Πιο πιθανό το βλέπω προς "Ερυθρό Σταυρό" παρά τον Ταύρο...![]()
Βρωμερη σουπια!!! Με κοροϊδεψες!!!
edit: παλι καλα που δεν της-του ειπα να βγουμε!!!![]()
Τελευταία τροποποίηση από Bob_o_mastoras; 23/07/2014 στις 14:53.
MADE IN JAPAN 日本製
Η αλήθεια πίσω απο ολα αυτά -την οποία αρνούμαστε με τόσο σθένος (η τουλάχιστον προσπαθούμε λέω τωρα εγω)-ειναι οτι οι άνθρωποι δεν ειναι ευγενή, φιλικά πλάσματα που επιθυμούν την αγάπη και απλώς προστατεύουν τον εαυτό τους σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση, αλλα οτι μια ισχυρή επιθυμία για επιθετικότητα πρέπει να αποτελεί μέρος της κληρονομιάς των ενστίκτων τους...homo homini lupus. Ποιος εχει το σθένος να το αμφισβητήσει ενώπιον όλων των στοιχείων στην ίδια του τη ζωη και την ιστορία;...η πολιτισμένη κοινωνία απειλείται διαρκώς απο την αποσύνθεση μέσω αυτής της πρωτογενούς εχθρότητας μεταξύ των ανθρώπων. Τα συμφέροντα τους στο κοινό έργο δεν θα τους κρατήσουν ενωμένους. Τα πάθη του ενστικτου ειναι ισχυρότερα απο τα ελλογα συμφέροντα.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από TROOPER; 24/07/2014 στις 10:54.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Ετσι σκεφτεται καποιος που υιοθετει την αποψη του ισχυρου.
Ασχετως αν ειναι η αν ετσι φανταζεται τον εαυτο του.
Εγω μια χαρα εχω το σθενος να το αμφισβητησω παντως γιατι η αληθεια που ευαγγελιζεσαι περι της φυσης του ανθρωπου ιστορικα! και κοινωνικα! , ειναι κατι που εσυ (και εγω) μεταφραζουμε ετσι οπως βιωνουμε και βλεπουμε τον κοσμο,δηλαδη μεσα απο ενα πολυ συγκεκριμενο πρισμα μιας πολυ συγκεκριμενης κοινωνιας, της δυτικης (ανταγωνιστικοτατης) φιλελευθερης κοινωνιας στην οποια γεννηθηκαμε.Το οτι ο ανθρωπος ειναι ικανος για βια ειναι σαφες αλλα δεν εχει καμια εφαρμογη εδω, το να δινουμε τοσο μεταφυσικες ιδιοτητες
σε ενα κομματι της φυσης του ανθρωπου για να εξηγησουμε τον κοσμο ειναι τσαρλατανισμος.
Δηλαδη συμφωνα με αυτη την αφηγηση,και στο θεμα που μας αφορα, το εμφυτο ενστικτο της βιας ηταν σε λανθανουσα μορφη και ξαφνικα εκδηλωθηκε;
Και γιατι οχι πριν;
Εκτος φυσικα και αν βαθια μεσα μας καυλωνουμε με τον νομο του ισχυρου και το εχουμε αναγαγει ολο αυτο σε κοσμοθεωρια.
Καλα κανει οποιος το κανει,και ακομα καλυτερα οποιος το κανει καλα, αλλα ας μας αφησει εμας τους φλωρους που πιστευουμε οτι οι ανθρωποι θελουν κατα βαση να ειναι ηθικοι(και αυτη η ηθικη παιρνει διαστασεις αναλογα με την κοινωνια στην οποια ζει καποιος) απ'εξω.
Τελευταία τροποποίηση από gcrook; 23/07/2014 στις 19:12.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Τι να σου πω ρε συ....δεν ξερω. Εγω παντως ετσι ελαφρα τη καρδια μεσα σε ενα μοτοσυκλετιστικο φορουμ και μη εχοντας καν βασικες γνωσεις ψυχολογιας, δεν θα τολμουσα με επαρση ουτε να αμφισβητησω και πολυ περισσοτερο να κριτικαρω σε 10 γραμμες τον πατερα της ψυχολογιας.
βλεπεις το κειμενο που εγραψα ειναι κομματι απο το civilisation and its contents του S. Freud
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Που να'σουνα και χριστιανος δηλαδη.
Εκει να δεις μοκο που θα'πρεπε να κανω μην με παρει ο διαολος.
Οπου μιλανε οι αυθεντιες εμεις καθομαστε και ακουμε και κανουμε τουμπεκι;Τι διαολο, κουμουνιστες ειμαστε;
Τωρα περα απο την πλακα,εσυ υιοθετησες την αποψη μιας αυθεντιας (της εποχης του) την ποσταρες εδω με τσιγαρακια απο κατω
και μου λες εμενα που απλα θελω να κανω συζητηση οτι εχω επαρση;
Δηλαδη εσυ τι εχεις να πεις πανω στην αποψη αυτης της αυθεντιας;Γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο οχι η αποψη μου για τον Φροιντ (την οποια δεν εξεφρασα περαν της γενικης παραδοχης οτι οι αοπψεις εππηρεαζονται απο το κλιμα της εποχης τους) .Η να αρχισουμε τα κοπι πειστ να δουμε ποιος εχει πλατες τις καλυτερες αυθεντιες;
Και δεν ειναι θεμα ψυχολογιας.Καθε αποψη επηρεαζεται απο το κλιμα της εποχης και το πιστευω.Ψυχολογος δεν ειμαι,αλλα μια γνωση των καιρων μου πιστευω οτι την εχω.
Αρκει να την αμφισβητησεις,εσυ ομως, οχι οι νεκροι του περασμενου αιωνα.
Υ.Γ Το κομματι που εγραψα ειναι ενα κομματι απο τις σκεψεις του τζικρουκ την ωρα που το πισι του εκανε render και αποφασισε να φτιαξει καφε και να ποσταρει κατι πριν την πεσει με τις κοτες για υπνο.
Προφανως και ειναι επηρεασμενο απο αυθεντιες οπως ο βασιλης ο κωστας και ο νικος και λοιποι που γραφουν σε διαφορα φορα και κανουν δημοσια συζητηση.
Τελευταία τροποποίηση από gcrook; 23/07/2014 στις 19:59.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Τζικρουκη, απο 'δω το πας, απο 'κει το πας θα με φερεις στα νερα σου!
Σε αυτο που λες περι αυθεντιών συμφωνω 100%. Ολους και ολα πρεπει να τα βλεπουμε με κριτικη σκεψη. Δεν υπαρχουν αυθεντιες και αλανθαστοι ανθρωποι. Τα παντα συμπεριελαμβανομενου και του ευτου μας πρεπει να τα θετουμε υπο αμφισβητηση και κριτικη.
Ο Φροϋντ πχ οπως και οι λοιποι απο τους θεμελιωτες της ψυχαναλυσης εχουν ξεπεραστει πλεον απο τα συχρονα ρευματα της ψυχολογιας. Εθεσαν μεν τις βασεις αλλα οι θεωριες τους βελτιωθηκαν ή ξεπεραστηκαν λογω της κριτικης που τους ασκηθηκε.
Κατι σαν τον Αριστοτελη στο θεμα της φυσικης. Εθεσε πολλες βασεις αλλα πολλα απο αυτα που εγραψε ηταν απλα μπαρουφες οπως αποδειχτεικε αιωνες αργοτερα απο τη συγχρονη φυσικη. Για εκατονταδες χρονια θεωρουνταν αυθεντια σε αυτα τα θεματα ειδικα απο τους σκοταδιστες των εκκλησιων.
Απλα ολα ειναι χρησιμα να τα μαθαινουμε ως εργαλεια σκεψης για τη δικη μας πνευματικη καλιεργεια. Οχι ομως να τα εχουμε ως ευαγγελια. Και δεν το λεω για σενα Τρουπερ. Γενικα αναφερομαι.
MADE IN JAPAN 日本製