Σελίδα 106 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 65696101102103104105106107108109110111116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.576 έως 1.590 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Ερώτηση (για daz ) Τα USAG είναι Facom ?

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Με την ίδια λογική τα facom είναι facom;
    Και οι δυο μάρκες σημερα ανοίκουν στο group Stanley B & D.
    Ο κατάλογος τους είναι πολύ ίδιος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Με την ίδια λογική τα facom είναι facom;
    Και οι δυο μάρκες σημερα ανοίκουν στο group Stanley B & D.
    Ο κατάλογος τους είναι πολύ ίδιος.
    Τα Facom δεν είναι Facom ? Βλασφημία. Κοίτα τα Facom και τα USAG μοιάζουν πάρα πολύ τα Stanley απεναντίας δεν μοιάζουν με κανένα από τα δύο, πχ τα κατσαβίδια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση (για daz ) Τα USAG είναι Facom ?
    Απαντάω - σχολιάζω και εγώ μιας και από USAG έχω πάνω από το 50% των εργαλείων μου.

Μεχρι κάπου στοις αρχές του 1990 δεν είχαν καποια ιδιαίτερη σχέση. Από τότε η Facom έφτιαχνε κάποια κλειδιά και εργαλεία στο εργοστάσιο της USAG στην Ιταλία. Μέχρι και λίγα χρόνια από την εξαγορά και των δύο από τον όμιλο Stanley και Β&D τα εργαλεία τους μπορει να έβγαιναν στο ίδιο εργοστάσιο αλλά δεν έμοιαζαν τουλάχιστον όχι όλα. Τώρα είναι τα ίδια με άλλη στάμπα αλλα η USAG εχει εξαφανιστει από Ελλάδα. Είχαν πάντως και τα USAG την ίδια εγγύηση με FACOM και ποιότητα. Τωρα δεν ξέρω. Κάτι ανάλογο έγινε και με τα Pastorino που υπάρχουν σαν μέλος του προαναφερόμενου γκρουπ σαν Expert αλλά άλλαξαν και αυτά εμφάνιση=σχεδίαση. Για τα παλιά Usag έχω να πώ τα καλύτερα, τώρα δεν ξέρω. Τα κατσαβίδια είναι ίδια και ας πει ο daz ότι μπορει να εχουν άλλο μεταλλο ή κατεργασία (μπορει αλλα δεν φαίνεται).

Αμα θελεται βάζω φωτό από διάφορα USAG μεσα από δεκατίες 1960 - έως 2000 και σε σύγκριση με αντίστοιχα FACOM.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Μέχρι και λίγα χρόνια από την εξαγορά και των δύο από τον όμιλο Stanley και Β&D τα εργαλεία τους μπορει να έβγαιναν στο ίδιο εργοστάσιο αλλά δεν έμοιαζαν τουλάχιστον όχι όλα.
    H usag πρέπει να μπηκε στον ομιλο stanley καπου το 90 και η facom αν θυμάμαι καλά το 2006.

Τα κατσαβίδια είναι ίδια και ας πει ο daz ότι μπορει να εχουν άλλο μεταλλο ή κατεργασία (μπορει αλλα δεν φαίνεται)
    .

Γιατί μου βάζεις λόγια που δεν έχω πει ακόμα. Άσε να το πω πρώτα ρε!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Τα Facom δεν είναι Facom ? Βλασφημία. Κοίτα τα Facom και τα USAG μοιάζουν πάρα πολύ τα Stanley απεναντίας δεν μοιάζουν με κανένα από τα δύο, πχ τα κατσαβίδια.
    Γιατί να μοιάζουν? Ποιος σου είπε ότι πρέπει να μοιάζουν τα φακομ με τα stanley? Η stanley έχει φθηνές σειρές, η φακομ τα επαγγελματικά και η αμερικάνικη proto τα aerospace. Αν δεις και η proto έχει πολλά ίδια εργαλεία με την facom. Βέβαια στην stanley ανήκει όλος ο ντουνιάς και όχι μόνο αυτές οι τρεις. Από την Γαλλική bost μέχρι την αμερικάνικη craftsman.

Όταν η Α εξαγοράζει τη Β δεν σημαίνει ότι η Β παύει την παραγωγή της ή ότι τα προιόντα αλλάζουν άμεσα. Η παραγωγή μπορεί να συνεχιστεί όπως και πρώτα αλλά τώρα τον τελευταίο λόγο τον έχουν τα μεγάλα αφεντικά. Η facom ανέκαθεν συνεργαζόταν με άλλους κατασκευαστές όπως με την bost πχ αλλά σήμερα μιλάμε ότι απλά η stanley έχει στην διάθεσή της κάποια brands και κάποια εργοστάσια και παίζει μπάλα στην αγορά όπως θέλει. Η facom εξακολουθεί να έχει πολύ καλά εργαλεία, δεν είναι χαζοί να απαξιώσουν έτσι ένα brand name με τόσο μεγάλη βαρύτητα, αλλά πλέον ποια είναι η facom και ποια η usag και ποια η pastorino? Υπάρχει μια τεράστια γκάμα που κατασκευάζεται παντού, από την Κίνα μέχρι την Γαλλία με διάφορες ποιότητες και σχεδίαση, που απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές. Η φακομ ποτέ πριν δεν είχε στην γκάμα της τόσα ταιβανέζικα και ποτέ δεν έβγαλε τόσο χοντροκομμένα γερμανοπολύγωνα. Οι στάμπες ήταν πάντα σφυρήλατες, η γκάμα μικρότερη και η σχεδίαση πιο ιδιαίτερη.
    Όταν μιλάω για ταιβανέζικα δεν υπονοώ ότι δεν είναι ποιοτικά αλλά πλέον ποιος είναι ο κατασκευαστής? Τα περισσότερα γερμανοπολύγωνα κατασκευάζονται στην ταιβάν εκτός από κάποια νούμερα που φτιάχνονται στην Γαλλία. Kάποιες καστάνιες κατασκευάζονται στην ταιβάν κάποιες στην Ιταλία και κάποιες στην Ταιβαν. Άλλες μαρκάρονται σαν USAG άλλες facom και άλλες proto. Η σειρά fat max της stanley έχει πολλά κοινά εργαλεία με τις άλλες τρεις σε καλύτερη συνήθως τιμή (που πολλές φορές πλησιάζει το 1/2 και εδώ έγκειται η ένστασή μου ότι πιθανότατα να είναι ίδια μόνο στην εμφάνιση).
    Άλλες φορές η κάθε μάρκα μπορεί να κρατάει την παραγωγή στα είδη που έχει εξειδίκευση και είναι αναγνωρισμένη και ο κατάλογος να εμπλουτιστεί με τα υπόλοιπα εργαλεία του ομίλου. Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό.

Πρόσφατα η metabo εξαγοράστηκε απ' την hitachi. Δεν έχει αλλάξει ακόμα τίποτα στα εργαλεία που ξέραμε και η hitachi είπε ότι ούτε στο μέλλον θα αλλάξει. Αυτό βέβαια το ακούσαμε πολλές φορές.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    εγώ τέτοιο μαραφέτι δεν είχα, είχα??
    Να που πήρα κι εγώ ένα να σκάσετε @ρχίδια.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P_20170411_130934.jpg 
Προβολές:	275 
Μέγεθος:	64,7 KB 
ID:	381094

και με καστάνια παρακαλώ!!
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    εγώ τέτοιο μαραφέτι δεν είχα, είχα??
    Να που πήρα κι εγώ ένα να σκάσετε @ρχίδια.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P_20170411_130934.jpg 
Προβολές:	275 
Μέγεθος:	64,7 KB 
ID:	381094

και με καστάνια παρακαλώ!!
    Τι μαλάκια ειναι αυτη? Τρύπες σε κεφαλοτύρια θα ανοίγεις ?

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Τι μαλάκια ειναι αυτη? Τρύπες σε κεφαλοτύρια θα ανοίγεις ?

Το πουλάω φίλος 30 € όσο το πήρα (είναι όντως μαλακία)

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Μέλος
    Παιδιά καλησπέρα κατ' αρχήν και καλή ανάσταση σε όλους σας εύχομαι, απευθύνομαι κυρίως στους γνώστες της αγοράς εργαλείων και των σχετικών φιρμών που τα κατασκευάζουν. Από τα ακόλουθα εργαλεία και τη σχέση τιμής/ποιότητας/μάρκας θα τα προτείνατε για ερασιτέχνη;

http://toolsforlife.gr/prosfores/%CF...B1%CF%86%CE%B7

http://toolsforlife.gr/index.php?opt...=51&Itemid=148

Τέλος, αν οι τιμές για πένσες, κοφτάκια, μυτοτσίμπιδα κ.τ.ο. από το παρακάτω κατάστημα είναι καλές (βολεύει η απόσταση μένω σχεδόν δίπλα).

https://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=1369

Ο Ντέτσικας έχει πολύ καλές τιμές. Για παράδειγμα τη γκαζοτανάλια της Knipex, δύσκολα θα τη βρεις σε φυσικό μαγαζί στη τιμή που την έχει.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vantonopoulos Προβολή μηνύματος
    Παιδιά καλησπέρα κατ' αρχήν και καλή ανάσταση σε όλους σας εύχομαι, απευθύνομαι κυρίως στους γνώστες της αγοράς εργαλείων και των σχετικών φιρμών που τα κατασκευάζουν. Από τα ακόλουθα εργαλεία και τη σχέση τιμής/ποιότητας/μάρκας θα τα προτείνατε για ερασιτέχνη;

http://toolsforlife.gr/prosfores/%CF...B1%CF%86%CE%B7
    Για πολύγωνα κυρτά (Ζ) και για ερασιτεχνική χρήση θα κοίταζα carolus ή Unior ή κατι σε προσφορά από Gedore. Tα Facom επίσης αν είναι σε προσφορά και τα φτηνότερα Expert του ιδίου ομίλου.

Μέλος
    Σας ευχαριστώ και τους δύο, MISKIN και Leon67, κάτι ακόμη να ρωτήσω, άμεσα τρόπον τινά, χρειάζομαι ένα πολύγωνο τύπου Ζ 36mm για το παξιμάδι του μπροστινού γραναζιού της μο/τας, το άλλο άκρο σε τί mm να το επιλέξω, 32 ή 34, τί είναι πιό κοινό μέγεθος π.χ. στα αυτοκίνητα για να μην είναι άχρηστο το εργαλείο πέραν του 36;
    Στο skroutz που κοιτάω 32-36 π.χ. βρίσκω GEDORE στα 60 κάτι ευρώ και BETA στα 50 κάτι, έχετε να προτείνεται μάρκα, μαγαζί, προσφορά που δεν υπάρχει στο skroutz;
    Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Moderator
    Ασε τα gedore και τα beta και πάρε κάτι φθηνότερο. Σε τέτοια μεγέθη ούτε η βίδα θα πάθει κάτι ούτε το κλειδί. Τα φθηνότερα, είναι πάρα πολύ καλά και θα πληρώσεις τα μισά και ακόμα λιγότερα.

Γιατί όχι καρυδάκι; Πάρε καρυδάκι ρε άνθρωπε! Και αν θέλεις κάτι πιο μακρύ από την γνωστή μανελα, πάρε μία κρικομανελα να σου μείνει για όλα τα μπουλόνια και τις μεγάλες βίδες.

Α! Και το 32 είναι πιο κοινό νούμερο απ το 34.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ασε τα gedore και τα beta και πάρε κάτι φθηνότερο. Σε τέτοια μεγέθη ούτε η βίδα θα πάθει κάτι ούτε το κλειδί. Τα φθηνότερα, είναι πάρα πολύ καλά και θα πληρώσεις τα μισά και ακόμα λιγότερα.

Γιατί όχι καρυδάκι; Πάρε καρυδάκι ρε άνθρωπε! Και αν θέλεις κάτι πιο μακρύ από την γνωστή μανελα, πάρε μία κρικομανελα να σου μείνει για όλα τα μπουλόνια και τις μεγάλες βίδες.

Α! Και το 32 είναι πιο κοινό νούμερο απ το 34.
    Ευχαριστώ για τα tips guru των εργαλείων!

Moderator
    Ρε δεν είμαι guru. Έχουμε ανθρώπους που τα εργαλεία είναι το μέσο δουλειάς τους και δεν είμαι ένας απ αυτούς.

Κοίτα να μην πέσεις στην παγίδα του πολύ ακριβού και το πολύ φθηνού και θα είσαι μία χαρά.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)