μικρε στειλε το για μεταφραση !
μικρε στειλε το για μεταφραση !
μακρια από σκυλαδες, ρατσιστες και απαιδευτους
Νομιζω τα βρηκαμε.
Τα πιτσιρικια τα υπεραγαπαω,νομιζω οτι τα υποτιμουμε απολυτα.Προσπαθω παντα να μιλαω ειληκρινα και ισοτιμα με τα ανηψια μου (5 και 6ετων).Απο αυτα εχω δει αρετες που ελαχιστοι μεγαλοι διαθετουν.
Οπως μου'χε πει και ενας φιλος δασκαλος."Υγειη πλασματα,ξερουν πολυ καλα τις αναγκες τους"
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Πας σε κεντρικο περιπτερο στην Αθηνα, ζητας την Βαβυλωνια( 1,5 ευρω εχει τσιγκουνα) και πας σελιδα 12-13!!Τι αλλο θες;
Στο τελος του αρθρου εχει και μια μικρη βιβλιογραφια στα Γαλλικα, οποτε ποιος σε πιανει εσενα!!!!
Μακια σου![]()
![]()
![]()
Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα
ρε όργιο νομιζα οτι το είχες σε ηλεκτρονικη μορφη !
οκ αν κατεβω κεντρο ή σήμερα ή αυριο !
Πήραμε δικό μας σπίτι με δάνειο!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Μηπως ειχατε δικο σας σπιτι;
Βοηθιτικο εισοδημα απο αγροτικα;(στην κρητη δεν εισαιΜηπως πουληθηκε κανενα χωραφακι;
Μηπως η μανα σου θα πρεπε να ναι υπουργος οικονομιας;Η δικη μου αλλαζε σουπερμαρκετ για να παρει το βουτηρο 2 δραχμες φτηνοτερα.Και παλι δεν υπηρχε δραχμη για φροντιστηριο.
Τα οικονομικα που ανεφεραν τα παιδια παραπανω στα 2300κατι ειναι απολυτα ρεαλιστικα, μην πω αισιοδοξα.Οταν εισαι τσιμα τσιμα στα λεφτα σου ,μια ελαχιστη αναποδια ενα χρηματικο ποσο που φευγει για λογο υγειας πχ, μπορει να παει τα οικονομικα σου πισω για χρονια.
Αλλά κατσε και σκέψου λίγο ποιές ήταν οι ανάγκες πριν από 5 χρόνια! Μόλις είχαν βγει τα κινητά (3 χρόνια) και δεν ήταν κάθε πιτσιρίκι με ένα από αυτά στην τσέπη! Και να πληρώνουν οι γωνείς! Επιπλέον δεν ήταν τόσο έντονη η μόδα μέσω της τηλεόρασης! Τώρα έχει παραγίνει το κανό!!!! Είναι πάρα πολλά που συμβάλουν στην αύξηση των αναγκών μας και κατ' επέκταση το να μην φτάνουν τα λεφτά! Και μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για καμια ξένη χώρα που έχει πάνω απο 70% ιδιοκατήκηση!!!!
Αλλά και πάλι δεν είναι τι κάνουμε εμείς ή ο καθένας μας χωριστα! Κατανοώ ότι για τις ανάγκες τους θέλουν τόσα! ΟΚ το δέχομαι. Και δέχομαι να μου κλείσουν και τους δρόμους για πόσες μέρες! Ας μην πάω στη δουλειά, ας περπατήσω πέντε μέτρα παραπάνω! Σε καμία περίπτωση όμως δεν΄δέχομαι ότι δεν είχαν τρόπους να έχουν πετύχει το επιθυμιτό από την πρώτη (άντε για να μην με πουν υπερβολική) από την δεύτερη βρομάδα!!!!
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
By the way, τα Μοντεσοριανα σχολεία και συστήματα, απευθύνονται σε γονείς που γοητεύονται από τον τίτλο που πλασάρουν τα ιδ. σχολεία. (Εύσχημος τρόπος για να τα παίρνουν απ΄τους γονείς)Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
+1000000000
Και βέβαια υπάρχουν πάντα εναλλακτικές. Πχ Μοντεσοριανά.
Η Μοντεσόρυ, πρότεινε όντως πρωτοποριακές μεθόδους, σε παιδιά προσχολικής ηλικίας . Ουσιαστικά μάζεψε τα πιτσιρίκια από τους δρόμους της εκβιομηχανοποιημένης Ιταλίας, και τα έβαλε σε αίθουσες, εφαρμόζοντας πειθαρχία. (πχ το ελεύθερο παιχνίδι, επιτρεπόταν μόνο σε συγκεκριμένες ώρες. Η απασχόληση με παζλ, είχε ως σκοπό την κατασκευή του και μόνο. Αν το πιτσιρίκι έπαιζε με τα κομμάτια, το παζλ απομακρυνόταν από το παιδί.
Το να προτείνεις μοντεσοριανό σύστημα το 2006 (που έτσι κι αλλιώς απευθύνεται σε προσχολική ηλικία) είναι σαν να πλασάρεις το σύστημα αεροπροώθησης του αδελφών Wright.
το παιδαγωγικό σύστημα της μαριας μοντεσσορι είναι από πολλά χρόνια ξεπερασμένο !
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Πήραμε δικό μας σπίτι με δάνειο!!!!
Αλλά κατσε και σκέψου λίγο ποιές ήταν οι ανάγκες πριν από 5 χρόνια! Μόλις είχαν βγει τα κινητά (3 χρόνια) και δεν ήταν κάθε πιτσιρίκι με ένα από αυτά στην τσέπη! Και να πληρώνουν οι γωνείς! Επιπλέον δεν ήταν τόσο έντονη η μόδα μέσω της τηλεόρασης! Τώρα έχει παραγίνει το κανό!!!! Είναι πάρα πολλά που συμβάλουν στην αύξηση των αναγκών μας και κατ' επέκταση το να μην φτάνουν τα λεφτά! Και μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για καμια ξένη χώρα που έχει πάνω απο 70% ιδιοκατήκηση!!!!
.......................
Ρε Maira ...
Αφαιρεσε καρδια μου τα λεφτα για την τηλεφωνια που εβαλα και ξανα κανε μια αθροιση ...![]()
Μιλαμε για ΣΗΜΕΡΙΝΑ λεφτα, και ΟΧΙ για πριν 10-20 χρονια!
Και φυσικα μιλαμε για επιβιωση και οχι για διασκεδασεις και αλλα καταναλωτικα εξοδα ...
Ειδες να βαλω πουθενα μεσα στον λογαριασμο, δοση αυτοκινητου, δοση μηχανης, δοσεις καρτων, δοσεις καταναλωτικων δανειων, συνδρομες σε καναλια, συνδρομες σε περιοδικα ή οτιδηποτε αλλο που ΥΠΑΡΧΕΙ (σχεδον) σε καθε συγχρονο νοικοκυριο ???![]()
Αθροισε τα μου ΕΣΥ με τα δικα σου μετρα και σταθμα και θα δεις και μονη σου οτι το "1000" που εγραψες ειναι τουλαχιστον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ για την διαβιωση μιας οικογενειας. :smilea:
Μα μια μέση οικογένεια με δύο εργαζόμενους γωνείς παίρνει πάνω από 1600€ το μήνα! Και μιλάω για κατανάλωση που γίνεται καθημερινά και χωρίς να το παίρνουμε και χαμπάρι!!!! Δεν αναφέρθικα σε 10 χρόνια πριν! Αλλά αν θες το πάω πριν 5 χρόνια που σπούδαζα, η μητέρα μου είχε ένα μισθό της τάξεως των 600€ και η αδερφή μου φροντιστήρια! 3 μέλη στην οικογένεια ΟΚ! Έβγεναν με τόσα όμως!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ρε Maira ...
Αφαιρεσε καρδια μου τα λεφτα για την τηλεφωνια που εβαλα και ξανα κανε μια αθροιση ...![]()
Μιλαμε για ΣΗΜΕΡΙΝΑ λεφτα, και ΟΧΙ για πριν 10-20 χρονια!
Και φυσικα μιλαμε για επιβιωση και οχι για διασκεδασεις και αλλα καταναλωτικα εξοδα ...
Ειδες να βαλω πουθενα μεσα στον λογαριασμο, δοση αυτοκινητου, δοση μηχανης, δοσεις καρτων, δοσεις καταναλωτικων δανειων, συνδρομες σε καναλια, συνδρομες σε περιοδικα ή οτιδηποτε αλλο που ΥΠΑΡΧΕΙ (σχεδον) σε καθε συγχρονο νοικοκυριο ???![]()
Αθροισε τα μου ΕΣΥ με τα δικα σου μετρα και σταθμα και θα δεις και μονη σου οτι το "1000" που εγραψες ειναι τουλαχιστον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ για την διαβιωση μιας οικογενειας. :smilea:
Εσύ τι λες είμαστε υπεράνθρωποι?????
![]()
![]()
![]()
Μα μια μέση οικογένεια με δύο εργαζόμενους γωνείς παίρνει πάνω από 1600€ το μήνα!
.............................
Μ' ευχαριστηση βλεπω οτι ξεπερασαμε εκεινο το ανεκδιηγητο ...![]()
......................
Γνωρίζω πολύ καλά με πόσα μπορεί να επιβιώσει μια οικογένεια, με τα απαρέτητα και με τις βόλτες της! Μήπως τελικά αυτά που ζητάμε είναι ανάγκες που μας δημιούργησαν κάποιοι?
Μιλάμε για 1000€ το μήνα. Δεν είναι λίγα λεφτά! κι αν τα βάλει κανείς κάτω θα δει ότι είναι καλά λεφτα!
......................
Κατα τα αλλα ας μην επεκταθουμε σε προσωπικες ιστοριες και στο τι ειναι το "ζω" κι τι ειναι το "επιβιωνω". :smilea:
800-900 ευρω το μήνα για να ζεις σε ενοικιο (μικρή γκαρσονιερα)
και χωρίς πολλές πολλές σπατάλες!
Λυπάμαι, αλλά τα πειραματικά σχολεία, έχουν αποτύχει όλα. Δεν ξέρω να σου πώ για όλα. Ξέρω ότι το ποιό γνωστό ήταν το Summerhill. O ιδρυτής του, (Neil νομίζω) είχε εφαρμόσει στο σχολείο του την αντιαυταρχική αγωγή. Πίστευε ότι σκοπός του σχολείου, είναι η ανάπτυξη των συναισθημάτων, πρέπει να λειτουργεί η τάξη σαν ομάδα (ίσα δικαιώματα, οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού, δεν υπήρχε καμμιά πειθαρχία, τιμωρία, απουσίες κλπ, και στις σχέσεις κυριαρχούσε η ειλικρίνια.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Τι προτεινω.Εχουν προταθει πολλες φορες στο παρελθον πειραματικα σχολεια με εντελως διαφορετικο τροπο μαθησης.Ενα απο αυτα ειναι και το στρογγυλο σχολειο στο μπραχαμι.Ενα καταπληκτικο κτηριο,εργο του Νικου Ζενετου(αυτοκτονησε,γιατι αραγε; ) .Οι υπευθηνοι κρατησαν το κτηριο και πεταξαν στα σκουπιδια την οργανωση και τις προτασεις του φωτισμενου αυτου ανθρωπου.Στο εξωτερικο επισης εχουν γινει πολλες προσεγγισεις στο θεμα.Μαθηση δια του παιχνιδιου και του πειραματισμου,ανακατεμα των ηλικιων και οχι κατηγοριοποιηση,κινηση κλπ
Υπαρχει ακαδημαικος ο οποιος ειχε προτεινει στην ελλαδα ακομα και την καταργηση του σχολειου.
Θα μαθω το ονομα του και θα το γραψω.
Και στην τελικη οταν γκρεμιζεις δεν χρειαζεσαι να εχεις την λυση ετοιμη.Αυτο θα ηταν θεωρια.Πρωτα γκρεμιζεις τα σαθρα κι επειτα χτιζεις το καινουργιο προσαρμοσμενο στις νεες αναγκες.Πιστευεις οτι μπορει αυτη η κοινωνια να κανει τετοιες τομες;
Φυσικά όλα αυτά ακούγονται (και είναι πάρα πολύ όμορφα). Το σύστημα summerhill κατέρρευσε, διότι υπήρχαν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.
1. Οι μαθητές ήταν μεν μια χαρά παιδιά, αλλά ΔΕΝ μπορούσαν να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Πρωταρχικός σκοπός ήταν η καλλιέργεια συναισθημάτων)
2. Οι μαθητές δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. (η ειλικρίνια δεν είναι αφενός μεν χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, αφετέρου σε πόσες δουλειές ο υπάλληλος συναποφασίζει με το αφεντικό?)
Αν δεν κάνω λάθος εξακολουθεί να υπάρχει σχολείο summerhill στην Πλάκα, αλλά μόνο κατ΄όνομα. Η διδασκαλία γίνεται με συμβατικές μεθόδους.
Τώρα κάποιος μπορεί να πεί, ότι δεν απέτυχε το σύστημα, η κοινωνία μας και οι αξίες της είναι αποτυχημένες. Πιθανόν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο άνθρωπος επιδιώκει πρώτα και πάνω απ΄όλα το προσωπικό του όφελος.
Ωραίες είναι ρε μάγκες οι θεωρίες, (θα είχε πλάκα μια εμπράγματη οικονομία, που προτείνουν οι θεωρητικοί του αναρχισμού) αλλά στην εφαρμογή τους......τρία πουλάκια
![]()
Επειδή δεν βγαίνουν Maira τα νούμερα, μπορείς να μας πείς την δόση που έδιναν οι γονείς σου πρίν από 5 χρόνια?Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Πήραμε δικό μας σπίτι με δάνειο!!!!
Αλλά κατσε και σκέψου λίγο ποιές ήταν οι ανάγκες πριν από 5 χρόνια!
![]()
![]()
srx6 χωρις παρεξηγηση αλλα με μπολικη δοση ρεαλισμου σου λεω οτι εντος καπιταλισμου, δεν χωρει βελτιωση αλλα...........ανατροπη. Ολα τ αλλα ειναι αυταπατες...
Τα παιδια που βγαιναν απο τετοια σχολεια προφανως ηταν διαφορετικοι ανθρωποι με αλλες αξιες και προτεραιοτητες, κατα την αποψη μου πιο υγιεις. Εντος ενος συστηματος ξενου προς την φυση τους θα υπεφεραν σιγουρα.
Οποτε μια προοπτικη ειναι τετοια σχολεια παραλληλα με "αλλα κολπα" ( δεν γραφω πιο συγκεκριμενα γιατι η αντιτρομοκρατικη δεν εχει δουλεια αυτες τις μερες και ψαχνει διαφορα)
Σκεψου κατι τραγικο: οι ανθρωποι μετα απο επαναστασεις ξαναεπαιφταν σε λουμπες. Ενας απ τους λογους ηταν το οτι δεν ειχαν μελετησει ιστορια οι περισσοτεροι ωστε ν αποφυγουν τετοιες χιλιοεπανηλειμμενες καταστασεις και απ την αλλη αυτο που κατακτουσαν-ελευθερια-το παραχωρουσαν επειδη δεν αναγνωριζαν την αξια της και επειδη δεν ειχαν"εντρυφησει" και μαθητευσει σε διαδικασιες συναποφασης και συλλογικων δραστηριοτητων. Να , τι σπουδαιο θα μπορουσε να εχει προσφερει ενα ελευθεριακο σχολειο για παραδειγμα..
Α! Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος...Και το Μεσολογγι επεσε μετα απο τοσες πολιορκιες αλλα αυτο δεν λεει κατι...Παρηγαγε αλλες αξιες και τα αποτελεσματα δεν ηταν αμεσα ορατα...
Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Επειδή δεν βγαίνουν Maira τα νούμερα, μπορείς να μας πείς την δόση που έδιναν οι γονείς σου πρίν από 5 χρόνια?![]()
300€
ΟΚ??????
Αλλά το τι έδιναν οι γονείς μου είναι το θέμα???????
Ναι έχει ακριβήνει η ζωή! Είπα το αντίθετο???? Αλλά μη μου λέτε και τρελά ποσά! Όποιος θέλει να τα βγάλει μπορεί! Και αντί να κλαίγεται μπορεί να ψάξει να βρεί τρόπους να βελτιωθεί η κατάσταση! ΄
Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν μου έχει απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα! Κολλάτε σε έναν τρόπο ζωής που διαλέξαμε εμείς σαν οικογένεια και δεν βλέπετε το πρόβλημα!!!!
Οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να έχουν ενεργήσει πιο δραστικά και να έχουν πιέσει πολύ περισσότερο???????? Γιατί έξω από το υπουργείο δεν βλεπω και πολλούς μόνο τόσους δασκάλους και καθηγητές έχουμε? Και μη μου πείτε δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά! Όταν παλεύεις για κάτι, παλεύεις!Επειδή αυτός ο αγώνας δεν τους βγήκε εύκολα με τους μέχρι τώρα τρόπους, σημαίνει πως φταίει η κυβέρνηση? Μήπως φταίνε οι τρόποι που δεν είναι αποτελεσματικοί? Οχι δεν είμαι υπερ της κυβέρνησης αλλά το θέμα πρέπει να το βλέπουμε λίγο σφαιρικά!!!! Τελικά θα μπορούσαν να είχαν πιέσει περισσοτερο και να είχε τελειώσει προ πολλού η ιστορία????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()