Δε διαφωνούμε , αλλά πες μου κάτι.
Αν ο λαός επιλέξει κάτι άλλο και διαψευστεί από αυτό, θα πρέπει να περιμένει τις επόμενες εκλογές πάλι ?
Γιατί νομίζω η πρόσφατη ιστορία της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι αρκετά διδακτική και μπορώ να υποθέσω βάσιμα ότι αν δεν ήταν η ΔΗΜ.ΑΡ. κάποιος άλλος θα είχε βρεθεί...
Τέσπα, η διαφωνία μας αν καταλαβαίνω σωστά το πνεύμα σου έγκειται στο ότι θεωρείς ότι η κοινωνία μας είναι ένα χάλι και άρα αυτή η πολιτική ζωή μας αξίζει.
Εγώ πάλι θεωρώ ότι η όποια αλλαγή - βελτίωση δεν μπορεί να ξεκινήσει από τις κάλπες.
Άμεση δημοκρατία δεν διαφωνώ.
Αλλά αν για παράδειγμα ένας καρδιολόγος έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς θα μπορούσε να ζητήσει ψήφο από τους συγγενείς του ασθενή για το πως θα το κάνει???? Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω έτσι????
Δεν έχουμε τις γνώσεις και την άνεση να παρακολουθούμε τα κοινά και να έχουμε αξιόλογη άποψη (και να δεχτούμε το ανάλογο ρίσκο) σε όλα τα θέματα και για το λόγο αυτό ορίζουμε εκπροσώπους μας.
Για παράδειγμα αν σου λέγαν σε κάποιο δημοψήφισμα να ψηφίσεις το μνημόνιο ή όχι???? Τι θα επέλεγες και γιατί??? Και αν εσύ διάβαζες και επέλεγες σωστά ο αγρότης τι θα επέλεγε??? Ο τρελός??? Ο χαζούλης??? Ο αγράμματος??? Ο Θρήσκος???? Αυτός που πιστεύει στους Ελοχίμ??? Το δημοψήφισμα μπορεί να σημαίνει απόλυτη δημοκρατία αλλά σημαίνει και καθαρή τύχη μερικές φορές.
Για 'μένα η είσοδος στο € και το μνημόνιο σαφώς έπρεπε να έχουν αποφασιστεί από δημοψήφισμα.
Κατά τα άλλα στη δημοκρατία η ψήφος του χαζούλη,του τρελλού, του αγράμματου είναι κατοχυρωμένη και έχει την ίδια ακρίβώς βαρύτητα με τη δική μου (και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα).
Εγώ το έχω αποδεχτεί αυτό.
Αν διαφωνείς πρέπει να κάνουμε άλλη κουβέντα![]()
Το κρατος ειναι σωστο. Την κυβερνηση την εκλέγει ο πολιτης. Την κυβερνηση την εκλέγει ο πολιτης συμφωνα με τα θελω του. Αν πχ ο πολιτης θελει αναπτυξη, θα ψηφισει το κόμμα που θα του ταξει αναπτυξη. Τωρα αν το κόμμα (οταν εκλεγεί) τηρησει τη δέσμευσή του προς τον πολιτη...:shrugs:. Ενταξει, την επομενη φορα θα ψηφισουμε άλλο κομμα. Κι αν μας κοροϊδεψει κι αυτο, θα ψηφισουμε άλλο, κι αλλο κτλ. Το κρατος βεβαια πρεπει να τα εχει καλα με τα δικα του παιδια πρωτίστως, για να μπορει να συνεχιζει να τρωει ολη η παρεα με ασφαλεια. Οι υπολοιποι γιατι σηκωνουν κεφαλι; Oι ιδιοι δεν εξέλεξαν το κρατος αυτο;
Ναι. Το μνημονιο ψηφιστηκε χωρις να ξερουν καν τι ψηφιζουν... εσυ περιμενεις στα σοβαρα ο τυχαιος να ψηφισει "σωστα"...
Παρακολουθώ εδώ κ μέρες ,χωρίς να γράφω.
Κι αυτό γιατί ακόμα μια φορά στη ζωή μου επιβεβαιώνω ότι ,αυτός που δεν θέλει ,ή δεν τον συμφέρει να δεί ,κλείνει τα μάτια.
Γιατί ότι είχα να πώ το είπα (κι όχι μόνον εγώ) με πολλούς κ διαφορετικούς τρόπους μήπως κ γίνει κατανοητό από κάποιους.
