Οχι θα πλένω απο εδώ και πέρα κάθε μέρα το μηχανάκι με το πιεστικό και μετά θα παραπονιέμαι για βεντιλατέρ.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Τώρα εσύ τι μιλάς που το μισό σου λάδι πάει στο παντελόνι σου?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:![]()
Οχι θα πλένω απο εδώ και πέρα κάθε μέρα το μηχανάκι με το πιεστικό και μετά θα παραπονιέμαι για βεντιλατέρ.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:![]()
Χώρια που το λάδι που πάει στο παντελόνι πλένεται πανεύκολα μια και δεν είναι 300V αλλά του κ*λ@^ 1 € το πεντάλιτρο.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ! ΤΑ IPONE 10-50 FULL SYNTHETIC ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ FAZER '02 ΕΚΑΝΑ ΛΑΛΑΚΙΑ;ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΒΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ MOTUL ΕΧΟΥΝ G4 ΚΑΙ ΤΑ IPONE G5!ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΣΗΜΑ "ΜΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΡΕ"!
Εσύ ρε άμα το πλύνεις με πιεστικό θα το κάνεις υδρόψυκτο.... :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Οχι θα πλένω απο εδώ και πέρα κάθε μέρα το μηχανάκι με το πιεστικό και μετά θα παραπονιέμαι για βεντιλατέρ.![]()
You BETA believe...
Ναι για αυτό όλα τα παντελόνια σου είναι γκρίΑρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Χώρια που το λάδι που πάει στο παντελόνι πλένεται πανεύκολα μια και δεν είναι 300V αλλά του κ*λ@^ 1 € το πεντάλιτρο.![]()
You BETA believe...
ΔΕν είναι "βαθμός", είναι νεότερη προδιαγραφή !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από HELLSPIRIT
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ! ΤΑ IPONE 10-50 FULL SYNTHETIC ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ FAZER '02 ΕΚΑΝΑ ΛΑΛΑΚΙΑ;ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΒΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ MOTUL ΕΧΟΥΝ G4 ΚΑΙ ΤΑ IPONE G5!ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΣΗΜΑ "ΜΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΡΕ"!
ΡΕεεε, μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε τίποτε από τα προηγούμενα ????
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΝΟΙΩΣΑ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ,ΤΟ 80 ΜΕ 90% ΤΩ ΛΑΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ....ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ .....ΜΑΙΜΟΥ.ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΝΟΥΛΑ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ 10 ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ 150 ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ "ΠΑΡΑΓΟΥΝ"ΕΔΩ.ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ.Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΔΙΑ.ΕΑΝ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΑΤΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
...και ξερω πως ο γερμαναρας δε κοροιδευει σε ποιοτητα
...
![]()
![]()
Δεν σε βλέπω με BMW όμως !!!!
![]()
![]()
![]()
:rotflmao:
...πέρα από την πλάκα ότι είπες για το ARAL έχεις δίκιο !!
![]()
![]()
![]()
![]()
TG1
Στέφανε, μια προδιαγραφή που πήρε το μάτι μου τελευταία σε λάδι της Mobil κι έφαγα το νετ να βγάλω άκρη αλλά δεν, μήπως ξέρεις τι παίζει...?
Μιλάω για την SL και για την χρήση της σε μοτο. Μη μου αρχίσεις αυτά που διάβαζα για dieselκαι έχω δει και το ποστ του παιδιού με το piaggio για την ίδια προδιαγραφή SL από τη Selenia.
Y.Γ Πολύ ενδιαφέρον τοπικ το συγκεκριμένο,σπάνιο...
Έχω μια φίλη που όποτε τρώει μπανάνα τη φτύνει πρώτα. Μυστήρια πράματα...
Οι ισχύουσες προδιαγραφές api
http://www.aa1car.com/library/API_ratings.pdf
λαμβάνουν υπ όψιν τους την υπαρξη καταλύτη στους κινητήρες αφαιρόντας σημαντικά πρόσμικτα απο τα λάδια και όπως έχουμε πεί παραπάνω η BMW τουλάχιστον τα θεωρεί ακατάλληλα για τις μοτο της.
διάβασε και αυτό http://www.ducatimeccanica.com/oil.html
και μετά βάλε οτι λαδάκι σου καπνίσει και σηκώνει η τσέπη σου.
Η API δίνει πιστοποιητικό αφού εκτελέσει κάποιες δοκιμές.
Οι συγκεκριμένες δοκιμές γίνονται σε πρότυπους κινητήρες αυτοκινητάδικους και Αμερικάνικους που ΔΕΝ προσομοιάζουν στο παραμικρό τους κινητήρες των μοτο.
Μάστορα old δοκώ ότι τα κατάλαβα όλα. Στην πράξη τώρα, στην καινούργια μηχανή που πήρα ο προκάτοχος της είχε 20W 50 ενώ ο κατασκευαστής συστείνει 10W 40 (γιά τις επικρατούσες θερμοκρασίες). Αν υποθέσουμε ότι τα 20W 50 που ήδη έχει και τα 10W 40 που θα βάλω είναι ικανώς πιστοποιημένα API - CCMC και με τα ίδια αναλογία προσθέτων (θεωρητικά λέμε τώρα), θα δώ κάποια διαφορά πέραν από μακροζωία κινητήρα σε βάθος χρόνου;
Να το κάνω λιανά, αν βλακωδώς διαλέξω λάθος λάδια υπάρχει κάτι που θα μου το πεί;![]()
[SPAM]εσυ παλλιακαρι μ', ετσι που περνας τα ποταμια πρεπει να πας να βαλεις λαδι για εξωλεμβιες στο καημενο το DRZ!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Μάστορα old δοκώ ότι τα κατάλαβα όλα. Στην πράξη τώρα, στην καινούργια μηχανή που πήρα ο προκάτοχος της είχε 20W 50 ενώ ο κατασκευαστής συστείνει 10W 40 (γιά τις επικρατούσες θερμοκρασίες). Αν υποθέσουμε ότι τα 20W 50 που ήδη έχει και τα 10W 40 που θα βάλω είναι ικανώς πιστοποιημένα API - CCMC και με τα ίδια αναλογία προσθέτων (θεωρητικά λέμε τώρα), θα δώ κάποια διαφορά πέραν από μακροζωία κινητήρα σε βάθος χρόνου;
Να το κάνω λιανά, αν βλακωδώς διαλέξω λάθος λάδια υπάρχει κάτι που θα μου το πεί;![]()
![]()
![]()
[/SPAM]
![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
10 σελίδες και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμποιώ σωστά λάδια![]()
:rotflmao: :rotflmao:
Me too, my friend...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από GATHAN
..δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμποιώ σωστά λάδια![]()
:rotflmao: :rotflmao:
![]()
Η θερμοκρασία που θα ανεβάσει (στο χαμηλό ιξώδες) ή δεν θα ανεβάσει (στο ψηλό ιξώδες) το μοτέρ σου !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Για να το κάνω και γω λιανά:
Οι κατασκευαστές συστήνουν (μέσω κάποιου πίνακα θερμοκρασιών) διάφορα ιξώδη πολύτυπων λαδιών.
Αν η "επικάλυψη" στις θερμοκρασίες περιβάλλοντος του λαδιού που είναι πιο κοντά στα προτεινόμενα θεωρείς ότι είναι ικανοποιητική, there's no problem !!!
(έχω τον τρόπο μου να σας μπερδεύω, εεεε...???)![]()