Σελίδα 104 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 4549499100101102103104105106107108109114154 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.546 έως 1.560 από 2320

Θέμα: Xt 660 Z

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Αναπνοη λεγοντας εννοω φιλτρο DNA (που νομιζω καταργει το σνορκελ), δεν ξερω ποσο κοστιζει αλλα φανταζομαι καπου 80 ευρω

Το pc κανει 320 ευρω απο www.off-the-road.de και φανταζομαι γυρω στα 380 απο χελλαδα.
    Αν το παρεις παντως απο αυτον μαζι με φιλτρο νομιζω οτι μπορει να σου στειλει και χαρτη ωστε να μη χρειαζεται να πας σε δυναμομετρο εδω να στο ρυθμισουν που θα κοστισει 180 ευρω.

Οι ρυποι θα αλλαξουν λιγο, αλλα οχι πολυ αν κρατησεις την εξατμιση γιατι διατηρεις τον καταλυτη, το ποσο δεν γνωριζω να σου πω!
    Ουσιαστικά μιλάς δλδ για 400? χωρίς κόστος τοποθέτησης του PC, χωρίς καυσανάλυση, και χωρίς τα 2 τελικά των εξατμίσεων. Αν μπουν και οι εξατμίσεις, φτάνει το 1000άρικο άνετα...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μία πολύ καλή ενημέρωση μπορεί να μας κάνει ο Jimtaras που έχει βάλει PC, φίλτρα, Ακράπες κλπ. Βέβαια τα έχει βάλει στην ΧΤΧ αλλά δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά με την ΧΤΖ.

Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βύρωνα, ότι τα χρήματα είναι πολλά για τόσο μικρή διαφορά στην ιπποδύναμη, που είναι ένα το άλλο με την αυξημένη κατανάλωση και τις επιπλέον φθορές.

Αν είναι να δώσεις κάποια χρήματα για ένα μηχανάκι που δεν σε καλύπτει, και μετά να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά για να το ανεβάσεις λίγο, δεν θα ήταν καλύτερα να αγόραζες από την αρχή ένα που σε καλύπτει "ιππικά"?

Τζιμάκο τα φώτα σου...
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Ουσιαστικά μιλάς δλδ για 400? χωρίς κόστος τοποθέτησης του PC, χωρίς καυσανάλυση, και χωρίς τα 2 τελικά των εξατμίσεων. Αν μπουν και οι εξατμίσεις, φτάνει το 1000άρικο άνετα...

Η τοποθετηση του PC γινεται και απο 8-χρονο, η καυσαναλυση μπορει και να μη χρειαζεται αν στελνει χαρτη ο γερμανος και οι εξατμισεις επονται σε σημανιτικοτητα για να 'ξυπνησει' το τενερε.
    Το μηχανακι αυτο ειναι πιο πολυ φιμωμενο στην εισοδο παρα στην εξοδο. Γι'αυτο κιολας εγω προσωπικα δεν θα εβαζα φιλτρο χωρις να ρυθμισω το μειγμα.

Παντως μιλωντας για εξατμηση, αν καποιος θελει να φτασει μεχρι εκει, μια οποιαδηποτε εξατμιση απο μεγαλο μονοκυλινδρο η μεγαλο δικυλινδρο (που την βρισκεις για 100 ευρω) θα κανει μια χαρα με την απαιτουμενη μοντα, αρκει να ρυθμιστει το μειγμα στο δυναμομετρο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy

Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βύρωνα, ότι τα χρήματα είναι πολλά για τόσο μικρή διαφορά στην ιπποδύναμη, που είναι ένα το άλλο με την αυξημένη κατανάλωση και τις επιπλέον φθορές.

Αν είναι να δώσεις κάποια χρήματα για ένα μηχανάκι που δεν σε καλύπτει, και μετά να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά για να το ανεβάσεις λίγο, δεν θα ήταν καλύτερα να αγόραζες από την αρχή ένα που σε καλύπτει "ιππικά"?

Τζιμάκο τα φώτα σου...
    Billy δεν υπαρχει κατι που να φθειρει περισσοτερο ενα κινητηρα απο το φτωχο μειγμα! Οποτε να εισαι σιγουρος οτι απο μηχανικης αποψης, καλο θα του κανεις με ενα PC.

Η καταναλωση δεν θα ειναι παντου μεγαλυτερη, μερικες φορες θα ειναι και μικροτερη γιατι θα μπορεις να χρησιμοποιεις και μια σχεση κατω στο κιβωτιο, εκει που πριν ειτε δεν τραβαγε, ειτε δεν ειχε την απαιτουμενη ομαλοτητα. Σε καμια μηχανη που εχω 'πειραξει' με περιφερειακες μετατροπες σαν και αυτες που συζηταμε, δεν εχω δει αυξηση στην καταναλωση, παρα μονο σε περιπτωσεις χουφτωματος γκαζιου, που ειναι και φυσιολογικο μιας και παιρνεις παραπανω ισχυ.

Η τοποθετηση του PC γινεται και απο 8-χρονο, η καυσαναλυση μπορει και να μη χρειαζεται αν στελνει χαρτη ο γερμανος και οι εξατμισεις επονται σε σημανιτικοτητα για να 'ξυπνησει' το τενερε.
    Το μηχανακι αυτο ειναι πιο πολυ φιμωμενο στην εισοδο παρα στην εξοδο. Γι'αυτο κιολας εγω προσωπικα δεν θα εβαζα φιλτρο χωρις να ρυθμισω το μειγμα.

Παντως μιλωντας για εξατμηση, αν καποιος θελει να φτασει μεχρι εκει, μια οποιαδηποτε εξατμιση απο μεγαλο μονοκυλινδρο η μεγαλο δικυλινδρο (που την βρισκεις για 100 ευρω) θα κανει μια χαρα με την απαιτουμενη μοντα, αρκει να ρυθμιστει το μειγμα στο δυναμομετρο.
    Οκ εγώ μιλούσα για δύο τελικά όπως έχει ο κατασκευαστής, αν όχι επώνυμα, από κάποιον που φτιάχνει εξατμίσεις. Αν μιλάμε για 100?, προφανώς μιλάμε για κάτι μεταχειρισμένο και μάλλον σε κακή κατάσταση.

Οι έτοιμοι χάρτες μπορούν να βοηθήσουν πολύ, αλλά για μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλα και για να δούμε τι στα διάλα κάνει το μηχανάκι μετά απο τέτοια μετατροπή (πολύ περισσότερο αν είναι φτωχό) προσωπικά θα έκανα μια καυσανάλυση πριν πάρω τίποτα στα χέρια.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Οκ εγώ μιλούσα για δύο τελικά όπως έχει ο κατασκευαστής, αν όχι επώνυμα, από κάποιον που φτιάχνει εξατμίσεις. Αν μιλάμε για 100?, προφανώς μιλάμε για κάτι μεταχειρισμένο και μάλλον σε κακή κατάσταση.

Οι έτοιμοι χάρτες μπορούν να βοηθήσουν πολύ, αλλά για μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλα και για να δούμε τι στα διάλα κάνει το μηχανάκι μετά απο τέτοια μετατροπή (πολύ περισσότερο αν είναι φτωχό) προσωπικά θα έκανα μια καυσανάλυση πριν πάρω τίποτα στα χέρια.

Συμφωνω και στα δυο. Στο θεμα της διπλης εξατμισης, το σιγουρο ειναι οτι ειναι αχρηστη, απλα οσοι πουλανε διπλη το κανουν για να περνου περισσοτερα γιουρια.

Δυναμομετρηση ειναι σιγουρα καλλιτερη απο προκατ χαρτη!
    Με ολες τις αλλαγες παντως (φιλτρο πισι εξατμιση) η μηχανη βγαζει απο 41-42 τροχο 49-50 τροχο.

Συμφωνω και στα δυο. Στο θεμα της διπλης εξατμισης, το σιγουρο ειναι οτι ειναι αχρηστη, απλα οσοι πουλανε διπλη το κανουν για να περνου περισσοτερα γιουρια.
    Χμμμμμ.....εξαρτάται. Για την χρήση που θέλουν τα παιδιά, συμφωνώ. Σε πιο extreme καταστάσεις το 2->2 λειτουργεί καλύτερα, αν μιλάμε για μονοκύλινδρο υψηλής απόδοσης.

Η μαλακία με τα μηχανάκια που έχουν 2 τελικά απ΄τον κατασκευαστή είναι ότι αν δεν βάλεις 2πλά τελικά, χαλάει την οπτική συμμετρία του (προσωπικά θα με χάλαγε).
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Billy δεν υπαρχει κατι που να φθειρει περισσοτερο ενα κινητηρα απο το φτωχο μειγμα! Οποτε να εισαι σιγουρος οτι απο μηχανικης αποψης, καλο θα του κανεις με ενα PC.

Η καταναλωση δεν θα ειναι παντου μεγαλυτερη, μερικες φορες θα ειναι και μικροτερη γιατι θα μπορεις να χρησιμοποιεις και μια σχεση κατω στο κιβωτιο, εκει που πριν ειτε δεν τραβαγε, ειτε δεν ειχε την απαιτουμενη ομαλοτητα. Σε καμια μηχανη που εχω 'πειραξει' με περιφερειακες μετατροπες σαν και αυτες που συζηταμε, δεν εχω δει αυξηση στην καταναλωση, παρα μονο σε περιπτωσεις χουφτωματος γκαζιου, που ειναι και φυσιολογικο μιας και παιρνεις παραπανω ισχυ.
    Αδερφέ θα συμφωνήσω μαζί σου για τις περιφερειακές μετατροπές που ενέφερες, αλλά, για να σκεφτεί κάποιος να επενδύσει ένα καλό ποσό για να ανεβάσει την ιπποδύναμη πάει να πει ότι η μαμά δεν του φτάνει, και αφού δεν του φτάνει, ζορίζει τη μηχανή μπας και του βγάλει το κατιτίς παραπάνω... με αποτέλεσμα την καταπόνηση του κινητήρα και αυξημένη κατανάλωση.

Όταν βάλει και δυό-τρία μαγικά πραγματάκια πάνω και ανέβει λίγο η δύναμη, δεν πιστεύω ότι θα την οδηγεί πλέον πιο νορμάλ. Μάλλον θα τη σκίζει περισσότερο!
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Με ολες τις αλλαγες παντως (φιλτρο πισι εξατμιση) η μηχανη βγαζει απο 41-42 τροχο 49-50 τροχο.
    Αν είναι όντως έτσι, είναι εντυπωσιακή διαφορά αλλα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μιας και μιλάμε για σχεδόν 20% που πολυυυυύ δύσκολα τα παίρνεις με αυτά που λέμε. Σε aprilia 660 με τελικά acrapovic που φοράει το ίδιο μοτέρ, η δυναμομέτρηση έδειξε 47 από 41-42 που έβγαζε stock.

Δεν επιμένω όμως γιατί πιθανόν να είναι πολύ πνιγμένο το μοτέρ όπως είπες....
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
    Αδερφέ θα συμφωνήσω μαζί σου για τις περιφερειακές μετατροπές που ενέφερες, αλλά, για να σκεφτεί κάποιος να επενδύσει ένα καλό ποσό για να ανεβάσει την ιπποδύναμη πάει να πει ότι η μαμά δεν του φτάνει, και αφού δεν του φτάνει, ζορίζει τη μηχανή μπας και του βγάλει το κατιτίς παραπάνω... με αποτέλεσμα την καταπόνηση του κινητήρα και αυξημένη κατανάλωση.

Όταν βάλει και δυό-τρία μαγικά πραγματάκια πάνω και ανέβει λίγο η δύναμη, δεν πιστεύω ότι θα την οδηγεί πλέον πιο νορμάλ. Μάλλον θα τη σκίζει περισσότερο!
    Και ναι και οχι.

Ναι, γιατι στο στιψιμο θα ταλαιπωρηθει λιγο πιο πολυ, αλλα τιποτε το φοβερο γιατι δεν πειραζεις ουτε το κοφτη ουτε την συμπιεση. Ο μιναρελι εχει αν θυμαμαι καλα συμπιεση 10:1 που ειναι γελιωδως χαμηλη.

Οχι, γιατι με τις μετατροπες που συζηταμε αυτο που βασικα κερδιζεις ειναι μεγαλυτερη διασκεδαση στα χαμηλομεσαια οποτε θα εχεις λιγοτερο αναγκη να στιψεις τον κινητηρα και να του ανεβαζεις στροφες.

Τωρα αν ετσι κι αλλιως τον στιβεις, τοτε χιλιες φορες να εχει σωστο μειγμα παρα φτωχο!

Αν είναι όντως έτσι, είναι εντυπωσιακή διαφορά αλλα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μιας και μιλάμε για σχεδόν 20% που πολυυυυύ δύσκολα τα παίρνεις με αυτά που λέμε. Σε aprilia 660 με τελικά acrapovic που φοράει το ίδιο μοτέρ, η δυναμομέτρηση έδειξε 47 από 41-42 που έβγαζε stock.

Δεν επιμένω όμως γιατί πιθανόν να είναι πολύ πνιγμένο το μοτέρ όπως είπες....
    Μπορει...δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο το τενερε (ακομα)
    Παντως οποιος ενδιαφερεται αξιζει το κοπο να διαθεσει 5 λεπτα για εγγραφη και αλλα τοσα για να διαβασει το παρακατω

http://www.xt660.com/showthread.php?t=10988

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Σας παρακολουθω με ενδιαφερον αν και μερικα απο αυτα που λετε μου φαινοντε κινεζικα.
    Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι με εξατμισεις-φιλτρο και καλυμα φιλτρου το μηχανακι μεταμορφωθηκε.
    Τα καυσαερια απο οτι ειπε ο μαστορας ηταν πολυ καλα, η ροπη εκπληκτικη, στις χαμηλομεσαιες εχει κερδισει παρα πολλα, στις ψηλες μαλλον μικρες διαφορες, και απο καταναλωση νομιζω οτι λογω μικροτερου ζορισματος, καιει λιγοτερο.

Και Billy δεν την σκιζω περισοτερο.
    Στην αρχη ισως οταν τα εβαλα ολα αυτα ναι, αλλα τωρα οχι πια.

Α, και οταν του ειπα για PC του μαστορη μου ειπε οτι δεν χρειαζεται
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Σας παρακολουθω με ενδιαφερον αν και μερικα απο αυτα που λετε μου φαινοντε κινεζικα.
    Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι με εξατμισεις-φιλτρο και καλυμα φιλτρου το μηχανακι μεταμορφωθηκε.
    Τα καυσαερια απο οτι ειπε ο μαστορας ηταν πολυ καλα, η ροπη εκπληκτικη, στις χαμηλομεσαιες εχει κερδισει παρα πολλα, στις ψηλες μαλλον μικρες διαφορες, και απο καταναλωση νομιζω οτι λογω μικροτερου ζορισματος, καιει λιγοτερο.

Και Billy δεν την σκιζω περισοτερο.
    Στην αρχη ισως οταν τα εβαλα ολα αυτα ναι, αλλα τωρα οχι πια.
    Εσένα σε πιστεύω.
    Να τη χαίρεσαι ρε φίλε !!

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Εμένα με καλύπτει η δύναμη,ροπή κλπ.
    Γι'αυτό διάλεξα το Γιαμαχάκι.
    Τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βελτιώσουν τα μωρά και να βγάλουν αυτό το κατιτίς παραπάνω. Και βγάζει, αναμφισβήτητα.
    Δεν είμαι αντίθετος, μιλάω πάντα για μένα.
    Εγώ τη θέλω όσο πιο εργοστασιακή γίνεται.
    Τι να κάνεις? Ουδείς τέλειος...:o

XR
    XTR
    XJR

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Τα καυσαερια απο οτι ειπε ο μαστορας ηταν πολυ καλα,
    Εκανε καυσανάλυση φαντάζομαι....
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Εκανε καυσανάλυση φαντάζομαι....

Ναι ρε Byron , όλοι όσοι βάλαμε φίλτρο και μπουριά, κάναμε (Εγώ , ο peskandritsos και ο paraligo) ...
    Και στους τρεις τα ίδια είπανε ....δεν θέλει PC .......είναι too much για τέτοιο μοτόρι.

Εγώ μάλιστα , επειδή αυτός που την αγόρασα είχε πολύ δουλειά , πάω σε δεύτερο επίσημο.
    Μου λέει δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στην αναλογία.Η CPU θα διαβάσει τους αισθητήρες , και θα διορθώσει από μόνη της (μπορεί από μόνη της να επέμβει γύρω στο 1,5-2 %).

Του λέω αυτό είναι για τις αλλαγές του αέρα, σε βουνό-θάλασσα, καλοκαίρι-χειμώνα.
    Μου λέει ναι , δεν αλλάζει παραπάνω με εξάτμιση-φίλτρο.

Εγώ όμως που καβαλούσα την μηχανή και είδα ότι η αλλαγή στην συμπεριφορά (ροπή και κατανάλωση προς τα πάνω τουλάχιστον 15-20 %) ήταν μεγάλη, έφυγα και με έχασε και από μελλοντικό πελάτη.

Κλείνω ραντεβού με τον δικό μου, του κάνει καυσανάληση και μου λέει ότι ήταν πάρα πολύ χαμηλά το καύσιμο (το πήρε 4 μονάδες πάνω αν θυμάμαι καλά ????????) και στο ανέβασα , τώρα είσαι ΟΚ.

Ακόμα δεν κατάλαβα πως αυξάνοντας το καύσιμο έπεσε η κατανάλωση , αλλά σ'αυτόν είναι η εγγύηση της μηχανής.
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παρόμοια θέματα

1. Maska apo XT 660
    από Primal στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2006, 15:51
  2. Βοηθεια για Xt 660 R!!
    από fasma στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2006, 17:07
  3. XT 600 και XT 660 μετατροπή