Σελίδα 10 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 188

Θέμα: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΙΙ)

Αμελές μέλος Το avatar του/της Alki_Viades
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
    Άντε να βρεθούμε... μάλλον την άλλη Δευτέρα όπως φαίνεται... μπας και είναι καλύτερος κι ο καιρός και καταφέρουν μερικοι μερικοί να έρθουν (Άλκη). Αλήθεια Άλκη σε πήραν από τον ΕΕΣ για τις βεβαιώσεις;;;;
    Χμμ, ας ημουν εγω αυτος που μενει απεναντι και θα βλεπαμε ποιος θα πηγαινε χτες

Δεν πηραν τηλεφωνο ακομα, αν εχεις εσυ καποιο στειλε το να τους παρω εγω αυριο πρωι.

"Με την καλή έννοια" Το avatar του/της Trans

Re: Re: Re: Μαθήματα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
    Από το πρώτο ποστ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
    λοιπόν .. μίλησα με τον Ερυθρό Σταυρό Υπηρεσία Αγωγής Υγείας [210-8227438 στην οδό Αλκιβιάδου 4] και ζήτησα πληροφορίες για τα Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών τους, τα οποία γίνονται εντός εβδομάδας και είναι απογευματινά από 03:30 – 05:30 και από 05:30 – 07:30 [μ.μ].

Η απάντηση καλή:
    «.. αν σχηματιστεί ομάδα 15 έως 17 ατόμων, τότε μπορούμε να κάνουμε το μάθημα. Αν φυσικά ενδιαφέρεστε, μπορούμε να κρατήσουμε τα στοιχεία σας και μόλις σχηματιστεί η ομάδα να σας καλέσουμε .. εκτός και αν φτιάξετε δική σας ομάδα..»

Εμείς πάντως ελπίζουμε για τον Οκτώβριο -όπως μου είπανε από τον ΕΕΣ- αν σε ενδιαφέρει (και μαζευτούμε)
    Άλκη όπως φαίνεται βαριέσαι να διαβάσεις παλαιότερα πόστ
    Αυτό είναι το τηλέφωνό τους. Πάντως αν τα έχουν έτοιμα πες μου μπας και καταφέρω να περάσω κανα πρωί να τα πάρω να τα έχω την Δευτέρα στο ΔΕΛΕΑΡ.

Καλα ντε μη βαρας, θα τους παρω αυριο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
    Καλα ντε μη βαρας, θα τους παρω αυριο
    Πάρε και ειδοποία μας...

Ας συζητησουμε λιγο για τους σαμαρειτες...μιας και βλεπω ενδιαφερον.
    για πειτε γνωμες...εγω απο λιγα που ακουσα και εψαξα...γιατι δεν το βλεπω τοσο θετικα?γιατι νομιζω οτι υπαρχουν πολλα μειον στην υποθεση?βαλτε γνωμες παω βολτα και επανερχομαι!

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Capablanca
    [B]Ας συζητησουμε λιγο για τους σαμαρειτες...μιας και βλεπω ενδιαφερον....

Καλημέρα
    Εχει την ευγενή καλοσύνη να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι οι σαμαρείτες????
    MT03ANGEL

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Capablanca
    Ας συζητησουμε λιγο για τους σαμαρειτες...μιας και βλεπω ενδιαφερον.
    για πειτε γνωμες...εγω απο λιγα που ακουσα και εψαξα...γιατι δεν το βλεπω τοσο θετικα?γιατι νομιζω οτι υπαρχουν πολλα μειον στην υποθεση?βαλτε γνωμες παω βολτα και επανερχομαι!
    Δηλαδή ποιά είνα τα μείον της υπόθεσης??

Τρελοκοτσιδού..!!!!

LAST SUMMARY!

Ε ναι λοιπόν, είναι γεγονός... το τελευταίο "summary" είναι πλέον δημοσιευμένο!
    Μέσα στο zip θα βρείτε και τα 6 μαθήματα επιγραμματικά.

@MTO3 => Σαμαρείτες είναι ένα σώμα του ΕΕΣ που στην ουσία είναι Διασώστες. Είναι κάτι παραπάνω από απλές Α' Βοήθειες αν σκεφτείς ότι είναι 180+ ώρες για να γίνεις Σαμαρείτης και μόλις 12 για τα μαθήματα Α' Βοηθειών. Περισσότερα για τους Σαμαρείτες σε παλαιότερο ποστ μου που έχω και link για το site τους όπως και τηλέφωνα επικοινωνίας

@Capablanca=> Ρε συ Γιώργη ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε και δεν μας το λες;

@latris... => μάλλον εννοεί το "πακέτο" των πολλών ωρών και της εθελοντικής εργασίας... Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα άλλο.... Φυσικά αυτά είναι κάτι που τα επιλέγεις... Αν θες πας αν δεν θες δεν πας

@alkis=> μάθαμε τι γίναν οι βεβαιώσεις;

@all => και περιμένω σχόλια για τα summary (μέχρι και σε word μορφοποιημένα σας τα φτιάχνω)
    Συνημμένα αρχεία Συνημμένα αρχεία

μερααααααααα

πηρα τηλεφωνο και δεν τις εχουν ακομα, ξαναεδωσα τα στοιχεια μου και θα με ειδοποιησουν μολις τις εχουν.

