Σελίδα 11 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 162 από 162

Θέμα: death is the end...or is it not?

Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
    na apantiso ke ego?

e? eeee?

sta @rxidi@ mas

:a12:
    Poy se re!!!!

Twra oloklhrw8hke to 8ema!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Poy se re!!!!

Twra oloklhrw8hke to 8ema!!!!!
    edo ime agapi mou min anisixis:a07:

den ine afto pou nomizis vre xazo....
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως το κόλπο με τα φάρμακα - φυτά - ουσίες κλπ δεν με πείθει, με έπειθε κάποτε.
    Τα ρημάδια (και είχα και γω κάτι χμ,χμ ψιλές εμπειρίες με δαύτα) το μόνο που κάνουν είναι να
    παρεμβαίνουν στις, ας πούμε, ομαλές λειτουργίες του σώματος -> εγκεφάλου.
    Το αποτέλεσμα είναι να εκκρίνονται ορμόνες οι οποίες οδηγούν τον χρήστη σε μια διαφορετική
    αντίλιψη της πραγματικότητας.
    Τώρα, αν είναι διαφορετική ή ότι να' ναι, δεν το ξέρω. Και δε με πείθει τίποτα ότι δεν είναι ότι νά' ναι.
    Το σίγουρο είναι ότι σε τελική ανάλυση, η εναλλακτική ή η extended πραγματικότητα στην οποία σε
    οδηγούν, έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι μπαρμπούτσαλα.
    Μια άλλη, ανεπτυγμένη, εξελιγμένη εκδοχή αυτού ακριβώς που γνωρίζουμε.
    Σα να έχω 250άρι SS και να πάρω 600 SS. Καμμία σχέση, αλλά οι ίδιοι κανόνες ισχύουν, απλά πιο
    σφιχτοί και απαιτητικοί. Στην αρχή ενθουσιασμός για το καινούργιο και στο τέλος ξανά από την αρχή.

Οπότε, ξεκινάμε για το δύσκολο δρόμο και όχι τον πιθανά πιο διασκεδαστικό.
    Έλα μου που κι από κει το πράγμα βρωμάει από όπου κι αν το πιάσεις. Παπάδες, σαμάνοι, βουδιστές
    μοναχοί, τα έχω δει σε ταινίες και τα έχω διαβάσει σε βιβλία όοολα τα θαυμαστά πράγματα που
    είτε κάνουν, είτε μπορούν να κάνουν, είτε μπορούν να με μάθουν να κάνω. η πλειοψηφία όμως
    που συναντάς στη ζωή σου, πρόκειται για κομπογιανίτες και καιροσκόπους.

Και ο συνδυασμός και των δύο πάλι τις ίδιες αδυναμίες έχει.

Προσοχή παιδιά στους δασκάλους. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος.

Από προσωπική -δυστυχώς- εμπειρία, διαπίστωσα ότι η εναλλακτική διαχείριση των προβλημάτων μας έχει πολλές παγίδες.
    Η ζωή του αδερφού μου χάθηκε από καρκίνο, ακριβώς γιατί δεν χειρίστηκε το θέμα του με τον
    πατροπαράδοτο τρόπο (μαχαίρι στη πηγή άμεσα), αλλά το έψαξε αλλιώς και τελικά τη πάτησε.
    Θα ήμουνα κάθετος στην αντίθεσή μου και δε θα το συζητούσαμε τώρα, αν δεν είχε τύχει στο
    μάγκα εκείνο που ενώ ΔΕΝ του πήρε λεφτά για τη πρώτη επίσκεψη στο γραφείο του, τον έδιωξε
    κακήν κακώς λέγοντάς του περίπου :
    -Ρε παπάρα, άντε τράβα κόψε το ... σου και αφού κάνεις και κανά δυο θεραπείες, έλα να τα
    ξαναπούμε. Τι περιμένεις δηλαδή, να μπορέσεις να διαλογιστείς και να αλλάξεις τη θεώρηση της
    ύπαρξης, του εαυτού σου και των πάντων, ενώ το μυαλό σου είναι χεσμένο από το φόβο του;

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει 2μισι χρόνια ζωής ακόμη. Αν τον είχε βρει στην αρχή, ίσως
    -και το τονίζω :ΙΣΩΣ- να είχε εξελιχθεί τελείως διαφορετικά η ιστορία του.
    Αλλά για να φτάσει να τον γνωρίσει, πέρασε από χίλια μύρια κύματα, αρκετούς απατεώνες και πολλούς
    παντελώς άσχετους.

Και όλα αυτά τα λέω έχοντας και στο μυαλό μου τρία πραγματάκια ακόμη.

Κι αν η πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς άσχετο με αυτά που μόνο να φανταστούμε;
    Απίθανο;

Κι αν η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που ζούμε, έχοντας περάσει από όλα τα προηγούμενα
    επίπεδα και απλά αυτή είναι η κατάληξη;

Κι αν (το πιο συναρπαστικό για μένα) εσείς όλοι εδώ, όλο αυτό το cosmos που υπάρχει γύρω μου δεν
    είναι παρά μια κατασκευή μέσα από το μυαλό μου;

Στατιστικά, στο άπειρο σύμπαν, και οι τρεις εκδοχές έχουν πραγματοποιηθεί.

Kαι μερικές άπειρες ακόμη.

Καληνύχτα σας, πάω να δω Californication.

Σκατά, πολύ κρύο έχει ρε πστμ.

Θα το δαγκώσω πρωινιάτικα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως το κόλπο με τα φάρμακα - φυτά - ουσίες κλπ δεν με πείθει, με έπειθε κάποτε.
    ................
    Κι αν η πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς άσχετο με αυτά που μόνο να φανταστούμε;
    Απίθανο;

Κι αν η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που ζούμε, έχοντας περάσει από όλα τα προηγούμενα
    επίπεδα και απλά αυτή είναι η κατάληξη;

Κι αν (το πιο συναρπαστικό για μένα) εσείς όλοι εδώ, όλο αυτό το cosmos που υπάρχει γύρω μου δεν
    είναι παρά μια κατασκευή μέσα από το μυαλό μου;

Στατιστικά, στο άπειρο σύμπαν, και οι τρεις εκδοχές έχουν πραγματοποιηθεί.

Kαι μερικές άπειρες ακόμη.

Καληνύχτα σας, πάω να δω Californication.

Θα συμφωνήσω διαφωνόντας. Το πιο διεγερτικό ναρκωτικό είναι η καθαρή, ανόθευτη, ασυγκάλυπτη γνώση. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο αυτή μπορεί να σε "ανεβάσει" χωρίς να σε καταβαθρώσει αφού δεν ακολουθεί "ξενέρωμα". Τα υπόλοιπα δεν είναι απλώς υποκατάστατα. Είναι ουσίες υποτροπής των ανθρώπινων αδυναμιών! Και οι 3 εκδοχές που έθεσες είναι αλήθεια. Ψάξε βρες ΕΣΥ σε ποιά πορεύεσαι. Μπορεί και σε όλες. Μην περιορίζεσαι σε στερεότυπα και κανόνες που εσύ θέτεις με το μυαλό σου. Άσε το όλον να σε υπερβεί.
    Να διευκρινίσω και άλλο 1 θεματάκι: Ο καθένας το ψάχνει-ενεργεί για τον εαυτό του και ατομικά. Αυτα τα πράγματα δεν τα εντάσσω στις συλλογικές πρακτικές. Οι περισσότερες εκτιμώ ότι γίνονται εκ του πονηρού και ουχί ανιδιοτελώς.

By the way: Californication
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Θα προτεινα να διαβασετε (αν σας ενδιαφερει) για τους Τολτεκους, τους Μαγιας, την φιλοσοφια τους και κατα ποσο 'τα φυτα' την ειχαν επηρεασει. Α, μην ξεχναμε και τα Ελευσινια μυστηρια και σια.

Ακομα, υπαρχουν ακαδημαικης φυσης ενδειξεις (για να μη πω αποδειξεις) οτι η τεχνη των σπηλαιων που ηταν και η πρωτη μορφη τεχνης του ανθρωπινου πολιτισμου ηταν απεικονιση 'σαμανικων' εμπειριων. Την οποια τεχνη ανακαλυψε η ανθρωποτητα καπου 70,000 χρονια πριν και αποτελεσε αλμα της ανθρωπινης συνειδησης. Το γιατι μεχρι τοτε (και συνεχιζεται και τωρα) ο ανθρωπος ειχε περισσοτερο εγκεφαλο απ'οτι χρησιμοποιουσε ειναι ενα θεμα.

Σε ολους τους αρχαιους λαους υπαρχουν αναλογες πρακτικες. Αυτοι οι ανθρωποι ειχαν γνωση απο τα φυτα. Οι shipibo του αμαζονιου στις τελετες τους ειχαν δει το DNA εκατονταδες χρονια πριν τον Κρηκ (και το απεικονιζαν στη τεχνη τους με δυο φιδια που περιελλισονται και τα οποια δημιουργουν ζωη). Το φιδακι στο σκηπτρο του Ασκληπιου το θυμαστε? Το αλλο στον κηπο της Εδεμ?

Και ενα ακομη φακτ πριν το νανι. Η Αγιαχουασκα ειναι ενα consciousness enhancing ροφημα (τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται οσοι το εχουν παρει). Ειναι μιγμα δυο φυτων κανενα εκ των οποιων δεν εχει αυτη την ιδιοτητα απο μονο του. Αυτο που εχει το psychedelic agent δεν δρα διοτι το στομαχι παραγει ενζυμα που το καταστρεφουν. Αναμιγνυεται απο τους Ινδιανους λοιπον με ενα αλλο φυτο το οποιο αποτρεπει το στομαχι απο το να παραγει αυτο ακριβως το ενζυμο. Χρησιμοποιειται δε για χιλιαδες χρονια και τα δυο αυτα φυτα ζουν πανω απο 1000κμ μακρυα το ενα απο το αλλο στον Αμαζονιο. Οι σαμανοι εκει ισχυριζονται οτι οι γνωσεις απο τα θεραπευτικα φυτα που εχουν, τους δοθηκαν απο τα visions της αγιαχουασκα.

Θα προτεινα λοιπον στα πλαισια της ανοιχτομυαλης συζητησης που διεξαγουμε να μην ακυρωνετε τοσο ευκολα πρακτικες που οδηγησαν κουλτουρες να δουν πολυ μακρια πολυ νωρις στην ιστορια του ανθρωπινου πολιτισμου. Η επιστημη μας θα παρει πολυ καιρο να φτασει εκει που ηδη πηγαμε καποτε, απο αλλο δρομο.

http://deoxy.org/narbystew.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Lewis-Williams
    http://www.grahamhancock.com/archive/supernatural/
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    Θα συμφωνήσω διαφωνόντας. Το πιο διεγερτικό ναρκωτικό είναι η καθαρή, ανόθευτη, ασυγκάλυπτη γνώση. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο αυτή μπορεί να σε "ανεβάσει" χωρίς να σε καταβαθρώσει αφού δεν ακολουθεί "ξενέρωμα". Τα υπόλοιπα δεν είναι απλώς υποκατάστατα. Είναι ουσίες υποτροπής των ανθρώπινων αδυναμιών! Και οι 3 εκδοχές που έθεσες είναι αλήθεια. Ψάξε βρες ΕΣΥ σε ποιά πορεύεσαι. Μπορεί και σε όλες. Μην περιορίζεσαι σε στερεότυπα και κανόνες που εσύ θέτεις με το μυαλό σου. Άσε το όλον να σε υπερβεί.
    Να διευκρινίσω και άλλο 1 θεματάκι: Ο καθένας το ψάχνει-ενεργεί για τον εαυτό του και ατομικά. Αυτα τα πράγματα δεν τα εντάσσω στις συλλογικές πρακτικές. Οι περισσότερες εκτιμώ ότι γίνονται εκ του πονηρού και ουχί ανιδιοτελώς.

Εγώ μαζί σου θα συμφωνήσω, συμφωνώντας. Με συμπλήρωσες θα έλεγα, παρά διαφώνησες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS

"Οποιος πιοτερα γνωρίζει, πιοτερο για την μοιραία αληθεια κλαίει, το δέντρο της ζωής δεν ειναι αυτο της γνώσης" Μανφρεδ, μπαύρον

Μακάριοι οι φτωχοι το πνέυματι, (χριστιανικό κι αληθινό)

Η Γνώση είναι Ξέρα (απο το ξέρω) Ήρακλης Αποστολίδης

Η γνώση μπορει να σε στείλει αδιάβαστο (stavrogin)

Γνώση χωρίς άνθρωπο είναι ανώδυνη , αχρηστη κι αδιάφορη
    Γνώση με άνθρωπο είναι συνείδηση .

"Αυτη η συνείδηση ,αυτη η αρρώστια " το υπόγειο" Ντοστογιέφσκυ
    "Όχι δεν είναι καλό να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του" Ντοστο και πάλι

Θελω να πω πως υπάρχουν κι αντιρήσεις και μάλιστα πανίσχυρες. Ωστόσο μπόρει και η συνείδηση να οδηγησει στην λύτρωση , η στη συζευξη με το όλο ή οπως θέλεται (σε αυτη τη ζώη). Οπως μπορει να οδηγήσει εκεί και η πίστη και η απιστία και η βία και η κατάπτωση και ο αισθιτισμός καί η σαρκική ηδονή, τα ναρκωτικά και ισως είναι μόνο θέμα του τι ταιριάζει καλητερα στην εποχή και στην παθολογία του προσώπου
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Θα προτεινα να διαβασετε []

Σε ολους τους αρχαιους λαους υπαρχουν αναλογες πρακτικες. Αυτοι οι ανθρωποι ειχαν γνωση απο τα φυτα. Οι shipibo του αμαζονιου στις τελετες τους ειχαν δει το DNA εκατονταδες χρονια πριν τον Κρηκ (και το απεικονιζαν στη τεχνη τους με δυο φιδια που περιελλισονται και τα οποια δημιουργουν ζωη). Το φιδακι στο σκηπτρο του Ασκληπιου το θυμαστε? Το αλλο στον κηπο της Εδεμ?

Και ενα ακομη φακτ πριν το νανι. Η Αγιαχουασκα ειναι ενα consciousness enhancing ροφημα (τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται οσοι το εχουν παρει). []
    . Χρησιμοποιειται δε για χιλιαδες χρονια και τα δυο αυτα φυτα ζουν πανω απο 1000κμ μακρυα το ενα απο το αλλο στον Αμαζονιο. Οι σαμανοι εκει ισχυριζονται []

Θα προτεινα λοιπον στα πλαισια της ανοιχτομυαλης συζητησης που διεξαγουμε να μην ακυρωνετε τοσο ευκολα πρακτικες[]
    οι ούσίες χωρίς το πλαίσιο δεν έχουν, αξία. Το πλαίσιο είναι λαϊκές παράδοσεις χιλιάδων ετών, είναι τελετουργίες κι όχι επιστημονικές και λογίκες προσεγγησεις.
    Δηλαδη και οι απωπάνω που θαβουν τα αγιαχουασκα, σαν πεντρο κλπ. εχουν δικιο γιατι εξω απο το πλαίσιο ειναι μόνο παραισθισιογόνα.
    Κι εσύ εχεις δικιο γιατι μέσα στο πλαίσιο γίνονται εργαλεία ζωής.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    οι ούσίες χωρίς το πλαίσιο δεν έχουν, αξία. Το πλαίσιο είναι λαϊκές παράδοσεις χιλιάδων ετών, είναι τελετουργίες κι όχι επιστημονικές και λογίκες προσεγγησεις.
    Δηλαδη και οι απωπάνω που θαβουν τα αγιαχουασκα, σαν πεντρο κλπ. εχουν δικιο γιατι εξω απο το πλαίσιο ειναι μόνο παραισθισιογόνα.
    Κι εσύ εχεις δικιο γιατι μέσα στο πλαίσιο γίνονται εργαλεία ζωής.

Θα συμφωνησω με μονο μια μικρη σημειωση. Στο πλαισιο συμπεριλαμβανεται και η 'εκπαιδευση' στην ναυσιπλοια της ψυχεδελικης εμπειριας. Ειναι ενας κοσμος τον οποιο δεν εχουμε ολοι τα νοητικα εργαλεια να διαχειριστουμε.
    Το 'θαψιμο' ειναι αλλος ενας τροπος να πεις 'δε θελω να ξερω'.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Και εξηγώ, για να μην παρεξηγηθώ.

ΔΕΝ απορρίπτω σε καμμία περίπτωση καμμία πρακτική. Γνωρίζοντας όμως ότι εδώ μέσα
    διαβάζουν και πιτσιρικάδες (όλων των ηλικιών , γνωρίζοντας επίσης και πως αντιμετώπιζα
    παρόμοιες απόψεις σε τρυφερότερη ηλικία, μέσα από τη δίψα μου για απαντήσεις και ελπίδα
    για γρήγορες και εύκολες λύσεις, με ΄τον αλτρουισμό που ως γνωστόν με χαρακτηρίζει ,
    απλά συνιστώ προσοχή.

Οι ουσίες ή το πλαίσιο αλλά και ο συνδιασμός αυτών, αποτελούν παραδόσεις. Αυτό όμως δε
    σημαίνει ότι κάθε παράδοση είναι και πανάκεια.
    Σίγουρα από κάπου ξεκίνησε, κάποιοι λόγοι, κάποιες αιτίες τις ξεκίνησαν, αλλά οι ουσιαστικοί
    λόγοι συνήθως διαφεύγουν πια από τους συνεχιστές τους.

Θα μπορούσα να αναφέρω και γω άλλες δικές μου εμπειρίες, π.χ. του πως έχω καταφέρει και
    ελέγχω την ύλη και εκβάσεις καταστάσεων. Όμως, αποδείξεις για αυτό δεν έχω ούτε για τον
    εαυτό μου, πόσο μάλλον για τα φιλαράκια ενός μοτοσυκλετικού περιπτέρου. Πιθανόν η ειρωνία
    της τύχης να έχει παίξει το ρόλο της τόσο έντονα, που να έχω αποκομίσει εντυπώσεις εντελώς
    λανθασμένες.

Το σίγουρο είναι πως πορεύομαι στο δικό μου μονοπάτι, όπως και ο καθένας από σας, με τα
    δικά μου βιώματα και ανασφάλειες.

Πολύ μπλα μπλα ρε παιδάκι μου και κανένα αποτέλεσμα.
    Άντε, γιατί πρέπει να λύσουμε το θέμα ASAP!!!!
    Ο γυιός μου περιμένει!!!!

Το σύμπαν είναι άπειρο και όποιος νομίζει ότι αντιλαμβάνεται αυτήν την έννοια του απείρου,
    ε, ας με τα πει και σε μένα γιατί ντεν κσέρει τίποτα στο κάτω κάτω.

Rebirth θέματος

Άντε, για να μαζευόμαστε πάλι....

Σελίδα 11 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011

Παρόμοια θέματα

1. Μην ξεχνάτε, the end is near
    από nikos_abel στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 28/02/2013, 13:14
  2. Which is sweeter love or its loss...
    από hotcarver στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2007, 23:26