NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Βρε παίδες κάπου το μπερδέψαμε πάλι, είναι σαν να ρωτάω για μηχανάκι μέχρι 4500 χλρικα και να προτείνετε να ρίξω άλλα 2500 να πάρω καινούριο CBX (oh wait αυτό γίνεται πάντα)
Επειδή θα σκάσω τσεπάτα 1500 στο νερό για τα μαζέματα στο άμεσο μέλλον (δηλαδή σε 20 μέρες μαξ) και δεν είμαι σε φάση να δώσω άπειρα χρήματα ζήτησα απόψεις για ένα κρανάκι μέχρι τα 450 που θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπές ποσό για κάτι αξιόλογο .
Επομένως , απευθείας αποκλείονται τα Arai με το τελευταίο ece ότι χρώμα και αν είναι.
Όσο και αν γαμουν δεν με ψήνει να βάλω το χέρι βαθύτερα στην τσέπη.
Άιντε μην πω καλορίζικο το νέο LS2με 88 ευρώπουλα και 1300 γρ. βάρος.
The Dirty Harry
Βάλε καλύτερα τι θες από το κράνος ώστε να βγάλεις άκρη.
Θες απαραίτητα εσωτερικό ζελατινάκι? Δεν παίρνεις RPHA 12 ούτε NXR2.
Θες να ψωνίσεις από Ελλάδα απαραίτητα ή και από ίντερνετ/εξωτερικό?
Θέλεις d ring ή είσαι οκ και με μικρό μετρικό?
Κτλ, κτλ...
1. D ring σίγουρα.
2. Ελλάδα
3. Ναι γιατί όσοι φορούν γυαλιά μυωπίας , δεν είναι εύκολο να κουβαλάνε πάντα γυαλιά ηλίου μαζί
4. Θέλω ένα κράνος Full Face , με d ring - γυαλάκι από μέσα, υποδοχή για ενδοεπικοινωνία, όσο πιο ελαφρύ γίνεται , Glossy φινίρισμα και όμορφο να το βλέπεις. Το ασφαλές δεν το βάζω γιατί με το ece είναι στάνταρ.
The Dirty Harry
Έχω την εντύπωση πως το gt air 3 βγαίνει και με micrometric και με d ring τσέκαρε το γιατί αυτό έχει αυτά που ζητάς
Το nxr2 δουλεύει καλύτερα ως προς τον θόρυβο με λίγο πιο σκυφτές θέσεις οδήγησης ως σπορ αεροδυναμική
Αν και έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές, θα το ξανααναφέρω: ή θόρυβο θα έχεις ή καλό εξαερισμό.
Το RPHA 70 Που έχω κι εγω δεν ειναι υπόδειγμα αθόρυβου κράνους αλλά έχει πολύ καλό εξαερισμό. Προσωπικά βάζω πιο ψηλά τον εξαερισμό από το θόρυβο.
Shoei NXR 2 δεν έχει εσωτερικό ζελατινάκι. GT Air έχει ζελατινάκι αλλά όχι d ring. HJC RHPA 71 ομοίως. Γενικά, τα τουρινγκ κράνη με εσωτερικό ζελατινάκι συνήθως έχουν μικρομετρικό. Το μόνο που είδα ότι είναι όπως το θες είναι το Shark Spartan, είτε RS είτε GT.
Arai μάλλον εκτός μπάτζετ, δεν έχω καθόλου εικόνα για πιο καινούργιες μάρκες (LS2, Airoh, Caberg κτλ)...
Καλές αγορές!![]()
Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...
To RPHA 71 έχει και DD και ζελατινακι
Από την στιγμή που δεν το θες για κομιουτινγκ με ένα ζευγάρι ωτοασπιδες θα είσαι μια χαρά.
Όμως η ποιότητα τουλάχιστον του 70 που έχω απέχει από shoei γενικά.
Επίσης βλέπω ότι είναι πιο ακριβό το 71!
Αυτό, όπως και τα Scorpion:
https://scorpionsports.eu/en/casque/exo-1400-air/
Αν θυμάμαι καλά αυτό είναι το μοντέλο που είχα δοκιμάσει. Έχει στενή φόρμα κι εμένα με ψιλο-έσφιγγε (καλά για το NXR2 δε μου έκανε καν στο μέγεθός μου και ένα νούμερο πάνω με έσφιγγε), οπότε κατέληξα στο Shark Spartan RS.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Ωπα ρε μάγκες...
Ωραία σχεδιάκια τα Scorpion, να ένα για παραδειγμα:
https://scorpionexo.com/apex/exo-gt-sp-air-touradven/
I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!