Σελίδα 10 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 195

Θέμα: Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    χα χα...

αντιπαθές handling... καλόοοοο...

τα 27.000χλμ είνα όντως τραγικά λίγα (άραγε τα 7.000 τι θα ήταν

...αλλά αν ΔΕΝ ξέρει κανείς να στρίβει, όπως εγώ για παράδειγμα που, όπως φαίνεται, απο τύχη και μόνο είμαι ζωντανός, τότε και στα 27 χλμ θα προλάβει να φάει τα μούτρα του...

ΕΛΕΟΣ ρε γιώργο.... Σου μιλάνε άνθρωποι με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ στα χέρια τους κι εσύ συνεχίζεις να αμφισβητείς τα ΒΑΣΙΚΑ καινα ειρωνεύεσαι!

Τέσπα, κάνε ότι καταλαβαίνεις....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Και αν νομίζεις οτι 27.000 χλμ τόσα χρόνια είναι λιγα, σκέψου ότι ορισμένοι απο εμάς εδώ κάνουμε 35 - 40.000 χλμ τον χρόνο... σε πόλη και βόλτες-ταξίδια (πιστα κάνουμε λιγα χλμ δυστυχώς)

τι τα παίρνεις πάλι εσύ;

όταν ανέφερα τα 27.000 πρώτος εγώ έγραψα πως δεν τα θεωρώ πολλά:

"όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία"

τι τα παίρνεις πάλι εσύ;

όταν ανέφερα τα 27.000 πρώτος εγώ έγραψα πως δεν τα θεωρώ πολλά:

"όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία"
    με παρεξήγησες... διευκρίνηση ήταν.. δεν τα πήρα

Μέρες τώρα παρακολουθώ την συζήτηση και αποφάσισα να πω και εγώ την παρόλα μου.

Φίλε gdv, οδηγώ μηχανή πολλά χρόνια. Από ζετάκι ξεκίνησα σε street (νοικιάρικο όταν σπούδαζα), σε καστομιά BMW, σε Βαραντέρο (πάντα με κράνος) και τώρα σε BMW πάλι. Μέχρι που πήρα το Βαραντέρο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν την είχα ψάξει την δουλειά και οδηγούσα από ένστικτο.

Όταν πήρα το Βαρκαντέρο όμως και η χρήση του έγινε καθημερινή και ειδικά στην Αττική Οδό άρχισα να ψάχνομαι. Διάβαζα για τύπους που έλεγαν ότι στρίβεις πατώντας τους μαρσπιέδες, ότι βγάζεις το κωλομέρι σου και μεταθέτεις όλο σου το βάρος στο εσωτερικό της στροφή κ.α. πολλά.

Κάποια στιγμή διάβασα το παρακάτω και είπα να πειραματιστώ.

http://www.flamesonmytank.co.za/ride.htm#Steering

Απλά να σου πω ότι από την ώρα που το διάβασα νιώθω πιο σίγουρος στις στροφές μου, καταλαβαίνω πια τι κάνω ακριβώς και με λίγα λόγια έγινα λίγο καλύτερος οδηγός. Κοιτάζοντας πίσω στις προηγούμενες προσπάθειές μου τώρα αντιλαμβάνομαι ότι έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά επειδή δεν ήταν συνειδητό, υπήρχε πάντα μια ασάφεια στις στροφές μου.

Για να γίνω πιο σαφής. Προσπαθώντας να ακολουθήσω αυτούς που έλεγαν, στρίψε με το σώμα σου, τι έκανα. Έγερνα μπροστά και προς το εσωτερικό της στροφής, με άμεσο αποτέλεσμα, χωρίς να το καταλαβαίνω, να σπρώχνω το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση της στροφής.

Το ίδιο πατώντας τους μαρσπιέδες. Κούμπωνα τα πόδια στο ντεπόζιτο και πατώντας τον εσωτερικό μαρσπιέ περίμενα να στρίψω. Έλα όμως που ταυτόχρονα και ασυνείδητα, έγερνα το σώμα μου μπροστά και έσπρωχνα το τιμόνι στην αντίθετη κατεύθυνση.

Πίστεψε με λοιπόν, πώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ακόμα και τώρα, που έχω πάρει μια μυρωδιά τι γίνεται, κάθε μέρα που είμαι στον δρόμο, το επιβεβαιώνω κάνοντας το σε κάθε ευκαιρία.

Και μια μικρή διαπίστωση. Τα 27000 χιλιόμετρα που λες ότι είναι αρκετά, πίστεψε δεν είναι τίποτα.

Μόνο με το Βαραντέρο (γιατί με αυτό θεωρώ ότι άρχισα πραγματικά να καταλαβαίνω τι κάνω) είχα κάνει 45000 χιλιόμετρα. Πίσω από αυτό είχα άλλα 25000 με το cruiser και με το street πρέπει να είχα άλλα 10000 (το ζετάκι δεν πιάνει). Ακόμα θεωρώ τον εαυτό μου μαθητή, ακόμα ψάχνομαι και ακόμα διαβάζω και ακούω ότι έχουν να πουν οι παλαιότεροι.

Δεν νομίζω ότι έχει κάποιος κάτι εναντίον σου, απλά επιμένεις σε κάτι που απλά δεν το έχεις ψάξει. Ψάξε το λοιπόν και μετά, όταν είσαι σίγουρος για την τεχνική σου και την έχεις επιβεβαιώσει σε κάποια σχολή, μοιράσου την. Μέχρι τότε, ας μαθαίνουν τα νέα παιδιά σαν τον ONE, τεχνικές που διδάσκονται σε όλες τις σχολές ασφαλούς οδήγησης.

