Σελίδα 10 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 228

Θέμα: QJ motor svt 650

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Χαχαχαχ ινσεπσιο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Όχι Honda και Voge
    Honda και κλώνος Honda μην ξεχνιόμαστε !
    Του συγκεκριμένου, στο οποίο, αναφερομαστε,ο κινητήρας είναι κλωνος Καβασάκι.Οπως και του ds 900 που θαρθει σε λίγους μήνες,είναι κλωνος bmw.Παρε κόσμε,LONCIN.(βαρατε με κι ας κλαίω).

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    O πόλεμος των κλώνων...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή με όσα μας είπες,στο σπίτι σου ,και γενικότερα στην ζωή σου σε τι ποσοστό έχεις κινέζικα προϊόντα;;; εννοώ αυτά που γράφουν στο ταμπελακι made in China.???από απλή περιέργεια ρωτάω να εξηγουμαστε.
    Σε διαβάζω αρκετά χρόνια και είναι δύσκολο να παρεξηγήσω γραπτά σου (τουλάχιστον εγώ). Διαφέρουν κάποιες φορές οι απόψεις μας αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αντιθέτως αυτή είναι η ουσία ενός forum, να διατυπώνονται οι διαφορετικές γνώμες, όχι για να επιβεβαιωθούμε αλλά για να ξανασκεφτόμαστε κάποια πράγματα ώστε στο πλαίσιο του εφικτού να συγκλίνουμε στο τελικώς ορθό, πράγμα που είναι καλό για όλους μας.

Είναι αρκετά μέλη εδώ μέσα που με γνωρίζουν προσωπικά ώστε να μπορώ να εκτεθώ χωρίς το φόβο του "άλλα λέω και άλλα κάνω".
    Για να σου απαντήσω, είναι πολύ μικρό το ποσοστό, ίσως να είναι και μονοψήφιο. Για να καταλάβεις ακόμη και σε μια 6άδα από κουταλάκια του γλυκού για καθημερινή χρήση θα κοιτάξω να δω που κατασκευάζονται. Αν είναι από Κίνα δε θα τα πάρω. Υπάρχουν θέματα όμως, ακόμη και στο made in Europe πλέον, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και αυτό δεν γίνεται με πονηριά του κατασκευαστή αλλά με παγαποντιές που θεσμοθετήθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (π.χ. αν το 51% του κόστους κατασκευής γίνεται στην Ευρώπη μπορεί να βαπτιστεί ως Ευρωπαϊκό, άσχετα αν το 49% έχει γίνει στη Κίνα). Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να φιλτράρω εύκολα τέτοια πράγματα. Τα πραγματικά δεδομένα λοιπόν αλλάζουν, όμως όσο θα περνάει από το χέρι μου θα είμαι αρνητής των Κινέζικων προϊόντων, εξαιρώ πορσελάνες/μετάξια (που όμως δεν με ενδιαφέρουν). Δεν είναι θέμα ποιότητας πλέον, είναι θέμα προσωπικής στάσης.

Έλειπα εκτός Αττικής τη τελευταία εβδομάδα και είδα τις διαστάσεις που πήρε το θέμα -μάλλον- λόγω του σχολίου που έβαλα, το οποίο έθετα σε τελείως διαφορετική βάση, η οποία δεν έμενε στις μοτοσυκλέτες.
    Έχουν τεθεί πολλά θέματα που αφορούν την ποιότητα και την απόδοση αυτής. Δεν είναι θέμα να κατηγορηθούν όσοι επιλέγουν οτιδήποτε. Η πραγματικότητα αυτής της εποχής ορίζει ότι ο καθένας ψωνίζει το καλύτερο δυνατό ή αυτό που του ταιριάζει καλύτερα σύμφωνά με το πόσα μπορεί να δώσει ή ακόμη και με το πόσα "θέλει" να δώσει. Δεν αξιολογούνται τα πάντα με βάση τη φτώχεια, μπορεί να είναι και θέμα προτεραιοτήτων ή θέματα φιλοσοφίας.
    Ανέλυσα στο αρχικό μου σχόλιο τι εμποδίζει εμένα. Δε ξέρω αν έχω δίκιο ή άδικο, ξέρω όμως πως συζητώντας το φαινόμενο Κίνα εδώ και κοντά 35 χρόνια δε βρέθηκε κάτι να μου αλλάξει τη γνώμη ριζικά. Επί μέρους πράγματα τα ξανασκέφτηκα καθώς οι εποχές αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα.

Στο κομμάτι μοτοσυκλέτα διαφωνώ ριζικά με κάποια πράγματα που γράφτηκαν και από τα δυο στρατόπεδα. Δε ξέρω πόσο σημασία έχει να αναπαράγω την άποψη μου που κάπου μέσα στη θάλασσα των σχολίων έχει ξαναδιατυπωθεί από κάποιον άλλον.

Θα εστιάσω σε ένα σημείο που διάβασα μόνο από έναν. Σήμερα ένα Κινέζικο μηχανάκι -σε κάποιες περιπτώσεις- μπορεί να είναι σημαντικά ακριβότερο από ένα "επώνυμο" με τους όρους που ονομάζουμε επώνυμες κάποιες μάρκες μοτοσυκλετών. Στο φετινό ταξίδι μου στην Ευρώπη (Ιταλία-Ελβετία-Αυστρία-Γερμανία-Σλοβενία), μου έκανε τρομερή εντύπωση το δίκτυο καταστημάτων και συνεργείων της Honda. Δεν συνάντησα κάτι παρόμοιο ούτε από άλλη επώνυμη μάρκα, πόσο μάλλον από τις Κινέζικες. Σκεφτόμουν πόσο ασφάλεια προσφέρει αυτό στους ιδιοκτήτες Honda. Δεν υπήρχε εξαίρεση σε καμία χώρα. Συναντούσα τη Honda σε πολλές-πολλές κωμοπόλεις. Νομίζω πως και μόνο το στήσιμο και η υποστήριξη ενός τέτοιου δικτύου σε παγκόσμια κλίμακα σημαίνει τεράστιες επενδύσεις οι οποίες με τη σειρά τους θα προσθέσουν επιπλέον κόστος στο τελικό προϊόν. Πιστεύω πως ιδιαίτερα η Honda σε παγκόσμια κλίμακα είναι ασυναγώνιστη σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα πιθανά θα έβαζα δεύτερη σε αυτόν τον τομέα την BMW, όχι σε επίπεδο κωμοπόλεων αλλά σίγουρα σε επίπεδο της πλησιέστερης πόλης.

Το συναντάμε ως πρόβλημα πολλές φορές και στη χώρα μας όταν κάποιος π.χ. πολύ θα ήθελε να αγοράσει ένα Aprilia αλλά το ελλιπές δίκτυο στη περιφέρεια της χώρας μας λειτουργεί ανασταλτικά. Να πω εδώ πως η "επώνυμη" Aprilia μπορεί οικονομικά να έχει πολύ μικρότερη δύναμη από την QJ motor και όμως το κατά τα άλλα ελλιπές δίκτυο της, είναι μάλλον καλύτερο -σήμερα- από αυτό της QJ motor στην Ευρώπη.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 15/10/2023 στις 13:49.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Πιστεύω πως ιδιαίτερα η Honda σε παγκόσμια κλίμακα είναι ασυναγώνιστη σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα πιθανά θα έβαζα δεύτερη σε αυτόν τον τομέα την BMW, όχι σε επίπεδο κωμοπόλεων αλλά σίγουρα σε επίπεδο της πλησιέστερης πόλης.
    Στην ολόκληρη την Πελοπόννησο, εξουσιοδοτημένο συνεργείο για BMW υπάρχει μόνο 1 (ένα), στην Πάτρα. Η Benelli διατηρεί 3 εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σε Πάτρα-Πύργο-Σπάρτη. Η CFMoto, έχει παρουσία με 6 (!!!) εξουσιοδοτημένα, σε Κόρινθο-Πάτρα-Πύργο-Καλαμάτα-Γύθειο...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Στην ολόκληρη την Πελοπόννησο, εξουσιοδοτημένο συνεργείο για BMW υπάρχει μόνο 1 (ένα), στην Πάτρα. Η Benelli διατηρεί 3 εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σε Πάτρα-Πύργο-Σπάρτη. Η CFMoto, έχει παρουσία με 6 (!!!) εξουσιοδοτημένα, σε Κόρινθο-Πάτρα-Πύργο-Καλαμάτα-Γύθειο...
    Μάλλον έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη στα προϊόντα τους....

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Ενδιαφέρουσα παράμετρος από πρόσφατο άρθρο του Moto, παραθέτω το εν λόγω κομμάτι, και ολόκληρο το άρθρο, για όποιον ενδιαφέρεται.

https://www.motomag.gr/news/epikairo...iseis-ap-oloys

"Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τεράστιες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ εργοστασίων στον τομέα των ανακλήσεων. Έχετε διαβάσει ποτέ για επίσημη ανάκληση κάποιας κινέζικης εταιρείας; Όλες οι ανακλήσεις κινέζικων εργοστασίων που γνωρίζουμε και έχουμε δημοσιεύσει εμείς τουλάχιστον, αφορούν απόσυρση από την αγορά κάποιου no-name δικύκλου και η πρωτοβουλία για την ανάκληση έχει γίνει έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων Ευρωπαϊκών κρατικών υπηρεσιών και όχι από την ίδια την εταιρεία κατασκευής, με την πληροφόρηση να μας έρχεται από την RAPEX.

Κοιτώντας μόνο τα στατιστικά στοιχεία των εργοστασιακών ανακλήσεων, τότε θα πρέπει να πούμε πως οι κινέζικες μοτοσυκλέτες είναι οι πιο ποιοτικά κατασκευασμένες του κόσμου, αφού έχουν σχεδόν μηδενικά κατασκευαστικά σφάλμα που χρήζουν ανάκλησης… Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση ή η αδιαφορία μιας εταιρείας να επωμιστεί το κόστος επιδιόρθωσης ενός κατασκευαστικού λάθους, δεν σημαίνει πως δεν έχει κάνει κανένα κατασκευαστικό λάθος που να απαιτεί ανάκληση.

Στο άλλο άκρο έχουμε εταιρείες όπως η BMW που δημοσιοποιούν ανακλήσεις για τα πάντα, ακόμα και για μανέτες από τη λίστα αξεσουάρ, ενώ κάπου στη μέση είναι οι Ιάπωνες, όπου σπανίως χρειάζεται να κάνουν ανακλήσεις, αλλά όταν πρέπει να τις κάνουν το σκέπτονται κάνα χρόνο ή περιμένουν να αλλάξει γενιά το μοντέλο."
    Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 15/10/2023 στις 15:46.

Ενδιαφέρουσα παράμετρος από πρόσφατο άρθρο του Moto, παραθέτω το εν λόγω κομμάτι, και ολόκληρο το άρθρο, για όποιον ενδιαφέρεται.

https://www.motomag.gr/news/epikairo...iseis-ap-oloys

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τεράστιες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ εργοστασίων στον τομέα των ανακλήσεων. Έχετε διαβάσει ποτέ για επίσημη ανάκληση κάποιας κινέζικης εταιρείας; Όλες οι ανακλήσεις κινέζικων εργοστασίων που γνωρίζουμε και έχουμε δημοσιεύσει εμείς τουλάχιστον, αφορούν απόσυρση από την αγορά κάποιου no-name δικύκλου και η πρωτοβουλία για την ανάκληση έχει γίνει έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων Ευρωπαϊκών κρατικών υπηρεσιών και όχι από την ίδια την εταιρεία κατασκευής, με την πληροφόρηση να μας έρχεται από την RAPEX.

