Αυτο ειναι το μεγαλο ερωτημα, το μεγαλυτερο ερωτημα ολων. Το πως εξηγει η καθε πιστη τον πονο που υπαρχει γυρω μας- την πεινα στις υποαναπτυκτες χωρες, τους πολεμους με τα τοσα αθωα θυματα, τις φυσικες υπερκαταστροφες που σπερνουν το θανατο.
Η αθεια/αγνωστικισμος δεν ξερω τι εξηγηση δινει για αυτο.
Καποτε εψαξα να δω ο Ορθοδοξος χριστιανισμος τι εξηγηση δινει για αυτο και ηταν η εξης (με εναν παπα ειχα κουβεντιασει). Ο Θεος ως πατερας του ανθρωπου τον επλασε και τον αφηνει να εχει την ευθυνη των πραξεων του, με τον ιδιο τροπο που ενας οποιοσδηποτε πατερας αν βλεπει το παιδι του να κανει ποδηλατο και να πεφτει, δεν θα του παρει το ποδηλατο, αλλα θα το αφηνει να πεφτει μεχρι να μαθει μονο του. Εμενα αυτο δεν με ικανοποιησε ως απαντηση/εξηγηση.
Η μονη εξηγηση που με ικανοποιησε ηταν αυτη που δινουν οι ανατολικες θρησκειες και δη ο βουδισμος και ειναι και η μονη με την οποια μπορω να κοιμηθω τα βραδια. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι σκοπος μου δεν ειναι να προσυλιτισω κανεναν, αλλα οποιος θελει να μαθει καλο ειναι νομιζω πρωτα να ψαξει καλα, να διαβασει και να μιλησει με οποιον χρειαζεται για ολες τις διαφορετικες κοσμο- και θεοθεωριες και μετα να αποφασισει.
Επισης χυμαδορη σου εχω πολυ μεγαλη εκτιμηση και θαυμαζω ιδιατερα το χιουμορ και τη φαντασια σου, ομως μη λετε πραγματα του στυλ "καθικι" και "παλιοπουσταρας" η καποιος ειπε νωριτερα "μαλακας" για το Θεο. Ειναι καποιοι εδω μεσα οι οποιοι πιστευουν και σιγουρα μπορουμε να βρουμε τον τροπο να εκφραζουμε τις αποψεις μας ολοι χωρις να προσβαλλουμε τις ιδεες κανενος....
Γνωμη μου.