Σελίδα 11 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 205

Θέμα: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

[i]
    @ χωματινος katalaveneis oti mou les oti den jerw giati alla etsi me mathane etsi prepei na kanw? dld prokite gia "teletourgiko" thriskias? agnwstes oi voules tis orthografias kai etsi?

[/B]
    Με παρεξήγησες Ορέστη, δεν εννοούσα αυτό.

Απευθυνόμουν στο ερώτημα σου "ποιά είναι η δομή της γλώσσας" και "γιατί το θυρόφυλλο πρέπει να γράφεται με υ και δύο λ". Σαφέστατα και στα δύο ερωτήματά σου, η απάντησή μου είναι ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

Είναι λάθος να δίνει κανείς απαντήσεις επί παντός επιστητού, υποκρινόμενος ότι ξέρει τα πάντα.

Είναι όμως επίσης λάθος να θεωρεί κανείς ότι κάτι δεν ισχύει, επειδή δεν το κατέχει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Απευθυνόμουν στο ερώτημα σου "ποιά είναι η δομή της γλώσσας" και "γιατί το θυρόφυλλο πρέπει να γράφεται με υ και δύο λ". Σαφέστατα και στα δύο ερωτήματά σου, η απάντησή μου είναι ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
    to grafeis etsi omws... kai malista theoris (oxi aparetita esi) emena provlimatiko pou den borw na to mathw papagalia...

eixa 3 diaforetikes daskales/filolofous se idiaitera epi tis orthografias...
    tis eixa rwtisei oles giati akribos grafontai ta pragmata etsi...
    giati oi katalijeis exoun ejereseis? kai alla paromia...

apadisi (apo tis filologous janalew) epi tis ousias den pira...

kai rwtw jana

EINAI KANEIS POU JEREI?
    an auto mou apadithei telos kai ta greeklish telos kai i lanthasmeni orthografia...

tespa... afinw to erwima kai afinw kai to thema edw. den iparxei logos na xalame tis kardies mas...

mia tosi da paratirisi omws (sorry an den to pw tha skasw)
    ekpaideusi borei na lavei kai o skilos mas gia na min ta kanei sto xali...
    paidia omws o skilos den tha exei pote kai etsi den tha katalavei pote giati den prepei na ta kanei sto xali.

euxaristw gia ton xrono sas kai tin ipomoni sas!!

Εάν νομίζεις ότι κάποιος από εμάς γνωρίζει απόλυτα την απάντηση σε όλα όσα ειπώθηκαν, φύγε..

Πίστεψέ με όμως, όλοι ψαχνόμαστε. Άλλοι διαλλακτικά, άλλοι όχι τόσο διαλλακτικά.

Το απόλυτο είναι κακός σύμβουλος.

Αγαπητέ Ορέστη, δεν ήθελα να φτάσω σε τέτοια άκρα, αλλά η ανησυχία σου μου το επιβάλει.

Ψάχνεις να βρείς τους κανόνες της γραφής. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι κάποιος τους γνωρίζει;

Yποτίθεται ότι υιοθετήσαμε το αλφάβητο από τους Φοίνικες το 1200 πχ. Ωστόσο ο αρχαιολόγος Χουρμουζιάδης,
    ανακάλυψε επιγραφή με ελληνικούς χαρακτήρες του 5650 π.χ. στο Δισπηλιό της Καστοριάς (πιστοποιημένη με κάθε μέθοδο χρονολόγησης γνωστή στον άνθρωπο), ενώ στο Texcoco του Μεξικό υπάρχει αντίστοιχη επιγραφή του 20.000 π.χ.

Εμείς είμαστε οι τελευταίοι αποδέκτες ενός μηνύματος που έχει περάσει από "χαλασμένο τηλέφωνο" και προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην "πηγή".

Δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, μόνο αναζητήσεις.

400 xronia den alio8ike i ratsa mas?
    ama mou vris enan vero elina 8a sou stiso andriada...
    Οι αναμείξεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ πολιτισμών δεν αποτελούν απαραίτητα "αλλοιώσεις".

Και οι αρχαίοι Ελληνες, δεν προσγειώθηκαν από τον ουρανό βαπτισμένοι ως τέτοιοι, έτοιμοι να μεγαλουργήσουν πριν αρχίσουν να αναμειγνύονται με διάφορους που "δε μας βολεύουν" ώστε να έχουμε τους πρώτους ως πρότυπο.

Και ο Μέγας Αλέξανδρος ανάμειξη έκανε με τις κατακτήσεις του.

Και είναι υγιές. Σε όλα τα είδη, τα ανθεκτικότερα πλάσματα προέρχονται από προσμίξεις και μπασταρδέματα ρατσών.

Γνώμη μου είναι να βλέπουμε τα πράγματα ως μέλη του ανθρώπινου είδους (τουλάχιστον, και κατ' επέκταση ως κάτοικοι ενός πλανήτη που τον μοιραζόμαστε με πολλά άλλα είδη, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) και όχι απλά ενός έθνους.

Τώρα, όσων αφορά στο θέμα χρήσης ελληνικού ή λατινικού αλφαβήτου... προσωπικά, διαβάζω και τα δύο.

Και ό,τι αξίζει να μείνει, θα μείνει.
    safety doesn't happen by accident

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τον τρόπο και τον πιθανό τόνο μου...

ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ! Μερικοί πολύ και κάποιοι άλλοι λιγότερο!
    Ευτυχώς διάβασα και πολλά (κατά τη γνώμη μου) σωστά πράγματα!

Πώς έχει η ιστορία λοιπόν!
    Απόψε είδα αυτό το post και κάθησα και το διάβασα ΟΛΟ με τη μία!Ίσως και γι 'αυτό να κουράστηκα τόσο!
    Είναι πολλά που θέλω να πώ όπως επίσης μου είναι δύσκολο να επισημάνω όσα θέλω που είπαν άλλοι!

Το θέμα με ενδιαφέρει πολύ, όπως και στα πλαίσια της συζήτησης ειπώθηκαν και άλλα, ψιλο-άσχετα με το αρχικό θέμα που επίσης "καίνε"!

Η γνώμη, οι απόψεις και η διάθεσή μου άλλαξε πολλές φορές απ' την αρχή της ανάγνωσης του παρώντος!

Άν το είχα πάρει "πρέφα" από την αρχή της δημιουργίας του, θα είχα συμμετάσχει αλλιώς, τώρα όμως είναι αργά!

Κρατάω λοιπόν τα όσα διάβασα και θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μιά σειρά.... Μετά θα τα post-άρω!

Μή μιλάτε όμως για "ανοιχτά μυαλά" όταν εσείς έχετε κολήσει σε κάτι!

Καληνύχτα!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ορέστη τώρα ξέφυγες...

όπως σου είπα και πριν ... είναι σεβαστό το οτι έχεις αποφασίσει , πως σε διευκολύνει ο τρόπος γραφής , στο να εκφραστείς , αν είναι με λατινικά γράμματα (greeklish)...

Δεν πρόκειται στο παραμικρό να πω κάτι για εκεί...

Είναι όμως , τελείως αδαές...για να μην χαρακτηρίσω με άλλη λέξη... να υποστήριζεις οτι ο Ελληνικός τρόπος γραφής , είναι εμμέσως "νεκρός" και για αυτό καλά κάνεις...και απορείς γιατί οι υπόλοιποι γράφουν με τον Ελληνικό τρόπο..

Μου θυμίζεις την αλεπού με την κομμένη ουρά στον μύθο του Αισώπου...

Αν συσχετίζεται η Ελληνική γλώσσα με τον τρόπο γραφής;..... ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ... αν θυμάμαι καλά , είχε μια εκπομπή κάποτε στην ΝΕΤ, σχετικά με την γλώσσα μας, και εξηγούσε τον συσχετισμό της νοηματικής αντίληψης ακόμα και με τα γράμματα της αλφαβήτου μας.
    όπως και με την προφορά τους... που είναι τελείως διαφορετική απο αυτή που θα ακούσεις εκφέροντας εναν λατινικό δίφθογγο.

Η επιλογή σου/σας , να γράφεται με greeklish/emoticons/σανσκριτικά, είναι αποδεκτή και κατανοητή... Οχι όμως και η αντίληψη του οτι , αυτό είναι και το σωστό....και εδώ μπαίνει το δικό μου απόλυτο και δεν ακούω τίποτα...

όσον αφορά τους μετανάστες... καλύτερα να το ξανασκεφτείς , καθώς ακόμα και τρίτης γεννιάς Έλληνες, είδικά τα στοιχεία προέλευσης τους, τα κρατάνε πιο σφιχτά ακόμα και απο εμάς τους Ιθαγενείς...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    to grafeis etsi omws... kai malista theoris (oxi aparetita esi) emena provlimatiko pou den borw na to mathw papagalia...

eixa 3 diaforetikes daskales/filolofous se idiaitera epi tis orthografias...
    tis eixa rwtisei oles giati akribos grafontai ta pragmata etsi...
    giati oi katalijeis exoun ejereseis? kai alla paromia...

apadisi (apo tis filologous janalew) epi tis ousias den pira...

kai rwtw jana

EINAI KANEIS POU JEREI?
    an auto mou apadithei telos kai ta greeklish telos kai i lanthasmeni orthografia...

euxaristw gia ton xrono sas kai tin ipomoni sas!!

Ζήτησες μια απάντηση ενώ η απάντηση υπήρχε ήδη! Το κάθε γράμμα στην Ελληνική γλώσσα βγάζει και διαφορετικό ήχο. Αυτό αναφέρεται σε πολλά βιβλία! Η ελληνική γλώσσα κρύβει μουσική μέσα της. Σκέφτικες ποτέ γιατί το "συν" γράφεται με ύψιλον και γιατί έχει μια θετική σημασία? Κάθε γράμμα προσδίδει στη λέξη και μια ιδιότητα! Δεν είμαι φιλόλογος για να ξέρω λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν αρκετά βιβλία που αναφέρονται στο ελληνικό αλφάβητο! Αν πραγματικά θες να λυθεί η απορεία σου, διάβασε!

Δε μπορεί να απορίπτεις πράγματα και να λες ότι δεν βρίσκεις λόγους να τα ακολουθήσεις όταν δεν έχεις ψάξει να βρεις τους λόγους! Γιατί γράφεται με 2 "λ"? Υπάρχουν βιβλία που θα στην λύσουν την απορεία! Από κει και πέρα αν εσύ γουστάρεις να μην έχεις ιδέα για το πώς γράφεται μια λέξη και το γιατί, είναι δικό σου θέμα και επιλογή! Δε μπορείς όμως σε καμία περίπτωση να γράφεις αλλιώς μόνο και μόνο για να κρύψεις την επιλογή σου! Αν πραγματικά επιλέγης κάτι τέτοιο και όχι γιατί βαριέσαι!

Είμαι από τους πλέον ανορθόγραφους του forum. Και κάθε λέξη που γράφω την σκέφτομαι πολύ, για το αν έχει γραφτεί σωστά!

Κι αυτό γιατί σέβομαι τους αναγνώστες αυτού του forum. Γιατί σέβομαι την ελληνική γλώσσα και προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη!!!! Αν εσύ γουστάρεις να μείνεις στην αμάθεια καλώς! Αλλά μη προρπαθείς να καταρίψεις θεωρείες και μελέτες χρόνων μόνο και μόνο γιατί δε γουστάρεις!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Πρεπει να αποσαφηνίσουμε το κέντρο βάρους της συζύτησης.

Από την μία μεριά έχουμε το θέμα της στάσης στην πράξη απέναντι στα greeklish και σε αυτούς που τα χρησιμομποιούν, και από την άλλη το λόγο της πολυπλοκότητας της ελληνικής γραφής.

στο ένα θέμα υπερασπιζόμαστε (τροπον τινά) τα greeklish, και στο άλλο θέμα τα πολεμάμε.

αυτό το παραπάνω δεν αποτελεί αντίφαση.

αν και ο κος gandalf νομιζω το είπε πολλάκις, θα μου επιτρέψει να το επαναδιατυπώσω.

κανένας δεν θα αναγκάσει τους υπόλοιπους να γράφουν με τον τρόπο που αυτός προτιμά. γουστάρεις να γράφεις greeklish γράφε, γουστάρεις να γράφεις ελληνικά με πολυτονικό σύστημα, με πρόλογο, θεματικές ενότητες και επίλογο, γράφε. Γράφε όπως σκατά γουστάρεις. οι περισσότεροι εδω μέσα δεν έχουν πρόβλημα με αυτό.

Τίθεται θέμα δικαιώματος. Το έχεις το δικαίωμα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε, και κακώς μπήκες στην διαδικασία να αναγκάσεις τον εαυτό σου να γράφει με ελληνικά.

οπότε αυτό το θέμα, γιοκ. τέλος. πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να το ξανακουμπήσουμε.

το άλλο θέμα τώρα, αυτό της ελληνικής γλώσσας που ευθύνεται εξολοκλήρου και αποκλειστικά για τους υψηλούς τόνους θα ήθελα πάρα πολύ να το συζυτήσουμε και να βγάλουμε κοινά συμπεράσματα, γιατί έχουν πέσει ατάκες και υπονούμενα που προσωπικά με άφησαν με ανοιχτό το στόμα.

Πιστεύω λοιπόν ότι το ερώτημα είναι:

"γιατί χρησιμοποιούμε μια τόσο δύσκολη γραφή. Γιατί δεν την απλοποιούμε. Γιατι την υπερασπιζόμαστε"

και δεδομένου ότι το κοινώς αποδεκτό είναι "καλά κάνουμε και έτσι πρέπει" ζητώ από όποιον κο αντιτίθεται στην παραπάνω στάση να το πεί με ουσιαστικά επιχειρήματα και χωρίς να μπλέκει άλλα θέματα.

(να οργανωθούμε ρε παιδιά, έχω φάει τρεις και δεν έχω ρίξει κανέναν)

Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind

το άλλο θέμα τώρα, αυτό της ελληνικής γλώσσας που ευθύνεται εξολοκλήρου και αποκλειστικά για τους υψηλούς τόνους θα ήθελα πάρα πολύ να το συζυτήσουμε και να βγάλουμε κοινά συμπεράσματα, γιατί έχουν πέσει ατάκες και υπονούμενα που προσωπικά με άφησαν με ανοιχτό το στόμα.

Πιστεύω λοιπόν ότι το ερώτημα είναι:

"γιατί χρησιμοποιούμε μια τόσο δύσκολη γραφή. Γιατί δεν την απλοποιούμε. Γιατι την υπερασπιζόμαστε"

και δεδομένου ότι το κοινώς αποδεκτό είναι "καλά κάνουμε και έτσι πρέπει" ζητώ από όποιον κο αντιτίθεται στην παραπάνω στάση να το πεί με ουσιαστικά επιχειρήματα και χωρίς να μπλέκει άλλα θέματα.

(να οργανωθούμε ρε παιδιά, έχω φάει τρεις και δεν έχω ρίξει κανέναν)
    Η γραφή δεν είναι δύσκολη! Απλά έχουμε απομακρυνθεί τόσο από αυτήν που πια δεν την καταλαβαίνουμε! Είναι σα να λέμε πως δεν καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί το μοτερ άρα να μην το χρησιμοποιούμε?

Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Αντί να απλοποιήσουμε κάτι γιατί δεν προσπαθούμε να το μάθουμε? Γιατί είναι πιο εύκολο? Και ποιός είπε πως το εύκολο είναι και σωστό? Και δε λέω να μάθουμε ό,τι υπάρχει για την ελληνική γραφή, αν και αυτό θα ήταν το σωστό, αλλά τουλάχιστον να γνωρίζουμε πέντε πράγματα παραπάνω! Η γραφή και γενικά η γλώσσα δεν είναι μπλούζα να την κόψουμε και να την ράψουμε στα μέτρα μας. Είναι αυτό που είμαστε!

Μας χαρακτηρίζει και όσο κι αν περίεργο μπορεί να φαίνεται, είναι αυτή που μας παροτρίνει να σκεφτούμε, να φιλοσοφίσουμε, να ερευνήσουμε και να μελετήσουμε! Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά είναι λίγοι οι λαοί με φιλοσοφία σαν τη δική μας! Δεν το αποδίδω στο γεωγραφικό χώρο που ζούμε γιατί θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου. Μήπως λοιπόν φταίει αυτή η τόσο πλούσια σε νοήματα γλώσσα????Απορεία!

Πάντως αν είναι να απλοποιούμε κάθε τι που δεν καταλαβαίνουμε, τότε θα έπρεπε να αρχήσουμε να ζούμε σε σπηλιές! Πόσοι καταλαβαίνουν πώς είναι κατασκευασμένο ένα σπίτι????

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    τα ερωτήματα είναι καίρια...

γιατί χρησιμοποιούμε μια τόσο δύσκολη γραφή;...

Μόνο προσωπική απάντηση εδώ..
    Δεν με "αγγίζει" το δύσκολη , όπως έχει χαρακτηριστεί εδώ... αντίθετα με ελκύει η αξία της , συγκεκριμένης γραφής όπως και ο πλούτος της. Αποτελούν ενα κίνητρο , για να κατακτήσω κάτι , που μπορεί να με εκφράσει απόλυτα και σαν τυπωμένα στίγματα σε μια οθόνη, ή με μελάνι σε ενα φύλο χαρτί.
    Στον τομέα της σημασιολογίας της γραφής, δεν θα μπώ , γιατί δεν είμαι ειδικός. Γνωρίζω όμως οτι υπάρχει , είναι τεράστια σαν μέγεθος (η σημασία της) , όπως και το οτι υπάρχει άμεση συμμετοχή της στην διαμόρφωση της Ελληνικής γλώσσας.

Γιατί δεν την απλοποιούμε;...

Γίνεται και αυτό σταδιακά... Μια γλώσσα με εκατομμύρια λέξεις, νοήματα, συντακτικό , γραμματική , είναι αδιανόητο και "αγαθό" να περιμένουμε να μεταμορφωθεί εν μια νυκτί.
    Να θυμίσω την αλλαγή απο πολύτονικό σε μονοτονικό, να θυμίσω την αλλαγή σε γραμματική , που η κλητική έφυγε σαν κλίση..(ο, του, τον, ώ) κτλ.
    Η απλοποίηση , ναι μεν έχει σαν σκοπό την δική μας ευκολία, αλλά δεν πρέπει να γίνεται και εις βάρος αυτού του αντικείμενου που προσπαθούμε να κατακτήσουμε.

Γιατί την υπερασπιζόμαστε....

Αν και εδώ χωράνε πολλές , χιλιάδες απαντήσεις... εγώ θα δώσω μόνο μια όπως την σκέπτομαι..

Γιατί είναι η γλώσσα και η γραφή που έμαθα ώς Έλληνας. Είναι ενα απο τα κύρια χαρακτηριστικά , που με διαφοροποιούν σαν εθνικότητα και σαν άνθρωπο με προέλευση απο την Ελλάδα.

όπως είπα , αυτές οι απαντήσεις , είναι του Αλέξανδρου και είναι προϊόντα , δικής μου σκέψης και εμπειρίας. Δεν περιμένω από κανέναν , να τα ενστερνιστεί ή ακόμα και την επιβράβευση του, για αυτά.

Θα με ενδιέφερε όμως να ακούσω και των υπολοίπων.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind

Κάποιος είχε κάνει έναν ωραίο παραλληλισμό.

"Ο εγκέφαλός είναι σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και η γλώσσα είναι σαν software. Η ελληνική γλώσσα είναι το καλύτερο software που υπάρχει !".

Ακούγεται απλοϊκό, αλλά νομίζω πως έχει ψήγματα αλήθειας. Βέβαια δεν μπορώ να το αποδείξω, ωστόσο πιστεύω ότι η σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας δημιουργεί δομημένη σκέψη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    τα ερωτήματα είναι καίρια...

γιατί χρησιμοποιούμε μια τόσο δύσκολη γραφή;...

Μόνο προσωπική απάντηση εδώ..
    Δεν με "αγγίζει" το δύσκολη , όπως έχει χαρακτηριστεί εδώ... αντίθετα με ελκύει η αξία της , συγκεκριμένης γραφής όπως και ο πλούτος της. Αποτελούν ενα κίνητρο , για να κατακτήσω κάτι , που μπορεί να με εκφράσει απόλυτα και σαν τυπωμένα στίγματα σε μια οθόνη, ή με μελάνι σε ενα φύλο χαρτί.
    Στον τομέα της σημασιολογίας της γραφής, δεν θα μπώ , γιατί δεν είμαι ειδικός. Γνωρίζω όμως οτι υπάρχει , είναι τεράστια σαν μέγεθος (η σημασία της) , όπως και το οτι υπάρχει άμεση συμμετοχή της στην διαμόρφωση της Ελληνικής γλώσσας.

Γιατί δεν την απλοποιούμε;...

Γίνεται και αυτό σταδιακά... Μια γλώσσα με εκατομμύρια λέξεις, νοήματα, συντακτικό , γραμματική , είναι αδιανόητο και "αγαθό" να περιμένουμε να μεταμορφωθεί εν μια νυκτί.
    Να θυμίσω την αλλαγή απο πολύτονικό σε μονοτονικό, να θυμίσω την αλλαγή σε γραμματική , που η κλητική έφυγε σαν κλίση..(ο, του, τον, ώ) κτλ.
    Η απλοποίηση , ναι μεν έχει σαν σκοπό την δική μας ευκολία, αλλά δεν πρέπει να γίνεται και εις βάρος αυτού του αντικείμενου που προσπαθούμε να κατακτήσουμε.

Γιατί την υπερασπιζόμαστε....

Αν και εδώ χωράνε πολλές , χιλιάδες απαντήσεις... εγώ θα δώσω μόνο μια όπως την σκέπτομαι..

Γιατί είναι η γλώσσα και η γραφή που έμαθα ώς Έλληνας. Είναι ενα απο τα κύρια χαρακτηριστικά , που με διαφοροποιούν σαν εθνικότητα και σαν άνθρωπο με προέλευση απο την Ελλάδα.

όπως είπα , αυτές οι απαντήσεις , είναι του Αλέξανδρου και είναι προϊόντα , δικής μου σκέψης και εμπειρίας. Δεν περιμένω από κανέναν , να τα ενστερνιστεί ή ακόμα και την επιβράβευση του, για αυτά.

Θα με ενδιέφερε όμως να ακούσω και των υπολοίπων.

Gandalf

Και στην τελική τι άλλο απλοποιούμε στη ζωή μας γιατί εγώ μόνο πολύπλοκη την βλέπω να γίνεται!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Νομίζω άδικα παιδεύεστε πάντως...

Το όλο θέμα είναι πολύ απλοϊκό...

Η γλώσσα είναι όπως οι επιστήμες. Όπως π.χ. τα μαθηματικά. Αυτό που συζητάμε τώρα εδώ είναι σαν να αμφισβητούμε την αξία των μαθηματικών επειδή εμείς χρησιμοποιούμε μόνο την πρόσθεση και την αφαίρεση στην καθημερινότητα μας. Είναι σαν να λες τι χρειάζεται ο πολλαπλασιασμός; Αφού 2x5 είναι ίδιο με το 5+5... Ολοκληρώματα; τι είναι αυτά; γιατί ν'ασχοληθώ; να καταργηθούν!

Αστεία πράγματα...

Τα ελληνικά έχουν μεγάλη δύναμη. Δυστυχώς τα φτύνουμε γιατί δεν ξέρουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Τα απλουστεύουμε και τα αποδυναμώνουμε. Χάνουμε λέξεις γιατί προτιμάμε να λέμε τα ίδια νοήματα περιφραστικά χρησιμοποιώντας τις ίδιες και τις ίδιες λέξεις. Με ένα φτωχό λεξιλόγιο είναι φτωχή και η σκέψη. Αν δεν μπορείς να εκφραστείς δεν μπορείς να οργανώσεις και τη σκέψη σου. Δεν μπορείς να περιγράψεις με τις κατάλληλες λέξεις αυτό που νιώθεις. Και τα ελληνικά την έχουν αυτή τη δυνατότητα καλύτερα από κάθε άλλη γλώσσα.

Τέλος πάντων... μακάρι να βρεθεί κάποιος ειδικός ανάμεσα μας να δώσει τα κατάλληλα παραδείγματα γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε...
    Θάνος..

Σελίδα 11 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο λυκος και τα 7 κατσικακια
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 09:40
  2. Και Τα Μυαλα Στα Καγκελα
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2004, 09:52
  3. Απαντήσεις: 23