Αλλά ,άμα δεν τον συμφέρει ,δεν καταλαβαίνει κιόλας ,ο κάποιος.
Την ουσία του πράγματος την δίνει άκρως περιληπτικά ο κάτωθι σύντροχος
Και δέχεται την απάντηση ενός (μάλλον) συνειδησιακά τυφλού
Σωστά το θέτεις ,αλλά δεν είναι τρίγωνο ,είναι αλυσσίδα.
Και ο μεσαίος ,είναι ουσιαστικά ο πιο αδύναμος κρίκος.
"Οι πολίτες ελέγχουν το κράτος" -λες- κ προφανώς φωτογραφίζεις την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών
Οι πολίτες ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ελέγχουν το κράτος -λέω εγώ- κ μιλάω ευθέως για την υποκρισία ,τις ψεύτικες υποσχέσεις ,κ την παραπληροφόρηση που επικρατεί σε κάθε προεκλογική περίοδο.
Παράδειγμα:
Ο ΓΑΠ βγήκε πρώτος με το λ7 υπάρχουν ,κ μετά μας πτώχευσε εντέχνως.
Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΓΑΠ ,με εντολή του ΓΑΠ.
Ο ΣΑΜ ήταν κόλαφος ενάντια στον "προδότη" όπως έλεγε ΓΑΠ.
Βγήκε αρχηγός ,γιατί υποσχέθηκε ανατροπή όλων των δεινών που έφερε στην χώρα ο ΓΑΠ ,επανίδρυση του κράτους νομιμότητας ,κ παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ κ του συναφιού του.
Αντ'αυτού ,μετεκλογικά συνέπραξε με το συνάΦι του "προδότη" ΓΑΠ ,η χώρα βυθίστηκε περεταίρω ,έγιναν ακόμα μεγαλύτερες αδικίες έναντι των πολλών ,κι εξευτελίστηκαν δικαιώματα υγείας-παιδείας-εργασίας-προσωπικής περιουσίας-κτλ.
Με εξαπάτηση του λάου λοιπόν ,έγινε αρχηγός κράτους κι αυτός.
Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΣΑΜ ,με εντολή του ΣΑΜ.
Και τους τη λές κιόλας από πάνω ,γιατί "αυτοί τον έκαναν κράτος".
Το ότι αυτός κ το συνάφι του (βουλευτές-υπουργοί) εξαπάτησαν τον λαό ,δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Η απάτη βλέπεις ,είναι κακούργημα για τους πολίτες μόνο.
Για τους πολιτικούς κ για τους ενστόλους ,η απάτη θεωρείται λειτούργημα.
Πίστευε κ κάνε ότι θέλεις ,αλλα τουλάχιστον μάθε ποιος είσαι.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Σου ξαναλέω λοιπόν ότι ο δικαστικός κ ο αστυνομικός έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα κ τους νόμους του κράτους ,με σκοπό να διαφυλάττουν τους πολίτες κ τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Όταν υπακούουν άκριτα σε εντολοδόχους που παρανομώντας νομοθετούν ή διατάσσουν το αντίθετο ,τότε είναι συνένοχοι των σφετεριστών της εξουσίας την οποία υφάρπαξαν με απάτη από τους πολίτες.
Ο μισθοφόρος νομικός ,ή ο μισθοφόρος ένοπλος πάλι ,δεν ενδιαφέρεται για δίκιο κ άδικο ,παρα μόνο για το μισθό του.
Δουλειά του είναι να επιβάλει τα συμφέροντα του εργοδότη του με κάθε τρόπο ,τρομοκρατώντας με την δύναμη των όπλων κ της εξουσίας του ,καταστέλλοντας ,κ υποδουλώνοντας λαούς.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λαός που έχει δώσει έγκριση κ πληρώνει φόρους για να αμείβονται οι μισθοφόροι που θα τον υποδουλώσουν.
Εγώ αυτό που ξέρω ,θέλω ,κι επιχορηγώ με τους φόρους κ την ψήφο μου ,είναι αδιάφθορη δικαιοσύνη και αστυνομία που να με προστατεύει από την αδικία εις βάρος μου.
Πάσα αδικία (απάτη-βία-κλοπή-εκμετάλλευση-καταστρατήγηση δικαιωμάτων υγείας-παιδείας-ελεύθερης βούλησης-κτλ) ανεξαρτήτως προέλευσης.
Βγες λοιπόν και παραδέξου ότι ,παρ'όλο που διαφωνείς με κάποιες εντολές κ πολιτικές ,δεν μπορείς να έχεις άποψη ,γιατί αν έχεις άποψη ,τότε βάσει της σύμβασης εργασίας σου θα μείνεις άνεργος ,κι έχεις στόματα να θρέψεις ,η μηχανάκια να σερβισάρεις ,κ δεν μπορείς αν στερηθείς τον μισθό αυτό ,ασχέτως αν τα λ7 που παίρνεις είναι ματωμένα.
Κατάλαβε ότι είσαι ένας απλός μισθοφόρος κ τίποτ΄άλλο.
Παραδέξου το ,κατέβασε το κεφάλι ,κι άντε να παίξεις πιο κεί.
Μην προσπαθείς να πείσεις τον βασανισμένο ,για το δράμα του βασανιστή.
Και για να προλάβω τους γνωστούς αγνώστους του θρέντ με την ευαισθησία στην προσωποποίηση.
Το 2ο ενικό το χρησιμοποιώ συγγραφική αδεία ,απευθυνόμενος στο όποιον(κάνει ότι δεν)καταλαβαίνει ,υπερασπιζόμενος τις ηθικές δικλείδες ασφαλείας του. (σιγά να μην κατάλαβες τι λέω τωρα)
Σαφώς κ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη κ αστυνομία ,γιατί υπάρχει μέρος της κοινωνίας που είναι κακοποιό ,και πρέπει να προστατευτούν οι φιλήσυχοι κ ευσυνείδητοι ,χωρίς να χρειάζεται να γίνει η κοινωνία εμφύλιος πόλεμος.
Μέρος των κακοποιών αυτής της κοινωνίας καταφέρνει -δυστυχώς- να λάβει αξιώματα και στολές.
Οι νόμιμοι κ ηθικοί λειτουργοί της τάξης ,οφείλουν να μας προστατεύουν ΚΑΙ από αυτούς.
Δεν έχω εμπάθεια με τους αστυνομικούς σαν σύνολο.
Κρίνω τον καθένα τους ξεχωριστά ,ανάλογα με τις πράξεις κ τον χαρακτήρα του ,αφού πρώτα αποκτήσω μικρότερη ή μεγαλύτερη άποψη γι αυτόν.
Κι έχουν περάσει κ άψογοι αστυνομικοί μπροστά από τα μάτια μου.
Συμμετέχοντας εδώ κ χρόνια σε μοτο-φόρα κ μοτο-δρώμενα (επειδή αγαπάω την μοτοσυκλέτα) έχω γνωριστεί-βολτάρει-συζητήσει με σύντροχους που ,όπως έμαθα κάποια στιγμή ,είναι αστυνομικοί.
Αρκετοί από αυτούς γνωρίζω ότι παρακολουθούν το θρέντ σιωπηλά.
Κάποιος από αυτούς στις καθ'ιδίαν συζητήσεις μας μου έχει αναφέρει πολλές φορές για την διαφωνία του με καθιερωμένες τακτικές του σώματος.
Μέχρι κ την ντροπή του να αναφέρει το επάγγελμά του δημοσίως.
Αλλά ,έχει παιδιά κ έξοδα...
Προσπάθησε κ πήρε μια μετάθεση σε ακρογωνιαίο νομό ,για να μην αναγκάζεται να βλέπει ,ν'ακούει κ να κάνει πράγματα που είναι ανήθικα.
Κάποιος άλλος που γνωρίζω ,αξιωματικός ,μορφωμένος πρίν κ συνεχίζει να μορφώνεται ,διαφωνεί όπως μπορεί εντός ,κ σιωπά εκτός.
ΟΚ ,δεν κρίνω κανέναν για την σιωπή του κ σέβομαι τις προτεραιότητές του ,κι ας διαφωνώ.
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί τουλάχιστον αυτοί ,γνωρίζουν ποιοι είναι κ τι συμβαίνει ,και ίσως να προσπαθούν καθημερινά να βάλουν το λιθαράκι τους και εντός ,για να αλλάξει κάτι προς το δικαιότερο ,ή τουλάχιστον να μην αδικήσουν εκείνοι κάποιον.
Τον μισθοφόρο όμως ,που ,όχι μόνο έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι θεμιτό να εκτελεί εντολές ασχέτως ηθικής ,αλλά προσπαθεί να πείσει κ μένα ότι καλά κάνει....
...ε όχι ρε φίλε...συγνώμη αλλά όχι...δεν μπορώ να τον δεχτώ.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "