Όπως λες ότι αυτός που φορούσε την κουκούλα δεν πρέπει αυτόματα να πλακώνεται στο ξύλο, έτσι κι εγώ λέω ότι αυτός που φοράει στολή δεν πρέπει να θεωρείται γουρούνι/σαδιστής/φασίστας ή ότι άλλο θες.Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Νομιζω οτι πρεπει να κανουμε καποιους διαχωρισμους.
Τ οτι φοραγε κουκουλα, τον καθιστα αμεσως αντικειμενο ποδοσφαιρικης εξασκησης και ενοχο καποιου αδικηματος;
Απ το αστυνομικο τμημα εσπασε η προσωψη του εξωτερικου φυλακιου και η φωτεινη επιγραφη του τμηματος πανω απ την εισοδο, βαλε και κανα σπρει σε παρακειμενο τοιχο. Για βγαλε κοστος...
Και επειδη αντιδρουμε στην καταστροφη αντικειμενων δημοσιας περιουσιας διχνοντας το ενδιαφερον μας για αυτη και οσους την σχηματιζουν μεσω σκληρων οικονομιων , να ρωτησω κατι καλοπροαιρετα;
Τ οτι μετατραπηκαν γκαζαδικα ( πλοια που μεταφερουν πετρελαιο και παραγωγα του) σε υδροφορες για νησια του Αιγαιου, πως σου φαινεται; Τ οτι το υπουργειο το ηξερε πως σου φαινεται; Ποσο κοστολογειται εκει οχι καποιο αντικειμενο αλλα η ζωη και η υγεια παιδιων, εργαζομενων και ηλικιωμενων; Εκει γιατι δεν αντιδρουμε και να παμε να τους κανουμε το υπουργειο και τα γραφεια τους σαν τα σκατενια μουτρα τους; Εκει δεν συντρεχει περιπτωση εγκληματος και μαλιστα κακουργηματος; Εκει δεν καταστρεφεται η ζωη, η υγεια, αγαθα, ηθικα και νομικα ανωτερα απο μια τζαμαρια;
Τωρα για τον αστυνομικο,εξαρταται απ την σκοπια σου για τον κοσμο τουτο. Και επειδη μαλλον διαφωνουμε εκ βαθρων η απορια σου θα μεινει αναπαντητη..![]()
Πολύ απλά να το πω, δεν γουστάρω τις γενικεύσεις γιατί από κάτι τέτοια ξεκινάνε πολλά κακά (πχ μηχανόβιοι=αλήτες, δεξιοί=φασίστες, αριστεροί=μιάσματα, αλβανοί=κλέφτες κλπ κλπ κλπ). Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα.
Τώρα όσον αφορά αυτά που λες περί κοινωνίας, εγώ πρώτος είπα ότι η κοινωνία αποτελείται από εμάς και ότι θα βελτιωθεί μονάχα όταν αποκτήσουμε το αίσθημα της ατομικής ευθύνης. Γιατί όλοι περιμένουμε από την κοινωνία όταν δεν κάνουμε εμείς τίποτα για αυτήν;
Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο γιατρός που θέλει φακελάκι για να σου κάνει καλά το παιδί.
Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο έργολάβος που βάζει άλλα υλικά στο δρόμο και ανοίγουν λακούβες θανάτου.
Δεν είναι χειρότερος από τον μπάτσο ο γεωργός που εν γνώσει του ραντίζει 2 μέρες πριν πουλήσει στη λαϊκή.
Δεν είμαστε χειρότεροι εσύ κι εγώ όταν περνάμε "προσεκτικά" το φανάρι/στοπ/διάβαση (γιατί και σε αυτές πρέπει θεωρητικά να σταματάμε) και ας μην έχουμε σκοτώσει κανέναν μέχρι τώρα, από καθαρή κωλοφαρδία.
Τέλος, θα πρέπει να ξέρεις (που πιθανότατα το ξέρεις ήδη) ότι όπως εσύ θεωρείς λογικό το να αξίζει στον αστυνομικό να του σπάσουν το κεφάλι έτσι κάποιοι άλλοι θα ήθελαν πολύ να σπάσουν το δικό σου (όχι εγώ πάντως). Γιατί θα πρέπει εσύ να θεωρείσαι λιγότερο φασίστας από εκείνους είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω. Αντίθετα αντιλαμβάνομαι ότι στα πλαίσια της ελευθερίας που πρεσβεύεις θα μπορούσαν κάλλιστα να το κάνουν και να μη μπορείς να πεις και τίποτα.
Όπως καταλαβαίνεις υπερβάλλω λίγο απλά για να δείξω ότι πρακτικά κάποια πράγματα (καλώς ή κακώς) δεν είναι και τόσο εφικτά. Ποτέ η βία, ακόμη και ενάντια του τοίχου/κάμερας/βιτρίνας, δεν οδήγησε σε λύση. Τα λάθη δεν λύνονται με λάθη, ίσα ίσα που δίκαια αιτήματα χάνουν το κοινωνικό τους έρρεισμα και μετατρέπουν τους υπαίτιους από θύματα σε θύτες.
Είμαι μαζί σου στις απόψεις αλλά όχι και στον τρόπο διεκδίκησης αυτών.![]()