Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 217

Θέμα: Μας τη λένε και τα "νομιστεράκια" τώρα, ρε!

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Ο πλανητης αλλάζει και αιτία η πλευρα της παγκοσμιοποιησης που φερε η ελευθερη αγορα. μπορουμε να ενοχλούμαστε ή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε .Προστατευοντας και τα κεκτημένα μας. Ανθρώπινο και φυσικό. Όποιος μισει, απεχθάνεται, φοβάται, προφανώς το έχει ανάγκη να το κάνει. Αν δε μισούσε το μετανάστη θα μισούσε το γείτονα πχ ή το γάυρο κλπ.
    Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα. Ορισμενα πραγματα απλως δεν γινονται και ειδικα υπο τις παρουσες συνθηκες. Πιστευω δεν ειναι θεμα μισους, φοβου κτλ. Ειναι θεμα το πως βλεπεις το μελλον βαση των σημερινων καταστασεων. Αν θες την γνωμη μου πανω σ'αυτο θα σου απαντησω μονολεκτικα.

ΣΚΑΤΑ

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Γνωστά αυτά, γνωστά...
    Ναι, αλλά αντιφάσκεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Ναι, αλλά αντιφάσκεις
    Που;
    Ξέρω τι παίζει.
    Αλλά δεν το δέχομαι.
    Που αντιφάσκω;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος
    Που;
    Ξέρω τι παίζει.
    Αλλά δεν το δέχομαι.
    Που αντιφάσκω;
    Στο ότι κατανοείς τη διαδικασία με την οποία κάποιος φτάνει εδώ - επί της οποίας δεν έχει κανένα λόγο και γι αυτό καμία ευθύνη - και επιμένεις να αξιώνεις από αυτούς εγγυήσεις νομιμότητας.

Στο ότι κατανοείς τη διαδικασία με την οποία κάποιος φτάνει εδώ - επί της οποίας δεν έχει κανένα λόγο και γι αυτό καμία ευθύνη - και επιμένεις να αξιώνεις από αυτούς εγγυήσεις νομιμότητας.
    Δε με καταλαβαίνεις...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος
    Δε με καταλαβαίνεις...
    όντως

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

ΣΚΑΤΑ

Άμα τωρα λέμε σκατά στα δύσκολα τι θα κάνουμε? Τα παρατάμε?

Alres +1
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

όντως
    Έχω πρόβλημα επικοινωνίας, το ξέρω...

(αλλά άμα πιω μερικές τσικουδιές λύνεται και η γλώσσα και το μυαλό μου -με τη σειρά που προανέφερα)

όντως
    Αλλά ας υποθέσουμε κάτι άλλο.
    Έστω ότι τους αφήναμε/νε να έλθουν edit αλλά και να φύγουν όλοι end edit ελεύθερα.
    Θα το ήθελες;
    Η συμπεριφορά τους εδώ θα ήταν ολιγότερο παράνομη (ουπς, συγνώμη, παραβατική ήθελα να πω που είναι και ορθότερον πολιτικά);
    Η εγκληματικότητα θα μειωνόταν; Θα αυξανόταν;

ρε σεις τα πραγματα ειναι απλα...στην ελλαδα,δυστυχως, δεν υπαρχει το "ισχυς εν τη ενωσει"...

οποτε καθε ενας για τον εαυτο του...

οπερ μεθερμηνευομενον...οσο δεν ενοχλουν εμενα ας φανε τα λυσσακα τους...αν πανε να μπουνε σπιτι μου ,θα τους φαει το μαυρο σκοταδι...
    frankly my dear, i dont give a damn...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Άμα τωρα λέμε σκατά στα δύσκολα τι θα κάνουμε? Τα παρατάμε?

Alres +1
    Οχι

- Νομιμοποιουμε ολους τους λαθρομεταναστες τωρα.
    - Ανοιγουμε τα συνορα να ερθει οποιος θελει απο οπου θελει
    - Το κρατος φτιαχνει σπιτια και τα διανεμει στους λαθρομεταναστες
    - Το κρατος τους βαζει στο ταμειο ανεργιας μαζι με το υπολοιπο
    15-20% των Ελληνων και νομιμων μεταναστων

ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
    ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ.

Παιδες, ρατσιστης δεν ειμαι. Απορω ομως που δεν βλεπετε προς τα που παει η κατασταση.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος
    Έχω πρόβλημα επικοινωνίας, το ξέρω...

(αλλά άμα πιω μερικές τσικουδιές λύνεται και η γλώσσα και το μυαλό μου -με τη σειρά που προανέφερα)
    οκ, είναι πρωί, κατανοώ.

Άσχετο: αυτό που μου φαίνεται παράλογο γενικά επί των ζητημάτων με τους διπλανούς μας, είναι ότι επιμένουμε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο ξοφλημένο τρόπο που μας έχει δώσει τις ίδιες ξοφλημένες απαντήσεις και μας έχει φτάσει στο ίδιο αδιέξοδο. Όλα τα εμετικά στανταράκια και τα κλισέ περί των μεταναστών τα ξέρουν όλοι. Καμία εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό με τον τρόπο που συμβαίνει, τι συνεπάγεται γι αυτούς και τι θα έπρεπε να είμαστε εμείς οι ντόπιοι απέναντί σε αυτούς (τουλάχιστον κάτι εκτός κανιβαλισμού) δεν έχει το μένού ακόμα.

Η μετανάστευση κάποτε ήταν νομιμότατη ή υπόκειτο σε συμφωνίες. Επίσης όποιος πάταγε το πόδι του σε κάποια άλλη χώρα ζήταγε και έπαιρνε χαρτιά απ αυτή και πορευόταν. Ναι μεν αντιμετώπιζε παρόμοιους κάφρους αλλά είχε χαρτιά. Και αυτό συνέβαινε με λόγο. Για κάποιον άλλο λόγο σήμερα συμβαίνει να μην τους δίνουν χαρτιά ή να τους τα παίρνουν ή να τους ζητάνε ένσημα που δεν μπορούν κάποια στιγμή να τα μαζέψουν και γίνονται παράνομοι ξανά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Απορω ομως που δεν βλεπετε προς τα που παει η κατασταση.
    Αlres εσύ που βλέπεις να πηγαίνει η κατάσταση;
    Τι νομίζεις ότι θα γίνεται σε, λχ, 5 χρόνια από τώρα;

Παλαιό μέλος
    Αλλά ας υποθέσουμε κάτι άλλο.
    Έστω ότι τους αφήναμε/νε να έλθουν edit αλλά και να φύγουν όλοι end edit ελεύθερα.
    Θα το ήθελες;
    Η συμπεριφορά τους εδώ θα ήταν ολιγότερο παράνομη (ουπς, συγνώμη, παραβατική ήθελα να πω που είναι και ορθότερον πολιτικά);
    Η εγκληματικότητα θα μειωνόταν; Θα αυξανόταν;

Θέτεις ωραίο ερώτημα.
    Εννοείται θα τό ήθελα. Ναι η συμπεριφορά (έστω με τυπικούς όρους) θα ήταν "περισσότερο" νόμιμη. Ξέρεις γιατί; Αφού αυτή η κοινωνία βασίζεται σε έγγραφες διαπιστεύσεις για το ποιος είσαι και τι κάνεις, θα είχαν δικαίωμα σε περίθαλψη, σε ένσημα, σε..σε..σε.. .Αυτό με τη σειρά του σε βάζει σε άλλη διαδικασία. Μπορείς να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε από άλλη θέση, ειδικά τη δουλειά. Πας στον άλλο και λες: είμαι ο τάδε, του τάδε και της τάδε, μένω εκεί, ξέρω να κάνω αυτό,έχω πιστοποητικό ότι γνωρίζω να χειρίζομαι αυτό και αυτό, θέλω δουλειά, ένσημα κλπ. Είσαι κάποιος. [επίσης μπορείς να διεκδικήσεις, το πιάνεις έτσι πόσο σημαντικό είναι αυτό]

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ρε σεις τα πραγματα ειναι απλα...στην ελλαδα,δυστυχως, δεν υπαρχει το "ισχυς εν τη ενωσει"...

οποτε καθε ενας για τον εαυτο του...

οπερ μεθερμηνευομενον...οσο δεν ενοχλουν εμενα ας φανε τα λυσσακα τους...αν πανε να μπουνε σπιτι μου ,θα τους φαει το μαυρο σκοταδι...

+++

Και το χειροτερο ειναι οτι αυτο διαιωνιζεται με το να συνεχιζουν να κοβουν τον κοσμο σε ομαδες,μεταναστες εναντιον ντοπιων,φορτηγατζηδες vs αγροτων,δημοσιοι vs ιδωτικων,γαυρος vs χανουμια,ελευθερος vs παντρεμενων,κουλαδια vs γρηγορων κτλ.

Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF