Ναι πράγματι, είναι πολύ άβολη αυτή η αίσθηση που νιώθεις όταν προσεγγίζεις μια άγνωστη κλίκα όντας ξένος. Αλλά πιστέψτε με κρατάει λίγο.
Κοντεύω 10 χρόνια στο moto και δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια φορά που να χαλάστηκα σε βόλτα. Πήγα σε πάρα πολλές και οργάνωσα άλλες τόσες, και ούτε μια φορά δεν έτυχε να πω, "ωχ που ήρθα τώρα, πως θα ξεμπλέξω". Ήμουν τυχερός; Δεν ξέρω, ίσως. Αλλά ακόμη και αν υπήρχε η περίπτωση να πέσω κάποτε σε μια παρέα που θα με χάλαγε, θα άξιζε τον κόπο για ότι έχω κερδίσει μέσα από την επαφή μου με όλο αυτό το διαφορετικό σύνολο ανθρώπων που γνώρισα στις βόλτες του μοτο. Έκανα φίλους, άκουσα ιστορίες, ταξίδεψα, είδα απίστευτα μέρη, έμαθα να οδηγώ καλύτερα. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από την πρώτη φορά που αποφάσισα να αφήσω τον δισταγμό μου και να έρθω στο "Περίπτερο".
Τελικά έχω καταλήξει πως το πιο σημαντικό πράγμα δεν ήταν η οδήγηση, ή βόλτες ή ακόμη και οι μηχανές. Αυτά τα απολαμβάνω και μόνος μου, το πιο σημαντικό είναι η ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση. Αν κάποιος λοιπόν θέλει να έρθει σε βόλτες αλλά διστάζει, σας το λέω, η άβολη στιγμή κρατάει λίγο και αυτό που έχεις να κερδίσεις είναι πολύ μεγαλύτερο.
Travel, Grow, Share
Ενα πραγμα μονο ρε...κλικα δεν υπαρχει..υπαρχουν απλα ανθρωποι που δε γνωρίζονται και ανθρωποι που απλα γνωριζονται...η διαφορα ειναι η ΒΟΛΤΑ και η κινηση να ερθει καποιος..κλικα ειναι να ρθει κανεις και να μη του μιλαει ψυχη και αυτο εδω δεν παιζει οπως το ειδα εγω τουλάχιστον..![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Τι μου θυμιζεις ρε Δημητρη!!
Το αγχος μου δεν ηταν να σε ''τρεχω'' ωστε να μην βγαζεις φωτογραφιες, το αγχος μου ηταν μην χαθουμε με τους υπολοιπους γιατι δεν ειχα ουτε χαρτη!!!
Οπως ειπαν και παραπανω μερικοι φιλοι, ολη η φαση ειναι να παρεις την αποφαση να πας στο περιπτερο...μετα ολα τα άλλα ερχονται...
Εχουμε μια κοινη αγαπη ολοι με τα μηχανακια μας και τις βολτες...αυτο ειναι που μας ενωνει σαν παρεα πιστευω...
Εχω να θυμαμαι πολλα απο βολτες του moto.gr. Το μονο που με ''χαλαει'' καπως ειναι που μερικοι δεν γραφουν πλεον και δεν συμμετεχουν...Αλλά keep walking!...
ΥΓ: Δημητρη δεν ησουν καθολου ''κουλαδι'' οπως λες, αν θυμασαι το απογευμα που φυγαμε σβελτα για να προλαβουμε την βροχη, μια χαρα το πηγαινες το hornet![]()
Τελευταία τροποποίηση από pektis; 10/03/2017 στις 09:31.
προσέχουμε για να έχουμε!...
ευχαριστούμε, περάστε από το λογιστήριο για το μπόνους όπως είχαμε πει. τι εννοείς δεν τα λέμε δημόσια αυτά;;;;
αυτό το πράγμα που βάζεις στο τραπέζι, ειδικά στη φάση "ότι δηλώσεις στο ίντερνετ είσαι" έχει γίνει επίσης τρελή καραμέλα και κάποτε με στεναχωρούσε πολύ και το σφάλμα στο προσωπικό κριτήριο για τους άλλους και το "μα νόμιζα πως είναι..." και δεν ήταν. Συν το ότι μπορείς ανά πάσα ώρα να εφεύρεις έναν νέο εαυτό, με μιά απλή αλλαγή account/screenname και η ψηφιακή κολυμπήθρα του Σιλωάμ φροντίζει. Το απλό στο οποίο έχω κατασταλάξει είναι πως σε φάση "βόλτα" ότι και να είναι ο άλλος δεν θα με ενοχλήσει (διπρόσωπος, εκπρόσωπος, αντιπρόσωπος εξουσιοδοτημένος ή όχι) αν οδηγεί σωστά αλλά το παραπέρα (που δεν αφορά την βόλτα που συζητάμε) δεν χρειάζεται. Και η όλη αυτή συμπεριφορά δεν είναι πως υπάρχει μόνο στα φόρα, παντού στην ζωή την συναντάς.
Και βέβαια για να φτάσεις να δεις αν ο άλλος είναι διπρόσωπος ή όχι, πρέπει να κάνεις παρέα μαζί του, άρα πρέπει να πας βόλτα με τον άγνωστο (για να το συνδέσω με το αρχικό ερώτημα) αρχικά και να φτάσει να γίνει γνωστός τουλάχιστον. Και όπως έχουν πει και άλλοι, ναι προφανώς και υπάρχουν κακοί και άσχημοι αλλά έχει και καλούς και αξιόλογους και ωραίους τύπους και το ισοζύγιο είναι θετικό. Οι κακοί, όπως είπε και ο Γάτος, συνήθως απομακρύνονται με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.
υ.γ.
ρε τσιφούτη, σμάρτφόουν έχεις, δωρεάν χάρτες έχει (και χωρίς σύνδεση, για να σε προλάβω) αλλά δεν χαραμίζεις ούτε λίγη μπαταρία;![]()
Κανεις μας δεν πιστευω να πηγε για πρωτη φορα σε βολτα ή μπυροκαφεδοσυναντηση του μοτο και να ηξερε τους παντες...Και σιγουρα σχεδον ολοι μας λιγο-πολυ,ισως να ειμασταν ψιλοδιστακτικοι μεχρι να παμε στις πρωτες μας συναντησεις.Γενικα ημουν καποτε της αποψης πως δεν γινεται να δεθεις με ατομα τα οποια γνωρισες διαδυκτιακα.Και ηρθε σιγα σιγα ο χρονος να με διαψευσει.Σημερα θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο που πηγε εκεινη την βολτα στην αναβρα το 2012 και εγινε η αρχη.Οπως θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο που μεσα απο δω εκανα 3-4 αδερφικες φιλιες και που εχω γνωρισει ατομα τα οποια με βοηθησαν σε δυσκολες φασεις,χωρις ουτε να μου χρωστανε αλλα ουτε και να τους χρωσταω..Πιστευω πως μονο καλο μπορει να βγει τελικα μεσα απο την συμμετοχη μας σε συναντησεις-βολτες.Απο το πιο απλο,του να πιεις μια μπυρα και να χαβαλεδιασεις απεριοριστα μια Δευτερα βραδυ,μεχρι του να πας μια Κυριακατικη βολτα η οποια θα σου γεμισει μπαταριες,θα σε γεμισει εικονες,ισως να σε κανει με τον καιρο και καλυτερο οδηγο.Στην τελικη ακομα και αυτα που ειπα να μην συμβουν,το μονο που θα χεις χασει ειναι μια μερα απο την ζωη σου στην χειροτερη..Αν και δεν το πιστευω![]()
Here I am,on the road again.......
Ένας χρυσός κανόνας για να εγκλιματιστείς στην πρώτη επαφή με αγνώστους είναι να μην προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις από την πρώτη στιγμή.Ούτε στην οδήγηση,γκάζια-στροφιλίκια-είμαι γαμάουα,αλλά όυτε και στον καφέ να αρχίσεις τις παρλαπίπες.
Η αμοιβαία εκτίμηση θα έρθει σιγά σιγά.
Πρώτη ετήσια το 2006 νομίζω, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, με το ΧΤ και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κατάνα. Συγκινητικός σαν σκούπα, μάτια παντού..
Μιά φορά λίντερ, να έχω κάνει και Σάββατο τη διαδρομή για να δω πού θα τους πάω.. Τότε είχα τον Μικέ πίσω μου, αν θυμάμαι καλά.. Ωραία πήγαμε, ωραία περάσαμε..
Μια φορά σκούπα, με τον Μικέ (πάλι) να φεύγει στο γυρισμό χωρίς εμένα και να πέφτει..Και εγώ να αδειάζω όλα μου τα λάδια στην εθνική (και πάνω στον θουβου και τον σνάιπερ)..
Και μια η τελευταία ετήσια, που δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, πόσο μάλλον το μηχανάκι.. και καθυστερούσα και τον Μπλίτζερ που μου έλεγε "μήπως να πηγαίναμε λίγο πιο γρήγορα μπας και φτάσουμε μέρα;" Καμία τύχη..![]()
safety doesn't happen by accident
Ο Μπιλιας και ο Τζονης να βγουν έξω από την τάξη και να πάνε στον λυκειαρχη...
Ρε σεις, υπάρχουν δεκάδες θρεντ που λέμε για τα "περασμένα μεγαλεία και διηγωντας τα να κλαις" και άλλες ιστορίες από το αλβανικό μέτωπο..
Αλλά έχουμε 2017 και η ζωή, και οι βόλτες, συνεχίζονται
Να κανω κι εγω μια παρατηρηση...
Ο ggs ανοιξε το θεμα ουσιαστικα σαν προσκληση προς τους νεοτερους. Τελικα ομως εκτος απο μια δυο εξαιρεσεις, παλι γραφουν τα ιδια γνωστα μελη του φορουμ για τις ιδιες, γνωστες ιστοριες απο το κοντινο ή μακρινο παρελθον. Δεν το λεω ως κριτικη, μην παρεξηγηθω, απλα εντοπιζω ενα φαινομενο που λιγο πολυ παιζει αρκετα στο φορουμ. Ισως ειναι που το moto.gr ειναι απο τα πιο παλια φορουμ που υπαρχουν (αν οχι το πιο παλιο, δεν γνωριζω), οποτε λογικο ειναι να υπαρχουν μελη που εχουν ζησει πολλες εμπειριες μεσα απο αυτο. Σε πολλες περιπτωσεις παντως δινει την αισθηση μιας κλειστης παρεας. Το ξερω πως δεν ισχυει αυτο, απλα λεω οτι μια τετοια εικονα μπορει ευκολα να σχηματιστει σε καποιον τριτο που μολις γραφτηκε στο φορουμ ή που δεν εχει ασχοληθει και τοσο πολυ με αυτο.
Για μενα το γεγονος αυτο σε συνδυασμο με κατι που αναφερθηκε και πιο πανω (οτι δλδ τα πραγματα εχουν πλεον ζορισει και δυσκολα ο αλλος θα ρισκαρει τη μια βολτα που θα κανει το μηνα να του τη χαλασει ο x, y αγνωστος που ετυχε να βρεθει σε μια βολτα και την ειδε γΛηγορος), εχει τελικα ως αποτελεσμα το φαινομενο που συζηταμε τωρα.
Ελπιζω να μη το παρει κανεις αρνητικα το σχολιο μου, δεν το λεω σε καμια περιπτωση ως κριτικη. Ειναι μια υποκειμενικη καταγραφη της πραγματικοτητας οπως εγω την αντιλαμβανομαι.
![]()