Σελίδα 10 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 144 από 144

Θέμα: Γ@μω την ανεργία μου......

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Για την λαθος μου μαντεια ζηταω συγνωμη. Δεν το εννοουσα με την σοβινιστικη εννοια, αλλα με την ευαισθητοποιημενη και προστατευτικη.

Με την Αυστραλια δεν με στεναχωρησες αναφεροντας την (και συμφνωνω ισως στο τομεα της ερευνας, οχι ομως στον εκπαιδευτικο τομεα στον οποιο ειναι ακομα αρκετα πειραματικη, αλλα δεν ηταν το θεμα μας) , αλλα δινοντας μου γενικως την εντυπωση πως δεν τα κοιταξες καν. Αλλα αφου το εκανες, δεν υπαρχει θεμα, και ας μην εβγαλες τα ιδια συμπερασματα με μενα.

Σε αυτο το ποστ δεν θα γραψω πολλα, παρα μονο μια αναφορα σε δυο πραγματα.
    Ανεφερθηκες στο ατυχημα μου. Με εκπλησει, συναμα ομως με τιμα που το θυμασαι ακομα. Μου ειναι σαφες οτι δεν μπορω -και προπαντως δεν θελω- να δικαιολογηθω, το ζητημα ομως ητανε η παρανομη οδηγηση του οχηματος. Φυσικα εχει σχεση με τις επιλογες μας, αλλα αυτες οι επιλογες εξαρτωνται απο περιβαλλον. Σε αλλες ευρωπαικες χωρες σαφεστατα δεν θα εκανα το ιδιο. Ακομα και αν ειχα την ιδια παιδεια. Ειναι και στην ευθυνη του κρατους να εφαρμοζει τους κανονες του. Αυτο που δειχνει το γεγονως ειναι η αποτυχια του συστηματος και της κοινωνιας γενικως, οχι τις προσωπικες επιλογες.

Αναφερεις, τελος, οτι η κοινωνια δεν αλλαζει μεσω της παιδειας, οπως και οτι η εκπαιδευση δεν ξεκιναει στο νηπιαγωγειο. Στο δευτερο, θα συμφωνησω απολυτα, η εκπαιδευση ξεκιναει απο την στιγμη που εισαι ετοιμος να μαθεις κατι, δηλαδη περιπου την πρωτη μερα της ζωης σου. Βεβαια οχι με την εννοια της μαθησης επιστημων, αλλα με την εξερευνηση του κοσμου, αυτο που κανεις μεχρι το τελος της ζωης σου.
    Οσο για το πρωτο, η κοινωνια αλλαζει απο τη βαση της. Ισως θα ειναι εμποδιο η κοινωνια των μεγαλων, αλλα πισω απο το -κλισε πια- σλογκαν "τα παιδια ειναι το μελον", κρυβεται μεγαλη αληθεια. Ειναι ο ενας, με διαφορα σημαντικοτερος λογος για τη επιλογη του επαγγελματος μου. Εχω φτασει εν μερη σε σημειο γενικης απαγοητευσης, διοτι οσο πιο πολλους ανθρωπους γνωριζω, τοσο πιο πολυ χανω την ελπιδα για ενα ανωτερο κατι. Τα παιδια ειναι ακομα αδιαμορφωτες προσωπικοτητες, ειναι η ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο. Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ζησω την γενια που θα φερει την αλλαγη, αλλα θα κανω το κομματι μου οσο μπορω καλυτερα για ενα καλυτερο μελον. Και οχι για μενα, αλλα ουτε για τα παιδια μου, τα παιδια σου, το μελον, αλλα για αυτο το ανωτερο κατι, την ιδεα.
    Πιστεψε με οτι με οτι η χωρα μπορει να αλλαξει, οπως και η νοοτροπια και ο τροπος ζωης, η ιδια η σκεψη του πληθους. Αναλογισου απλα το προσφατο και περιφημο 9/11 και το ποσο αλλαξε κατι τετοιο την συνειδηση του λαου της μεγαλυτερης οικονομιας του κοσμου. Ενα γεγονος, τοσες συνεπειες. Ανθρωποι να γινονται αιμοβοροι και εκδικητικοι, ενας ολοκληρος λαος να παραδιδει τα ανθρωπινα και μη δικαιωματα του, να αλλαζει τροπο ζωης. Και μη ξεχναμε πολεμους και τις αλλαγες της καθημερινοτητας που αυτοι επιφερουν. Ειμαστε απλα πολυ μικροι για να εχουμε ζησει την αλλαγη που φερνει κατι τετοιο στην υπαρξη μας, αλλα γινεται, και μαλιστα ραγδαια.

Οποτε σου προτεινω -οχι, σε παρακαλω- να δεις λιγο την αισιοδοξη πλευρα του θεματος, γιατι μονο με την βουληση μας μπορει να αλλαξει κατι. Οσο δεν αφησουμε την ελπιδα δεν θα μας αφησει.

O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Π Προσέξτε οτι μιλάμε για υπολογιστές , όχι μόνο να κάνει κάποιος browsing και να μαθαίνει τι είναι ο σκληρος
    Μα το browsing βγάζει καταναλωτές..........

ΟΛΟΙ ζούμε με τις επιλογές μας. Αν θες δουλεύεις, αν δεν θες κοροϊδεύεις εαυτόν και περίγυρο, και η ζωή συνεχίζετε.

Τα εργοστάσια δεν πάνε στην Αλβανία για τα φτηνά χέρια. Πάνε για να φτιάξουν ικανούς καταναλωτές. (Εδώ τα ψωνίσαμε όλα). Σε 5 χρόνια δεν θα παίρνουν 200? τον μήνα οι Αλβανοί εργάτες. Γιατί οι Γερμανοί πάνε τις φάμπρικες σε γειτονικές τους χώρες, με μεγαλύτερους μισθούς απο Αλβανίες και Βουλγαρίες ? Τους αρέσει η μόλυνση που παράγουν οι αυτoκινητοβιομηχανίες?

Οσο για την Κίνα, αυτό είναι ένα οικονομικό "πείραμα" που δεν θα αργήσουμε να δούνε τα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ αποτελέσματά του. Το ισοζύγιό τους που βρίσκετε με τον υπόλοιπο πλανήτη ?

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης ευημερίας, και μην αρχίσετε τις γκρίνιες. Μας λείπουν μόνο υλικά αγαθά που στην πραγματικότητα είναι περιττά. Εχουμε φτάσει στο σημείο να φεύγει κάποιος στα 70 και να λέμε "μικρός ήταν". Δεν νομίζω ότι παίζει βιοποριστικό πρόβλημα στην Ελλάδα για πολλούς, τουλάχιστον στο επίπεδο που παίζει σε κάποιους άλλους καπιταλιστικούς παράδεισους. Και στην τελική έχω να δω ντιλιβερά έλληνα πολλά χρόνια. Κάποτε ήταν το συμπλήρωμα για όσους δεν τα έφερναν βόλτα. Τώρα φαίνεται ότι τα έφεραν......

Το πρωί πήγα το κουτί φαναρτζή. Γνωριζόμαστε 25 χρόνια με τον άνθρωπο. Στο μαγαζί όλο αλλοδοί πιτσιρικάδες. Τον ρωτάω πως έτσι και τρώω απάντηση που μου έπεσαν τα αυτία. Πάνε όλες οι μαστοράντζες στα εξουσιοδοτημένα με 800 το μήνα ο αρχιμάστοράς, αλλά χωρίς ευθύνες και με ωράριο 8-4. Κυριλέ μιλάμε. Και κάνουν και κανένα μερεμέτι στο σπίτι για τα έξτρα. Οι αλλοδαποί όμως τον κοιτάνε στο στόμα γιατί θέλουν να μάθουν. Θέλουν ΕΝΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΟΝ.
    Σαν τον Πολωνό μεταφορέα που όταν μπήκε σπίτι και το είδε κίτρινο άρχισε να μου αναλύει την άποψη του Van Gogh, αν θυμάμαι καλά, για το κίτρινο ωσάν το χρώμα της ελπίδας, και με άφησε χαζό.

Εμεις φαίνεται τα πιάσαμε τα όνειρά μας. Κάθε γωνία κομμωτήριο και καφετέρια και η ζωή είναι ωραία........

Για τον φιλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλά όσα μας λέει αλλά το έχουν δει πολλές φορές το έργο. Πολλοί πήγαν, ακόμα περισσότεροι γύρισαν. Ελα όταν φτάσεις τα 40 να μας πείς.

Οσο για κλεμμένα ένσημα και απλήρωτες υπερωρίες το έργο είναι απλό. Ανοίγεις www.xe.gr και με κόστος ενός sms ψάχνεις για κάτι άλλο. Δηλαδή ΞΕΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ψιλορισκάρεις (να χάσεις το χάλι που ήδη έχεις) και κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, αντί να γκρινιάζεις για την κακή εργοδοσία και το κακό (που όντως είναι) καπιταλιστικό σύστημα. Και αν το κάνουμε όλοι αυτό σε λίγα χρόνια θα εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα, γιατι και ο εργοδότης την δουλειά του θέλει να κάνει, και δεν μπορεί να την κάνει αλλάζοντας σκλάβους κάθε μήνα. Κάνει κακό στο Image της εταιρείας.

Οσο για έρευνες και τεχνολογίες και εκπαίδευση και λοιπές λέξεις (ξεπερασμένης) μόδας, δεν θέλουμε άλλο. Θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι για όσο αντέχουμε και μετά να γινόμαστε μέρος της διατροφικής αλυσίδας. Η ματαιοδοξία μας έχει φτάσει στα όρια του αποδεκτού. Κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε όλο αυτό το παραμύθι. Blue-ray η HD-DVD? Τηλεόραση με παράσιτα, καλή παρέα, και μπύρες. 200 άλογα το R1? Γιατί τα κουλαντρίσαμε τα 170 και θέλουμε μερικά ακόμα. Δεν με χε... λέω. Αν όλα αυτά έφερναν την ευτυχία, κάτι παππούδες σε κάτι ξεχασμένα νησιά δεν θα χόρευαν μέχρι τα 100 τους.

Η σύζυγος ξεκίνησε δουλειά χτες μετά από μακρά περίοδο ανεργίας (20 ημερών). Και μάλιστα με ένα μισθό που ούτε η ίδια δεν το πιστεύει ακόμα. (Ισα που θα της ζητήσω χαρτζιλίκι)

Maira καλή επιτυχία στη νέα δουλειά, και να σε φέρει πολλά σκαλιά ψηλότερα από εκεί που ήσουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγώ να πώ την αλήθεια κάπου την έχασα την μπάλα εδώ παραπάνω, αλλά όσον αφορά την παιδεία και την εξειδίκευση, καλά και άγια όλα αυτά, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνουν στην διάρκεια του σπουδών.
    Πολλές φορές μπερδεύουμε την ημιμάθεια με την εξιδίκευση.
    Γιατί ναι μπορεί μετά απο 20 χρόνια σταδιοδρομίας ένας γιατρός να γίνει ειδικός στο αριστερό αυτί.
    Αλλίμονο όμως αν νομίζουμε οτι είναι γιατρός και ένας με απολυτήριο σχολής ειδικού στο αριστερό αυτί, γιατί πιθανόν να μην μπορεί να διαγνώσει ένα κόψιμο.
    Η ειδίκευση έρχεται με τα χρόνια και μέσα απο τις ανάγκες της δουλειάς.
    Αν η δουλειά δεν το απαιτεί δεν γίνεται κανένας ειδικός.
    Ούτε με πρακτικές ούτε με τίποτα.
    Μόνο με την ρουτίνα της δουλειάς το διάβασμα και την αναζήτηση.

Παλαιό μέλος
    -Στέφανε, αυτή είναι η διαφορά της γνώσης με την εφαρμογή.

-guzzista, ποτέ δεν συμφώνησα με την φιλοσοφία της καφετέριας και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε μόλις επιστρέψω.

-ρεζ, μια-δυο διευκρινήσεις μόνο. Η παιδειά με την έννοια του σχολείου δεν αλλάζει την κοινωνία γιατί στο σχολείο θα είμαστε μόνο 20-25 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα σωστά, συμφωνώ, και ίσως να μην τα πέρασα σωστά μέσα από τα γραφώμενα. Το τροχαίο το ανέφερα για να δείξω αυτή την διαφορά. Επιλογές μας είναι, όπως και η φιλοσοφία της καφετέριας και άλλα πολλά, αλλά πιστεύω στην παιδεία με την ευρύτερη έννοια που δεν θα απαιτεί τον έλεγχο για να δουλέψεις-διαβάσεις-καβαλήσεις νόμιμα-σταματήσεις το spam-κλπ, αλλά θα σου είναι έμφυτο. Αισιόδοξος είμαι αλλά αυτή η αλλαγή θα πάρει πολλά χρόνια και γίνεται με ρυθμούς χελώνας που δεν θα μας επιτρέψουν ποτέ να εξαλειφθούν τέτοιες καταστάσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr

Οσο για κλεμμένα ένσημα και απλήρωτες υπερωρίες το έργο είναι απλό. Ανοίγεις www.xe.gr και με κόστος ενός sms ψάχνεις για κάτι άλλο. Δηλαδή ΞΕΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ψιλορισκάρεις (να χάσεις το χάλι που ήδη έχεις) και κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, αντί να γκρινιάζεις για την κακή εργοδοσία και το κακό (που όντως είναι) καπιταλιστικό σύστημα. Και αν το κάνουμε όλοι αυτό σε λίγα χρόνια θα εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα, γιατι και ο εργοδότης την δουλειά του θέλει να κάνει, και δεν μπορεί να την κάνει αλλάζοντας σκλάβους κάθε μήνα. Κάνει κακό στο Image της εταιρείας.

προφανως δεν εχεις... σπουδασει πολιτολογια. Ο καπιταλισμος, μωρο μεταξυ αλλων του Α.Smith, δεν προβλεπει ισοτητα και καλες συνθηκες. ΕΙναι ενας μηχανισμος μετακινησης του συνολικου χρηματος (και επακολουθο, της εξουσιας) απο τη μαζα στους λιγους. Οσο για το ιματζ, πειραξε καθολου την Nike η την adidas η την coca cola η την οποιαδηποτε μεγαλη εταιρια να απολυει ατομα και να μετακινει τα εργοστασια σε φτωχες χωρες? Και οι φτωχες χωρες τον μπουλο παιρνουνε στην τελικη, γιατι με το να αυξανεται ο μισθος τους εκει, αγοραζουν παλι απο τις ιδιες εταιριες με τον υπολοιπο κοσμο, και στην τελικη 95% των χρηματων θα ειναι συγκεντρωμενα σε 10-20-100 εταιρες.

Και αμα νομιζεις οτι ειναι ψευδοπροφητειες ενος τρελου, σουα να φερω απλα οτι ο ΙΔΙΟΣ ο Ανταμ Σμιθ που δημιουργησε το συστημα, το δημιουργηε με αυτον ακριβως το σκοπο, να πανε ολα τα λεφτα ου κοσμου σε λιγες εταιριες, και μαλιστα στα εγγραφα και βιβλια του, το ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ δημοσια. Τωρα το οτι οι προγονοι μας ηταν τοσο ηλιθιοι (σαν εμας δηλαδη) να δεχτουνε κατι τετοιο ενω ξερανε τα αποτελεσματα, ειναι αλλο θεμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Εγώ να πώ την αλήθεια κάπου την έχασα την μπάλα εδώ παραπάνω, αλλά όσον αφορά την παιδεία και την εξειδίκευση, καλά και άγια όλα αυτά, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνουν στην διάρκεια του σπουδών.
    Πολλές φορές μπερδεύουμε την ημιμάθεια με την εξιδίκευση.
    Γιατί ναι μπορεί μετά απο 20 χρόνια σταδιοδρομίας ένας γιατρός να γίνει ειδικός στο αριστερό αυτί.
    Αλλίμονο όμως αν νομίζουμε οτι είναι γιατρός και ένας με απολυτήριο σχολής ειδικού στο αριστερό αυτί, γιατί πιθανόν να μην μπορεί να διαγνώσει ένα κόψιμο.
    Η ειδίκευση έρχεται με τα χρόνια και μέσα απο τις ανάγκες της δουλειάς.
    Αν η δουλειά δεν το απαιτεί δεν γίνεται κανένας ειδικός.
    Ούτε με πρακτικές ούτε με τίποτα.
    Μόνο με την ρουτίνα της δουλειάς το διάβασμα και την αναζήτηση.

συγνωμη, αλλα αυτα δεν ξερω πως συσχετιζονται με τα λεγομενα μου (στα οποια προφανως ανφερεσαι μεταξυ αλλων). Μαλον δνε καταλαβες τα λεγομενα μου.
    Εκει που εχεις δικιο -εν μερη- ειναι οτι χασαμε τη μπαλα κοινως βγηκαμε απο το αρχικο θεμα λιγο, αν και η εκπαιδευση εχει απολυτη συσχετιση με την δουλεια. Οπως και με την κοινωνια -και επιμενω σε αυτο- μιας και τα "μονο" 20-25 (!!!) χρονια της ζωης μας ειναι τα πιο κρισιμα της ζωης μας, αυτα που μας διαμορφωνουν με διαφορα το περισοτερο.

Οσο για την εξειδικευση, ισως στην Ελλαδα ερχονται με τα χρονια της δουλειας, στην υπολοιπη δυτικη οικονομια -τωρα πια- η εξειδικευση ερχεται ΠΡΙΝ την δουλεια, και η εμπειρια με την δουλεια. Τι να κανει πχ η BMW με ενα ματσο ανειδικευτους μηχανικους? Να καθεται να πληρωνει εκατομμυρια για την εξειδικευση τους? Η μονη ισως εξαιρεση ειναι η ιατρικη, στην οποια εξειδικευεσαι στην πραξη -κυριως- μιας και θελει δεκαετιες σπουδων και εμπειριας.

Κατι τελευταιο που δεν καταλαβα, πως το σκεφτηκες οταν ανεφερες την ημιμαθεια? Δεν βλεπω τιποτε στα λεγομενα μου που να μπλεκει την ημιμαθεια με την εξειδικευση...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    Και οι φτωχες χωρες τον μπουλο παιρνουνε στην τελικη, γιατι με το να αυξανεται ο μισθος τους εκει, αγοραζουν παλι απο τις ιδιες εταιριες με τον υπολοιπο κοσμο, και στην τελικη 95% των χρηματων θα ειναι συγκεντρωμενα σε 10-20-100 εταιρες.
    Δεν νομίζω ότι γράφουμε κάτι διαφορετικό. Απλώς το θέτουμε σε διαφορετικές βάσεις. Εσύ μιλάς για την συγκέντρωση των χρημάτων και εγώ για τον παγκόσμιο καταναλωτη με τις ταυτόσιμες ανάγκες διεθνώς.

Οσο για τις 2 πρώτες εταιρείες που αναφέρεις δεν πάνε σε φτωχές χώρες τις φάμπρικες. Σε μπουρδέλ@ καράβια τις πάνε, εντός χωρικών υδάτων πλουσίων χωρών. Η τρίτη εταιρεία, επειδή έχει να κάνει με προιόντα "διατροφής" δεν πολυκουνιέτε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Δεν νομίζω ότι γράφουμε κάτι διαφορετικό. Απλώς το θέτουμε σε διαφορετικές βάσεις. Εσύ μιλάς για την συγκέντρωση των χρημάτων και εγώ για τον παγκόσμιο καταναλωτη με τις ταυτόσιμες ανάγκες διεθνώς.

Οσο για τις 2 πρώτες εταιρείες που αναφέρεις δεν πάνε σε φτωχές χώρες τις φάμπρικες. Σε μπουρδέλ@ καράβια τις πάνε, εντός χωρικών υδάτων πλουσίων χωρών. Η τρίτη εταιρεία, επειδή έχει να κάνει με προιόντα "διατροφής" δεν πολυκουνιέτε.

Για ναμστε ακριβεις, για την nike: η ναικ δεν εχει εργοστασια. Δεν εχει παπουτσια, δεν εχει τιποτα. Εχει κεντρικα γραφεια που ασχολουνται με διακινηση, marketing και design. Και ενα απο τα μεγαλυτερα κεφαλαια στην βιομηχανια της. Τα εργοστασια που παραγουν τα παπουτσια της δεν ειναι δικα της, αλλα θυγατρικα των εκατοστε χωρων, και στεγαζονται σχεδον ολα στην ινδονησια και κινα, απο την οποια τελευταια αρχιζει να απομακρυνεται. Ακριβως το ιδιο κανει και η adidas. Με τα καραβια δεν καταλαβα τι λες, ουτε εχω ακουσει ποτε κατι παρομοιο. Αμα μπορεις να το αναλυσεις λιγο η να αναφερεις καποια πηγη, θα σε ευχαριστουσα.
    Η coca cola ειναι μια απο τα ιδια, μιας και δεν εχει εργοστασια, ουτε καν θυγατρικα. Ειναι σχεδον αυτονομα εργοστασια με δικο τους ονομα στο χρηματηστηριο, και απλα πληρωνουν τα δικαιωματα για την πατεντα. Κακως την ανεφερα χωρις να το αναλυσω, αλλα σαν γενικη ιδεα εχει τα περισσοτερα εργοστασια σε φτωχες χωρες μιας και οι φτωχες χωρες ειναι η καινουργια πελατεια τους, και περισσοτερα εργοστασια=περισσοτερα κερδη απο τα δικαιωματα, αρα την συμφερει να εχει σε πολυπληθεις και οχι σε πλουσιες χωρες εταιριες με εργοστασια που πληρωνουν "ενοικιο".

Για το πρωτο σου θεμα, μιλαμε για το ιδιο θεμα, εσυ ομως απο την αισιοδοξη πλευρα, ενω εγω αναφερομαι στην ρεαλιστικη προβλεψη.
    Οσο για οτυς βολεμενους Ελληνες, θα τα ξαναπουμε σε 10-15 χρονια οταν οι τραπεζες εχουνε αρχισει την κατασχεση των μισων υλικων αγαθων του ελληνικου πληθυσμου. Οταν παιρνεις δανειο για αμαξι για 4 ετη, παραλληλα εχεις να συντηρησεις σπιτι οικογενεια και πηγαινεις σε καφετεριες και ταβερνες, χωρις ομως να εχεις την διαθεση να δουλεψεις, σε λιγο καιρο δεν θα σου εχει μεινει τιποτα και θα μεινεις με το στομα ανοιχτο γι ατην ατυχια που σε βρηκε.
    Αλλα, εδω που τα λεμε, μπορουμε να τα πουμε και τωρα, μιας και μονο επειδη δεν βλεπεις φτωχους ελληνες στην καθημερινοτητα σου, δε σημαινει πως δεν υπαρχουν. Στην Αμερικη το 1/3 του πληθυσμου ζει υπο συνθηκες κατω του οριου της φτωχειας. Το παιρνουνε χαμπαρι ομως τα υπολοιπα 2/3? Οχι. Αμα δεις στατιστικα φτωχειας της Ελλαδας, θα παθεις φρικη. Μονο επειδη δεν το βλεπουμε δεν παει να πει οτι δεν υπαρχει. Αναλογισου απλα λιγο το μεσο εισοδημα συνταξιουχων, που ειναι κοντα του οριου φτωχειας ακομα και στην Ελλαδα.
    Δεν ειναι ολα τοσο ροδινα οπως μας το παρουσιαζουν τα ΜΜΕ

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    Για ναμστε ακριβεις, για την nike: η ναικ δεν εχει εργοστασια. Δεν εχει παπουτσια, δεν εχει τιποτα. Εχει κεντρικα γραφεια που ασχολουνται με διακινηση, marketing και design. Και ενα απο τα μεγαλυτερα κεφαλαια στην βιομηχανια της. Τα εργοστασια που παραγουν τα παπουτσια της δεν ειναι δικα της, αλλα θυγατρικα των εκατοστε χωρων, και στεγαζονται σχεδον ολα στην ινδονησια.......................

Αυτό δεν είναι "προνόμιο" μόνο της NIKE. Όλες οι φίρμες έτσι δουλεύουν. Και πληρώνουμε ακριβώς αυτό! Τη φίρμα. Ένας φίλος μου με πήγε μια μέρα στα κλωστήρια γνωστού Έλληνα βιομήχανου όπου έχει ένα πρατήριο με ρούχα για τους υπαλλήλους της βιοτεχνίας, που ράβονται για λογαριασμό διαφόρων εταιριών (nautica, NIKE, adidas, reebok και για να μην τα πολυλογώ, όλες οι γνωστές!) Όλα ράβονται από την ίδια βοτεχνία! Οι τιμές του πρατηρίου; Γελοίες και όπως μας είπαν εκεί, τιμές μεγαλύτερες του κόστους παραγωγής!

Σελίδα 10 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910

Παρόμοια θέματα

1. Γ@μώ την τύχη μου πρωί-πρωί
    από kalogeros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2009, 22:20
  2. Γ@μω την γκαντεμιά μου!
    από hercul στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2008, 16:57
  3. Γ@μώ την χώρα μου γ@αμώ.
    από vaskunito στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2007, 11:40
  4. Μολις το πηρα απο το μαστορα γ@μω την τυχη μου..
    από n1k3man στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 17:02
  5. Γ@μω την γκαντεμια μου
    από voudarxos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2004, 20:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας