Η επίσκεψη στις Σέρρες στοιχίζει ένα 500ρικο μεσ'στο νερό, τουλάχιστον για όσους από εμάς είναι πλέον κάποιας ηλικίας και θέλουν να έχουν μία διαμονή της προκοπής και ένα άνετο ταξίδι χωρίς να πεθάνουμε στη σέλα... Αν υπολογίσεις λοιπόν την κούραση και τις υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν να φεύγουμε διήμερα και τριήμερα έτσι εύκολα, τότε οι Σέρρες είναι απαγορευτικές.
Η πίστα και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ ωραίες αλλά δεν κόβω και φλέβες πια... Πολύ το μεγαλοποιείτε το θέμα... Άλλωστε όλη η ουσία στην πίστα είναι η αδρεναλίνη και η οδήγηση στο όριο. Με αυτό το πνεύμα λοιπόν, την ώρα που βρίσκομαι μέσα στην πίστα η απόλαυση είναι η ίδια είτε εδώ είτε εκεί. Εκείνο που αλλάζει είναι η χάραξη που προσφέρει το κάτι διαφορετικό. Θα το σκεφτόμουνα πολύ ξανά να δώσω τόσα λεφτά για μία μέρα στις Σέρρες.
Εντέλει τα έχουμε πει τόσες φορές αυτά τα πράγματα... Όποιος θέλει να πάει Σέρρες, ας πάει. Κάποιοι ενώ έχουμε πάει και έχουμε δει, συνειδητά πλέον προτιμάμε τα Μέγαρα για πολλούς λόγους.
Εγώ όποτε γυρίζω από trackday αισθάνομαι φοβερά. Οι μπαταρίες μου έχουν γεμίσει, το έχω ευχαριστηθεί και είμαι κομπλέ μέχρι το επόμενο. Γιατί να πάω να τα σκάσω; Να τύχει ξανά να είναι η παρέα καλή και οι συνθήκες ευνοϊκές, να ξαναπαω Σέρρες. Ως τότε γιατί να ασχολούμαι;
Όσο για τις βόλτες.. επειδή κάποιος θεωρεί δεδομένο ότι επειδή έχουμε μηχανάκι θα πρέπει να πηγαίνουμε και βόλτες, δεν είναι έτσι.
Οι διαδρομές κοντά στην Αθήνα είναι γνωστές. Τις έχουμε φάει στη μάπα, δεν προσφέρουν καμμία συγκίνηση, ούτε ως τοπίο ούτε ως οδήγηση, ειδικά για όσους έχουν μπει πίστα. Κάποιες από αυτές τις έχω σιχαθεί τόσο, που δεν θέλω να τις δω ούτε σε φωτογραφία ακόμα... όπως π.χ. της Επιδαύρου!
Με αυτό το πνεύμα λοιπόν, για να έχει κάποιο νόημα η βόλτα θα πρέπει να περιέχει διανυκτέρευση, καλή γνωστή παρέα και μεγάλη απόσταση.
Δεν πήρα ss για τέτοιες βόλτες.. τις έκανα μια χαρά με το fazer και θα τις κάνω ακόμα καλύτερα με το επόμενο μηχανάκι μου που θα είναι οπωσδήποτε sporttouring. Μέχρι τότε δεν βλέπω το λόγο να στολιστώ και να ξεκινήσω βόλτα εκτός και αν περιλαμβάνει καλό φαγητό και καλή παρέα.