Σελίδα 10 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 140 από 140

Θέμα: Επίδομα επικινδυνότητας..

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Νομιζω οτι πρεπει να κανουμε καποιους διαχωρισμους.

Τ οτι φοραγε κουκουλα, τον καθιστα αμεσως αντικειμενο ποδοσφαιρικης εξασκησης και ενοχο καποιου αδικηματος;

Απ το αστυνομικο τμημα εσπασε η προσωψη του εξωτερικου φυλακιου και η φωτεινη επιγραφη του τμηματος πανω απ την εισοδο, βαλε και κανα σπρει σε παρακειμενο τοιχο. Για βγαλε κοστος...

Και επειδη αντιδρουμε στην καταστροφη αντικειμενων δημοσιας περιουσιας διχνοντας το ενδιαφερον μας για αυτη και οσους την σχηματιζουν μεσω σκληρων οικονομιων , να ρωτησω κατι καλοπροαιρετα;

Τ οτι μετατραπηκαν γκαζαδικα ( πλοια που μεταφερουν πετρελαιο και παραγωγα του) σε υδροφορες για νησια του Αιγαιου, πως σου φαινεται; Τ οτι το υπουργειο το ηξερε πως σου φαινεται; Ποσο κοστολογειται εκει οχι καποιο αντικειμενο αλλα η ζωη και η υγεια παιδιων, εργαζομενων και ηλικιωμενων; Εκει γιατι δεν αντιδρουμε και να παμε να τους κανουμε το υπουργειο και τα γραφεια τους σαν τα σκατενια μουτρα τους; Εκει δεν συντρεχει περιπτωση εγκληματος και μαλιστα κακουργηματος; Εκει δεν καταστρεφεται η ζωη, η υγεια, αγαθα, ηθικα και νομικα ανωτερα απο μια τζαμαρια;

Τωρα για τον αστυνομικο,εξαρταται απ την σκοπια σου για τον κοσμο τουτο. Και επειδη μαλλον διαφωνουμε εκ βαθρων η απορια σου θα μεινει αναπαντητη..
    Όπως λες ότι αυτός που φορούσε την κουκούλα δεν πρέπει αυτόματα να πλακώνεται στο ξύλο, έτσι κι εγώ λέω ότι αυτός που φοράει στολή δεν πρέπει να θεωρείται γουρούνι/σαδιστής/φασίστας ή ότι άλλο θες.

Πολύ απλά να το πω, δεν γουστάρω τις γενικεύσεις γιατί από κάτι τέτοια ξεκινάνε πολλά κακά (πχ μηχανόβιοι=αλήτες, δεξιοί=φασίστες, αριστεροί=μιάσματα, αλβανοί=κλέφτες κλπ κλπ κλπ). Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα.

Τώρα όσον αφορά αυτά που λες περί κοινωνίας, εγώ πρώτος είπα ότι η κοινωνία αποτελείται από εμάς και ότι θα βελτιωθεί μονάχα όταν αποκτήσουμε το αίσθημα της ατομικής ευθύνης. Γιατί όλοι περιμένουμε από την κοινωνία όταν δεν κάνουμε εμείς τίποτα για αυτήν;

Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο γιατρός που θέλει φακελάκι για να σου κάνει καλά το παιδί.
    Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο έργολάβος που βάζει άλλα υλικά στο δρόμο και ανοίγουν λακούβες θανάτου.
    Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο γεωργός που εν γνώσει του ραντίζει 2 μέρες πριν πουλήσει στη λαϊκή.
    Δεν είμαστε χειρότεροι εσύ κι εγώ όταν περνάμε "προσεκτικά" το φανάρι/στοπ/διάβαση (γιατί και σε αυτές πρέπει θεωρητικά να σταματάμε) και ας μην έχουμε σκοτώσει κανέναν μέχρι τώρα, από καθαρή κωλοφαρδία.

Τέλος, θα πρέπει να ξέρεις (που πιθανότατα το ξέρεις ήδη) ότι όπως εσύ θεωρείς λογικό το να αξίζει στον αστυνομικό να του σπάσουν το κεφάλι έτσι κάποιοι άλλοι θα ήθελαν πολύ να σπάσουν το δικό σου (όχι εγώ πάντως ). Γιατί θα πρέπει εσύ να θεωρείσαι λιγότερο φασίστας από εκείνους είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω. Αντίθετα αντιλαμβάνομαι ότι στα πλαίσια της ελευθερίας που πρεσβεύεις θα μπορούσαν κάλλιστα να το κάνουν και να μη μπορείς να πεις και τίποτα.

Όπως καταλαβαίνεις υπερβάλλω λίγο απλά για να δείξω ότι πρακτικά κάποια πράγματα (καλώς ή κακώς) δεν είναι και τόσο εφικτά. Ποτέ η βία, ακόμη και ενάντια του τοίχου/κάμερας/βιτρίνας, δεν οδήγησε σε λύση. Τα λάθη δεν λύνονται με λάθη, ίσα ίσα που δίκαια αιτήματα χάνουν το κοινωνικό τους έρρεισμα και μετατρέπουν τους υπαίτιους από θύματα σε θύτες.

Είμαι μαζί σου στις απόψεις αλλά όχι και στον τρόπο διεκδίκησης αυτών.
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
    Όπως λες ότι αυτός που φορούσε την κουκούλα δεν πρέπει αυτόματα να πλακώνεται στο ξύλο, έτσι κι εγώ λέω ότι αυτός που φοράει στολή δεν πρέπει να θεωρείται γουρούνι/σαδιστής/φασίστας ή ότι άλλο θες.

:Ετσι θα θελα και εγω να πιστευω αλλα οι εικονες που εχω σχηματισει μου το επιβεβαιωνουν σε βαθμο σχεδον απολυτο. Οχι εντελως, αλλα τεινω να το πιστευω απολυτα. Απ την αλλη υπαρχει και το θεμα του πως αντιλαμβανεται ο καθενας μας εξ ορισμου το ρολο της αστυνομιας αδερφε..Και απο εκει ισως πηγαζει η διαφορετικη μας οπτικη

Τώρα όσον αφορά αυτά που λες περί κοινωνίας, εγώ πρώτος είπα ότι η κοινωνία αποτελείται από εμάς και ότι θα βελτιωθεί μονάχα όταν αποκτήσουμε το αίσθημα της ατομικής ευθύνης. Γιατί όλοι περιμένουμε από την κοινωνία όταν δεν κάνουμε εμείς τίποτα για αυτήν;

Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο γιατρός που θέλει φακελάκι για να σου κάνει καλά το παιδί.
    Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο έργολάβος που βάζει άλλα υλικά στο δρόμο και ανοίγουν λακούβες θανάτου.
    Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο γεωργός που εν γνώσει του ραντίζει 2 μέρες πριν πουλήσει στη λαϊκή.
    Δεν είμαστε χειρότεροι εσύ κι εγώ όταν περνάμε "προσεκτικά" το φανάρι/στοπ/διάβαση (γιατί και σε αυτές πρέπει θεωρητικά να σταματάμε) και ας μην έχουμε σκοτώσει κανέναν μέχρι τώρα, από καθαρή κωλοφαρδία.

Αυτη η ατομικη ευθυνη ρε φιλε...Μεγαλη κουβεντα..Ετσι ειναι..Πρεπει εκτος ολων των αλλων, ο καθενας μας να δρα με διακριση και συνεση, αισθανομενος οτι δεν ειναι μονος του σ αυτο τον κοσμο. Υπαρχουν και αλλοι διπλα μας τους οποιους πρεπει να σεβομαστε και να βοηθαμε, αφου απο κοινου απαρτιζουμε αυτο που λεγεται κοινωνια..Αλλιως δεν ειναι κοινωνια, αλλα συναθροιση εγωισμων

Τέλος, θα πρέπει να ξέρεις (που πιθανότατα το ξέρεις ήδη) ότι όπως εσύ θεωρείς λογικό το να αξίζει στον αστυνομικό να του σπάσουν το κεφάλι έτσι κάποιοι άλλοι θα ήθελαν πολύ να σπάσουν το δικό σου (όχι εγώ πάντως ). Γιατί θα πρέπει εσύ να θεωρείσαι λιγότερο φασίστας από εκείνους είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω. Αντίθετα αντιλαμβάνομαι ότι στα πλαίσια της ελευθερίας που πρεσβεύεις θα μπορούσαν κάλλιστα να το κάνουν και να μη μπορείς να πεις και τίποτα.

