Σελίδα 10 από 45 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 672

Θέμα: Μηχανη vs Car

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lospsi
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    Το jazz είναι τρελά, φυσικά
    Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος

Αν εννοείς τα super hot hatchback, δεν παίζει. Έχουν φροντίσει μέχρι να δίνουν περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς (όπως έκαναν τα πρώτης γενιάς Audi TT), ώστε να έχεις δυνατότητα υπερστροφικής συμπεριφοράς.
    Νεοσσε αν θυμαμαι καλα τα πρώτης γενιάς tt ειχαν ρυθμισμενη ετσι την αναρτηση που ξεκολλαγε το πισω μερος σε πολυ γρήγορες καμπες. Δεν ειχε σχεση με τη μετάδοση. Εξαλλου με εξαίρεση το quattro ειναι μπροστοκινητο.
    Γιαυτο η audi πρόσθεσε μετα μια μικρη αεροτομη για λιγο παραπανω downforce πισω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    Με το bandit το 650 με τα 70 μουλάρια τροχό πέρασες dragster ax με σλικ;

Με λίγα πρόχειρα μαθηματικά.
    Αναλογία κιλών ανά ίππο του μπαντιτ με αναβάτη 300/70:
    4.28

Αναλογία κιλών ανά ίππο του ΑΧ με οδηγο 750/320:
    2.34

Οπότε δύο είναι τα ενδεχόμενα, είτε το ΑΧ είχε το στοκ χιλιαρακι μοτέρ και εσύ νόμιζες ότι ήταν 300 άλογα ή ήταν το μαξιλάρι περίεργο και δημιουργουσε πολύ ευφάνταστα όνειρα
    :P
    Αν έχεις fb πες μου να σου στείλω βίντεο. Αν όχι, άσε την θεωρία στην άκρη.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kerasaki Προβολή μηνύματος
    Νεοσσε αν θυμαμαι καλα τα πρώτης γενιάς tt ειχαν ρυθμισμενη ετσι την αναρτηση που ξεκολλαγε το πισω μερος σε πολυ γρήγορες καμπες. Δεν ειχε σχεση με τη μετάδοση. Εξαλλου με εξαίρεση το quattro ειναι μπροστοκινητο.
    Γιαυτο η audi πρόσθεσε μετα μια μικρη αεροτομη για λιγο παραπανω downforce πισω.
    Έχεις δίκιο. Έβαλαν αεροτομή και πιο σκληρή αντιστρεπτική δοκό για να μειώσουν υπερστροφικά φαινόμενα. Η υπερστροφή δεν ήταν ισχύος, αλλά ερχόταν με το άφημα του γκαζιού.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος
    Καλως τον υποστηρικτη μου. Ολοι μου λενε να ξεβρακωθω φιλε.... Στηριξε με πες τους οτι εχω ελπιδες και οτι το fazerακι μπορει να συναγωνιστει ενα δυνατο αμαξι. Αντε γιατι στο τελος θα μου που οτι εχω φλωρετα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rainmike
    Στην πλειοψηφία τους οι μηχανές είναι γρηγορότερες απο τα αυτοκίνητα τουλάχιστον στην ευθεία όπου κανένας απο τους
    2 δεν χρειάζεται να ειναι ιδιαίτερα έμπειρος.
    Επειδή το να συγκρίνεις αμαξι με μηχανή είναι σα να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα,παρόλα αυτά χρειάζεσαι μια βάση.
    Αν θεωρήσουμε σα βάση την τιμή και το να είναι εργοστασιακά και τα 2.
    Πείτε μου ένα αμάξι εργοστασιάκο με τιμή 20000 ευρώ που θα σταθεί άνετα απέναντι σε ενα τετρακύλινδρο ss1000 με launch control και υπόλοιπα
    ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια απο στάση ρολαριστά ,ότι θέλετε.
    Τώρα τα κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα με 400 και 500 και 600 αλογα δεν μου λένε κάτι ,ο τυπος που τα φτιάχνει προφανώς είναι κοντράκιας.
    Ο τύπος με τη μηχανή δεν έιναι κοντράκιας απαραίτητα.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rainmike Προβολή μηνύματος
    Στην πλειοψηφία τους οι μηχανές είναι γρηγορότερες απο τα αυτοκίνητα τουλάχιστον στην ευθεία όπου κανένας απο τους
    2 δεν χρειάζεται να ειναι ιδιαίτερα έμπειρος.
    Επειδή το να συγκρίνεις αμαξι με μηχανή είναι σα να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα,παρόλα αυτά χρειάζεσαι μια βάση.
    Πείτε μου ένα αμάξι εργοστασιάκο με τιμή 20000 ευρώ που θα σταθεί άνετα απέναντι σε ενα τετρακύλινδρο ss1000 με launch control και υπόλοιπα
    Τώρα τα κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα με 400 και 500 και 600 αλογα δεν μου λένε κάτι ,ο τυπος που τα φτιάχνει προφανώς είναι κοντράκιας.
    Ο τύπος με τη μηχανή δεν έιναι κοντράκιας απαραίτητα.
    +990

είναι τέτοια η διαφορά που ψάχνουμε να βρούμε τις τρελές περιπτώσεις υπερφτιαγμένων αυτοκινήτων τα οποία μπορεί και άμα και ίσως καταφέρουν και σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι απο ένα απλό καθημερινό μπαρμπάδικο μηχανάκι

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα ίδιας τιμής, φυσικά. Για να έχει οποιαδήποτε λογική η σύγκριση, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον τα διπλάσια (για να μην πω τετραπλάσια), δεδομένου του τι περιέχει το "πακέτο" σε κάθε περίπτωση.

Η σύγκριση έχει νόημα, αν θέλετε να συγκρίνουμε 2 εναντίον 4 τροχών, μόνο μεταξύ οχημάτων παρόμοιου λόγου ισχύος/βάρους. Αλλιώς, ναι, ένα όχημα με 1 κιλό ανά ίππο είναι γρηγορότερο από ένα άλλο με 14 κιλά ανά ίππο (κάτι τέτοιο αγοράζεις με 20.000€) λολ . Δεν είναι θέμα οχήματος, όμως. Eίναι θέμα άνισης σύγκρισης.
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 14/10/2020 στις 13:05.
    Life begins at 45°.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα ίδιας τιμής, φυσικά. Για να έχει οποιαδήποτε λογική η σύγκριση, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον τα διπλάσια (για να μην πω τετραπλάσια), δεδομένου του τι περιέχει το "πακέτο" σε κάθε περίπτωση.

Η σύγκριση έχει νόημα, αν θέλετε να συγκρίνουμε 2 εναντίον 4 τροχών, μόνο μεταξύ οχημάτων παρόμοιου λόγου ισχύος/βάρους. Αλλιώς, ναι, ένα όχημα με 1 κιλό ανά ίππο είναι γρηγορότερο από ένα άλλο με 14 κιλά ανά ίππο (κάτι τέτοιο αγοράζεις με 20.000€) λολ . Δεν είναι θέμα οχήματος, όμως. Eίναι θέμα άνισης σύγκρισης.
    Aρα αυτό είναι το καταλληλότερο δίκυκλο για να συγκριθεί με αυτοκίνητο....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	5.jpg 
Προβολές:	130 
Μέγεθος:	66,5 KB 
ID:	421710
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rainmike

Απο τη στιγμή λοιπον που με τα ίδια χρήματα παίρνεις μια μηχανή πολύ πολυ γρηγοροτερη απο ένα αυτοκίνητο της ίδιας τιμής καταλαβαίνεις ότι οι κατασκευαστές εστιάζουν στις
    μηχανές πολύ περισσότερο στο κομμάτι της ταχυτητας απο ότι οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων.
    Αρα οπως προείπα στην πολειοψηφία τους οι μηχανές είναι πιο γρήγορες απο τα αυτοκίνητα και για να πετύχεις τι αντίστοιχες επιδόσεις σε αμάξι πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Aρα αυτό είναι το καταλληλότερο δίκυκλο για να συγκριθεί με αυτοκίνητο....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	5.jpg 
Προβολές:	130 
Μέγεθος:	66,5 KB 
ID:	421710
    Σίγουρα δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα 1000άρι Superbike με ένα Corolla 1.200cc, επειδή και τα 2 κοστίζουν 20.000€. Αυτό λέω.

Απο τη στιγμή λοιπον που με τα ίδια χρήματα παίρνεις μια μηχανή πολύ πολυ γρηγοροτερη απο ένα αυτοκίνητο της ίδιας τιμής καταλαβαίνεις ότι οι κατασκευαστές εστιάζουν στις
    μηχανές πολύ περισσότερο στο κομμάτι της ταχυτητας απο ότι οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων.
    Αρα οπως προείπα στην πολειοψηφία τους οι μηχανές είναι πιο γρήγορες απο τα αυτοκίνητα και για να πετύχεις τι αντίστοιχες επιδόσεις σε αμάξι πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά.
    Ναι, φυσικά, αλλά όχι επειδή η ταχύτητα στα αυτοκίνητα είναι πιο ακριβή. Επειδή ένα αυτοκίνητο περιέχει πολύ μεγαλύτερη αξία (και κόστος) από μια μοτοσικλέτα, γιατί το ένα είναι ένα πλήρες όχημα και το άλλο είναι 2 ρόδες και μια σέλα. Και αν πάρεις ένα πατίνι που κοστίζει 20.000€ θα είναι γρηγορότερο κι από τα δύο από φανάρι σε φανάρι, αλλά θα έχεις ένα πατίνι.

Όχι, τα αυτοκίνητα παρόμοιων επιδόσεων (ούτε καν ίδιων, αλλιώς κλέβουν εκκλησία) θα είναι πάντα γρηγορότερα από τις μοτοσικλέτες, παντού και ΕΙΔΙΚΑ σε φρένα/στροφές/χαμηλή πρόσφυση. Μόνο σε εκκινήσεις από στάση υπερτερούν οι μοτοσικλέτες (όταν δε μιλάμε για supercars, που εκεί ξεφεύγουν και τα κόστη).
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 14/10/2020 στις 13:24.
    Life begins at 45°.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Το θεμα ειναι πως οι ''αμαξοκοντρακηδες'' επειδη ριχνουν χ λεφτα πανω στο αμαξι νομιζουν οτι πηδ@νε οτι κινειται μετα.
    Μεχρι που καταλαβαινουν την σκληρη αληθεια απο διαφορες μοτο κατω των 1000 cc...γιατι εκει πανω δεν τους φτανουν τα λεφτα κ πρεπει να παιξουν με 6 ψηφια νουμερα.

Στη προκειμενη ο κουμπαρος/φιλος/ξαδελφος αυτουνου με το Octavia θεωρει οτι τα 350 αλογα ριχνουν στο Fazer.
    Εγω (στην θεση του φιλου με το Fazer) θα βγαινα μια βολτα κ θα του ελεγα ελα να ανοιξουμε κ οποιος χασει κερναει καφε/φαγητο κ οτι αλλο μου ερθει εκεινη την ωρα στο μυαλο που μου λειπει/θελω.
    Ride(s) the wind of change...

Εγώ δε μιλάω καν για "φτιαγμένα" αυτοκίνητα. Γελάω με όσους πληρώνουν άλλο ένα αυτοκίνητο για να μετράνε το πουλί τους. Τα σοβαρά αυτοκίνητα δε χρειάζονται καμία βελτίωση.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιοι αξίζουν κάθε τσαγάκι από Κ5 των 3.500€.
    Life begins at 45°.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Το θεμα ειναι πως οι ''αμαξοκοντρακηδες'' επειδη ριχνουν χ λεφτα πανω στο αμαξι νομιζουν οτι πηδ@νε οτι κινειται μετα.
    Μεχρι που καταλαβαινουν την σκληρη αληθεια απο διαφορες μοτο κατω των 1000 cc...γιατι εκει πανω δεν τους φτανουν τα λεφτα κ πρεπει να παιξουν με 6 ψηφια νουμερα.

Στη προκειμενη ο κουμπαρος/φιλος/ξαδελφος αυτουνου με το Octavia θεωρει οτι τα 350 αλογα ριχνουν στο Fazer.
    Εγω (στην θεση του φιλου με το Fazer) θα βγαινα μια βολτα κ θα του ελεγα ελα να ανοιξουμε κ οποιος χασει κερναει καφε/φαγητο κ οτι αλλο μου ερθει εκεινη την ωρα στο μυαλο που μου λειπει/θελω.
    Φιλε μια κουβεντα κανανε κανενας δε νομιζει τιποτα ουτε με προκαλεσε. Απλα θεωρω οτι και 350 αλογα να ειναι δυσκολα θα βρεθει μπροστα (η εστω τοσο μπροστα)

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Εγώ δε μιλάω καν για "φτιαγμένα" αυτοκίνητα. Γελάω με όσους πληρώνουν άλλο ένα αυτοκίνητο για να μετράνε το πουλί τους. Τα σοβαρά αυτοκίνητα δε χρειάζονται καμία βελτίωση.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιοι αξίζουν κάθε τσαγάκι από Κ5 των 3.500€.
    Φιλε λιγα τα λογια σου για το Κ5...
    Ειδες τι επαθε το Πανιγαλε?

Οποιος ξερει 2-3 πραγματακια δεν λεει μπαρουφες.
    Τωρα αν καποιος θελει να ριχνει λεφτα στο αμαξι του δικαιωμα του.
    Απλα μην εχει κ αυταπατες.

@Faithless Τι μπροστα...εδω λεμε ποσο πισω θα ειναι.
    Ride(s) the wind of change...

Σελίδα 10 από 45 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. άλλη μια κόντρα αιωνίων : moto vs car (περιοδικο motojournal.fr)
    από road spirit στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 332
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2010, 01:41
  2. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Moto Vs Car
    από perrakis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2010, 16:11
  3. ΜΗΧΑΝΗ Vs ΠΑΠΙ
    από kokosKRITI στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 1099
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2009, 11:08

Κανόνες δημοσιεύσεων