Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 166

Θέμα: επιλογη ταχυτητας για στροφη

Παλαιό μέλος

Καλημερα

Παραθετεις μερος του κειμενου, λιιγο πιο πανω λεει οτι πρεπει να γινει ολο αυτο αλλα να ξαναπιασει η πισω ροδα σε κατευθυνση αλλη απο αυτη που πας... Το κομματι που αναφερεις ειναι κοινο και στα δυο ατυχηματα γιατι ετσι ξεκινανε και τα δυο, στο λοου δεν ξαναπιανει ποτε και στο χαι ξαναπιανει και πετας.

Αυτο που λεω αναφορικα με αυτο που εγραψε ο Νικος ειναι οτι παουερ σλαιντ ειναι η υπερστροφη του πισω λογω ισχυος και οχι μορφη ατυχηματος οπως εννοησες (η λαθος καταλαβα) σε παραπανω ποστ, αν το παρακανεις με την υπερστροφη ισχυος τοτε παθαινεις λοου.

Οκ, εν παση περιπτωση ας δεχθουμε οτι εκανα λαθος εννοιολογικα. Δεν σε πειθω αλλα και εγω δεν πειθομαι γιατι απλα κοιταω στο νετ, γουικιπεντια κτλ και βλεπω αλλα απο οτι λετε.. Κατι αλλο εσφαλμενο σε οτι εγραφα ??

P.S. ωραιο βιντεακι Τα σχολια εχουν πολυ γελιο επισης
    Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Καλημερα

Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
    Παραθετεις μερος του κειμενου, λιιγο πιο πανω λεει οτι πρεπει να γινει ολο αυτο αλλα να ξαναπιασει η πισω ροδα σε κατευθυνση αλλη απο αυτη που πας... Το κομματι που αναφερεις ειναι κοινο και στα δυο ατυχηματα γιατι ετσι ξεκινανε και τα δυο, στο λοου δεν ξαναπιανει ποτε και στο χαι ξαναπιανει και πετας.

Αυτο που λεω αναφορικα με αυτο που εγραψε ο Νικος ειναι οτι παουερ σλαιντ ειναι η υπερστροφη του πισω λογω ισχυος και οχι μορφη ατυχηματος οπως εννοησες (η λαθος καταλαβα) σε παραπανω ποστ, αν το παρακανεις με την υπερστροφη ισχυος τοτε παθαινεις λοου.

P.S. ωραιο βιντεακι Τα σχολια εχουν πολυ γελιο επισης
    Μάλλον λάθος θα διατυπώθηκε. To Power slide/drift δεν είπα ότι είναι μορφή ατυχήματος.

Η βασική μας διαφορά κατάλαβα που είναι. Εγώ θεωρώ ότι για το low χάνει την πρόσφυση ο εμπρός τροχός και για το high ο πίσω, ενω εσύ θεωρείς ότι μπορεί να γλυστρήσει οποιοσδήποτε απ΄τους δύο και να εξελιχθεί ανάλογα.

Sorry αλλά διαφωνούμε.........

ΥΓ O Garry ήταν θεός στο γλύστρημα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

byron, νομίζω οτι ο zx9r εχει δίκιο ως προς την προέλευση του low και του high. Δλδ low ονομάστηκε επειδή φεύγεις απο την "κάτω" μεριά, την χαμηλή και αντίστοιχα το high.

Τώρα, νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσουμε οτι στο 99% των περιπτώσεων το low γίνεται από χάσιμο μπροστινού (ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας) και το high απο χάσιμο-επανάκτηση του πίσω (παρομοίως, ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας)

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    byron, νομίζω οτι ο zx9r εχει δίκιο ως προς την προέλευση του low και του high. Δλδ low ονομάστηκε επειδή φεύγεις απο την "κάτω" μεριά, την χαμηλή και αντίστοιχα το high.

Τώρα, νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσουμε οτι στο 99% των περιπτώσεων το low γίνεται από χάσιμο μπροστινού (ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας) και το high απο χάσιμο-επανάκτηση του πίσω (παρομοίως, ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας)
    Συμφωνώ και στα δύο που λες (ετυμολογία & ποιός τροχός) διαφωνώ στον τρόπο εκδήλωσης του low. Με άνοιγμα γκαζιού στην έξοδο δεν τρώς low.

(ας μου το εξηγήσει κάποιος τουλάχιστον, γιατί το wikipedia δεν με πείθει)
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος

Στα βιντεακια του youtube ?