Όπως καταλαβαίνεις υπερβάλλω λίγο απλά για να δείξω ότι πρακτικά κάποια πράγματα (καλώς ή κακώς) δεν είναι και τόσο εφικτά. Ποτέ η βία, ακόμη και ενάντια του τοίχου/κάμερας/βιτρίνας, δεν οδήγησε σε λύση. Τα λάθη δεν λύνονται με λάθη, ίσα ίσα που δίκαια αιτήματα χάνουν το κοινωνικό τους έρρεισμα και μετατρέπουν τους υπαίτιους από θύματα σε θύτες.

Είμαι μαζί σου στις απόψεις αλλά όχι και στον τρόπο διεκδίκησης αυτών. [/B]

Οσον αφορα τη βια εναντιον ανθρωπων, την αποδεχομαι ως ωρας μονο σε περιπτωση αμυνας και αυτη με αναλογικοτητα. Αν ο αλλος σου ριξει μπουνια, δεν απαντας με δικανο. Αν σου ριχνει καρκινογονα χημικα ομως, τι κανεις; Εσυ, πως θα αντιδρουσες σ αυτη την κατασταση; Εγω παντα προβληματιζομαι και φευγω συνηθως αφου εχω γινει σαν κουνουπι που το φλιταρανε και χωρις να χω αντιδρασει ετσι οπως θα "επρεπε" ( +τ οτι ανεχομαι να βλεπω διπλα μου ανθρωπους με ασθμα και γυναικες να διπλωνονται απ αυτα που ριχνουν και εγω να πρεπει απαθης να κοιτω την εικονα αυτη..)

Η βια κατα αντικειμενων ειναι κατι πιο απλο και σιγουρα λιγοτερο προβληματικο, υπαρχουν ομως και γι αυτη καποιες προυποθεσεις.

Η ελευθερια ιδεων ειναι κατι που σημερα δεν υπαρχει φιλε μου. Μονο στα χαρτια. Ξερεις οτι στην πορεια του Πολυτεχνειου εγιναν κοντα στις 180 προληπτικες συλληψεις λογω αμφιεσης, απ τις οποιες κρατηθηκε μονο ενας και αυτος για ασχετη υποθεση; Το ξερεις οτι την ειχαν στησει κατι καρατεγκα μαζι με ΜΑΤ εξω απ τα γραφεια της Αναρχικης αρχειοθηκης και οποιος εβγαινε τον συνελαμβαναν; Χωρις λογο, ενταλμα ή διαπρατομμενο εγκλημα...Αυτο δεν ειναι βια;;; Δεν σου λεω για το φακελωμα και τις απειλες που πλεον εχουν γινει καθιερωμενο σπορ...Αυτα δεν ειναι βια;

Απ οτι καταλαβαινεις ζωντας σ ενα περιβαλλον εχθρικο, βιαιο( το συστημα ασκει βια εναντιον ολων και πολυ λιγοτερο οι ανθρωποι μεταξυ τους) και ετεροκαθοριζομενο, η αμυνα ειναι επιβεβλημενη και η βια ζητημα της προσωπικης στασης του καθενος μας.

Οταν "απολυουν" τοσες χιλιαδες συμβασιουχους εμπαιζοντας τους χρονια και αυτοι μπαινουν στα γραφεια της τοπικης αυτοδιοικησης και τα κανουν π@#τανα, μην περιμενεις να καταδικασω αυτη τη βια..Για μενα εκανανα πολυ λιγα και θα επρεπε αλλου να ειχαν παει να χτυπησουν..

Η βια αρκετες φορες οδηγησε σε λυση, γιατι ηρθε σαν απαντηση σε καταπιεστες. Απο εκει και περα, προφανως δεν ειναι το μονο μεσο αγωνα...Υπαρχουν πολλα τα οποια βεβαια δρουν λιγοτερο αμεσα.

( δεν ξερω γιατι, αλλα το υφος σου μ αρεσε )

[B]
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Αν και στην ουσία δεν διαφωνώ μαζί σου, θεωρώ ότι η βία ποτέ δεν οδήγησε σε λύση ιδίως όταν είχε να κάνει με βία ενάντια σε κάτι πολύ ισχυρό όπως ένα οργανωμένο κράτος.

Γνώμη μου είναι, ίσως και λίγο ουτοπική, ότι οι διεκδικήσεις γίνονται αφού έχει γίνει δυνατή η συμμετοχή μίας κρίσιμης μάζας ανθρώπων. Μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα. Έχεις δει ποτέ πορεία όπου να βρίσκονται διαφορετικοί κλάδοι που να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο; Το να γίνονται 700 πορείες κάθε χρόνο διαλύοντας κυριολεκτικά το κέντρο της Αθήνας (κυρίως) το μόνο που αποφέρει είναι αγανάκτηση γι' αυτούς που κλείνουν το δρόμο και όχι για τα ΜΑΤ που τους κοπανάνε (να μη σου πω ότι προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος μερικοί το ζητάνε κιόλας).

Μπορούν να γίνουν 5 πορείες αλλά τέτοιες που να ταρακουνηθεί το σύμπαν; Ούτως ή άλλως οι πολλές και μικρές χάνουν και το νόημά τους.

Δεν έχω πάει ποτέ σε πορεία Πολυτεχνείου κλπ απλώς και μόνο γιατί δεν έχω καμία όρεξη να πλακωθώ και να φάω και κανένα δακρυγόνο στη μάπα, που έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια. Ευχαρίστως θα πήγαινα εάν ήξερα ότι ο κόσμος θα είναι πολύς και δεν θα δημιουργήσει φασαρίες (πχ μία καθιστική διαμαρτυρία από χιλιάδες κόσμου χωρίς το παραμικρό σπρωξίδι).

Εάν δε δωθεί αφορμή η αστυνομία είναι ανήμπορη, γιατί μετά θα εκτεθεί. Μην ξεχνάς ότι τα αφεντικά της αστυνομίας είναι οι πολιτικοί και αυτοί το μόνο που τρέμουν είναι το πολιτικό κόστος. Δεν πρόκειται να δώσουν ξύλο αναίτια. Αναίτια εννοώ να μην πεταχτεί τίποτε, να μη βρίσει κανένας, να μη φοράει κράνος ή κουκούλα κανένας!

Κάτι σε Γκάντι ρε παιδί μου! Γίνεται; Θα είμαι κι εγώ εκεί γιατί δε μου αρέσει καθόλου η κατεύθυνση που έχει πάρει η κοινωνία μας.

Ως τότε
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Γκαντι....;

Για να γελαλουμε και λιγο ( οχι ειρωνικα) ειχε γραφει ενα συνθηματακι σε τοιχο νομιζω που ελεγε: ο Γκαντι πεθανε γιατι δεν "απαντουσε" ( στα χτυπηματα εννοειται).

Ο πασιφισμος δεν ειναι κατι που με εκφραζει οταν καποιος με εξουσια πολυποικιλη μου επιτιθεται.

Οσον αφορα την κρισιμη μαζα και το ποσοι συμμετεχουν, αναρωτησου γιατι δεν συμμετεχει ο κοσμος, αν το μαθαινει, απο ποιους εμποδιζεται, ποιοι τον απομονωνουν...Νομιζω πως απ αυτες τις ερωτησεις μπορεις να βγαλεις μια ακρη..

Η διαπιστωση σου για τις μικρες πορεις ειναι σωστοτατη. Οπως και για το ποιοι στρεφονται τελικα εναντιον ποιων και με αυτη την εξελιξη ποιοι χαιρονται...Μηπως θα επρεπε να μην αφηνουμε μονους οσους θελουν την αλληλεγγυη μας; Λεω γω...

Και για να επανελθω στο αρχικο απ το οποιο φυγαμε (αν και δεν πηγαμε πολυ μακρυα) ειναι δυνατον, αυτος που εμποδιζει στην πραξη σε μια κοινωνικη ομαδα να δειξει την αληλεγγυη της σε μια αλλη, να παιρνει τελικα το επιδομα των 20ευρω και οι δασκαλοι-μεταλλεργατες-λιμενεργατες και αλλες κατηγοριες εργαζομενω να τυχανουν απιστευτα αυταρχικης αντιμετωπισης;

Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    εννοείς αυτούς που μετά πείρανε τις συντάξεις αντιστασιακου ε??
    αθάνατο ελληνικό κράτος ...
    θες να πεις οτι οσοι πηρανε συνταξεις αντιστασιακου ητανε ρουφιανοι ??
    περα δωθε , πανω κατω , πισω μπρος ..... θα το πετυχω .. πού θα παει ..

Σελίδα 10 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2010, 21:03
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2009, 09:10
  3. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    από lspiros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2009, 11:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα