη δοκιμασία.
Βασικά, η μεγάλη μου περιέργεια ήταν πώς θα αισθανόμουν το Σάββατο το απόγευμα μετά από 8-10 ώρες οδήγησης...
Ξεκίνησα σε safe mode, οδηγώντας χαλαρά, κάνοντας όσο μπορούσα συντήρηση δυνάμεων, κάνοντας αρκετές στάσεις αλλά μικρής διάρκειας 2-3λεπτών (δηλ βενζίνη, κατούρημα, καμιά μπάρα και νερό) και έβγαλα όλα τα χλμ, τερματίζοντας πολύ νωρίς..........
.....την Κυριακή
Για την ακρίβεια, έφτασα στα Γιάννενα 01.30. Μπάνιο, και ύπνος.
Την Κυριακή ξύπνησα 07.30 με πόνο σε όλο μου το κορμί και ειδικά σε αυχένα, πήχεις, καρπούς και δάχτυλα. Σαν να δούλευα κομπρεσέρ όλη μέρα. Μου πέρασε μια σκέψη από το μυαλό να γυρίσω πλευρό, αλλά ακούγοντας τον Νίκο και τον Αντρέα να ντύνονται, άρχισα σιγά σιγά να το μετανοιώνω...
Ειδικά όταν άκουσα και τα πρώτα μαρσαρίσματα έξω, σηκώθηκα αμέσως, με τρομερό πόνο στο κορμί και με τη σκέψη "ας το βγάλω μέχρι το Αντίρριο και το πολύ πολύ γυρνάω πίσω".
Τα πρώτα χλμ ήταν εξαιρετικά επίπονα, γιατί δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου. Βασικά, δεν μπορούσα καλά καλά να ντυθώ! Σιγά σιγά όμως, λίγο το ότι το σώμα ζεστάθηκε, λίγο η ομορφιά της διαδρομής που μου έπαιρνε το μυαλό, πέρασαν τα πιασίματα ΑΛΛΑ έμενε η κούραση της προηγούμενης ημέρας.
Στο Αντίρριο, μόλις πήρα τη διαδρομή, είπα να την κάνω τουλάχιστον μέχρι την Τρίπολη και μετά βλέπουμε.. Φτάνοντας στην Τρίπολη, πήρα την απόφαση να τη συνεχίσω όλη και τα κατάφερα, τερματίζοντας νωρίς ΚΑΙ αυτή τη φορά.
Νωρίς της Δευτέρας....02.00..
Μέχρι να πω 2-3 κουβέντες με τα παιδιά εκεί, γύρισα σπίτι 03.30 με ένα ηλίθιο χαμόγελο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής Πάχη - Αθήνα.
Το πρόβλημα που αντιμετώπισα τη μέρα αυτή ήταν το πρόβλημα της αυτονομίας. Φούλαρα στην Τρίπολη και μετά από καμιά 80αριά χλμ, άρχισα να βλεφαριάζω τα βενζινάδικα, τα οποία παρατήρησα ότι ήταν όλα κλειστά! Οπότε από εκεί κάτω, έκανα όλη την υπόλοιπη διαδρομή κομμένος με 3000-3300 rpm max, και με νεκρά ή συμπλεκτάροντας στις κατηφόρες και σκυμμένος όσο πήγαινε. Μου άναψε το λαμπάκι της ρεζέρβας - στα 272χλμ - στην Αλμυρή και πήγα με τις αναθυμιάσεις λίγο πριν τα Ίσθμια, όπου πέτυχα άλλους 4-5 36ωρίτες μες το μαύρο το σκοτάδι να κάνουν το τελευταίο τους τσιγάρο πριν τον τερματισμό. Προθυμοποιήθηκαν να με σπρώξουν αν χρειαζόταν, και συνεχίσαμε μαζί μέχρι τα Ίσθμια, με έναν εξ αυτών να με συνοδέψει μέχρι το βενζινάδικο - που εκεί ήταν τουλάχιστον ένα ανοικτό - για να φουλάρω.
Είμαι φυσικά κομμάτια από κούραση ακόμα, αλλά αυτή η κούραση νοστιμεύει τις αναμνήσεις του Σαββατοκύριακου.
Αυτό που θα βελτιώσω το επόμενο 36ωρο, είναι το εξής: καλύτερη διαχέιρηση δυνάμεων.
Δηλ: γρηγορότερο ρυθμό κατά τη διάρκει της ημέρας - τόσο όσο να μη με εξαντλήσει για αργότερα - με σκοπό να μειώσω όσο γίνεται το χρόνο της νυχτερινής οδήγησης ο οποίος πέρα από το ότι είναι πιο κουραστικός, καθυστερεί δραματικά την άφιξη στον προορισμό. Άντε...μπας και καταφέρω να κοιμηθώ και καμιά ώρα παραπάνω την επόμενη φορά!
Περιτό να σαν πω, το πόσο πιο δεμένος νιώθω τώρα με τη μηχανή, μετά από τόσες ώρας συνεχούς οδήγησης! Νιώθω σαν μοτο-κένταυρος... Από τη μέση και πάνω άνθρωπος, από τη μέση και κάτω μοτοσυκλέτα!
Καλά να είμαστε, να πάμε του χρόνου για το 20ο!
@nic mor: Μη στεναχωριέσαι μάστορα. Ειδικά το Σάββατο το βράδυ, δε ζήλεψα καθόλου το διπλό κρεββάτι. Καλύτερα σε μονό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, παρά σε διπλό με τον κίνδυνο να νιώσω κανά τριχωτό χέρι γύρω μου, όπως σε είδα να έχεις αγκαλιά το μαξιλάρι!![]()
Τελευταία τροποποίηση από Tycho Moon; 17/05/2016 στις 17:41.
Ἀπὸ τὸ πάρκο στὴ Μυροβόλο τὸ μηχανάκι ἀστράφτει στὸν ἥλιο,
ἀντανακλᾶ τὸ χαμόγελό σου καὶ μὲ διαλύει στὸ φῶς.
Κτιναθρωπα να φτιάξεις καλύτερα ένα άλμπουμ,
για να μπορούμε να τις μαζέψουμε και εμείς
που βγάλαμε ελάχιστες!!!
Το λέω γιατί συνήθως φτιάχνεις βιντεακια ;-)
no one will judge me..
Μ.Γ.Δ