οχι ρε φιλαρακι ειναι κριμα ολοι περιμενουμε να το δουμε τελειωμενο μη μας το χαλας(υ.γ. ολα θα πανε καλα
ρεη)
οχι ρε φιλαρακι ειναι κριμα ολοι περιμενουμε να το δουμε τελειωμενο μη μας το χαλας(υ.γ. ολα θα πανε καλα
ρεη)
Πριν λίγο τράβηξα φωτογραφίες...
Η μετατροπή της τρόμπας και του μαρσπιέ τελειωμένη.
Την λάμα που έλεγα να δένει την πάνω έδραση της τρόμπας με το κάτω ο μηχανουργός με συμβούλεψε να μην την βάλω, γιατί θα μπορούσε να δημιουργήσει ανεπιθύμητη αυξημένη ακαμψία στον παρακείμενο σωλήνα του πλαισίου. Λογικό μου ακούστηκε και τον άκουσα.
![]()
Κωστής
Η επισκευή της πάνω ρωγμής...
Σταντ, έξω μεριά
Εδώ ήταν η τάπα του κάτω οριζόντιου σωλήνα που έλεγα παραπάνω ότι είχε λιώσει και είχε κάνει τρύπα, την οποία γέμισε.
.
Αν βλέπετε τόσες στάλες κόλλησης τριγύρω των γαζιών είναι γιατί εντός των σωλήνων είχε εισχωρήσει κάμποση λαδίλα από τις τρυπίτσες που είχε από τη μάνα του ο σκελετός.
Κωστής
Μέσα μεριά του σταντ, διακρίνεται μία από τις τρυπίτσες τις υπεύθυνες για την λαδίλα εντός του σκελετού.
Και εδώ η επισκευή της ρωγμής που ανακάλυψα σήμερα. Ενώ αρχικά μου είχε κάνει ένα ωραιότατο γαζί σαν αυτό της πάνω ρωγμής, μετά έπιασε και το μπούκωσε, δεν κατάλαβα γιατί. Ηφωτογραφία το αδικεί αρκετά βέβαια, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο χάλια.
![]()
Κωστής
Πραγματικά ο συγκολλητής σου κεντάει, για ρώτησέ το όμως αν γνωρίζει αυτό και κατά πόσο ισχύει.
Είχα κάποτε ακούσει σε μια συζήτηση για μέταλλα, αντοχές κολλήσεις, σκελετούς, ότι αν έχεις αμφιβολία για την αντοχή ή την ακαμψία του σκελετού σου, μπορείς να ζεστάνεις τοπικά, αρκετά με θερμοπίστολο τα σημεία που νομίζεις ότι την έχουν ακούσει ή ότι έχουν θέμα και μετά να το αφήσεις να κρυώσει. Ήταν πολύ γενική κουβέντα δεν αναφέρθηκαν τιμές και ώρα ζεστάματος ούτε και το "τοπικά" σε τι έκταση είναι. Μετά από τη διαδικασία αυτή ότι κουσούρι έχει θα στο δείξει είπαν.
Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που λες εσύ αλλά γίνετε σε επίπεδο που δεν απαιτεί επαγγελματικά εργαλεία ή εργαστήριο πλην του θερμοπίστολου που πρέπει να είναι πολύ έως πάρα πολύ καλό με ελεγχόμενη θερμοκρασία και ροή αέρα.
Ρώτα αν ισχύει και αν ναι κάνε το πείραμα πριν αρχίσεις να χώνεις λεφτά και ώρες δουλειάς σε κάτι που ίσως δεν αξίζει.
Εύχομαι να είναι τα μοναδικά προβλήματα που θ' αντιμετωπίσεις στο πρότζεκτ.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
κανε υπομονη. εγω δεν μπορεις να φανταστεις ποσες ατυχιες συναντω.. υπαρχουν πολυ χειροτερα που παρολαυτα διορθονονται..
Σκέφτηκα κάτι, μπορεί η τελευταία ρωγμή που δημιουργήθηκε κολλητά στην βάση του σταντ να οφείλεται σε δική μου αβλεψία.
Η περιοχή της βάσης του σταντ είχε φάει καλό τσαμπουκά, και κολλήθηκε με κάμποσα πάσα, οπότε σίγουρα έφαγε μπόλικο θερμικό φορτίο, παρόλο που οι κολλήσεις δεν έγιναν μονοκοπανιά.
Ίσως, λέω ίσως, η ζημιά να έγινε επειδή είχα αφήσει το μαρσπιέ πάνω, δημιουργούσε τριγωνισμό και δεν άφηνε τον σωλήνα του πλαισίου να πάρει ελεύθερα τις συστολοδιαστολές του.
Αυτό το πείραμα που αναφέρεις κάπου το έχω πετύχει στο νετ, βασίζεται στη λογική ότι υποβάλλοντας την κατασκευή σε θερμικό φορτίο κατά τις επακόλουθες συστολές και διαστολές θα βγάλει τα προβλήματά της.
Έχει μια βάση αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις άκρη με θερμοπίστολο, normalisation πάντως έτσι δεν μπορείς να κάνεις με τίποτα, εκεί θέλει ενιαία θέρμανση της κατασκευής περί τους 500 C.
Θα το ρωτήσω πάντως, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.![]()
Κωστής
Παντελή, υπάρχει από το εργοστάσιο τρύπα όχι μόνο εκεί, αλλά και στην άλλη μεριά του κάτω οριζόντιου σωλήνα του πλαισίου, όπως και σε διάφορα άλλα σημεία του σκελετού.
Γιατί υπάρχουν; Εικασίες μόνο μπορώ να κάνω.
Μπορεί να υπάρχουν για να αερίζεται ο σκελετός εσωτερικά και να βρει διέξοδο η υγρασία του αέρα που εγκλωβίζεται εντός των σωλήνων κατά τη συγκόλλησή τους.
Ή για να εκτονώνονται τα αέρια που παράγονται κατά την συγκόλληση, και θα μπορούσαν να καταστρέψουν το "λουτρό" τήγματος λόγω της αυξημένης πίεσης τους εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και του κλειστού χώρου...
Πάντως στη θέση που είναι η τρύπα που υπέδειξες ναι, μπορούν να μπουν νερά χωρίς να υπάρχει άμεσα δυνατότητα να βγουν.
Κωστής
Πάρε ιδέες η' πάρε αυτό (εάν αποδειχθεί dead end).
Honda XLR XL 500 R '84 - € 1.300 (Συζητήσιμη)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2357370/
![]()
"Is this all that's life of my life before me?
Straitjacket memories? Sedative highs?
No happy ending like they’ve always promised?
There’s got to be something left for me."
------------------------------------
Δεν παίζει να δώσω λεφτά για άλλη μηχανή μπλουζίστα, αν παρατήσω αυτή θα συνεχίσω να φτιάχνω αυτά που ήδη έχω.
Μόλις γύρισα από το γραφείο, άρχισα να τρίβω τον σκελετό.
Κατόπιν ανωρίμου σκέψεως και όντας υπό συναισθηματική φόρτιση πήρα την απόφασή μου. Ψύχραιμα και λογικά δεν θα το δω ποτέ, ούτως η άλλως δεν έχω τα γνωστικά εργαλεία να κρίνω αν ο σκελετός είναι ή όχι εντάξει.
Παίρνω το ρίσκο και συνεχίζω.
Αν είναι να πεθάνει το ρημάδι, θα πεθάνει στο δρόμο ουρλιάζοντας και όχι στο κρεββάτι από γεροντική άνοια....
Κωστής
μια χαρα ειναι ο σκελετος και μην αγχωνεσαι.