Τα βιντεακια του γιουτουμπ εχουν τον τροπο (στο ιντερνετ βρηκα παρα πολλα), ειναι εκει που γλυστραει ο πισω και σαβουρωνεσαι.... Πρεπει να ειμαι και ο μοναδικος Ελλην (μαζι με τον Νικο) που εχει πεσει ετσι.... (να κρυφτω η να κορδωθω ? )

Συμφωνα με οπως τα ξερω εγω το χαι και το λοου ειναι μορφες ατυχηματος, δεν εχουν σχεση με το πως τα εφαγες, το λοου μπορει να σου 'ρθει επειδη γλυστρησαν οι ροδες λογω κακου οδοστρωματος, επειδη πατησες το πισω και το κρατησες μπλοκαρισμενο, επειδη τσαρουχωσες το μπροστα κτλ κτλ κτλ, το χαι αναλογα περιγραφει την πτωση απο την ψηλη μερια, το οποιο γινεται με 2 τροπους (που ξερω εγω, σιγουρα καποιος δημιουργικος μπορει να βρει αλλους 10...). Αλλο το τι ειναι λοου (επεσα απο την κατω) αλλο το απο τι προερχεται and so on................
    Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    Πάμε μία τα βασικά αν και τα μάτια μου κλείνουν ...

LowSide (Δηλαδή το χάσιμο του μπροστινού που οδηγεί στην πτώση του αναβάτη από την "χαμηλή" -low- θέση σε σχέση με το οδόστρωμα ) συμβαίνει επί το πλείστον όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση και το όριο πρόσφυσης του μπροστινού τροχού ξεπερνιέται ... ο μπροστινός τροχός γλιστράει με μηδενική πλέον πρόσφυση σε κλάσμα δευτερολέπτου και ο αναβάτης (τις περισσότερες φορές ) σέρνεται στο οδόστρωμα συνήθως ακίνδυνα (αν φοράει κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα μιλάμε για περιβάλλον ασφαλές)....

Για να "σπάσει" ο μπροστινός τροχός την πρόσφυση πρέπει :
    - Η κλίση μας να είναι πάρα πολύ μεγάλη ,πέραν δηλαδή από το ωφέλιμο σημείο πατήματος του ελαστικού,
    - Να μειωθεί απότομα ο συντελεστής τριβής (π.χ. περνάμε πάνω από λάδια ενώ είμαστε υπό κλίση, η το οδόστρωμα είναι γλιστερό) και τέλος,
    - Να συμβεί κάτι που θα "φορτίσει" απότομα την μπροστινή ανάρτηση και κατά συνέπεια θα αυξήσει τον συντελεστή τριβής μέχρι το σημείο γλιστρήματος (αν δείτε μια καμπύλη πρόσφυσης, ανεβαίνει όσο αυξάνει ο συντελεστής τριβής και ξαφνικά βουτάει και γίνεται παράλληλη προς τον ΧΧ άξονα σε ένα σύστημα καρτεσιανών , που σημαίνει πως από εκεί και μετά η πρόσφυση μηδενίζεται )...

αυτό μπορεί να είναι :

-απότομο φρενάρισμα υπό κλίση που θα φορτίσει το μπροστινό
    -απότομο κλείσιμο του γκαζιού που λόγω ροπής αδράνειας θα μετατοπίσει το βάρος μπροστά και θα φορτίσει το μπροστινό..

Πολύ δύσκολα θα χάσουμε το μπροστινό αν την στιγμή που στρίψουμε (αφού δηλαδή έχουμε επιλέξει γραμμή και έχουμε κάνει γυροσκοπικό , και η μοτοσυκλέτα πια κινείται πάνω στο τόξο "arc" στροφής) με σωστό έλεγχο γκαζιού (throttle control ) "ελαφρώσουμε" το μπροστινό ... ανοίγοντας λίγες λίγες μοίρες το γκάζι

αυτά το ολίγα από μένα , και κάθε παρατήρηση στο θέμα δεκτή.... τα υπόλοιπα το ερχόμενο Σάββατο (ελπίζω αυτό το thread να μην έχει άσχημη κατάληξη )

Ξεχασες αλλον ενα παραγοντα. Κρυα ακομα λαστιχα (βλεπε valentino rossi περισυ)!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

Re: Στα βιντεακια του youtube ?

Τ Αλλο το τι ειναι λοου (επεσα απο την κατω) αλλο το απο τι προερχεται and so on................
    Στην ετυμολογία συμφωνήσαμε, κάτι είναι κι αυτό

Για να σε δω στην ετυμολογία του tank slaping :rotflmao: :rotflmao:
    SRX6 & Tuono Rulezzz

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000

Re: Στα βιντεακια του youtube ?