Οσο για τους Σαμαρειτες, πιστευω οτι υπαρχουν ΠΟΛΛΑ αρνητικα για καποιον που δεν ξερει που μπλεκεται:

πρωτα απ'ολλα ειναι 180 ωρες ,που σημαινει μεγαλη χρονικη δεσμευση

δευτερο, η εκπαιδευση περιλαμβανει πολλα εξωτερικα ιατρεια που σημαινει επαφη με ανθρωπους τυφλους, κουτσους , στραβους, κομμενους, καμενους, σακατεμενους, αιματα, σκατα και οτι αλλο "δυσαρεστο" μας επιφυλασει αυτη η ζωη

τριτο στην ελλαδα δεν υπαρχει νομικη καλυψη, που σημαινει οτι και να βρεθεις σε τοπο ατυχηματος υποτιθεται πρεπει να περιμενεις ασθενοφορο,πυροσβεστικη, κτλ. Πιστευω βεβαια πως αν ειναι απαραιτητο ο καθενας μας θα βοηθουσε αλλα εχοντας κατα νου το ενδεχομενο πως μπορει να βρεθει στα δικαστηρια και να πχ πληρωνει μια ζωη την αναπηρια ενος ανθρωπου που προσπαθησε να σωσει.

Συνεπως θεωρω πως δεν προκειται για ενα χομπι "τι ωραια, ας γινω και σαμαρειτης" αλλα για μια πολυ σοβαρη αποφαση, που ατομα που δεν ειναι σιγουροι για τους λογους που θελουν να κανουν την συγκεκριμενη εκπαιδευση και που δεν εχουν τις απαιτουμενες φυσικες και κυριως ψυχικες αντοχες ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!

Εγώ τώρα αναρωτιέμαι... σε διαγωνισμούς του δημοσίου για πλήρωμα ασθενοφόρου ας πούμε μετράει το Σαμαρείτης; Αν ναι, είναι ένα καλό +++. Είναι ισότιμο ας πούμε του ΙΕΚ που έχει το ΕΚΑΒ; Φυσικά και είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Πάντως καλά και τα απλά μαθήματα Α' Βοηθειών...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Ο χρόνος αν σου περισσέυει δεν είναι τίποτα...
    και μάλλον φέτος θα το κάνω...

Τα δυσάρεστα συμβάντα καλύτερα να τα δεις απο πριν και να τα αντιμετωπίσεις και να έχεις την εμπειρίας τους απο το να τα βλέπεις πρώτη φορά....

Και τέλος το νομικό πλαίσιο είναι σίγουρα για οποιονδήποτε,
    στους Σαμαρείτες νομίζω ότι ισχύει κάτι διαφορετικό....

Min ta parete tis metroitois,einai kathara proswpiki gnwmi(eimai kai ligo fortismenos kai tha mai ameiliktos...)
    sorry gia ta greeklish alla stin douleia den girna to pliktrologio...
    loipon... i gnwmi mou einai oti kathenas mporei ana pasa stigmi na boithisei ton sinantrwpo toy se auto ton planiti(ksekinwntas prwta apo ton eauto tou),kathenas to kanei me diaforetiko tropo kai einai sevasto.otan omws pas na kaneis to kalo <<mpainontas deuteri fora strato>> ta pragmata mperdeuontai...o kathenas bebaia exei tis dikes tou anoxes.Yparxei mesa mia ierarxia ,xanontas polles fores tin ousia...To allo akiro tis ipothesis einai oti an xaseis elaxista mathimata petagesai eksw apo to gkroup(xwris dikaiwma anaplirwsis tous)
    Episis, opws nomizw anaferthike ,na poume oti den ginesai expert oute exeis dikaiodosia gia polla pragmata(wste na niwseis ti diaswsi sto petsi sou)apla metafereis,bazeis tis grammes asfaleias na min perasei kapoios kai tis poli aples basikes prwtes boitheies.
    Allo pragma giatroi xwris sinora kai embolia se paidakia afrikis,ekei pou ginetai tis pout...ki allo foraw tin arbila ki an kanw ki ena lathaki tha akousw kai brisidia ap'ton anwtero...
    to teleutaio einai to sintaraktiko alla mporei na einai kai radio arvila apo ena poli gnwsto mou pou eixe sxeseis me samareites...mipws ipokeintai se kapoia organ...tououououout....kopike i grammi

Euxomai na eimai lathos se ola giati pragmatika otan to eixa prwtoakousei eixa goiteutei...
    xairetw

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Γιατί επειμένετε τόσο στη νομική κάλυψη? Δηλαδή αν ο άλλος είναι τα ανάσκελα και δεν αναπνέει θα σκεφτείς την μύνηση? Ο λόγος που ήρθα ήταν ακριβώς για να έχω μια βασική ιδέα του τι πρέπει να κάνω. Επίσης πια παιδάκια της Αφρικής? Τα δικά μας δεν μας κάνουν? (Τα SOS ψάχνουν για καλοαμοιβόμενους "γονείς" και κανείς δεν πάει. Φαίνετε ότι τα μαυράκια είναι πιο ελκυστικά σαν θύματα)

Κάποτε παραλίγο να χάσω την Φράουλα απο ένα μεθυσμένο μαλάκα, και ευτυχώς ένα παλικάρι, ας είναι καλά, έβγαλε την μπλούζα του στην μέση της Βασ. Σοφίας, μου την έδωσε και μου υπέδειξε απο απόσταση τι να κάνω. Μάλλον φοβήθηκε να το κάνει ο ίδιος (2 αρτηρίες κομένες). Εκεί δεν μάσησα. Οπως, πιστεύω, δεν θα μασήσω να το ξανακάνω για οποιονδήποτε μπορεί να χρειαστεί. Οταν όμως πήγαμε Ευαγγελισμό, και πέθαναν 2 μπροστά μου, για να μαζέψουν τα ηλίθια και όλο ύφος γιατρουδακία τις μαλακίες που έκαναν στην Φράουλα, μάσησα.

Θέλει @ρχίδι@ και πολύ αφοσίωση να χωθείς σε κάτι τέτοιο. Και όσοι τα έχουν, έχουν και τον απόλυτο σεβασμό μου. Αλλα αυτές είναι αποφάσεις ζωής. Η Ηρώ και η κάθε Ηρώ επέλεξε μία "καριέρρα" απο την οποία δεν θα βγάλει ΠΟΤΕ χρήμα. Απλά θα έχει ήσυχη την συνήδησή της ότι έκανε κάτι καλό για τον συνάνθρωπο. Και δεν είναι το βρισίδη απο τους ανωτέρους που σε χαλάει, αλλά ο θάνατος και η δυστυχία που αντιμετωπίζεις απο πολύ κοντά. Μας είπε άλλωστε ότι ούτε αυτή αντέχει να βλέπει καμμένους. Που μάλλον έχουν δει πολλά τα μάτια της.

Εχουμε γίνει πολύ μαλθακοί πια για να μπορούμε να σταθούμε σωστά σε τέτοιες καταστάσεις. Και μιλάει άνθρωπος που υπηρετώντας την μαμα πατρίδα προσφέρθηκε και κουβάλησε κάποιον που έδωσε τέλος στη ζωή του, με ασθενοφόρο Mercedes για όποιον θυμάται πως είναι αυτά τα ρημάδια.

Δυστυχώς, λόγω ηλικίας, δεν έχω την δυνατότητα να μπω στους Σαμαρείτες, αλλά με έχει πραγματικά προβληματίσει το αν θα είχα την δυνατότητα να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο, γιατί ήμουν σχεδόν έτοιμος να πάω.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Ο χρόνος αν σου περισσέυει δεν είναι τίποτα...
    και μάλλον φέτος θα το κάνω...
    Αν είναι να το κάνεις (προφανώς θα είναι κι ο Γιάννης μαζί) πες μου γιατί ενδόμυχα ψήνομαι κι εγω....

Άσχετο με την συζήτηση αλλά δείτε κι αυτό.... http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...=2&pubid=71368 έγινε λίγα μέτρα πριν τον ΕΕΣ! (εκεί δίπλα στον φούρνο όπου παίρναμε τους "σπαστούς". Και απ' ότι είδα στον ΣΚΑΙ το βράδυ ήταν Αλκιβιάδου κι όχι Αριστοτέλους.

@Άλκη=> Αν έχεις νέα σήμερα, αύριο πρωί στείλε sms μπας και περάσω εγώ να πάρω τις βεβαιώσεις να τις έχω Δευτέρα στο ΔΕΛΕΑΡ

Άσχετο 2 => Καλά, τα summaries δεν τα "κατεβάζει" κανείς;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Με κρυο αλλα φοβερη ορατοτητα, τα συνεφα εχουν καλυψει τις κορυφες της παρνηθας και φαινεται σαν χιονισμενη!

Στα σχετικα τωρα, με πηραν απο τον ΕΕΣ και μου ειπαν πως απο Δευτερα 8πμ-2μμ μπορουμε να παραλαμβανουμε τις βεβαιωσεις μας.

Θανο εχω μερκα σχολια για την περιληψη του 6ου μαθηματος:

Ενήλικας
    1. Ελέγχεις για τις αισθήσεις του (με απλές ερωτήσεις δυνατα μηπως και δεν ακουει καλα)
    3. Ελέγχεις αν έχει φυσιολογική αναπνοή για 10’’ κοιτωντας αν ανεβοκατεβαινει το στηθος και αν νοιωθεις και ακους αναπνοη στο αυτι σου
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Ή ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Παιδί (1-8 ετών)
    4-5 για τρεις κύκλους το 2 (αρα και το 3) δεν το ξανακανουμε

Μωρό (έως 1 έτους)
    1. Τσιμπάς μαλακά τις πατούσες να δεις αν αντιδραει
    6-7 για τρεις κύκλους νομιζω κι εδω το 4 (αρα και το 5) δεν το ξανακανουμε

Σελίδα 10 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
    από jimbar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2015, 07:03