τώρα σοβαρά, μιας και δεν τα διάβασα όλα από την αρχή
καμία παράβαση του κοκ δεν "επιτρέπεται" αλλά επειδή ένας ποδηλάτης απλούστατα είναι από τις πιο (αν όχι ή πιο) ευάλωτη κατηγορία από όσους καταλαμβάνουν μέρος του δρόμου αυτό που οφείλει να κάνει είναι να λειτουργεί αυτοσυντηρητικά.
Το κυριότερο από όλα είναι να βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση και να προλαμβάνει καταστάσεις, ό,τι πρέπει να κάνει ο κάθε οδηγός ανεξαρτήτως οχήματος αλλά ένας ποδηλάτης για τους ίδιους λόγους που είναι πιο ευάλωτος είναι και πιο ευέλικτος και ευκολότερο να προλάβει.
Το ποιος φταίει για το ατύχημα είναι σημαντικό για το μετά, το σημαντικότερο είναι να το προλάβεις.
Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές το να φύγει κάποιος με κόκκινο είναι πιο ασφαλές ΑΛΛΑ αυτό όμως σημαίνει ότι κάποιες άλλες το ασφαλές είναι να περιμένεις και ότι τις φορές που φεύγεις το κάνεις με συγκεκριμένο τρόπο. Το να περάσεις αέρα τη βουλιαγμένης με κόκκινο είναι τουλάχιστον ηλίθιο.
Παράδειγμα ασφαλούς κόκκινου: μπαίνεις σε πλατεία και θες να βγεις στη δεύτερη έξοδο, επειδή ξεκινάς αργά μπορεί ένα αμάξι που είναι πίσω σου στο φανάρι και θέλει να βγει στην πρώτη έξοδο να επιχειρήσει να σε προσπεράσει και μετά να στρείψει μπροστά σου, εμένα μου χει τύχει και αναγκάστικα να φρενάρω, από τότε, και επειδή στη συγκεκριμένη πλατεία έχω καλή ορατότητα όποτε με παίρνει φεύγω χαλαρά με κόκκινο, αλλά όποτε με παίρνει όχι πάντα.
Γενικά απορώ πώς σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας δεν βρίσκεται μια κοινή λογική για το ποδήλατο, για εμένα η εμπειρία της μηχανής ήταν σωτήρια για το πώς κινούμαι με το ποδήλατο, η δυνατότητα πρόβλεψης της κίνησης των άλλων αντισταθμίζει την έλλειψη ταχύτητας, της δυνατότητας του να ανοίξω το γκάζι και να φύγω.
Λίγη κοινή λογική χρειάζεται και ο κίνδυνος περιορίζεται στο ελλάχιστο.
Και φώτα οπωσδήποτε όχι για να βλέπουμε εμείς για να μας βλέπουν οι άλλοι.