Σελίδα 10 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 284

Θέμα: Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)

@mats8282 : Νομιζω οτι ημουν υπερ το δεον κοσμιος και δεν χαρακτηρισα κανεναν ουτε νομιζω οτι ο τονος μου ειχε κανενα ιχνος ειρωνιας η ο.τι αλλο προς τον οποιονδηποτε. Αντιθετως το πηρα χιουμοριστικα, που ισως να βγηκε αλλοιως, ενεκα γραπτου.

@super_toto: Νομιζω οτι ημουν σαφης οτι μιλαμε για την Ελλαδα. Δηλ απο το 25% ( το εμαθα τωρα) στο 45%. Δηλαδη απο μια παγιομενη κατασταση σε μια αλλη καινουργια.

Με δυο λογια ο σκοπος της αποχης ( ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ) , ΙΜΗΟ, εχει καποιο νοημα.

Τωρα για τις μαριονεττες, νομιζω οτι το θεμα θελει πολυ αναλυση, παντως ουτως η αλλως ολοι εμεις οι κοινοι 'θνητοι' μαριονεττες ειμαστε, ψηφισουμε δε ψηφισουμε.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Στις ΗΠΑ οι μόνες εκλογές που έχουν είναι οι εκλογές που αφορούν τον Πρόεδρο. Αλλά στην ουσία εκεί κυβερνά το Κονγκρέσο. Εκτός αυτού ακόμα και αν υπάρχουν δύο κόμματα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απορριφθεί σχέδιο νόμου εκεί ακόμα και απο τους ίδιους του κόμματος, έστω και αν έγινε με εισήγηση του Προέδρου των ΗΠΑ.
    Εκτώς από τον Πρόεδρο εκλέγουν και την Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή το Κονγκρέσο.
    Αυτό δεν κυβερνά αλλά ασκεί την νομοθετική εξουσία. Έχουν προεδρικό πολίτευμα και άρα υπάρχει σχεδόν απόλυτη διάκριση κρατικών λειτουργιών (και όχι διασταύρωση όπως σε εμάς). Ο Πρόεδρος αν και μπορεί να κάνει εισήγηση, όπως λες για σχέδιο νόμου, δεν μπορεί να παρέμβει με κανέναν τρόπο στην νομοπαραγωγική δαδικασία. Αντίστοιχα τα μέλη της κυβέρνησης είναι εξωκοινοβουλευτικά και δεν εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη του προέδρου.

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=81643

Για βολτα το ΣΚ και τα ουζα που λεγαμε

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    stvr1...σωστός...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    super_toto...

ούτε εγώ φίλε μου κρίνω κανέναν για την επιλογή της ψήφου... αλλοίμονο... μόνο κάτι χουντικοί τα έκαναν αυτά. Απόλυτο ατομικό πολιτικό δικαίωμα είναι. Ουδεμία κρίση χωράει. Για αυτό και υπεραμύνομαι του σκεπτικού μου , που λέει να μην το ασκήσω.

Για τις ΗΠΑ τώρα...

Μακάρι οι δικοί μας να έκαναν ενα σωστό αντίτυπο αυτής. Γιατί είναι και η μόνη δημοκρατία στον κόσμο που ελέγχει και τον Άρχων της... διά του Κογκρέσσου. Έστω και μερικώς ακόμα και εκεί το κανείς υπεράνω νόμου ισχύει. Είτε πρόεδρος, είτε στρατιωτικός, είτε απλός πολίτης.

Σίγουρα έχουν και εκεί τα προβλήματα τους... αλλά εχουν έστω μια καλή εφαρμογή του παραπάνω... για εδώ μπορούμε άραγε να πούμε το ίδιο;

Gandalf
    Καλά δεν το συζητάμε ότι το πολίτευμα στην αμερική λειτουργεί απείρως αρτιότερα από το δικό μας.

Εγώ λέω ότι οι Ελληνες πολιτικοί ειδικά αυτοί των κομμάτων εξουσίας χρησιμοποιούν τεχνικές αμερικανικής προελεύσεως στον πολιτικό τους βίο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αμπέχωνο του καραμανλή στις πυρκαγιές κατά το αμπέχωνο του μπους στους δίδυμους πύργους. :rotflmao:

Γενικά εμεις δώ επειδή είμαστε γραικυλοι, οτιδήποτε επιχειρούμε να αντιγράψουμε το αντιγράφουμε άσχημα.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Καλά δεν το συζητάμε ότι το πολίτευμα στην αμερική λειτουργεί απείρως αρτιότερα από το δικό μας.

