Παντως εγω πιστευω οτι ειναι ενα θεμα η αγορα σ'αυτα τα λεφτα μοτοσυκλετας που δεν πρεπει να γινεται thread.
Εγω εδω και 2 μηνες μπορει και 3 ψαχνω μηχανακι για καθημερηνη χρηση,κοντα σ'αυτα τα λεφτα και λιγο παραπανω, αν ειχα φτιαξει καποιο θεμα απο την αρχη που αρχισα το ψαξιμο με τα μηχανακια που εχω δει ,εχω σκεφτει και πως αλλαζω γνωμες ,θα τρωγα μπαν.
Βεβαια δεν ειναι αξιο αποριας το χερι που βαζει ο ενας στον αλλο,σε ολα τα thread γινεται,αξεστοι και βρωμιαρηδες μοτοσυκλετιστες ειμαστε ,οποτε δικαιολογουμαστε.
το άπλυτοι ξέχασες
to the point, καταλαβαίνω εν μέρει τον angelo, από την άλλη όταν βλέπεις ότι όλα τα μηχανάκια σε αυτά τα λεφτά είναι χρέπια, σημαίνει πολύ απλά ότι αυτή είναι η αξία τους
τόσο τα κοστολογούν οι πωλητές τους, και να ξέρεις ότι αν ένα μηχανάκι είναι πραγματικά "πένα" και κάποιος θέλει να το σπρώξει ψιλοτσάμπα, δύσκολα θα το μάθεις εσύ(εννοώ ότι θα το δώσει προφανώς σε γνωστό του)
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Σε μια τελευταία προσπάθεια να πάρω στα σοβαρά το θρεντ, ελπίζοντας ότι το παλουκάρι δεν τρολλάρει (ή δεν είναι κλώνος κάποιου μοντ/αντμίν που μας βάζει το καλοκαιρινό διαγώνισμα υπομονής, γιατί μου κάνει εντύπωση πώς δεν έχει πέσει φωτιά και τσεκούρι μ'αυτά που γράφονται), θα πω τα εξής:
1. Όπως λες κι εσύ, παίρνεις μηχανή 20ετίας. Το αν θα την πάρεις 200ευρώ πάνω ή κάτω από εκεί που υπολογίζεις δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Τα μηχανάκια αυτά είναι κίντερ έκπληξη και παρακάλα να μη σου βγάλουν ζημιές που θα τις πληρώνεις χρυσάφι και θα τρέχεις στο συνεργείο κάθε μήνα να ακουμπάς τα κατοστάρικα σα μαρουλόφυλλα. Το να βρεις cb με 600 φράγκα δε λέει τίποτα και τσάμπα θα ανάψεις καπνογόνα και φωτοβολίδες από τη χαρά σου. Κι αυτά που ίσως σου βγάλει στην πορεία θα είναι τεράστια διαφορά σε σχέση με τα 200 που θα έχεις γλιτώσει αντί να δώσεις 800. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι αυτό με τα 800 δε θα σου τα βγάλει.
2. Αν θες να δώσεις κάπου βάση μπας και γλιτώσεις κανα φράγκο δωσ'την αλλού.
Αν βρεις κάποιο με καινούρια λάστιχα πχ (ΚΑΙ φρέσκα ΚΑΙ καινούρια, όχι απάτητα αλλά του 2007) θα γλιτώσεις κανά 150άρι από την αλλαγή που θα χρειαζόταν να κάνεις εσύ.
Λάδια, φίλτρο λαδιού, τακάκια, υγρά φρένων μην έχεις καμιά ψευδαίσθηση ότι υπάρχει περίπτωση να τα γλιτώσεις κι ας λέει ό,τι θέλει αυτός που θα σου το πουλήσει.
Τα λάστιχα όμως που φέρνω σαν παράδειγμα μπορείς να δεις αν όντως δε χρειάζονται αλλαγή.
3. Ο μηχανικός μπορεί να "δεί" κάποια πράγματα (όπως είδε πχ τη σκασμένη φλάτζα) αλλά μην περιμένεις να κάνει το μηχανάκι φύλλο και φτερό και να του δώσει να πιει κι ένα καφέ για να διαβάσει μετά στο φλυτζάνι τη μοίρα του και να δει τί θα σου εμφανίσει στην πορεία. Θα κάνει ένα στάνταρ έλεγχο κι αν όλα φαίνονται οκ θα σου πει κι εσένα οκ. Δε θα σου υπογράψει κανά συμβόλαιο ότι παίρνεις τεφαρίκι πράμα που δε θα κάνει κιχ.
4. Σταμάτα να κάνεις σαν αντικέρ/εκτιμητής μοτοσικλετών και να λες "τόσο αξίζει η μία τόσο αξίζει η άλλη" με ακρίβεια 100άρικου γιατί (σόρρυ κιόλας) είναι πολύ αστείο.
5. Αν ΘΕΣ μηχανάκι, γίνε λίγο πιο ελαστικός στο θέμα χρημάτων και τράβα να βρεις κάτι που να σου αρέσει, πήγαινέ το για έλεγχο και παρ'το και καλορίζικο.
Αλλιώς κατέβα στο Σύνταγμα και κάνε πορεία διαμαρτυρίας να πέσουν οι τιμές στα honda 20ετίας γιατί πιάνουν οι ιδιοκτήτες κορόιδο τον κόσμο, ή κάτσε να μοιρολογείς και θα πάρεις μηχανή του αγίου φούτσου ανήμερα που θα πετύχεις κάποιον που θα λέει στην αγγελία ότι έχει η γάτα του αιμορροΐδες και πρέπει να την πάει για επέμβαση και πουλάει τη μηχανή όσο όσο.
ΥΓ. Λέω "γίνε πιο ελαστικός" γιατί, από τα όσα γράφεις, φαίνεται ότι δεν είναι ότι πεινάς κι άμα δώσεις 100ευρώ παραπάνω δε θα έχεις για το σούπερ μάρκετ. Απλά θες να φέρεις τις τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή στην αγορά στα δικά σου μέτρα από πείσμα ή δεν ξέρω γω τί άλλο. Αυτό δεν παίζει.
απαισιοδοξος πολυ εισαι ρε!χαχαχαχαχαχ λαδια φιλτρο υγρα φρενων τα αλλαζω και μονος μου.δεν με νοιαζει να πεσουν οι τιμες με νοιαζει εμενα τι θα αγορασω.γιατι θες να με πεισεις να παρω κατι με το ζορι ο καθενας πουλαει οτι θελει και οσο θελει και ο καθενας αγοραζει οσο θελει και οτι θελει ειναι ελευθερη η αγορα!τι ζορι υπαρχει τοσο πια να αγορασω κατι που δεν πιστευω οτι αξιζει την τιμη του?ητε σωστος ητε λαθος δικα μου τα γενια και τα κτενια!οτι θελω θα παρω και θα αναψω και καπνογονα μετα και θα κανω και burn oyt στα καπακια!:a12::a44:
αμα δεν αξιζει αυτο το θεμα μην απαντατε μαγκες!οποιος θελει απανταει!ηρθε κανενας σπιτι σας και σας απειλισε?καθεστε και λετε για τουσ μοντ και αντιμιρ και ολο κατι σας φταιει μην απαντατε τα σοβαρα ατομα του φορουμ φανικαν με τις απαντισεις τους και το ηθος του χωρις να προσβαλουν κανεναν!ολοι οι αλλοι που κατηγοριτε το θεμα αυτο ειναι απλο παληκαρια ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΑΖΕΤΕ !!!!ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
χαχαχαχα ελα αμα το δινεις 820 και ειναι καλο το παιρνω χωρις παζαρι!![]()
pipe smoker +990
@angelodaegio ξαναδιάβασε το θέμα απ΄την αρχή, και σκέψου λίγο οτι αυτά που σου λένε είναι πάνω κάτω ίδια.
Σου απάντησα εχθές στα πμ, αλλά δεν είχα διαβάσει το θέμα και πως εξελίχθηκε.
Η ουσία είναι οτι ψάχνεις μοτοσυκλέτα 20ετίας και έχεις (ισχυρή) άποψη για το πόσο πρέπει να αξίζουν. Βασικά δεν μπορείς να καθορίσεις εσύ τις τιμές και κατά δεύτερον ψάχνεις σε λάθος αγορά για τα λεφτά που δίνεις.
Ενα 400 ή 600 20ετίας ΑΝ είναι τζάμι, σημαίνει οτι έχει ιδιοκτήτη που έχει ρίξει πολλά λεφτά για να το κρατήσει σ΄αυτή τη κατάσταση, και συνήθως δεν έχει ανάγκη από 700-800 ευρώ.
Πιθανότατα θα προτιμήσει να το κάψει παρά να μπεί σε παζάρια για 100 ευρώ, ή να το χαρίσει σε κάποιον που θα το εκτιμήσει.
Το σύνηθες των μοτό 20ετίας που στοιχίζουν 700-800 είναι οτι είναι χρέπια. Και ένα χρέπι θέλει για πλάκα άλλα τόσα για να τσουλήσει. Αν έχεις την τύχη να βρεις κάποιο αξιοπρεπές μηχανάκι στα 800-1000 τσίμπα το και πες και ευχαριστώ. Αλλιώς θα μείνεις με τη γκρίνια μιας και κάποιος πιο μάγκας θα τσιμπίσει εύκολα και αβίαστα.
Fair value δεν υπάρχει, και αν επιμένεις να ψάχνεις το τούμπανο με 500€ με μαθηματική ακρίβεια σου λέω οτι θα αγοράσεις κάτι που θα σου βγει απ΄το σβέρκο μετά. Δεν μπορείς να διαννοηθείς πόσο εύκολα το φθηνό γίνεται πανάκριβο.
My 2 cents and good luck.