Έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου...
Όχι ότι ήταν το αγαπημένο μου μάθημα ποτέ, αλλά τέτοια κατάντια...
Πολλαπλά είναι τα οφέλη της Ρωσίας από την εμπλοκή της:
1. Κατάφερε να επεκτείνει την πολιτική και στρατιωτική της παρουσία στη Μ. Ανατολή εγκαθιστώντας έναν αριθμό βάσεων στη Δ. Συρία και επεκτείνοντας επίσης τη ναυτική βάση στο Tαρτούς, μοναδική της παρουσία εκτός Ρωσίας και σημείο-κλειδί για τον ανεφοδιασμό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Μπορεί τώρα δλδ να έχει άνετη παρουσία στην Α. Μεσόγειο.
2. Εγκαθίδρυσε συμμαχίες με τις επικεφαλής δυνάμεις των Σιιτών στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων του Ιράν, του Ιράκ, της Χεζμπολάχ και της Συρίας με τις οποίες έχει δημιουργήσει κοινά κέντρα επιχειρήσεων στη Βαγδάτη και τη Δαμασκό ανταλλάσσοντας πληροφορίες και συντονίζοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, πιάνοντας τους Αμερικανούς στον ύπνο.
3. Αύξησε την σημασία της για τους Σουνίτες και το Ισραήλ μιας και ο μεν βασιλιάς της Σ. Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ ψάχνει εναγωνίως να τον συναντήσει για λύση στη Συρία, ο δε Νετανιάχου τον παρακαλάει να μην παραχωρήσει εξελιγμένο οπλισμό στη Χεζμπολάχ.
4. Για το ξεβράκωμα των ηγετών της Δύσης όπου πέρυσι στη G20 στην Αυστραλία τον αγνοούσαν επιδεικτικά και φέτος στην Τουρκία έτρεχαν ποιος να τον πρωτοσυναντήσει, έγραψα σε προηγούμενο ποστ.
WW III μπορεί να μην γίνει αλλά έχουν τρόπους να τους κ*λοσφίξουν οι Ρώσοι. Με τόσα μέτωπα ανοικτά ακόμα και στο εσωτερικό της η Τουρκία, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι Ρώσοι είναι να στέλνουν συστηματικά ένα "μηνιάτικό" οικονομικής και οπλικής ενίσχυσης συνοδευόμενο από τα αντίστοιχα μαγειρέματα.
...και προφανώς επειδή είναι και θέμα prestige, δεν θα αφήσουν οποιονδήποτε να τους διασύρει, αφήνοντας την υποψία σε όλους τους υπόλοιπους, ότι τους κατεβάζεις αεροπλάνα και κάνουν κλο-κλο...
Με αυτά που γίνονται στη γειτονιά μας, χάνουμε όσα θετικά γίνονται στον τόπο μας...
http://www.newsit.gr/politikh/Raxil-...oyrleti/447601
Μετά θα σε βρίσκαμε έξω απ τη πινέζα, το λιγότερο.. 1η φορά αριστερά λέμε![]()