Σελίδα 11 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314151621 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 349

Θέμα: Παραλειπόμενα των ΛΑΔΟΛΟΓΙΩΝ !!!

αρα

αν καταλαβα καλα

μια μηχανη υψηλοστροφη θα χρειαστει παχυρευστο λαδι για να λειτουργησει καλυτερα λογω των υψηλων πιεσεων του κινητηρα

Απο την αλλη ομως θα χρειαστει περισσοτερο χρονο για να ζεσταθει ικανοποιητικα το λαδι π.χ. το χειμωνα.

Αρα γενικα εχεις ενα tradeoff μεταξυ αποδοσης του λαδιου(αν λεπταινει γρηγορα ή όχι) και χρονου που χρειαζεται για να ζεσταθει το λαδι?
    Διαλεγεις και παιρνεις
    In Thrust We Trust

Turn To Burn

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

Re: αρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12
    αν καταλαβα καλα

μια μηχανη υψηλοστροφη θα χρειαστει παχυρευστο λαδι για να λειτουργησει καλυτερα λογω των υψηλων πιεσεων του κινητηρα

Απο την αλλη ομως θα χρειαστει περισσοτερο χρονο για να ζεσταθει ικανοποιητικα το λαδι π.χ. το χειμωνα.

Αρα γενικα εχεις ενα tradeoff μεταξυ αποδοσης του λαδιου(αν λεπταινει γρηγορα ή όχι) και χρονου που χρειαζεται για να ζεσταθει το λαδι?
    Διαλεγεις και παιρνεις
    οχι δεν διαλέγεις τίποτα.
    Ο σχεδιαστής του κινητήρα υπολογίζει τον κινητήρα ανάλογα με το λάδι που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει.
    Εμείς δεν επιλέγουμε τίποτα παραπάνω απο μάρκα.
    Για την συζήτηση στην καφετέρια τώρα, το ιξώδες του λαδιού και η τριβή ανάμεσα στα κινούμενα εξαρτήματα είναι ανάλογα μεγέθη.
    Οσο μεγαλώνει το ιξώδες τόσο αυξάνουν οι τριβές και μειώνεται η απόδοση του κινητήρα.
    Αρα ο σχεδιαστής έχοντας υπ όψην του τις δυνατότητες της παραγωγής επιλέγει συνήθως το μικρότερο δυνατό ιξώδες, έτσι ώστε να πάρει το μέγιστο δυνατό έργο απο τον κινητήρα του.

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    oldman εξαιρετική δουλειά!

Και μιά που καθείς γράφει το μακρύ και το κοντό του ας την πω και εγώ την μαλακία μου. (κλεμένα από το δύκτιο φυσικά )

1)Όλα σχεδόν τα μαστόρια επιμένουν ότι με τα συνθετικά η κατανάλωση λαδιού αυξάνεται (και ας εξατμίζονται-καίγονται λιγότερο σύμφωνα με τα νούμερα που δίνουν οι κατασκευαστές). Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι η μόνη λογικοφανείς απάντηση που βρήκα στο δύκτιο είναι ότι τα συνθετικά λόγο των καλύτερων καθαριστικών ιδιοτήτων αφήνουν ανοιχτές διόδους για το λάδι που με τα ορυκτέλαια μπλοκάρονται από τα κατάλοιπα καύσης. Παίζει?

2)Το λάδι στις μηχάνες σπάει και λεπταίνει. Ο κόσμος όμως λέει ότι π.χ. ένα 20-50 θα σπάσει λιγότερο και πιο αργά από ένα (και καλά ίδιας ποιότητας) 10-50 διότι το πρώτο και λιγότερα πρόσθετα βελτίωσης του ιξώδους θα έχει και ακόμα και αν σπάσει τελείως θα καταλήξει σε κάτι πιο παχύρευστο από το 20 ενώ το δεύτερο θεωρητικά πάει για 10αρι (δεν πρόκειται να σπάσουν τόσο αλλά λέμε τώρα). Οι ίδιες κακές γλώσσες λένε να μείνεις μακριά από ορυκτέλαια με μεγάλο εύρος ιξώδους (π.χ 10-50) γιατί εκεί το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Μούφα και αυτό?

3)Άλλη φήμη πάλι λέει ότι όλα τα αντιτριβικά πρόσθετα μπορεί να κάνουν θαύματα για την μείωση της φθοράς σε περίπτωση που η υδροδυναμική λίπανση καταρεύσει άλλα δεν προσφέρουν τίποτα σε αυξηση ιπποδύναμης και μείωση κατανάλωσης (όπως πολλοί διαφημίζουν). Διότι λέει η ενέργεια που χάνεται σε τριβές μεταξύ λαδωμένων κινούμενων μερών είναι ελάχιστες ενώ αντίθετα σημαντικότατες είναι οι απώλειες από την προώθηση του λιπαντικού στο κύκλωμα λίπανσης. Αυτός είναι και ο λόγος που λεπτά λάδια (10-40, 10-30) επιτυγχάνουν αύξηση ιπποδύναμης και μείωση κατανάλωσης. Απάτη?

4) στο http://www.xs11.com/stories/mcnoil94.htm κάνανε άλλη μια σύγκριση λαδιών αυτοκινήτου και μηχανής (Όσοι βαριούνται το διάβασμα ας κοιτάξουν τους πίνακες στο τέλος). Παραδόξως μοιάζουν να έκαναν μία σοβαρή δοκιμή για το κατά πόσο σπάνε τα λάδια κατά την χρήση σε μηχανές. Τα αποτελέσματα τους (αν υποθέσουμε ότι είναι αξιόπιστα) δείχνουν σαφέστατη εξάρτηση από την ποιότητα του λαδιού και καμία εξάρτηση από το αν πωλούνται ως λάδια αυτοκινήτου η μηχανής. Φυσικά αυτό δεν άλλαξε το γεγονώς ότι τα λάδια μηχανής της δοκιμής ήταν κατά μέσο όρο 185% πιό ακριβά από αυτά του αυτοκινήτου. Μήπως τώρα πια πία που τα λάδια αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί (αλλά και καθώς οι μηχανές πλέον έχουν καταλύτες και απαιτούν παρόμιες προδιαγραφές???) απλά οι εταιρίες βγάζουν το ίδιο λάδι σε διαφορετικές συσκευασίες και διπλές τιμές? (προσωπικά τείνω να το πιστέψω άλλα ακόμα δεν τολμώ να αλλαξοπιστίσω)

Και επειδή ήδη το παράκανα σταματώ. Αν βρείς χρόνο για κανένα σχόλιο πολύ θα μΕ αρέσει.

Edited
    Μόλις διαπίστωσα ότι το link που δίνω παραπάνω είναι το ίδιο με αυτό που έχει δώσει ο stefanos προηγουμένως.
    Δρομερός και τριάθλιος....

Να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία εδώ και καιρό και νομίζω ότι μας δουλεύουν; Γιατί το manual της Haynes δίνει για την Africa π.χ. 12000 χλμ αλλαγή λαδιών και όλοι απ' ότι ακούω αλλάζουμε στις 5000;;;

Εντάξει, εξαρτάται φυσικά και τι λάδια θα βάλουμε, αλλά τόση διαφορά;

Banned Το avatar του/της anco
    Ωραια ολα αυτα...

Σε μενα παντως ο κινητηρας απο σφικτο ρεκτιφιε (δεν εμπεναν τα πιστονια στον κυλινδρο)

Χρησιμοποιησα τα Motul 5100.

Εχω κανει 15000χλμ.

Μεχρι τα 7000 χλμ εκανα το στρωσιμο του κινητηρα, μιλαμε δεν ανοιγε με τιποτα.

Αλλαξα λαδια καθε 1000χλμ.

Απο τις 8000χλμ και μετα δουλεψε παντωτε στις 15000.

Καρφωτες.....

Κατεβασματα απο 5η-2α.

Μεγαρα φουλ.

Πλανισμενη κεφαλη στο οριο.

Εκινησεις.

Μαλακιες...

Ο κινητηρας δυναμομετρηθηκε και εγβαλε 69αλογα.

Ειδε την τελικη του πανω απο 10 φορες.

220 μετριμενο με Hayabusa.

Και ειναι ενα 400αρακι ZXR.

Τωρα τι λαδι να βαλω....???

Banned Το avatar του/της anco
    Παντως στο GSXR 1000 K3.

Φτιαγμενο στον Σφακιανακη στο Περιστερι.

Εχει κανει 30000χλμ.

Απο εκινησεις και σουζες μεχρι να βαριεσαι να κοιτας....

Απανοτα κατεβασματα.

Rolling burnout (μιλαμε το μοτερ παθαινει πλακα)

Κοφτες...

Τα λαδια ειναι τα Competition της Motul αυτα που βγαζει για την Suzuki.

To μονο που εχουμε αλαξει ειναι 7 σετ συμπλεκτη.

Το GSXR τρωει καθε 1000χλμ 200ml λαδι.

Και ακομα ειναι σαν καινουργιο.

Έχω μια απορία..

Πριν 2 μήνες αγόρασα 5 μπουκάλια από τα γνωστά Motul που δίνει η Suzuki για το V-strom 1000 (100% synthetic). Χρησιμοποίησα τα 3 και κάτι. Μου έμεινε δηλ. ένα σφραγισμένο και 700ml .

Το χρώμα των συγκεκριμένων λαδιών όταν τα αγοράζω από το κατάστημα μοιάζει πολύ στο χρώμα Α της φωτογραφίας.

Σήμερα λοιπόν πήρα 2 L από τα ίδια λάδια προκειμένου να συμπληρώσω με τα προηγούμενα και να προχωρήσω σε αλλαγή λαδιών στη μοτοσικλέτα. (για torko το πήγαινα αλλά όπου τα έχω ζητήσει στη Πάτρα με κοιτάνε σα χάνοι..)

Παρατήρησα για δεύτερη φορά (έχει ξαναγίνει πιο παλιά) πως το χρώμα των λαδιών στα μπουκάλια που μου είχαν περισσέψει από τη προηγούμενη φορά είχαν το χρώμα Β της φωτογραφίας!! Τα λάδια φυλάσσονταν μέσα σε σακούλα σε υπόστεγο τη δεύτερη φορά (φως σκιάς) ενώ τη πρώτη φορά που το είχα παρατηρήσει σε εντελώς σκοτεινό μέρος. (αποθήκη)

Τι μπορεί να συμβαίνει και μετά από καιρό υπάρχει αυτή η διαφορά χρώματος; Υπάρχει περίπτωση το χρώμα να μας δηλώνει αλλοίωση του προϊόντος και αν ναι από τι μπορεί να έχει προκληθεί;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Νέο - Εικόνα bitmap.jpg 
Προβολές:	405 
Μέγεθος:	3,7 KB 
ID:	104439
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΤΟΣΑΚΟ Το avatar του/της BILL VUZAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
    Έχω μια απορία..

Πριν 2 μήνες αγόρασα 5 μπουκάλια από τα γνωστά Motul που δίνει η Suzuki για το V-strom 1000 (100% synthetic). Χρησιμοποίησα τα 3 και κάτι. Μου έμεινε δηλ. ένα σφραγισμένο και 700ml .

Το χρώμα των συγκεκριμένων λαδιών όταν τα αγοράζω από το κατάστημα μοιάζει πολύ στο χρώμα Α της φωτογραφίας.

Σήμερα λοιπόν πήρα 2 L από τα ίδια λάδια προκειμένου να συμπληρώσω με τα προηγούμενα και να προχωρήσω σε αλλαγή λαδιών στη μοτοσικλέτα. (για torko το πήγαινα αλλά όπου τα έχω ζητήσει στη Πάτρα με κοιτάνε σα χάνοι..)

Παρατήρησα για δεύτερη φορά (έχει ξαναγίνει πιο παλιά) πως το χρώμα των λαδιών στα μπουκάλια που μου είχαν περισσέψει από τη προηγούμενη φορά είχαν το χρώμα Β της φωτογραφίας!! Τα λάδια φυλάσσονταν μέσα σε σακούλα σε υπόστεγο τη δεύτερη φορά (φως σκιάς) ενώ τη πρώτη φορά που το είχα παρατηρήσει σε εντελώς σκοτεινό μέρος. (αποθήκη)

Τι μπορεί να συμβαίνει και μετά από καιρό υπάρχει αυτή η διαφορά χρώματος; Υπάρχει περίπτωση το χρώμα να μας δηλώνει αλλοίωση του προϊόντος και αν ναι από τι μπορεί να έχει προκληθεί;
    Αν ρωτησεις καποιον απο τους λαδαδες θα σου πουν, απο τα σημαδια στο καπακι,απο ποια κανουλα βγηκε το "σουπερ"λαδι διαφορετικου χρωματος.
    Γαμωτο δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανενα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS
    Αν ρωτησεις καποιον απο τους λαδαδες θα σου πουν, απο τα σημαδια στο καπακι,απο ποια κανουλα βγηκε το "σουπερ"λαδι διαφορετικου χρωματος.
    Γαμωτο δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανενα.
    Όχι, όχι.. ίσως να μη το εξήγησα σωστά.

Τα λάδια και τα μεν και τα δε, αρχικά είχαν το ίδιο χρώμα!!! Απλά αυτά που μου είχαν μείνει στο ράφι για λίγο καιρό το χρώμα τους άλλαξε και ας ήταν σφραγισμένα!!!
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΤΟΣΑΚΟ Το avatar του/της BILL VUZAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
    Όχι, όχι.. ίσως να μη το εξήγησα σωστά.

Τα λάδια και τα μεν και τα δε, αρχικά είχαν το ίδιο χρώμα!!! Απλά αυτά που μου είχαν μείνει στο ράφι για λίγο καιρό το χρώμα τους άλλαξε και ας ήταν σφραγισμένα!!!
    Θα επηρεστηκε η βιταμινη C

Παλαιό μέλος
    Δεν δοκιμάζεις και άλλα Motul εκτός της αντιπροσωπείας, για να δεις εάν κάνει το ίδιο;

Typical properties

SAE10W40 SAE15W50 SAE10W60
    Viscosity; cst 100°C 14.3 19.7 22.5
    Viscosity; cst 40°C 90 136 145
    Viscosity index
    Sulphated ash; wt %
    Pourpoint; COC °C
    Flashpoint; COC °C SAE 10W40

Επειδη εγω αργω λιγο να τα πιασωθελω να σε ρωτησω...τι μοναδα ειναι ειναι το 22.5 και το 145 σε αυτες τις μετρησεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
    Typical properties

SAE10W40 SAE15W50 SAE10W60
    Viscosity; cst 100°C 14.3 19.7 22.5
    Viscosity; cst 40°C 90 136 145
    Viscosity index
    Sulphated ash; wt %
    Pourpoint; COC °C
    Flashpoint; COC °C SAE 10W40

Επειδη εγω αργω λιγο να τα πιασωθελω να σε ρωτησω...τι μοναδα ειναι ειναι το 22.5 και το 145 σε αυτες τις μετρησεις

cst εκατοστά του stoke

http://rapidshare.com/files/56756750/ethumperlube.doc
    αυτο το λαδι βαση χαρακτιριστικων και ισως εμπειριας τι ‘’λεει’’

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
    http://rapidshare.com/files/56756750/ethumperlube.doc
    αυτο το λαδι βαση χαρακτιριστικων και ισως εμπειριας τι ‘’λεει’’
    <Page can not be found>

Γιατί καλέ μου άνθρωπε έχεις κολλήσει στο συγκεκριμένο λάδι ???

Αν δεχτούμε ότι τα μονοκύλινδρα έχουν "ιδιαίτερες" ανάγκες λίπανσης, θα πρέπει να δεχτούμε ότι αντίστοιχες ανάγκες έχουν και τα 2-3-4-6κύλινδρα σε σειρά, τα V2 60-72-90 μοιρών, τα Boxer, τα ακτινικά μοτέρ, τα 4κύλινδρα παράλληλα κ.λ.π.
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 11 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314151621 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 11/02/2004, 10:15
  2. Η ΨυΧολογια Των Χρωματων
    από KAS77 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2004, 09:30
  3. Ο ΑρΧοντασ Των ΔαΧτυλιδιων
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2004, 11:19
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 16:05
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF