Αλήτες μηχανοβιοι..τεντιμποιδες.....τςτςτς....![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Αlex94 ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!
ΕΧΟΥΝ 600++
Πάρε με το καλό το 250 και έλα να πάμε μαζί λιμανάκια να σου δείξω πως να ξύνεις εκεί και να πας στην μια ρόδα.Έχει πιο καλές στροφές όχι σαν τον μπράλο
Λοιπόν πέρα απο την παραπάνω πλάκα...
Θα σου μιλήσω επι προσωπικού.Δικού μου προσωπικού και πάρτο όπως θές.
Μόνο μην μου απαντήσεις ΠΡΙΝ σκεφτείς πολύ καλά ότι σου είπα.
Ονομάζομαι Δημήτρης,
ξεκίνησα να καβαλάω ένα c50 (στρογγυλοφάναρο εξάβολτο) που και έμαθα τα βασικά.Πώς να πηγαίνω, πώς να βάζω βενζίνη, πώς να στουκάρω και τρώω τα μούτρα μου σαν βλάκας. (Βέβαια επειδή γηράσκω αεί διδασκόμενος ακόμα μαθαίνω).
Έχω γράψει επταψήφιο αριθμό στις 2 ρόδες (και λόγω δουλειάς) και εξαψήφιο στις τέσσερις.Και κάποιοι από αυτούς τους οποίους εσύ αμφισβητείς και τους την λές έχουν πολύ,πολύ,πολύ μεγαλύτερη εμπειρία απο μένα.
Στην αρψή που λές δεν καβάλαγα δικάβαλο με τον γέρο μου διότι με την Virago XV750 του 90 πήγαινε γρήγορα,πλάγιαζε τόσο που τότε εγώ είχα χεστεί απάνω μου (Ναι ρε ρεμάλια με την βιράγκο πλάγιαζε τόσο...σε κείνη την εποχή που δεν ήξερα ΤΙΠΟΤΑ που νόμιζα οτι θα πέσουμε και θα συρθούμε χάμω, άσχετο του οτι στην πραγματικότητα απλά έπαιρνε μια ελάχιστη κλισή και στα μάτια τα δικά μου του άσχετου φαινόταν...οτι θα βρεί ο μαρσπιές...)
Πέρασε ο καιρός φίλτατε και πήρα το πρώτο μου μηχανάκι.
Ένα kaze-r 115 99mod
Αγόρασα δέυτερο ένα Piaggio fly 125,ένα bandit 400,ένα δεύτερο bandit 400,ένα τρίτο bandit 400V,ένα λιφανακι 110,μια beneton,ένα τζιξερ 98 7μισι srad,ένα κινέζο αντίγραφο του cb125,πήρα του γέρου το παλιό το καζεράκι να κάνω την δουλειά μου που το έχω ακόμα και δουλεύω,ένα wolf 250 να κάνω την βόλτα μου εντός πόλης και καμια μαλακιούλα όσο με παίρνει το γκάζι και η εμπειρία μου και ετοιμάζομαι όταν βρώ χρόνο να πάρω ένα bandit 650 να πάω κανα ταξίδι δικάβαλο με την κυρά γιατί τα κάνω μονοήμερες με το 250 τώρα...πιάνεται ο πισινός...Δεν λές πως έχω καβαλήσει πολλά μηχανάκια.Και βλέπω και εγώ τον ευατό μου.Απο τότε που έβλεπα να μπαίνουν απο συγγρού στην αμφιθέας και να γέρνουν...Και εγώ πλέον μπαίνω και ξύνω.Εσύ θα το δείς επίκνδυνο;Ναι.Είναι;ίσως.Έχω περάσει απο κεί όμως πάνω απο 1000 φορές,ξέρω και την κάθε λακούβα και θα το κάνω όταν ξέρω οτι με παίρνει.Οτι δεν έχω τον μαλάκα απο πίσω και δίπλα να με κλείσει σε περίπτωση που κάτι στραβώσει πχ.
Οδηγάω πλέον και θέλω να ανάψω τσιγάρο;Ναι;Ε λοιπόν θα βγάλω το τσιγάρο και θα το ανάψω χωρίς να σταματήσω την μηχανή.Αν γίνεται;Ευκολα.Επικύνδυνο;Είναι ίσως.Όμως όχι στα δικά μου μάτια.
Είναι λάθος όλα αυτά;ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑΙ.Θα με θεωρείς κάφρο και ίσως έχεις δίκιο.Και για αυτά και πολλά άλλα που κάνω στην καθημερινότητα μου στις 2 ρόδες και δεν τα αναφέρω γιατί αν με αυτά έχω μαι πιθανότητα να γλιτώσω το μπαν με τα άλλα θα πέσει μόνιμα σίγουρα.Και ας βλέπουν πολλοι τον εαυτό τους σε κάποια απο αυτά και ας είναι λάθος.Αλλά αλλού θέλω να καταλήξω.
Σωστό ή λάθος δεν μπορείς να κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις.
Η διαφορά είναι στην εμπειρία.όταν με το καλό θα πάρεις μοτοσυκλέτα και εσύ, και όχι σκούτερ...αυτά δεν ειναι μοτοσυκλέτες και ας έχουν και 2 ρόδες με μοτέρ...Θα δείς οτι...οι φοβίες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.Θα μάθεις οτι κάποια πράγματα όπως το "αρκετό πλάγιασμα" φαίνονται επικύνδυνα αλλά δεν είναι (πάντα υπό προυποθέσεις).Θα μάθεις σιγά σιγά τα όρια σου,θα μάθεις να οδηγάς (οπου για μένα το έμαθα να οδηγάω δεν είναι το να μάθω να έχω ισσοροπία,είναι το να μάθω να διαβάζω τον δρόμο,τα ελαστικά μου,το όχημα μου, και τους γύρω μου) και τότε θα μπορείς να εκφέρεις γνώμη για θέματα τέτοια.
Δεν είναι φίλε μου όλα by the book.Because the book is too old and world passes on.
Κράτα τα στο μυαλό σου σαν μια φιλική κουβέντα και όχι "ένα σεντόνι" κυρηγμα.
Υ.Γ. Έχω ξεχάσει να βάλω παραπάνω στα μηχανάκι την CMX250,ένα HSUN 150...Mην βαράτε είμαι απο την δουλειά...απο το πρωί...
Τελευταία τροποποίηση από TsoliasGR; 28/12/2017 στις 22:10.
Το Μπράλο τον πρωτοπερπάτησα το 2016 (πέφτει μακριά για μας τους νότιους) με το ΧΤΧ και τον απόλαυσα όσο τίποτα άλλο.
Φέτος τον ξαναχάρηκα με το GS, ειδικά το κομμάτι Γραβιά-Βαγονέτο ήταν όλα τα λεφτά! Για μένα είναι καλύτερος από τον Αη Γιάννη το Ρόσσι.
Διάβασα μέχρι σελίδα 6 και μετά βαρέθηκα. Ηταν σαν να τις ξαναδιάβαζα απο την αρχή.
Ρε αλέκοενενηντατέσσερα, αν παίρνεις τα στατιστικά των τροχαίων, χάνεις πολλες λεπτομέριες που ίσως σε βοηθούσαν να κρίνεις καποια πράγματα. σίγουρα οφείλεται και στην άγνοια σου.
Τα περισσότερα ατυχήματα, γίνονται κοντά στα σπίτια μας , όπου δεν προσέχουμε το ίδιο "γιατι εδώ δίπλα πάω μωρέ". Ναι έχουν σκοτωθεί σε επιδαυρο,ρώσσο και κάθε ρώσσο. Όπως αντίστοιχα σκοτώθηκε και άλλος κόσμος σε άλλο τόπο και χρόνο είτε οδηγούσε μοτο είτε όχι. Αν πας μια κυριακή στο Επίδαυρο ή Αλεξίου, δεν ξέρω αν θα δεις κάποιον μοτοσυκλετιστή χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό. Δεν εννοώ μόνο το κράνος. αν πας ενα βράδυ στην βούτα, μπορείς να μετρήσεις κάμποσους ακράνωτους καγκουροινδιάνους. Και οι μεν και οι δε μπορεί να σκοτωθούν. Η στατιστική που διαβάζεις, θα τους βαφτίσει ως θυματα μοτοσυκλετών. και θα ειναι και μαλακες κιολας γιατι "έτρεχαν".
Φέτος τον Αύγουστο οδήγησα στην Ολυμπια Οδο με την μηχανή.Συνηθως δεν προτιμώ Βαρετά οδικά δίκτυα. προτιμώ επαρχιακα στριφτερα κομμάτια, μαλλον και εγώ μαλακας θαμαι.... Σε πληροφορώ οτι πήγαινα με 130-150 και με προσπέρναγαν οι ντιζελοκίνητοι 7ταχυτοι κουτάκιδες που πήγαιναν με 150-170 γιατί βάζουν μια 7η μεσα και πάνε με 3-4.000 στροφές. Μπορει να μην καταλαβαν οτι έτρεχαν τόσο. Οι μισοι επαιζαν με τα κινητα, οι αλλοι μισοι μπαρμπαδες-θειές ή ταρίφες με το πόδι έξω απο το παράθυρο.
Προσωπικά, μιας και κανείς δεν τηρεί τα όρια ταχύτητας, θα προτιμούσα να πάει με 150 κάποιος που κάνει κατι που γουστάρει γιατί λογικά θα το κατέχει (λογικά πάντα/υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) παρά κάποιος που μπορεί να πάει γιατί πάει το αμάξι ή η μηχανή του. Βλέπε καφετεριάκηδες που τα καλοκαίρια για μπάνιο πόρτο ράφτη ή στον σχοινιά. Επίσης δεν είναι απίθανο να προκαλέσει ατύχημα και κάποιος που "το κατέχει".
Απο όποια πλευρά και να το δεις, δεν θα βγάλεις άκρη. Συνέχισε να μαθαίνεις την θεωρία, μάθε και την πράξη , κάνε αυτό που γουστάρεις και φρόντισε να έχεις την κρίση σου κάπου στην μέση...
Αν και ειναι αλλο θεμα επειδη εχει αναφερθεί πολλες φορες διαφωνώ πολυ με τον απαξιωτικό ορο που θέτετε να προσδωσετε στα σκουτερ οτι δεν ειναι μοτοσυκλέτες και ενω ειναι υπαρκτα φυσικα τα χαρακτηριστικα γνωρίσματα των διτροχων αναφεροντα υποτιμητικά. Με οποιοδήποτε σφουχτερ μπορεις να χαρεις την ελευθερια του δικυκλισμου και κατ'επέκταση του "μοτοσυκλετισμου". Βεβαια παρεξηγημένη εννοια για τον καθενα απο εδω μεσα σημαίνει κατι διαφορετικό.
Και καθε μερα και σπορ και και τουρινκ και χωμα αμα λάχει και οικονομικότερα στα φραγκα κτήσης.