Κοιτώντας μόνο τα στατιστικά στοιχεία των εργοστασιακών ανακλήσεων, τότε θα πρέπει να πούμε πως οι κινέζικες μοτοσυκλέτες είναι οι πιο ποιοτικά κατασκευασμένες του κόσμου, αφού έχουν σχεδόν μηδενικά κατασκευαστικά σφάλμα που χρήζουν ανάκλησης… Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση ή η αδιαφορία μιας εταιρείας να επωμιστεί το κόστος επιδιόρθωσης ενός κατασκευαστικού λάθους, δεν σημαίνει πως δεν έχει κάνει κανένα κατασκευαστικό λάθος που να απαιτεί ανάκληση.

"Στο άλλο άκρο έχουμε εταιρείες όπως η BMW που δημοσιοποιούν ανακλήσεις για τα πάντα, ακόμα και για μανέτες από τη λίστα αξεσουάρ, ενώ κάπου στη μέση είναι οι Ιάπωνες, όπου σπανίως χρειάζεται να κάνουν ανακλήσεις, αλλά όταν πρέπει να τις κάνουν το σκέπτονται κάνα χρόνο ή περιμένουν να αλλάξει γενιά το μοντέλο."
    Σπαμμάρω, αλλά ταιριάζει γάντι.
    Lada: perfect from the beginning
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_2023-10-15-15-27-32-976_com.google.android.apps.photos.jpg 
Προβολές:	174 
Μέγεθος:	53,2 KB 
ID:	446973
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Κοίτα, με κάθε συμπάθεια... αυτό που εσύ ονομάζεις "παρουσία" στη μορφή "εξουσιοδοτημένων" δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που εγώ ονομάζω πραγματική υποστήριξη.
    Στον αντίποδα να ομολογήσω πως στη χώρα μας οι "προδιαγραφές" είναι ένα πολύ ελαστικό πράγμα και αυτή είναι μια πραγματικότητα.
    Έχεις ιδίαν πείρα από αυτά έγραψες; Η απάντηση σου ήταν σα κλωτσιά στα οπίσθια μου για την εικόνα που έχω εγώ στο μυαλό μου, οπότε μπήκα στη διαδικασία του ελέγχου. Μπήκα λοιπόν στη διαδικασία να δω το δίκτυο της CFmoto... Η εικόνα ήταν σε κάποιες περιπτώσεις απογοητευτική σε κάποιες άλλες φάντασμα. Οτι ο "x" είναι εξουσιοδοτημένος της Kymco, της SYM, της Yamaha, της Kawasaki και της CFmoto ταυτοχρόνως για εμένα λέει πολλά. Γιατί μετά πρέπει να ερευνηθεί ποια είναι η ποιότητα της υποστήριξη που δίνει η κάθε εταιρεία σε αυτόν τον άνθρωπο. Ναι μεν αλλά λοιπόν... Και μπορεί να είναι "παρουσία" αυτό όντως αλλά σίγουρα εγώ δεν εννοούσα αυτό.

Στον αντίποδα, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου στον ίδιο μου τον εαυτό θα πω πως αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα πολλές φορές και για τις "μεγάλες" εταιρείες, δεν μπορώ να έχω αντίλογο σε αυτό. Αλλά και πάλι -σα STF μιλώντας- θα εμπιστευθώ περισσότερο την επιλογή μιας Yamaha για την υποστήριξη της μέσω της ΤΣΑΧΠΙΝΗΣmoto, παρά τη CFmoto μέσω ΤΣΑΧΠΙΝΗΣmoto. Τυχαία η επιλογή του εξουσιοδοτημένου ονόματος. Αυτή η κατάσταση "αυγάτισε" τη τελευταία 5ετία και είναι σίγουρα αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο κοσμάκης και οι επιχειρήσεις.

"Έξω" η αντιπροσώπευση μιας εταιρείας είναι κάπως πιο αυστηρών προδιαγραφών διαδικασία. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω περιπτώσεις που στην Αθήνα η CFmoto πλησίασε dealers άλλων εταιρειών για να απλώσει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ το δίκτυο της. Μέχρι που η κύρια εταιρεία πήρε πρέφα και έπεσε πέλεκυς... Φαντάζομαι στην περιφέρεια η στρατηγική αυτή περνάει πιο εύκολα.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 15/10/2023 στις 15:01.

Στις μικρές επαρχιακές πόλεις συνηθίζεται η πολλαπλή αντιπροσώπευση,και στα αυτοκίνητα και στις μοτό, διότι οι σοβαροί και οικονομικά ισχυροί είναι λίγοι.Αναγκαιο καλό και κακό μαζί.

Για επαρχία, πάντως, Honda & Yamaha έχουν την καλύτερη αντιπροσώπευση.
    Την τοπική Suzuki,αν και υπάρχει και πάντα βρίσκω/παραγγέλνω το ανταλλακτικό που χρειάζομαι, δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε δίπλα να περάσουν από το GSXR μου, πόσο μάλλον να δουλέψουν πάνω του.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Tην δεκαετια του 80 δουλευα Αθηνας σε καταστημα με εργαλεια.
    Μεχρι σχεδον που μπηκε το 90 Κινεζικα εργαλεια ουτε με το κυαλι δεν υπηρχαν στα καταστηματα της Αθηνας.
    Μετα εγινε της Κινας το καγκελο ...ολοι αναγκαστικα φεραμε Κινεζικα.
    Οσο κοστιζε ενα γερμανικο 10-12 επωνυμο ( acesa πχ),κοστιζε ολο το σετ(6×7-20×22) 8 Pcs
    Ερχεται λοιπον ενας ηλικιωμενος Εγγλεζος (που εμενε Ελλαδα πολλα χρονια)και μου λεει:
    Εμαι φτωχος και παιρνω καλο (ακριβο) εργαλειο
    Αν ειμουν φραγκατος θα επαιρνα και Κινεζικο........και να χαλασει(που θα χαλασει)ξανααγοραζεις.
    Πραγματικα αυτη η κουβεντα μου εμεινε.
    Παμε τωρα λιγο πριν φυγω απο την ΑΘΗΝΑ και ερθω επαρχια. (13 χρονια πριν)
    Στην τοτε δουλεια μου ,παιρνει ενας συναδελφος (οχι πιτσιρικας)ενα κινεζικο παπι καινουριο.
    Σε δυο χρονια ειχε σκορπισει πραγματικα.
    Αντε εμενα τωρα να με πεισει καποιος να αγορασω Κινεζικο μηχανακι.
    Θα μου πεις "ρε μπαρμπα thunderace εχουν κανει αλματα στην ποιοτητα''
    Καλα...ας περιμενω δυο τρια χρονια να τα δω ολα αυτα να κυκλοφορανε καθημερινα σε τι κατασταση θα ειναι και αν οντως δειξουν την μιση αντοχη απο ενα Ιαπωνα τα ξαναλεμε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Καλα...ας περιμενω δυο τρια χρονια να τα δω ολα αυτα να κυκλοφορανε καθημερινα σε τι κατασταση θα ειναι και αν οντως δειξουν την μιση αντοχη απο ενα Ιαπωνα τα ξαναλεμε
    Θύμισε μου σε τρία χρόνια να σε ενημερώσω για την κατάσταση της κινέζας μου (voge 500 ds), γιατί είμαι και γέρος και μπορεί να το ξεχάσω.Τοτε θα είναι 4 ετών,αυτή,και 66 εγώ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Ωραια
    Σε τρια χρονια εγω θα ειμαι 64 και το thunderace 27.
    και εγω θα χαρω να βρεθουμε καπου να δουμε τα μηχανακια μας

Σελίδα 10 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γνώμη για QJ motor
    από Sachry στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2022, 20:19
  2. ti gnomi exete gia to vstrom 650???
    από vstrom650 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2007, 11:56
  3. Suzuki V-strom 650