Τα βιντεακια του γιουτουμπ εχουν τον τροπο (στο ιντερνετ βρηκα παρα πολλα), ειναι εκει που γλυστραει ο πισω και σαβουρωνεσαι.... Πρεπει να ειμαι και ο μοναδικος Ελλην (μαζι με τον Νικο) που εχει πεσει ετσι.... (να κρυφτω η να κορδωθω ? )

Συμφωνα με οπως τα ξερω εγω το χαι και το λοου ειναι μορφες ατυχηματος, δεν εχουν σχεση με το πως τα εφαγες, το λοου μπορει να σου 'ρθει επειδη γλυστρησαν οι ροδες λογω κακου οδοστρωματος, επειδη πατησες το πισω και το κρατησες μπλοκαρισμενο, επειδη τσαρουχωσες το μπροστα κτλ κτλ κτλ, το χαι αναλογα περιγραφει την πτωση απο την ψηλη μερια, το οποιο γινεται με 2 τροπους (που ξερω εγω, σιγουρα καποιος δημιουργικος μπορει να βρει αλλους 10...). Αλλο το τι ειναι λοου (επεσα απο την κατω) αλλο το απο τι προερχεται and so on................
    Αυτό το κακό powerslide που μας βγαίνει σε lowside(?) το 'χουμε εμείς οι Kawasakiδες μάλλον. :rotflmao: :rotflmao:

Το tankslapping (χωρίς να το εχω ζήσει βεβαίως) πρέπει να 'ναι η βίαια ώθηση που τρώς απο το ντεπόζιτο βασικά εφόσον ολος ο άνω κορμός ακουμπάει εκεί-->εξ' ου και η ονομασία.

Πως το αντιλαμβάνομαι: Έχεις αρκετή κλίση, απο κάποια αιτία (παραπάνω γκάζι, φρένο, κακό οδόστρωμα) στιγμιαία χάνουμε το μπροστινό/πισινό, κλείνουμε το γκάζι, η ανάρτηση συμπιέζεται και εκτονώνεται βίαια με αποτέλεσμα το μηχανάκι να έρχεται απότομα σε πιο όρθια θέση, καλή απογείωση...
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Παλαιο Μελος Το avatar του/της dimdoc

Re: Re: Στα βιντεακια του youtube ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
    Αυτό το κακό powerslide που μας βγαίνει σε lowside(?) το 'χουμε εμείς οι Kawasakiδες μάλλον. :rotflmao: :rotflmao:

Το tankslapping (χωρίς να το εχω ζήσει βεβαίως) πρέπει να 'ναι η βίαια ώθηση που τρώς απο το ντεπόζιτο βασικά εφόσον ολος ο άνω κορμός ακουμπάει εκεί-->εξ' ου και η ονομασία.

Πως το αντιλαμβάνομαι: Έχεις αρκετή κλίση, απο κάποια αιτία (παραπάνω γκάζι, φρένο, κακό οδόστρωμα) στιγμιαία χάνουμε το μπροστινό/πισινό, κλείνουμε το γκάζι, η ανάρτηση συμπιέζεται και εκτονώνεται βίαια με αποτέλεσμα το μηχανάκι να έρχεται απότομα σε πιο όρθια θέση, καλή απογείωση...
    Αντε καλα..τζαμπα γραφω και κανα 2 αλλοι μου φαινεται...γιατι θελεις να κανεις υποθεσεις για το τι ειναι tankslapping κλπ βασιζομενος στην ελαχιστη εμπειρια σου με παπι και δε διαβαζεις μερικες σελιδες πιο πισω , οπου εχω γραψει ενα κατεβατο για το τι ειναι ακριβως και πως δημιουργειται?

Υπαρχουν καποιες στιγμες που ειναι καλυτερα να προσπαθεις να κατανοησεις παρα να γραφεις οτι σου κατεβει (...χανουμε το μπροστινο-πισινο-συμπιεζεται-εκτονωνεται-κανει ευχελαιο ο Χριστοδουλος-τρωμε ωθηση απο το τεποζιτο...)-αυτη ειναι μια απο αυτες

catmaster +100

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Τον πεθαναμε τον ανθρωπο ρε....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Re: :p

Σε ελληνικο δρομο δεν πιστευω οτι γινεται να παθεις χαισαιντινγ, μου εχει τυχει να με τιναξει η μηχανη και να αλλαξω λωριδα, αλλα μεχρι εκει..

Αυτο που περιγραφεις αν το σωσεις ονομαζεται κωλοφαρδι@ , δεν υπαρχει ονομασια για αυτο, λες εχασα το μπροστινο στα φρενα στην κατηφορα... Με την φρεναρα που εβαλες ολο τετοια θα 'χεις πιστευω
    Και εγώ πώς το έπαθα πριν από περίπου 4 χρόνια; Και εξηγώ. Χανιά. Δρόμος κατηφορικός, στροφιλίκια (προς Αγία Γαλήνη). Όσοι είναι από Χανιά γνωρίζουν πόσο μπουρδέλο είναι αυτός ο δρόμος και πόσο γλιστράει. Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Ήμουν διπλός. Στο apex της στροφής γλιστράει πολύ ο πίσω τροχός. Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είμαι εμένα μαζί με την κοπέλα μου στον αέρα και με την άκρη του ματιού μου την μηχανή όρθια στον αέρα να έρχεται κατά πάνω μας. Τελικά η μηχανή έσκασε με την μύτη στην άσφαλτο 1 1/2 μέτρο πριν από εμάς. Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό σύστημα, πλαστικά και ντεπόζιτο. 3.000 ευρώ ζημιά. Και σε μία βδομάδα έφευγα ταξίδι Ιταλία. Μεταφέρω την μηχανή πίσω Χανιά (ήταν Κυριακή), Δευτέρα παίρνω τηλ. τον αντιπρόσωπο και του λέω: "Ναι ζω, δεν έχω τίποτα, τώρα εσύ κανόνισε σε 3 μέρες να είναι έτοιμη η μηχανή γιατί σε 6 μέρες φεύγω Ιταλία". Το τί έγινε δεν λέγεται. Ούτε για μεταφορά καρδιάς για ανοικτή επέμβαση δεν γίνεται τέτοια κινητοποίηση.
    http://countersteer.wordpress.com -==-==Τα πάντα γύρω από την μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο από την Κρήτη για όλους τους Έλληνες=-=-

Re: Re: :p

Αρχικά δημιουργήθηκε από Asaverle
    Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ.
    Αυτά που περιγράφεις έγιναν στο Fazer ;
    SRX6 & Tuono Rulezzz

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Re: :p

Αρχικά δημιουργήθηκε από Asaverle
    Και εγώ πώς το έπαθα πριν από περίπου 4 χρόνια; Και εξηγώ. Χανιά. Δρόμος κατηφορικός, στροφιλίκια (προς Αγία Γαλήνη). Όσοι είναι από Χανιά γνωρίζουν πόσο μπουρδέλο είναι αυτός ο δρόμος και πόσο γλιστράει. Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Ήμουν διπλός. Στο apex της στροφής γλιστράει πολύ ο πίσω τροχός. Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είμαι εμένα μαζί με την κοπέλα μου στον αέρα και με την άκρη του ματιού μου την μηχανή όρθια στον αέρα να έρχεται κατά πάνω μας. Τελικά η μηχανή έσκασε με την μύτη στην άσφαλτο 1 1/2 μέτρο πριν από εμάς. Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό σύστημα, πλαστικά και ντεπόζιτο. 3.000 ευρώ ζημιά. Και σε μία βδομάδα έφευγα ταξίδι Ιταλία. Μεταφέρω την μηχανή πίσω Χανιά (ήταν Κυριακή), Δευτέρα παίρνω τηλ. τον αντιπρόσωπο και του λέω: "Ναι ζω, δεν έχω τίποτα, τώρα εσύ κανόνισε σε 3 μέρες να είναι έτοιμη η μηχανή γιατί σε 6 μέρες φεύγω Ιταλία". Το τί έγινε δεν λέγεται. Ούτε για μεταφορά καρδιάς για ανοικτή επέμβαση δεν γίνεται τέτοια κινητοποίηση.
    Συγνώμη ρε φίλε αλλά με 40 χλμ την ώρα και μπαίνοντας στην στροφή με 10 χαω παραπάνω (δλδ επρεπε να μπεις με 30) το μηχανάκι σας πέταξε, σηκώθηκε στον αέρα και το μπροστινό δίπλωσε;

Σόρρυ κιόλας αλλά, μηχανή καβάλαγες;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος

Καλημερα

Τανκ: http://en.wikipedia.org/wiki/Tank_slap εδω ειναι ο ορισμος και για αυτο (φαινεται να εχει τα παντα εδω μεσα). Εντελει σαν tank ονομαζει την κινηση του τιμονιου απο στοπ σε στοπ....

@asaverle: περιεργο ατυχημα ειχες, δεν εχω φτασει κοντα σε κατι τετοιο ποτε... Χαιρομαι που δεν χτυπησες (προλαβε και στο μαζεψε ο αντιπροσωπος? Πολυ καλος ο τυπος....)

Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επιλογή κράνους για SΤ
    από +Arxiereas+ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2009, 12:40
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2008, 23:32
  3. Επιλογή μηχανής για κοπέλα. Έμπειροι αναβάτες βοήθεια!!
    από adriana στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2008, 09:44
  4. ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΧΤ660x
    από PLAN στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2006, 10:56
  5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΧΤ660x
    από PLAN στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2006, 23:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα