Εντυπωσιακό ήταν για μένα το γεγονός ότι μόλις βρέθηκα στη νότια πλευρά των Άλπεων (ακριβώς πριν το Airolo) ένιωσα να έχω γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Το τοπίο γινόταν καθαρά μεσογειακό.
Οδήγησα τα υπόλοιπα 80km για Locarno και εγκαταστάθηκα στο camping Delta που ήταν στις όχθες της λίμνης Maggiore. Αν βρεθεί κανείς προς τα εκεί καλό είναι να το αποφύγει, αφού χωρίς να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, με χρέωσαν 36€ (ένα άτομο, μία σκηνή και μία μηχανή) για ένα βράδυ. Πανάκριβο αν σκεφτεί κανείς ότι στην Αυστρία η αντίστοιχη χρέωση ήταν 12€ και στην Ιταλία 18€.
Στη φωτο: Lago Maggiore & Locarno
![]()
....and you run, and you run
to catch up with the sun....
Η πόλη του Locarno δε με συγκίνησε ιδιαίτερα, όσο μπόρεσα να τη δω. Οδήγησα σε περιοχές μακριά από το κέντρο της πόλης και μου έβγαλε αυτή τη μελαγχολία των τουριστικών θέρετρων με τα τουριστικά διαμερίσματα. Επιχείρησα να μπω και στο κέντρο της αλλά ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα με έκανε ν’ αλλάξω γνώμη και να κάνω στροφή 180 μοιρών.
Στη φωτο: Lago Maggiore & Locarno (by night)
![]()
13/8/07
Locarno – Venezia
Η προτελευταία μέρα του ταξιδιού μου ήταν η επιστροφή προς τη Βενετία. Έφυγα λοιπόν από Locarno και μέσω Lugano – Chiasso – Como βγήκα στην autostrada Milano – Venezia. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, συγνώμη espresso και panini, έφτασα στο camping της Fusina. Fusina – Venezia σαν να λέμε Σίνδος – Θεσσαλονίκη. Το camping βρίσκεται σε απόσταση 15km από τη Βενετία μέσα σε μία βιομηχανική περιοχή. Διόλου ειδυλλιακή εικόνα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα όμως είναι ότι συνδέεται με καραβάκι με το κέντρο της Βενετίας ανά ώρα. Έστησα λοιπόν τη σκηνή μου και έκανα μπάνιο. Ετοιμάστηκα και βουρ για αυτή την περίφημη πόλη.