Εγώ λέω ότι οι Ελληνες πολιτικοί ειδικά αυτοί των κομμάτων εξουσίας χρησιμοποιούν τεχνικές αμερικανικής προελεύσεως στον πολιτικό τους βίο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αμπέχωνο του καραμανλή στις πυρκαγιές κατά το αμπέχωνο του μπους στους δίδυμους πύργους. :rotflmao:

Γενικά εμεις δώ επειδή είμαστε γραικυλοι, οτιδήποτε επιχειρούμε να αντιγράψουμε το αντιγράφουμε άσχημα.
    Α και για να είμαι δίκαιος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το jogging του Παπανδρέου όταν είχε αναλάβει αρχηγός του Πασοκ. Τρεις κάμερες να καταγράφουν τον γιώργο μετα της φρουράς του , όλοι με φόρμες να τρέχουν σε ένα δρόμο που περιεργως δεν είχε αυτοκίνητο ούτε στα 3 χιλιόμετρα. Όλα αυτά κατά τον αθλήτικό πρόεδρο Κλίντον.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Α και για να είμαι δίκαιος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το jogging του Παπανδρέου όταν είχε αναλάβει αρχηγός του Πασοκ. Τρεις κάμερες να καταγράφουν τον γιώργο μετα της φρουράς του , όλοι με φόρμες να τρέχουν σε ένα δρόμο που περιεργως δεν είχε αυτοκίνητο ούτε στα 3 χιλιόμετρα. Όλα αυτά κατά τον αθλήτικό πρόεδρο Κλίντον.
    Άσε γιατί μετά πήρε και ποδήλατο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
    @mats8282 : Νομιζω οτι ημουν υπερ το δεον κοσμιος και δεν χαρακτηρισα κανεναν ουτε νομιζω οτι ο τονος μου ειχε κανενα ιχνος ειρωνιας η ο.τι αλλο προς τον οποιονδηποτε. Αντιθετως το πηρα χιουμοριστικα, που ισως να βγηκε αλλοιως, ενεκα γραπτου.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
    Ρεε κατι τυποι? Τι ειστε σεις ρε? Τι ειστε σεις.......

Ισως

περαστε απο το συναντησεις βολτες να δηλωσετε συμμετοχες μπας και βγαλουμε ακρη

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    +1
    μην τον παρεξηγείς όμως.
    παλιότερα γινόταν έτσι όπως τα λέει. Το κοινοβούλιο δεν είχε ουσιαστικά καμία αρμοδιότητα.
    Το γνωστό και ως "έλλειμμα δημοκρατικότητας".
    ακομα το εχει κατα την γνωμη μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
    Κάνεις λάθος. Υπάρχουν 4 διαδικασίες απόφασης στην Ε.Ε.
    1 αλλά εφαρμόζονται σε ελάχιστους τομείς πλέον (η συνεργασία έχει σχεδόν καταργηθεί).
    σχεδον δλδ κάποιες εφαρμόζονται ΑΚΟΜΑ

3: Η σύμφωνη γνώμη,........ (αφορά κυρίως ένταξη νεων κρατών ως μέλη και συμφωνίες σύνδεσης με τρίτα κράτη).
    Στα σημαντικά ομως δεν

Και 4: Η συναπόφαση, ....................και κερδίζει έδαφος με κάθε νέα συνθήκη.
    αλλά ακομα δεν εχει κερδίσει

......................, αν και γίνεται λόγος για επέκταση της αρμοδιότητας αυτής και στο Κοινοβούλιο.
    είδατε οτι τείνει να διορθωθεί αυτο που γινόταν αλλα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να γίνεται

η "ποσότητα" της δημοκρατίας και της επιρροής των εκλεγμένων ειναι για μένα τραγικά λίγη .
    εξακολουθούν να προσπαθούν να ΜΗΝ ειναι ο "καραγκιόζης ευρωβουλευτής" αλλα ακομα έχουν τον ρόλο

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    Η αποχή δεν είναι λύση ....Αν δεν συμμετέχεις ,δεν έχεις το δικαίωμά να γκρινιάζεις μετά....
    Πολύ σωστά, και όχι δεν έχεις δικαίωμα, δεν είναι μόνο αυτό..
    Απλά πας, καταθέτεις την γνώμη σου (ψήφο) και σκέπτεσαι, ότι ίσως και άλλοι πολλοί έχουν την ίδια σκέψη, και μπορεί να γίνει ...αποτέλεσμα.
    Αποχή θέλουν και όλοι αυτοί, για να μας ......

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
    Πολύ σωστά, και όχι δεν έχεις δικαίωμα, δεν είναι μόνο αυτό..
    Απλά πας, καταθέτεις την γνώμη σου (ψήφο) και σκέπτεσαι, ότι ίσως και άλλοι πολλοί έχουν την ίδια σκέψη, και μπορεί να γίνει ...αποτέλεσμα.
    Αποχή θέλουν και όλοι αυτοί, για να μας ......
    Η αποχη δεν ειναι γνωμη???
    Οτι δεν γουσταρω κανεναν και οτι αν δουνε ενα 50% αποχη απο την ψηφοφορια ταρακουνηθουνε καποιοι και ισως αλλαξουν καποια πραγματακια στον τροπο διακυβερνησης?
    Και εξαλου πλεον δεν με εκφραζει κανενας απο τους κλεφτες για να τον ψηφισω.
    Και στις βουλευτικες αν δεν βγει αυτοδυναμια οι δυο μεγαλοι κλεφτες θα προσπαθησουν και μαλλον θα καταφερουν να πεισουν καποιους απο τα μικροτερα κομματα να γινουν μαζι τους κλεφτες.
    Ε, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΛΕΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΕΒΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΟΥΣΤ ΡΕ
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Η αποχη δεν ειναι γνωμη???
    Οτι δεν γουσταρω κανεναν και οτι αν δουνε ενα 50% αποχη απο την ψηφοφορια ταρακουνηθουνε καποιοι και ισως αλλαξουν καποια πραγματακια στον τροπο διακυβερνησης?
    Και εξαλου πλεον δεν με εκφραζει κανενας απο τους κλεφτες για να τον ψηφισω.
    Και στις βουλευτικες αν δεν βγει αυτοδυναμια οι δυο μεγαλοι κλεφτες θα προσπαθησουν και μαλλον θα καταφερουν να πεισουν καποιους απο τα μικροτερα κομματα να γινουν μαζι τους κλεφτες.
    Ε, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΛΕΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΕΒΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΟΥΣΤ ΡΕ
    Πιστεύω φίλε μου ότι την αποχή την θέλουν. Και θα πω γιατί. Γιατί με μια οικουμενική (από 2 κόματα) όλα έρχονται όπως τα θέλουν. Δεν νομίζω να τους πειράξει ότι το 50% δεν ψήφισε.
    Οι Αμερικάνοι ψήφιζαν 1 στους 4 και το 25% έβγαζε πλανητα......δι. Είδες να κόλησε κάτι? Είδες έπειτα την κατάντια τους...
    Έλεγαν (το άκουγα και από γνωστούς) θα χαλάσω το πικ-νικ μου? Πάρε τώρα την απληστία σε όλο το μεγαλείο της.
    Η Δύναμή μας, είναι αυτή, να πάμε και αναλόγως τα σκεπτικά μας, την γνώμη μας, την άποψή μας, να δώσουμε λόγο, σε αυτόν που πιστεύουμε εμείς, ότι, θα είναι .....λιγότερο κλεφτάκος!!!!
    Και εγώ το βαριέμε, μην νομίζεις ότι γουστάρω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Ρε λεβέντες ,διαβάστε καμιά απάντηση , μην γράφουμε τα ίδια ...

ΚΑΙ 50% να φτάσει η αποχή ΔΕΝ αλλάζει τίποτα !!!!! Το υπόλοιπο 50 ,θα εκλέξει κυβέρνηση !!!! Κανένα ενδιαφέρον μήνυμα δεν θα φτάσει πουθενά !!!!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    ακομα το εχει κατα την γνωμη μου

είδατε οτι τείνει να διορθωθεί αυτο που γινόταν αλλα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να γίνεται

η "ποσότητα" της δημοκρατίας και της επιρροής των εκλεγμένων ειναι για μένα τραγικά λίγη .
    εξακολουθούν να προσπαθούν να ΜΗΝ ειναι ο "καραγκιόζης ευρωβουλευτής" αλλα ακομα έχουν τον ρόλο
    Στα σημαντικά που αναφέρθηκες, εφαρμόζεται συναπόφαση. Έδαφος έχει ήδη κερδίσει καθώς αποτελεί την συνήθη διαδικασία και μπορεί να κερδίσει περισότερο με το να γίνει η μοναδική διαδικασία.
    Ας μην τα μηδενίζουμε όλα, οι ευροβουλευτές πλέον έχουν λόγο στην νομοπαραγωγική διαδικασία και μάλλιστα σημαντικό.
    Εκτώς αυτού ασκούν και έλεγχο στα άλλα όργανα της Ε.Ε., μπορούν π.χ. να οδηγήσουν σε παραίτηση την Επιτροπή. Άσε που αποφασίζουν και για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
    Μπορεί να μην έχουν όλες τις αρμοδιότητες των εθνικών κοινοβουλίων, αλλά και η Ε.Ε. δεν είναι κράτος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στερούνται ουσιαστικού ρόλου ή ότι είναι "καραγκιόζηδες".

Σημαντικότατη πτυχή του δημοκρατικού ελλείμματος, είναι η έλλειψη ενημέρωσης από τα όργανα της Ε.Ε. προς τους πολίτες, που επιτρέπει στις εκάστοτε κυβερνήσεις ή πολιτικούς σχηματισμούς, να παρουσιάζουν την Ένωση όπως τους συμφαίρει.

Σελίδα 10 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί λίπανσης και καθαρισμού ο λόγος.....
    από xtapodias στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 01:34
  2. περι ουσιων και περι ελενχων.
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 18:37
  3. περί βιβλίων και συγγραφής
    από cityfly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2005, 00:42
  4. Περι Καμερών και Μπλόκων