Το νερό δεν έχει αναφερθεί να γίνεται ανιληπτό στο δείκτη λαδιού. Σε εμένα δεν φαινόταν ούτε στο εσωτερικό του καλ'ματος του συμπλέκτη, πόσο μάλλον στο δείκτη λαδιού.
Το νερό δεν έχει αναφερθεί να γίνεται ανιληπτό στο δείκτη λαδιού. Σε εμένα δεν φαινόταν ούτε στο εσωτερικό του καλ'ματος του συμπλέκτη, πόσο μάλλον στο δείκτη λαδιού.
Κι εγώ πιστεύω ότι από το δείκτη δύσκολά θα φανεί, άλλα δε χάνω τίποτα να του ρίξω μια ματιά (thanks anyway KOSTAS).![]()
Το χάρτινο φίλτρο είναι αυτό που μαρτυρά πολλά και δε θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να αντικαθίσταται με τα μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα…
Φίλε gefr τώρα, ήσουν παρών στην όλη διαδικασία?? Αν ναι, (και δε βαριέσαι) ρίξε καμιά γαργαλιστική λεπτομέρεια.. Πως έβγαλε π.χ. τα ρουλεμάν του άξονα της αντλίας από το καπάκι? Με εξωλκέα? Θερμότητα? Γύρισε το καπάκι και έπεσαν?
Αυτό το μέρος είναι που με καίει στην όλη διαδικασία (όταν αποφασίσω να την κάνω), μιας και αναφέρουν όλοι ότι πρέπει να ζεσταθεί το καπάκι ώστε με τη διαστολή να βγουν τα ρουλεμάν. Άλλος λοιπόν το ζεσταίνει τοπικά στη φωλιά των ρουλεμάν με θερμοπίστολο, ενώ άλλος βάζει όλο το καπάκι στο φούρνο και τα καινούρια ρουλεμαν στην κατάψυξη.![]()
Πριν λοιπόν κάνω καμία ζημιά, ή το λιγότερο τα ψητά φούρνου μου πλέον να μυρίζουν SAE-15W50 και η παντόφλα να μπει στην πρίζα, θα ήθελε να μάθω αν έχεις κάτι πάνω σε αυτό.![]()
To talk without thinking is to shoot without aiming...
Λοιπόν το βασικό είναι να έχουμε τα ανταλλακτικά ανά χείρας. Τα δύο ρουλεμάν, την φλάντζα (σάν πλαστικό) που θα μπεί καινούργια στο εσωτερικό κάλυμα του συμπλέκτη-το χυτό δηλαδή- τη φλάντζα στη "φωλιά" της αντλίας, το αξονάκι και την φλάντζα στεγάνωσης του άξονα. Τώρα καλό θα ήταν να τοποθετήσει κανείς την καινούργια φτερωτή του RC8 που κοστίζει 2,5? περίπου.
Το ζέσταμα έγινε με πιστόλι αλλά όσπου να βγούν τα ρουλεμάν είχε κρυώσει. Το χτύπημα με σκαρπέλο ήταν η πειστική δύναμη που τα έβγαλε τελικά.
Αυτό που ήταν αρκετά δύσκολο ήταν η εξαγωγή της φλάντζας. Καρφώθηκε με σουβλί για να βγεί.
Η τοποθέτηση των ρουλεμάν έγινε με χτύπημα με καρυδάκι κατάλληλης διαμέτρου ώστε να δέχεται το χτύπημα το εξωτερικό δαχτυλίδι του ρουλεμάν και όσο το δυνατό πιό κεντρικό χτύπημα. Τα ρουλεμάν δεν είχαν τοποθετηθεί στο ψυγείο.
Τελικά φαίνεται οτι το πρόβλημα που είχα στην εκκίνηση οφειλόταν στο ελλειπές κομπλάρισματης μίζας.
Παρατεταμένο βήξιμο από τη μίζα διαγνώστηκε φθαρμένο freewheel. Τιμή 440?. Και εδώ ο Φιλιππάκης έγραψε. Μου είπε οτι είναι παρόμοιο με του LC4 640 αλλά οι κωδικοί δεν ταίριαζαν.
Αφού λοιπόν έβγαλε το παλιό "κομπλέρ" πήρε από παλιά "κομπλέρ" 640 τα "σφηνάκια" μικρά ατσάλινα στοιχεία σε σχήμα φασολιού και τα τοποθέτησε στο παλιό μου "κομπλέρ". Αντικαταστάθηκε και μία φλάντζα στο σημείο που έρχονται οι αναθυμιάσεις από το στροφαλοθάλαμο για να φύγουν προς το φιλτροκούτι.
Η προηγούμενη ήταν κατεστραμμένη δια χειρός Αυγέρη.
Αυτό ίσως να λύσει προβήματα υπερβολικού λαδιού στις αναθυμιάσεις. Τέλος κλείσιμο με την καταπληκτική φλαντζόκολλα χαλκού.
Έτσι το κομπλέρ της μίζας μου πήρε παράταση.
καλύτερο ακόμα θα ήταν τα"φασολάκια" να ήταν από καινούργιο κομπλέρ. Τέλος στο βολάν υπήρχαν σημάδια φθοράς, αλλά όχι ανησυχητικά.
Η μίζα δουλεύει τώρα χωρίς να δυσκολεύεται. Αυτά μέχρι τώρα. Γειά χαρά.
Ενώ το κομπλάρισμα της μίζας είναι σούπερ, τα λάδια επανήλθαν δρυμύτερα. Φαίνεται οτι η καινούργια φλάντζα καθοδηγεί τις αναθυμιάσεις κατευθελιαν στο φιλτρικούτι, ενώ η παλιά τα άφηνε να μπούν στο χώρο της γεννήτριας. Έτσι το επόμενο σημείο που πρέπει να ελεγχθεί δείχνει να είναι η κεφαλή.
Η αντικατάσταση των οδηγών βαλβίδων γεννάει υποψίες... κάποια στραβωμάρα;;;
ΚΑΤΟΧΟΣ 950 ADVENTURE 03 ΜΕ 45.000 ΧΛΜ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ.ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΗ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,2 ΦΟΡΕΣ ΙΤΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.ΟΥΤΕ ΚΙΧ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 28.000 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΡΟΜΠΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ.ΕΚΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙΕΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ 100 ΓΡ. ΛΑΔΙ ΣΤΑ 5.000 ΧΛΜ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ.Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 4 ΛΙΤΡΑ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΟΛΛΟΝ ΤΑ 100 ΓΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΥΦΗΛΑΚΤΑ.ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.![]()
![]()
![]()
adventure rider
Είχα διακοπές στο ρεύμα στον προβολέα και το ξένον δε σηκώνει κάτι τέτοια. Με την πρώτη διακοπή σβήνει και θέλει να το ξαναανάψεις με το διακόπτη κανονικά, σβήσιμο, άναμμα. Τελευταία δεν άναβε καθόλου.
Η διάγνωση ήταν ο διακόπτης στο κλειδί. Αντικατάσταση στα 85? περίπου. Το παλιό το σγάρλεψα λίγο για να είναικαι παλι μάχιμο.
Στο ανταλλακτικό περιλαμβάνεται και κλειδαριά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η παλιά για να μην έχεις δύο κλειδιά.
Τέλος καλό, όλα καλλά. Γειά χαρά.
GEFR ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΤΗ ΤΟΥ.ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑΠΟΝΕΖΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 1190 ΤΗ ΘΑ ΛΕΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!![]()
adventure rider
τετοια νουμερα με τα xenon κανει κ το δικο μου εδω κ 3-4 μερες οταν ανοιγω το διακοπτη δεν αναβει κ πριν γυρισω μιζα κλεινω κ ξανα ανοιγω το δικοπτη κ ειναι οκ!Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
Είχα διακοπές στο ρεύμα στον προβολέα και το ξένον δε σηκώνει κάτι τέτοια. Με την πρώτη διακοπή σβήνει και θέλει να το ξαναανάψεις με το διακόπτη κανονικά, σβήσιμο, άναμμα. Τελευταία δεν άναβε καθόλου.
Η διάγνωση ήταν ο διακόπτης στο κλειδί. Αντικατάσταση στα 85? περίπου. Το παλιό το σγάρλεψα λίγο για να είναικαι παλι μάχιμο.
Στο ανταλλακτικό περιλαμβάνεται και κλειδαριά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η παλιά για να μην έχεις δύο κλειδιά.
Τέλος καλό, όλα καλλά. Γειά χαρά.
Λες να τα επαιξε τοσο νωρις???Μονο 3800χλμ εχω ...
και εμενα με το 950 που ειχα τα ιδια εκανε , ακομα και σε εναν φιλο ,τελικα τα βγαλαμε
και ησυχασαμε. τωρα στο 990 δεν βαζω ξενον με τιποτα![]()
Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει
Κάτω από το διακόπτη, είναι ένα βαρελάκι με επαφές. Αυτό το βαρελάκι μπορεί να ξεβιδωθεί και να το πάρετε στον πάγκο.
Είναι δύοκομμάτια και μπορεί με πολύ μαεστρία να ανοίξει χωρίς να σπάσουν τα αυτάκια. Εγώ δεν τα κατάφερα και άσπασα ένα αυτάκι, αλλά το σύνολο κλείνει και πάλι αρκετά καλά.
Η μία πλευρά έχει μία χάλκινη πλάκα με εξογκώματα που αντικρύζουν στην απέναντι πλευρά που αποτελείται από στρογγυλές επαφές, ενσωματωμένες σε μονωτικό. Την χάλκινη πλάκα πιέζει ένα ελατήριο. Ένα καλό καθάρισμα των επαφών και ένα χτύπημα με καρφί στην πίσω πλευρά της χάλκινης πλάκας, μπορεί να δώσει νέα ζωή στο διακόπτη. Ακόμα 90 χιλ χλμ. Γειά χαρά.
ζημια παντως δεν εναι,μου το χει κανει κι εμενα αυτο αλλα ας πουμε 1 φορα την βδομαδα,εδω και μερες δεν μου το κανει καθολου.θα βαλω και διακοπτη για τα φωτα,οτι καλυτερο.Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
τετοια νουμερα με τα xenon κανει κ το δικο μου εδω κ 3-4 μερες οταν ανοιγω το διακοπτη δεν αναβει κ πριν γυρισω μιζα κλεινω κ ξανα ανοιγω το δικοπτη κ ειναι οκ!
Λες να τα επαιξε τοσο νωρις???Μονο 3800χλμ εχω ...
Εχω το 990 του 2008 και εχω κανει 7500 χλμ και εχω το εξης προβλημα,εδω και λιγες μερες το φλας μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα και μου εχει σβησει η μηχανη 2-3 φορες ενω μου αναβει το λαμπακι του Fi σημερα μου εσβησε η μηχανη αλλα και το καντραν σαν να ειχα σβηστη τη μηχανη,μου ξανανοιξε το καντραν αφου γυρισα δυο φορες το κλειδι.
Τι συμβαινει;;;;
οτι κ να εινα πανε καλυτερα σε ενα συνεργειο γιατι να χεις το κεφαλι σου υσηχο!