χα χα...

αντιπαθές handling... καλόοοοο...

Αν διαφωνείς, οδήγησε κάτι άλλο και θα καταλάβεις. Αν βέβαια εσένα σε βολεύει, Οκ, αλλά από το λίγο που το έχω οδηγήσει (2 διαφορετικά) δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μην το παίρνεις προσωπικά το σχόλιο, δεν αξίζει τον κόπο.

Τώρα αν (όντως) ειρωνεύεσαι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα .

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από γεροπιτσιρικος

Και μια μικρή διαπίστωση. Τα 27000 χιλιόμετρα που λες ότι είναι αρκετά, πίστεψε δεν είναι τίποτα.
    πότε είπα πως είναι αρκετά;

απλά είπα πως κάποιος που είναι άσχετος απο στρίψιμο δεν μπορεί να μην έχει σφιχταγκαλιάσει κάποια μπαριέρα σε 27.000χλμ...

πότε είπα πως είναι αρκετά;

απλά είπα πως κάποιος που είναι άσχετος απο στρίψιμο δεν μπορεί να μην έχει σφιχταγκαλιάσει κάποια μπαριέρα σε 27.000χλμ...

Οδήγησε ένα SS 27.000 και αν δεν την αγκαλιάσεις έλα να μου πεις... ή ακόμα πήγαινε πιο σβέλτα το SF

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Αν διαφωνείς, οδήγησε κάτι άλλο και θα καταλάβεις. Αν βέβαια εσένα σε βολεύει, Οκ, αλλά από το λίγο που το έχω οδηγήσει (2 διαφορετικά) δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μην το παίρνεις προσωπικά το σχόλιο, δεν αξίζει τον κόπο.

Τώρα αν (όντως) ειρωνεύεσαι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα .
    το ότι υπάρχουν πολλά άλλα μοτόρια με καλύτερο handling δεν σημαίνει και πως το Handling του Σ4 είναι "αντιπαθές", έτσι δεν είναι;

για τα δικά μου μέτρα μια χαρά στρίβει, εγώ έχω πολύ μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης απ' αυτό

κι όταν του αλλάξω σύντομα και αναρτήσεις μπροστά θα χαντλάρει ακόμη "συμπαθέστερα"

για πείτε μου βρε δάσκαλοι, στα (όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία) 27.000χλμ που έχω κάνει στη μοτοζωή μου, πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;

ΝΑΙ

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Οδήγησε ένα SS 27.000 και αν δεν την αγκαλιάσεις έλα να μου πεις... ή ακόμα πήγαινε πιο σβέλτα το SF
    γιατί άνθρωπέ μου να κάνω βλακώδεις κινήσεις;

κάθε αναβάτης που βγαίνει από τα όριά του παίζει με το χάρο, όχι μόνο εγώ

Αρχικά δημιουργήθηκε από KamenosAfrican
    ΝΑΙ
    ωπ!

καλώστον!

νέο αίμα βλέπω στο ρινγκ!

:rotflmao:

ωπ!

καλώστον!

νέο αίμα βλέπω στο ρινγκ!

:rotflmao:

California Super Bike School Levels 1, 2, 3, 4
    fun off road FASOLA
    0300 Riding School
    0300 SurerMoterd School
    Moto Adventures All Road Training levels 1, 2, 3

ολοι λενε πως μονο αλλα ΜΟΝΟ με counter steering στριβει η μοτοσικλετα (θες δε θες - το ξερεις δεν το ξερεις - συνιδιτα ασυνιδιτα)

Μαυρομιχάλης. .. Το avatar του/της stavrobeis
    Κοιτα φιλτατε...

Χωρις να εχω καθολου γνωσεις περι του θεματος (τουλαχιστον πριν ενα χρονο οπου και αλλαξα μηχανη και την εψαξα), αλλα εχοντας και εγω καμια 60.000 χλμ στην πλατη μου, χωρις να καβαλησω μπαριερα....

Πιστευω οτι και συ, οπως και εγω, οπως και η συντριπτικη πλεοψηφια αυτων που οδηγουν μηχανη, δεν στριβουν, απλα...

Νομιζουν οτι στριβουν....

Οταν θα γυρισω απο το CSS στις Σερρες θα σου πω τις εμπειριες μου αν θες....(και ελπιζω να μαθω να στριβω ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καλυτερα).
    Χ

(δε ξέρω να υπογράφω)

www.xristopistoi.tk

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrobeis
    Κοιτα φιλτατε...

Χωρις να εχω καθολου γνωσεις περι του θεματος (τουλαχιστον πριν ενα χρονο οπου και αλλαξα μηχανη και την εψαξα), αλλα εχοντας και εγω καμια 60.000 χλμ στην πλατη μου, χωρις να καβαλησω μπαριερα....

Πιστευω οτι και συ, οπως και εγω, οπως και η συντριπτικη πλεοψηφια αυτων που οδηγουν μηχανη, δεν στριβουν, απλα...

Νομιζουν οτι στριβουν....

Οταν θα γυρισω απο το CSS στις Σερρες θα σου πω τις εμπειριες μου αν θες....(και ελπιζω να μαθω να στριβω ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καλυτερα).

θα ερθεις με ενα τεραστιο χαμογελο απο αυτι σε αυτι.

προσεχε στην επιστοφη εχουμε κανει ολοι μ@λ@κιες μετα τα CSS

Σελίδα 10 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
    από one στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 13:34
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2003, 21:33
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 13:19
  4. Πως Να Κανεις Ευτυχισμενη Μια Γυναικα