Τώρα είδα τι σοϊ "σκυλάκι" είναι το Cane Corso...![]()
Θλιβερός βέβαια ο ακρωτηρισμός αυτιών και ουρών... έλεος!
Aυτό ακριβώς είχα σκεφτεί και εγώ ,αλλά ο χάλιας (άκου νικ ...χάλιας ) λέει πως το κάνει όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι ....
Πολυσύνθετο πρόβλημα .
Κάθε σκυλί είναι ξεχωριστή περίπτωση και για αυτό σου λένε για εκπ/τη . Ένας εκπ/της είναι σε θέση να διαβάσει το σκυλί (όσο μπορεί ) και να δώσει λύσεις (όχι πάντα) .
Στη δική σου περίπτωση το θέμα είναι πως έχεις ένα σκυλί σωστά μεγαλωμένο (όπως λες) που παρουσίασε μια συμπεριφορά ξαφνικά . Τί άλλαξε ; ...Το μπαλκόνι .
Ή βάζεις το σκύλο μέσα στο διαμέρισμα όσο λήπεις ή ξεκινάς δουλειά .
Εάν είχες μάθει το σκυλί διάφορες εντολές με δωράκι (μεζε) , ξαναξεκινάς με μεζέ +Αν του αρέσουν τα μπράβο κτλ .... Δίνεις μεζέ και λες μπράβο όταν θα μπεις μέσα ΜΟΝΟ όταν σταματήσει να γαβγίζει .
Εάν πας σπίτι και γαβγίζει σταματάς να σε δει και δεν προχωράς . Συνεχίζει να γαυγίζει ,κάνεις βήμα πίσω ...συνεχίζει κάνεις και άλλο ...Όσο συνεχίζει πας πίσω , μέχρι που φεύγεις και δεν ξαναγυρίζεις αν δεν περάσει 10λεπτο .
Αυτό μπορεί να συνεχιστεί από τις 4 που σχολάς , μέχρι και τις 6 αν χρειαστεί . Την 1η μέρα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις τα @@ σου ,οπότε όταν θα μπεις κάποια στιγμή μέσα μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες ....Δεν θα πας καθόλου κοντά του ...Δεν θα πάει βόλτα και δεν θα φάει ....
Βασικό είναι όταν γαυγίζει να του λες κάποια λόγια (σταμάτα - στοπ - μη αν το ξέρει κτλ ) που δεν θα τα καταλαβαίνει ,αλλά θα τα νιώσει από τον τόνο της φωνής σου .
κάποια στιγμή θα καταλάβει τι θες και θα το σταματήσει αν και δεν θα του αρέσει γιατί μέχει να βρεις τί ακριβώς θέλει να σου πει ...Το σκυλί σου όταν είναι μόνο στο σπίτι και γυρνας , θέλει να γαυγίσει .
Μια δυο μέρες δεν εί ναι τίποτα για τους γείτωνες μπροστά στο ενδεχόμενο να διορθώσεις το πρόβλημα ...Θα μου πεις 4 το μεσημέρι ... Υπομονή ...Σε καταλαβαίνω .
Έχω μια υποψία , χωρίς να ξέρω το σκυλί πως νιώθει την απομώνωση και βρήσκει ευκαιρία να σου πει ... Έλα ρε μαλάκα , μόνοι μας είμαστε ....Έλα να παίξουμε όπως παλιά ...Που με έχεις αφήσει εδώ τόση ώρα μόνο μου και δεν την παλεύω ....Έλα !!
Αυτό διωρθώνεται μόνο με εκδρομές στας εξοχάς οικογενειακά και πολύ αγάπη (να την νιώσει) ώστε να αναπληρωθεί η χαμένη .
Ελπίζω να βοήθησα .
καλημέρα σας.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσης που μου δώσατε. Το πορτάκι που είπε ένας φίλος μου φαίνετε η καλύτερη λύση αλλά δυστηχώς μένω σε ενοίκιο και χλομό να κόψω την μπαλκονόπορτα για την διμιουργία πόρτας. Να διευκρινίσω κάτι που μάλλον θα έπερεπε να το έχω κάνει από την αρχεί. Ο σκύλος πάντα γαύγιζε όταν πήγαινα σπίτι ακόμα και όταν ήταν μέσα και μόλις έμπαινα στο σπίτι σταμάταγε. Τώρα γαυγίζει με το που θα με δει ή με ακούσει και μόλις ανοίξω την πόρτα του σπιτιού και με δεί (ενώ αυτός είναι στο μπαλκόνι) σταματάει και χωρίς να του ανοίξω. Για τον φίλο που είπε για την εξάτμιση της μηχανής ακόμα και για αυτό τα έχω ακούσει. όσο για τους νόμους που λέτε μην λέμε και ότι θέλουμε γιατί αν είναι αφήνω στο μπαλκόνι το σκύλο κάθομαι από κάτω από το σπίτι και ο σκύλος γαυγίζει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10:30 και δεν μου λέει κανείς κουβέντα γιατί είμαι νόμιμος (αλλά δεν πάει έτσι πρέπει να υπάρχει και λίγο ανοχή)
επίσης για κάποιους που αναφέρουν αν ακουεί την γυναίκα μου ή την πεθερά μου να σας πω ότι ακόμα και αγνώστους ακούει. Μέγάλωσε με αυτούς τους ανθρώπους και τους ξέρει καλά. Ο φόβος ο δικός μου είναι απλος. Φοβάμαι ότι αν ο σκύλος αν στραβώσει, του γυρίσει το κεφάλι, πάρει ανάποδες για δικούς του λόγους και πάει να δαγκώσει το παιδί ούτε η γυναίκα μου αλλά ούτε και η πεθερά μου θα μπορέσουν να τον κάνουν καλά. (λόγο δύναμης) και επειδή θα του έχει γυρίσει το κεφάλι δεν θα ακούει εντολές. Τώρα θα μου πείτα τι θα κάνω εγώ. Θα μπώ μπροστα στο παιδί εάν προλάβω (προτιμώ να δαγκώσει εμένα εαν φτάσει σε τέτοιο σημείο) ή στη χειρότερη μπορεί να του δώσω και μια και να φύγει (πράγμα που δεν θέλω να κάνω αλλά θα είναι ακραία η περίπτωση, όπως δεν βαράω το παιδί δεν θα βαρέσω και το σκυλί.) Γι αυτό προτιμώ να μένει έξω (τουλάχιστων τα πρωϊνα)
Α τον φόβο δεν μου τον έχει διμιουργήσει ο σκύλος με την συμπεριφορά του. Μου έχει διμιουργηθεί από αυτό που ακούω συχνά ότι σκυλος δάγκωσε παιδί χωρίς αιτία και άλλα τέτοια.
Βασικά με box η κλουβί αν είχες δουλέψει το σκύλο απο ποιο μικρό θα μπορούσες να τον αφήνεις πολλές ώρες στο σπίτι μέσα σ αυτό . Απο εκει και πέρα στο μπαλκόνι αμα μένει με τις ώρες.. δυστυχώς ο σκύλος ειναι κοινωνικό ζώο και κάπου θα ξεσπάσει ειτε θα γαυγίσει σε καποιο περαστικο ειτε αν ακουσει αλλα σκυλίά 1002 λογοι.
Ισως αν το πας για εκπαιδευση να μπορεσει καποιος ειδικός να σε βοηθήσει με το πρόβλημα.
Somewhere in my soul
there’s always Rock ‘n’ Roll.
Yeahhh..
φίλε μου σκέφτηκα και το box αλλά, δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα box ώστε ο σκύλος να μένει άνετα μέσα και δεύτερων έτσι και τον αφήσω μέσα στο σπίτι μόνο του τότε είναι που θα ξεσικώσει την γειτονια. Είναι λίγο περίεργο το θέμα. Για να καταλάβεις όταν τον είχα βγάλει στο μπαλκόνι και είχε μείνει για περίπου 6 μήνες όταν δοκίμασα να τον αφήσω μέσα στο σπίτι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και να τον βγάλω στο μπαλκόνι για να ηρεμήσει. (όπως και έγινε)
Somewhere in my soul
Yeahhh..
Somewhere in my soul
Yeahhh..