While you are at it, ψήσε και μια επέμβαση για διόρθωση μυωπίας με laser, οπότε λύνεις και το θέμα γυαλιών - εσωτερικού sun visor. Thank me later
Στα του θέματος τώρα, επιβεβαιώνω όσα ειπώθηκαν για το RPHA-70: Ήταν το πρώτο μου κράνος και το έχω ακόμα, στο ενδιάμεσο πήρα και το RPHA-11. Όσον αφορά τον θόρυβο, ίσως δεν είμαι ο πιο αντικειμενικός κριτής καθώς οδηγώ γυμνό μηχανάκι (ήτοι 0 ανεμοκάλυψη), αλλά ναι, αθόρυβο δεν το λες. Βέβαια εκτός από από το 11 δεν έχω και άλλο μέτρο σύγκρισης, μπορεί να είναι στο ίδιο ή και καλύτερο επίπεδο από τα αντίστοιχης κατηγορίας κράνη άλλων εταιρειών. Δεν ξέρω αν το 71 έχει βελτίωση σε αυτόν τον τομέα, αλλά με το δικό σου μηχανάκι δεν νομίζω ότι θα σε ενοχλήσει πολύ (εγώ φοράω ωτοασπίδες σε μεγάλες βόλτες/εκδρομές).
Όσον αφορά το sun visor βολεύει πολύ, ανεβαίνει κατεβαίνει εύκολα και απροβληματιστά, κλειδώνει μόνο στην πάνω θέση/όταν είναι ανεβασμένο. Για παράδειγμα αν το κατεβάσεις στη μέση, με μια αναπήδηση μπορεί να κατέβει. Στο 71 διάβασα ότι ασφαλίζει σε οποιαδήποτε θέση, μάλλον έχουν αναβαθμίσει τον μηχανισμό.
Ο εξαερισμός του είναι φοβερός, στις καλοκαιρινές ζέστες με τους αεραγωγούς ανοιχτούς προσωπικά νιώθω να έρχεται δροσιά όταν ξεκινάω να κινούμαι.
Τέλος, εγώ δεν θα έλεγα ότι το εσωτερικό του δεν είναι καλής ποιότητας. Οκ μπορεί τα Shoei να είναι καλύτερα, αλλά θεωρώ ότι αδίκως τρώνε hate τα HJC στο forum.
Αυτά μου έρχονται προς το παρόν, θα επανέλθω αν θυμηθώ κάτι παραπάνω. Παρ'όλα αυτά, αν χρειαστείς κάτι άλλο στείλε μου μήνυμα!
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
τα lasik μετα την έλευση των femtosecond laser (αντί του μικροκερατομου παλαιότερα) είναι η ασφαλέστερη και πιο γρηγορης αποκατάστασης μέθοδος σήμερα (αν ο κερατοειδής επαρκεί).
Αυτό που του ειπαν, με το Lasik θα είναι οκ σε μια μερα το prk η άποκατασταση θα έρθει σε ως και μια εβδομάδα
Σε αυτές τις επεμβάσεις τροποποιείται η καμπυλότητα του κερατοειδούς χιτώνα και ως εκ του τούτου η διαθλαστική ικανότητα του οφθαλμού, με σκοπό να διορθωθεί η υποκείμενη διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία στην προκειμένη περίπτωση). Υπάρχουν κάποιες διαφορές στις δύο τεχνικές, για αυτό στην μια βλέπεις καλά άμεσα και στη δεύτερη θέλει χρόνο. Στον προεγχειρητικό έλεγχο γίνονται διάφορες μετρήσεις, μια εκ των οποίων είναι η μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. Η LASIK "καταστρέφει" μεγαλύτερο πάχος του κερατοειδούς, για αυτό δεν συστήνεται σε ασθενείς με μικρό πάχος κερατοειδούς και προτείνουν την PRK (σε εμένα και απ' όσο κατάλαβα μάλλον και σε εσένα).
Βέβαια εγώ πλάκα έκανα για την επέμβαση επειδή είπες αυτό για τα χρήματα, αλλά δεν ήξερα ότι όντως θέλεις να κανεις![]()
Τελευταία τροποποίηση από aris19; 20/09/2024 στις 11:25.
Οντως κράνος ζήτησε ο άνθρωπος
Ηθικό διάταγμα πάνε πάρε αυτό που σου αρέσει
Στο επόμενο θα έχεις περισσότερη εμπειρία για το τι θα ήταν καλύτερο
Χαρη, παρε το καλυτερο που μπορεις στα χρηματα που θες να διαθεσεις.
Για το κρανος μην το διαπραγματευεσαι.
Οτι πληρωνεις παιρνεις. Κανονας...
Θα φορας κατι για τα επομενα 5-6 χρονια.
Για θορυβους κλπ κλπ ειναι ατοπο να συζηταμε (γενικα) οτι θελουμε και ησυχο κρανος αλλα και καλο εξαερισμο (συν να μην κουναει στα πολλα).
Σιγουρα ομως να πας στους μεγαλους κατασκευαστες να τα δοκιμασεις για να εχεις αποψη. Ασχετως αν δεν θα ψωνισεις στο τελος.
Ride(s) the wind of change...
Κοίτα , θα πάω το κράνος στο μαγαζί που ψωνίζω συνήθως να κάνω την ερώτηση αν είναι οκ από θέμα ασφάλειας.
Αν μου πει ναι δεν υπάρχει θέμα , το κρατάω και τσεκάρω Arai ή Shoei όταν μπορώ να φτάσω το σοβαρό Budget που ζητάνε.
Τα Arai συνεχίζουν να μην μου αρέσουν, αλλά αφού είναι ΤΟΣΟ καλά είναι μία παραχώρηση που θα κάνω προφανώς.
Αν μου πει θες κράνος άμεσα, θα πάρω κάτι προς το Budget μου στο τελευταίο ECE.
Το κακό είναι ότι αυτός δεν φέρνει ούτε ARAI ούτε HJC μόνο Shoei και LS2 .
The Dirty Harry
να το τσεκάρεις αν:
έχει περάσει την εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής 2 ή 5 χρόνια αναλόγως τον κατασκευαστή
αν σου έχει πέσει στατικά και είναι fiber
δεν το τσεκάρεις απο στατικό πέσιμο αν είναι θερμοπλαστικό
δεν το αλλάζεις αν δε έχει περάσει η εγγύηση του κατασκευαστή
ή το αλλάζεις επειδή έτσι γουστάρεις
*στο μπάτζετ που θέλεις να δώσεις μια χαρά κράνος θα πάρεις, με τα συν και πλην αναλόγως το συγκριτικό, συνήθως αν το προηγούμενο είναι arai ή shoei όλα τα υπόλοιπα στο μποτζετ δείχνουν όχι εφάμιλλα ποιοτικά στο χέρι και στο φόρεμα. Όμως δε πάει να πει πως δεν είναι ασφαλή και καλά κράνη.
**προσωπικά όταν μπερδεύομαι με την επιλογή συνήθως πάω με την καρδιά και όχι με την λογική. Και μαλακία να κάνω τουλάχιστο θα μου αρέσει. Απο την αλλη αν δε μου αρέσει τελικά το ορθολογικό θα το πετάξω γιατί δεν ήταν προσωπική επιλογή
you rise you fall you're down then you rise again
Ride(s) the wind of change...