Σελίδα 10 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 205

Θέμα: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Δε νομίζω η χήση όμως των "greeclish" εδώ να είναι μετά από έρευνα και μάθηση αυτού του τρόπου γραφής! Αν ήταν έτσι ίσως να ήταν και πιο αποδεκτή αυτή η γραφή!

Όχι.

Αυτό ακριβώς λέω. Μια και είναι κάτι που ξεκίνησε από "τεχνική" αδυναμία (έλλειψη ελληνικής γραμματοσειράς), ο καθένας γράφει όπως νομίζει αρκεί να βγαίνει καποιο νόημα στις λέξεις.

Αλλά αν θέλουμε να βρούμε κανόνες, ναι αυτοί υπάρχουν.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Συμφωνουμε ρε Καπετανια και με την Μάιρα ...

Εφοσον (αυτην την στιγμη) ΔΕΝ υπαρχουν (δεν εχουμε διδαχτει τουλαχιστον) κανονες, ειναι πρακτικα ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διαβαστουν ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Κανε οτι νομιζεις και μακαρι να σου βγει σε καλο στην ζωη σου ...
    Ναι σε πολύ καλό θα τον βγάλει...

Εδώ νομίζει ότι το πρόβλημα όλο είναι να γίνει αποδεκτός και αναγνωρίσιμος σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας. Και όλοι οι υπόλοιποι αντιδραστικοί, επαναστάτες, οδοστρωτήρες, προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι το ίδιο.

Εμείς οι σύγχρονοι δημοκράτες πρέπει πλέον να χειροκροτούμε την αμάθεια και την τεμπελιά για να μη μας πούνε κολλημένους και έτσι εύκολα και χαλαρά να ξεπουλήσουμε και τον τελευταίο εθνικό μας πλούτο για να γίνουμε κι εμείς αναγνωρίσιμοι στον κόσμο.

Δε γαμιέται λέω εγώ... ας αλάξουμε το ελληνικό αλφάβητο σε κινέζικο. Να τη δούμε πιο προχωρημένοι ακόμα. Μην είστε κορόιδα... τι λατινικά και πίπες, οι Κινέζοι από ένα μαχαίρι να πάρουνε θα κατακτήσουν τον κόσμο.
    Θάνος..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    εδώ θα τέινω να συμφωνήσω με αυτό που είχε πεί , κάποτε ο Afro και τώρα ο Θάνος...

Σε έναν ηλεκτρονικό χώρο , που ο καθείς εκφράζεται όπως και με όποιον τρόπο του αρέσει, δεν νομίζω να βρίσκουν εφαρμογή , προτροπές , συμβουλές και επαναστάσεις..

Ενας χώρος , για να χαλαρώσουμε είναι και να κάνει , στα όρια του επιτρεπτού οτι θέλει ο καθένας...
    Ο φίλος Ορέστης και ο όποιος Ορέστης , αμφιβάλω πολύ αν θα μπορούσε να μπεί στην διαδικασία, να παραδώσει ας πούμε, μια συγγραφή έργου, διατριβής στα Greeklish.
    Μπορεί όντως να γίνεται χρήση τους σε συσκευές τηλεπικοινωνιών και chat rooms, αλλά όταν τα πράγματα σοβαρεύουν και είναι αναγκαία η σωστή έκφραση του λόγου όπως και η μετάδοση ιδεών , σε τρίτους , ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... μόνο στην Ελληνική γραφή μπορείς να το κάνεις...

Προσωπικά δεν έχω δεί , έστω και άρθρο σε greeklish ακόμα και τώρα που , υποθετικά έχει τυποποιηθεί με κανόνες και γραμματική...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    [B]

Εμείς οι σύγχρονοι δημοκράτες πρέπει πλέον να χειροκροτούμε την αμάθεια και την τεμπελιά για να μη μας πούνε κολλημένους και έτσι εύκολα και χαλαρά να ξεπουλήσουμε και τον τελευταίο εθνικό μας πλούτο για να γίνουμε κι εμείς αναγνωρίσιμοι στον κόσμο.

lipame file 8anouli ala o e8nikos sou ploutos exi ksepouli8i-alio8i-katastrafi me ta 400 xronia sklavias mas apo tous tous tourkous
    ke oxi mono afta pou fantazese ala ke ala pola pou agnois

px nomizis oti ta tsiftetelia ta xasapika-manavika

den ine epireasmoi apo ali filosofia
    ke ala paromia mousika dromena den exoun alio8i
    epomenos ke i koultoura mas....
    enas tropos zois den alakse me tin isvoli ton tourkon stin elada?
    400 xronia den alio8ike i ratsa mas?
    ama mou vris enan vero elina 8a sou stiso andriada...

epi pros8eta ela mia mera na sou valo ligi arxea eliniki mousiki na katalavis ti leo,sou leo episis oti ri8mika den exi kamia sxesi me oti kseris ke den 8a sou aresi ka8olou

episis enas paralilismos
    an ta ksekola me ta minia mexri tin ediotripa me ta viza ekso milagan gkreeklish (an ginotan kati tetio...) na ise sigouros
    oti simera 8a itan enterlos apodekta
    an sou elege to gkomenidio an den milas etsi den exi xristougena stin spilia tou ntaveli 8a sou elega pou 8a pigenan i apopsis sou peri...

empasi periptosi ke ola afta ine logia pros dimiourgia entiposeon
    akrivos opos ke afta pou les esi.katalaves tin sxetikotita

nomizo oti i an8ropoi exoun dikeoma stin zoi stin simetoxi tous se oti tous aresi.
    xoris na ginonte diakrisis.oute e8nikotitas-oute diskolias stin ekfrasi-oute idieterotites stin prosopikotita tous-oute anapiria tous-oute epipedo morfosis tou i dikti noimosinis-oute 8riskia tous-oute genika kapion pistevon ton i taseon tous

opos episis i ali8ia ine oti me mia orea gkomena den me niazi pos 8a sinenoi8oume arki na kataliksoume se ena krevati ke na kseskistoume

ke edo aligorika to idio simveni

ke min prospa8ite na niosete ksexoristi gia kanena logo giati den iste oute gia ton elinismo sas ke tin aria fili sas oute gia tipote alo

imaste oloi an8ropoi me agonies prospa8ies ke poli pono

ke oloi onirevomaste to idio opou ke an vriskomaste opia glosa ke an milame

ke i an8ropini psixi exi anagki tin sintrofikotita tin empistosini tin agapi metaksi tous

ke oxi tin telia ratsa me tin telia simperifora

ego ston strato as poume imoun kolitos me ena palikari elina pou den iksere na grafi oute kan na milai sosta evoste apo tin mera pou geni8ike provata se kapio vouno
    apolitistos akinonitos amorfotos
    ke itan i megaliteri psixi i pio triferi ston kosmo
    xerosoun na min katalavenis ti leei...

ala afta pou den mporouse na pi ta enio8e

simera i varemara mas i kenotita mas olo to di8en pou nio8oume mas o8i na ginoume klikes na vazoume kanones ke na ksexorisoume me mia idea ta kalitera provata sto manvri

pigente na vrite afta pou zitate ke afiste ton kosmo na girnai opos 8eli ke mpori

ke min anisixite 8a ta kataferi ke xoris tin telia simetoxi sas
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Αν έχεις δίκιο Afrotwin, τότε να μην στέλνουμε και τα παιδιά μας στο σχολείο. " Άσ' τα να κάνουν ότι θέλουνε μωρέ! Μην τα καταπιέζετε! Τί χρειάζεται η παιδεία!".

ilikrina sas to lew (na pesei to tavani na mou plakwsei to dax an lew psemata. kanei kai sismous kai einai poli pithano)
    jekinisa na grapsw ena keimeno sto word kai meta apo 20 grammes to paratisa giati xathika...

lipon en sidomia...
    ta greeklish eiai athlia "glwsa". opws ta grafw den diaferoun se tipota apo ta ellinika...
    einai ta idia spastika ellinika gramena me allous xaraktires alla xwris na paideuomai me orthografia...

tha protimousa na grafw ετσι.
    με ελινικους χαρακτιρες αλα με δικι μου ορθογραφια.
    μακαρι να ιχα τιν διναμι και το θαρος/θρασος, να τουσ γραψο ολους, κε να γραφο απο εδο κε περα ετσι κε σε οπιον αρεσι.
    αυτι ι γραφι εχι λογικι. οτι ακους γραφισ. φενετε λιγο περιεργι στιν αρχι αλα εφκολα θα σινιθιζα.

για τις 40 ομοιχες λεξισ (10 σιχνα χρισιμοπιουμενες) θα ιπιρχε ιδικι ριθμισι και τελος.

ιλικρινα μακαρι να μπορουσα να γραψο ετσι.
    δεν μπορο ομος γιατι οπιοσ δι τετιο πραγμα σε γραπτο θα παρι τα βουνα...
    και εμενα ιλικρινα δεν με νιαζι... αλα δουλια πος θα βρο?

to thema den einai i orthografia.
    akoma kai an me ena chip-aki mathena telia orthografia tha ejakolouthousa na pisteuw oti i glwssa auti den exei logiki kai tha ithela na grafw allios...

auti einai i eswteriki epanastasi pou lew parapanw.
    oso pernaei apo to xeri mou den kanw pragmata pou den katalavenw or den exoun logiki, giati etsi mou ipan oti prepei.(ipame oso pernaei apo to xeri mou.. ston strato kai stin doulia otis ou poune to kaneis)
    i "epanastasi exei oloklirwthei kai pleon dioikoume apo nea kivernisi...

@ crs-k
    oi pragmatikes periptwseis einai autes
    thirofilo
    thirofylo
    thirofyllo
    thirophilo
    thirophylo
    thirophyllo
    thyrofilo
    thyrofylo
    thyrofyllo
    thyrophilo
    thyrophylo
    thyrophyllo

oi ipolipes itan paralages..
    kapoios pou grafei to θ με 8 den tha xrisimopoiei to th...
    einai san ta kaligrafika grammata pou tha xathoun logo twn ipologistwn...

εχει προβληαμτα η γραφη αυτη? οκ συμφωνω...
    αλλα ελα να μου εξιγησεισ γιατι το "θυρόφυλλο" γραφεται με υ υ και λλ..
    αν μου πεις οτι η θυρα γραφεται με υ για να μην την μπερδεβουμε με το κηνηγι (θηρα) θα σε ρωτισω γιατι δεν γραφεται με ι ή οι ή ει
    τα ιδια και χειροτερα για το φυλλο.
    θες περισοτερα παραδηγματα μηπως?
    ποια ειναι λοιπον η δομη της γλωσσας? και τι προτηνεις τελικα?

na jekourazw esena gia kourazwmai kai na xaliemai egw?
    na dwso ligo apo tin eleutheria mou gia na ise ikanopoiimenos?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    lipame file 8anouli ala o e8nikos sou ploutos exi ksepouli8i-alio8i-katastrafi me ta 400 xronia sklavias mas apo tous tous tourkous
    ke oxi mono afta pou fantazese ala ke ala pola pou agnois

px nomizis oti ta tsiftetelia ta xasapika-manavika

den ine epireasmoi apo ali filosofia
    ke ala paromia mousika dromena den exoun alio8i
    epomenos ke i koultoura mas....
    enas tropos zois den alakse me tin isvoli ton tourkon stin elada?
    400 xronia den alio8ike i ratsa mas?
    ama mou vris enan vero elina 8a sou stiso andriada...

epi pros8eta ela mia mera na sou valo ligi arxea eliniki mousiki na katalavis ti leo,sou leo episis oti ri8mika den exi kamia sxesi me oti kseris ke den 8a sou aresi ka8olou

episis enas paralilismos
    an ta ksekola me ta minia mexri tin ediotripa me ta viza ekso milagan gkreeklish (an ginotan kati tetio...) na ise sigouros
    oti simera 8a itan enterlos apodekta
    an sou elege to gkomenidio an den milas etsi den exi xristougena stin spilia tou ntaveli 8a sou elega pou 8a pigenan i apopsis sou peri...

empasi periptosi ke ola afta ine logia pros dimiourgia entiposeon
    akrivos opos ke afta pou les esi.katalaves tin sxetikotita

nomizo oti i an8ropoi exoun dikeoma stin zoi stin simetoxi tous se oti tous aresi.
    xoris na ginonte diakrisis.oute e8nikotitas-oute diskolias stin ekfrasi-oute idieterotites stin prosopikotita tous-oute anapiria tous-oute epipedo morfosis tou i dikti noimosinis-oute 8riskia tous-oute genika kapion pistevon ton i taseon tous

opos episis i ali8ia ine oti me mia orea gkomena den me niazi pos 8a sinenoi8oume arki na kataliksoume se ena krevati ke na kseskistoume

ke edo aligorika to idio simveni

ke min prospa8ite na niosete ksexoristi gia kanena logo giati den iste oute gia ton elinismo sas ke tin aria fili sas oute gia tipote alo

imaste oloi an8ropoi me agonies prospa8ies ke poli pono

ke oloi onirevomaste to idio opou ke an vriskomaste opia glosa ke an milame

ke i an8ropini psixi exi anagki tin sintrofikotita tin empistosini tin agapi metaksi tous

ke oxi tin telia ratsa me tin telia simperifora

ego ston strato as poume imoun kolitos me ena palikari elina pou den iksere na grafi oute kan na milai sosta evoste apo tin mera pou geni8ike provata se kapio vouno
    apolitistos akinonitos amorfotos
    ke itan i megaliteri psixi i pio triferi ston kosmo
    xerosoun na min katalavenis ti leei...

ala afta pou den mporouse na pi ta enio8e

simera i varemara mas i kenotita mas olo to di8en pou nio8oume mas o8i na ginoume klikes na vazoume kanones ke na ksexorisoume me mia idea ta kalitera provata sto manvri

pigente na vrite afta pou zitate ke afiste ton kosmo na girnai opos 8eli ke mpori

ke min anisixite 8a ta kataferi ke xoris tin telia simetoxi sas
    Δεν είμαι υπέρ του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της άριας φυλής. Ένας λαός είναι φυσικό να αλλάζει πολλές μορφές μέσα στο χρόνο. Το ίδιο και η μουσική του και η γλώσσα του και όλα τα παρελκόμενα του.

Δεν αντιλέγω σε τίποτα με όσα λες.

Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε στα χέρια μας μια κληρονομιά έτσι όπως μας την έδωσαν οι αμέσως προηγούμενοι και όχι οι αρχαίοι. Αυτή την κληρονομιά πρέπει να ενθαρρύνουμε τις επόμενες γενιές να τη "διατηρήσουν".

Δεν θα προσπαθήσω ποτέ να πείσω εσένα να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Ξέρω ποιος είσαι εσύ, ποιος είναι ο captain ποιος είναι ο sonic.... Λίγο πολύ ξεραινόμαστε μεταξύ μας και έχουμε αποδεχτεί ο ένας τον άλλο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ενθαρρύνω μία νοοτροπία απαξίωσης βαφτίζοντας την επανάσταση και "άποψη".

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι σνομπ και δεν κρίνω κανέναν από το πώς γράφει. Ωστόσο όποτε έρχεται το θέμα στην επιφάνεια θα έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη...

Ο Ορέστης που παρεμπιπτόντως είναι γαμώ το όνομα σε σχέση με το nick του, είναι νέος άνθρωπος. Δηλώνει επίσης μορφωμένος. Αν συμφωνήσω μαζί του θα του κάνω κακό... έτσι απλά το βλέπω και δεν νομίζω να είμαι τόσο λάθος.
    Θάνος..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Λεωνίδα , αν και ισοπεδωτικός ώς συνήθως....

Η αλήθεια που είπες , είναι οτι όλοι έχουμε ανάγκη επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο μας, όποιος και αν είναι , όπως και αν μιλάει...

Απο εκεί και πέρα, έπεσες κατά την γνώμη μου , στην γνωστή λούμπα.... της πολύ ελεύθερης δημοκρατικής άποψης... που λέει ....

Οτι φάμε , ότι πιούμε και οτι αρπάξει... ο ...:a13:

:a12:

Ορέστη , έκανα ακριβώς 2 λεπτά να διαβάσω το ανορθόγραφο Ελληνικής γραφής κείμενο σου, και 5 για τα υπόλοιπα με greeklish... αν σου λέει κάτι αυτό.....
    Προσωπικά εμένα , η ορθογραφία είναι στα παλιά μου τα παπούτσια... αν μπορείς να γράφεις με αυτό τον τρόπο κάντο... αν προτιμάς με greeklish,κάντο αλλιώς... αν προτιμάς με emoticons κάντο και έτσι... δεν θα αλλάξει σε τίποτα , το ποιός είσαι και το τι κάνεις...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    ..αλλα ελα να μου εξιγησεισ γιατι το "θυρόφυλλο" γραφεται με υ υ και λλ..
    ποια ειναι λοιπον η δομη της γλωσσας? και τι προτηνεις τελικα?

Νομίζω πως είναι λάθος να προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση σε τόσο δύσκολά ερωτήματα, γιατί απλά δεν έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις. Θεωρώ πως είναι σαν να έχει κάποιος γνώσεις μαθηματικών του δημοτικού και να προσπαθεί να λύσει μία εξίσωση διαφορικού λογισμού.

Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η παγίδα. Εάν επιμένω να δώσω απάντηση χωρίς να έχω τα κατάλληλα "εργαλεία", θα φτάσω σε λάθος συμπεράσματα.

Μερικές φορές το καλύτερο είναι να κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να λέμε με ειλικρίνια "ΔΕΝ ΞΕΡΩ".

Υ.Γ. Δεν προσωποποιώ. Αναφέρομαι σε όλους μας ανεξαιρέτως.

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Αν έχεις δίκιο Afrotwin, τότε να μην στέλνουμε και τα παιδιά μας στο σχολείο. " Άσ' τα να κάνουν ότι θέλουνε μωρέ! Μην τα καταπιέζετε! Τί χρειάζεται η παιδεία!".
    berdeveis tin paidia me tin ekpaideusi...

to adisxoliko kinima tis paidagwgikis didasketai akoma kai stis sxoles...

re paidia den pernaw ton euto mou ejipnotero or kalitero apo tous allous "xazous"...

lew apla pws vlepw ta pragmata... isos telika na eimai egw lathos... den exei simasia... einai epilogi mou kai apopsi mou...

an avrio jipnisw kai exw 4 xeria tha allajw polles apopseis mou... alla mexri twte ipostirizw auta pou katalavenw kai pisteuw...

to arxiko post egine epidei kapoios prin kana 2-3 vdomades me eixe rwtisei giati grafw greeklish...

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Φίλε σονικ,

Έχεις σκεφτεί ποτέ σου ότι όταν γράφεις ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες απαιτείς από τον αναγνώστη σου να ξέρει Αγγλικά? Ορίζεις δηλαδή ως προϋπόθεση επικοινωνίας την γνώση της αγγλικής γλώσσας και γραφής?

Εσύ αυτό το ορίζεις ελευθερία?

Καταλαβαίνεις ότι ακυρώνεις τον Έλληνα που δεν ξέρει Αγγλικά?

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί «μερικώς» δεκτό αν πίσω από την απαίτηση αυτή βρισκόταν η απαίτηση για παιδεία του αναγνώστη. Αλλά στην δικιά σου περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Εσύ απλώς εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι όλοι ξέρουν αγγλικά και προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις για να διευκολύνεις τον εαυτό σου, κουράζοντας όμως τους άλλους.

Ωραία τα σκέφτηκες ξαπλωμένος στο κρεβατάκι σου φίλε μου αλλά δεν είναι έτσι.

Το εναρκτήριο κείμενο σου το βρήκα υπέροχο. Καλά κάνεις και αποδέχεσαι την αδυναμία σου, και καλά κάνεις που συμβιώνεις με αυτήν και δεν την μεταμορφώνεις σε κόμπλεξ όπως οι περισσότεροι. Αλλά ρε φίλε, δεν φταίει το σύστημα που εσύ, εγώ και δέκα άλλοι έχουν μειωμένη χωρητικότητα μνήμης. Οι κοινωνίες και τα συστήματα δεν φτιάχνονται στα «πρότυπα» των αδύναμων ή των ανάπηρων. Με την ίδια λογική ένας τυφλός θα κατηγορήσει το σύστημα που δεν χρησιμοποιεί μόνο ακουστικά μέσα επικοινωνίας, και ένας κωφός θα κατηγορήσει το σύστημα που δεν χρησιμοποιεί μόνο οπτικά μέσα επικοινωνίας.

Τώρα σχετικά με τα ελληνικά και τα greeklish

Γραφή και γλώσσα δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Η σχετικότητα όμως και σημαντικότητα της σχέσης αυτής προφανώς περνά απαρατήρητη σε ορισμένους. Η γραφή αποτελεί μέσο επικοινωνίας στηριζόμενο στην γλωσσά (νόηση) και σε ορισμένες αισθήσεις. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Έχει και μια ακόμα σημαντικότατη σχέση. Είναι μέσο διαφύλαξης, συνέχισης και βελτίωσης της γλώσσας. Όταν μειώνουμε την ποιότητα του γραπτού λόγου, βάζουμε φρένο στην βελτίωση της γλώσσας μας, και σταδιακά την αποδυναμώνουμε.

Οπότε δεν μιλάμε μόνο για το πώς θα γράφουμε τα ελληνικά, αλλά για το πώς θα μεταχειριστούμε την ελληνική γλώσσα.

ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…

δεν είναι απλώς ένα κληρονόμημα που πρέπει να το σεβαστούμε επειδή το είχαν οι αρχαίοι Έλληνες. Η γλώσσα αποτελεί το βασικότερο στοιχείο της Εθνικής Συνείδησης ενός λαού.

Οπότε δεν μιλάμε πλέον ούτε για γραφή, ούτε για γλώσσα, μιλάμε για τον ίδιο τον Ελληνισμό.

Σηκώστε λίγο το κεφαλάκι σας εσείς που στερείστε αντίληψης αλλά όχι άποψης και κοιτάξτε τι γίνεται στον κόσμο γύρω σας. Κοιτάξτε τα νεαρά ελληνόπουλα στα σχολεία που ντύνονται με φαρδιά τζιν και ακούνε ραπ και κυκλοφορούν με σκειτμπορντ και κάνουν γκράφιτι. Και μόλις το κάνετε αυτό βάλτε λίγο CNN και δείτε ποιον ψηφίσαν τα πρότυπα τους για πρωθυπουργό.

...

Δεν θα γαμήσουμε εντελώς το μόνο πράμα που μας άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες, και κακώς θεωρείτε δικαίωμα σας να εξευτελίζετε τον ελληνισμό και την παιδεία.

Όπως και να έχει βάλτε μια κάλτσα στο στόμα σας και στα χέρια σας γιατί σας ακούνε και σας διαβάζουν και ηλίθιοι.

@ monstermind ξερις πολους που μπενουν στο internet χορις να ξερουν καν το αγκλικο αλφαβιτο;
    και παλι ομος τα grklsh ινε μια ξεχοριστι γλοσα. π.χ. το αγκλικο e λαμβανετε ος ε ενο το th (θ) δε χρισιμοπιιτε στα αγλικα.
    οπος ιπε κε ο afro μονο ελινες μπορουν να διαβασουν greeklish.

κατα τα αλα τα εροτιματα σου (επιτρεψε μου) ινε ψεβδο-εροτιματα.
    οποσ κε θα ιταν κε το δικο μου εαν ροταγα [γιατι ροτας με αγλικο εροτιματικο κε γιατι εχισ nic το αγλικο monstermind].

κατι μου εκανε εντιποσι ομος

{Η γραφή [...]είναι [και] μέσο διαφύλαξης, συνέχισης και βελτίωσης της γλώσσας. }

βελτιοσι τις γλοσας;πος τιν ενοις τιν βελτιοσι;γιατι αλος βελτιονι βαζοντας "χρισιμα" πραγματα σε ενα μιχανακι κε αλοσ βγαζοντας "αχριστα" πραγματα...

κατα τα αλα
    vre pate kala? to na grafw entelos anorthografa ellinika tima tin elliniki grafi?
    epidi dld den grafw me latinikous xaraktires, alla me ellinikous, eimai pio konta stin elliniki glwsssa?

den kourazeste toso me auti tin grafi? giati? afou kai pali gramma gramma prepei na diavasete tin leji gia na tin katalavete..

exoume 3 diaforetikes epiloges
    1. κανονικά ελληνικά
    2. greeklish
    3. ελινικα

ta prwta den ta borw kai den ta katalavenw.
    ta deutera den ta thelete (kourasi, aglika)
    ta trita egw ta thelw alla einai sigourw oti meta den tha mporw na janagrapsw ellinika (idi exw arxisei na berdevomai kai egrapsa mono 10 grammes)

@ χωματινος katalaveneis oti mou les oti den jerw giati alla etsi me mathane etsi prepei na kanw? dld prokite gia "teletourgiko" thriskias? agnwstes oi voules tis orthografias kai etsi?

auto einai to noima olis autis tis fasarias...
    i svisti tilewrasi tis diatirisis tou politismou. mesa se autin vlepoume tin adanaklasi tou iliou or tis skiasmas mas kai nomizoume oti diatiroume ton politismo.
    o ellinikos politismos den einai oi skalismenes petres tis akropolis. einai to noima autwn kai i texni/texnologia pou iparxei piso apo autes.

to sistima den ftaiei pou exw kaki mnimi. ftaiei omws pou logo tou provlimatos mou protimise na me katatajei os xazo mathiti pou den "pernei" ta gramata, gia na min paradextei tis elipseis kai ta lathi stin domi tou.
    opws tha xaraktirize kai enan tiflo anikano gia metakinisi kai as itan ta podia tou mia xara... god save the system...

kai gia na anakefalaiwsoume...
    ta greeklish den ta borite... ta ellinika den exoun domi kai logiki...
    kapoia kaliteri idea/prwtasi (ektos apo to na paw ston dia@@) iparxei?

p.s. [Οπότε δεν μιλάμε πλέον ούτε για γραφή, ούτε για γλώσσα, μιλάμε για τον ίδιο τον Ελληνισμό.]
    exoume ellines se kathe meria tou kosmou... se liges genies kaneis apo autous den tha jerei pws einai ta ellinika... giati arage?

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    .......................
    @ χωματινος katalaveneis oti mou les oti den jerw giati alla etsi me mathane etsi prepei na kanw? dld prokite gia "teletourgiko" thriskias? agnwstes oi voules tis orthografias kai etsi?
    .....................

Ρε Σονικ, αμαν πια ...

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ειναι ΜΟΝΟ για σενα (και μερικους ακομα) οι λεξεις, και το ΓΙΑΤΙ γραφονται ΕΤΣΙ κι οχι αλλιως κι αυτο επειδη ΔΕΝ κανατε τον κοπο να ασχοληθητε !!!

Ελεος πια ...

Μας εχεις πει διαφορα "τερατα" εδω περα ...

ΑΛΛΟ η ΠΑΙΔΕΙΑ και ΑΛΛΟ η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ πχ ...

Για να μαθεις και Μαθηματικα ακομα, πρεπει να εχεις μαθει ΠΡΩΤΑ γραφη και αναγνωση !!!

Μερικοι λοιπον (για τους δικους του λογους ο καθενας) ΔΕΝ το καταφερατε!!!

Ε, λοιπον αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ (σας) και ΟΧΙ "θεση"!

Δεν ειπε κανεις πως σας απορριπτει (εδω μεσα τουλαχιστον), αλλα πως ΕΣΕΙΣ θα τα βρειτε "σκουρα" ...

Κι οσο για την "εικονα" των λεξεων, στο ξαναπαραθετω μηηηπως και το εμπεδωσεις ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
    ......έτσι είναι

Ατίπτσυεο !!

Σνφμύωα με μαι έυρενα σοτ Πμανιπσητετο τυο Κμτρπιαιζ,

δνε πεαιζι ρλόο με

τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα

γταμαμρά μσέα σε μαί λξηέ, αεκρί το

πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενιαί σητ στωσή θσέη.

Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να

μροπετίε να τςι δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα.

Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις

εκέγλφοας δνε δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηέ

σνα σνύλοο.

Ατίπτσυεο ε;

Καλός φαντάρος και πολίτης

Να καταργησουμε λοιπον τα Σχολεια και τα Πανεπιστημια (οπως λεει κι ο Χωματινος), επειδη υπαρχουν καποιοι "φωστηρες" (σαν κι εσας) και μας εξηγουν γιατι ειναι ΟΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ !!!

Η Αναγνωση ειναι κακιά, η γραφη ειναι κακιά, η ιστορια ειναι κακιά, η γεωγραφια (φανταζομαι) αχρηστη, τα Μαθηματικα άχρηστα, και το μονο που χρειαζεται ειναι ενα Λατινικο αλφαβητο κι ενα πληκτρολογιο και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!

Πραγματικα κουραστικα ...

ΔΕΝ εχει κανενα νοημα η παραθεση επιχειρηματων, μιας και μεσα στο μυαλο σας, εχετε παρει καποια "αποφαση" και ΔΕΝ εχετε ΚΑΝΕΝΑ απολυτως σκοπο να την "διαπραγματευτειτε" ...

Δεν ξανασχολουμε, γιατι δινω νοημα υπαρξης σε "χαζα" θεματα ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παρ'όλο που με ενοχλούν τα greeklish, τα ορθογραφικά δέν με πειράζουν, ούτε τα θεωρώ δείγματα ανθρώπων με γλωσσικές αναπηρίες ή νοητικά προβλήματα -και έτσι νά'ναι όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση είτε αυτή λέγεται σχολείο είτε internet είτε οτιδήποτε άλλο.

Tο μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να προσπαθούν αυτοί που τα χρησιμοποιούν (τα greeklish) να τα μεταφράσουν πριν ποστάρουν.

Παράδειγμα: Κάνε copy το κείμενο που θες και paste στο special input του:
    http://www.greeklish.net/index.php?o...pper&Itemid=32

Μετά πάρε το από πάνω κείμενο και πόσταρέ το, θα είναι πιο ευανάγνωστο.

Σελίδα 10 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο λυκος και τα 7 κατσικακια
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 09:40
  2. Και Τα Μυαλα Στα Καγκελα
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2004, 09:52
  3. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2004, 18:17