Σελίδα 11 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 195

Θέμα: Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bonepeeler
    Kι όμως.
    Γίνεται να στρίψεις και χωρίς γυροσκοπικό...

Αν πηγαίνεις με 30.

ΕΕΕΕΕΕΕΕΠ!!! σε τσακωσα.....και με 300,200,30,25,20,κλπ κμ το εφαρμοζεις....απο τη στιγμη που ισσοροπεις σε 2 τροχους το κανεις ασταματητα...
    ντεβελεκ δεν ακους....μαθε να ακους
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

gdevelek, το να εφαρμόζεις γρήγορο counter steering (που θέλει καθημερινή πρακτική για αρκετό καιρό) μου έχει σώσει ήδη τη ζωή μια δυο φορές έδω στην επαρχεία που κοιμούνται όλοι όρθιοι...

Φυσικά τότε δεν ήξερα καν τον όρο counter steering (πες το γυροσκοπικό ή ότι άλλο θες), απλά τότε άρχισα νατο ψιλοψάχνω -άσε που πάντα άνοιγα λίγο γκάζι στις στροφές μέχρι που διάβασα ότι γλύτωσα μερικές τούμπες έξαιτίας του και φρίκαρα...

Το γεγονός ότι σπάστηκες και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και ανεβάζει και τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών αναβατών αλλά και τη μοτο-φοβία σε όλους με τα γνωστά γαμημένα προβλήματα -γονείς, γκετοποίηση, κλπ.

Άν έχεις επιφυλάξεις για τον λόγο που πρέπει ΟΛΟΙ οι μοτοσυκλετιστές να γνωρίζουν βασικούς χειρισμούς (πχ φρένα, ελιγμούς διαφυγής), σκέψου ότι η Motorcycle Safety Foundation προτείνει σε ΟΛΟΥΣ τους νέους αναβάτες να εξοικειώνονται με τα πιο πάνω αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με τους κουτάκηδες (κυρίως).
    Κάνε κλικ στο "βόλτες" για να δεις μερικά σχετικά links της MSF.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Το γεγονός ότι σπάστηκες
    εγώ σπάστηκα;

Mois???

απλά έγραψα μια "άλλη" άποψη, άλλοι σπάστηκαν όταν τη διάβασαν και άρχισαν τα γαλλικά

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και
    δεν έχεις παρακολουθήσει προσεκτικά την κουβέντα ή έστω ό,τι γράφω

και βέβαια το C/S είναι ο καλύτερος ή μάλλον ο μοναδικός τρόπος να στρίψεις γΛήγορα!

απλά δεν τον θεωρώ τον μοναδικό, σε χαλαρό ρυθμό

αλλά το ότι τόσο αβίαστα χρησιμοποιείς λέξεις όπως "γαμημένη" είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που....

:rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Καλά ρε ακόμα προσπαθείτε να τον πείσετε;

Το ποστ έχει κάνει πάνω από 2000 επισκέψεις. Θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι έμαθαν πέντε πράγματα και εκεί τελειώνει η αξία του ποστ. Από κει και πέρα πιστεύω ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα σωστά από τις βλακείες._
    Θάνος..

εδώ που τα λέμε...

...δεν πάτε καλύτερα να πείσετε τους ξεκράνωτους να σοβαρευτούν...

...αν και θα συναντήσετε πολύ μεγαλύτερη αντίσταση...

H συζητηση πηρε διαφορετικη τροπη και τελικα ξεφυγε απο το ρολο της απο εκει και περα γιωργο νομιζω πως πρεπει να ριξεις λιγο νερο στο κρασι σου και να το ψαξεις... μιας και ξερω πως εισαι ανθρωπος που θα το ψαξεις

Μια γρηγορη ερευνα στο νετ θα σε διαφωτισει στις τυχον αποριες σου...δεν λεω καλος ο προβληματισμος αλλα να ακουμε και τις αλλες γνωμες

Οσοι απο εσας εχετε καποια πληροφορια για το παλικαρι βαλτε την εδω η καποιο λινκ κλπ

μα αυτό κάνω, το ψάχνω...

κι αυτή την παρέμβαση γι' αυτό την έκανα...

και είναι προς τιμήν σου που δεν χαρακτήρισες "βλακείες" όσα έγραψα

Παλαιό μέλος
    Καλημέρα......

Χαρά στό κουράγιο σας ρέ παιδιά.....
    100 φορές τό ίδιο πράγμα....
    Συγνώμη γιά τήν παρεμβολή άλλά άν δέν τό πήρατε είδηση.....
    ό πιτσιρικάς τήν έκανε ....μάλλον πολύ προβληματισμένος....
    Προσωπικά τό μόνο χρήσιμο πού άκουσα γιά αύτόν........
    γιατί έξαιτίας του νομίζω ξεκίνησε ή ίστορία ...
    ήταν έκείνο τό .....
    ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΕΝΤΟΥΡΑΚΙ.....καί όρμα στά βουνά νά μάθεις νά όδηγάς
    γιατί ή πόλη είναι ζούγκλα...!!!!!!!!!!
    Έμένα πάντως μέ έπιασε κρύος ίδρώτας ....30 χρόνια στό κουρμπέτι....πόσο μάλλον τόν μικρό....!!!!!!!!!!!
    Νά παραθέσω καί έγώ τήν μικρή μου έμπειρία μπάς καί βοηθήσω
    τή συζήτηση....
    Πολύ γουστάρω νά βλέπει ό τροχός ό μπροστινός ΑΡΙΣΤΕΡΑ....
    καί έγώ νάστρίβω ΔΕΞΙΑ....!!!!!!
    Συγχωρείστε με άλλά δέν ξέρω πώς τό λένε τό φαινόμενο.....!!!!!!
    Όσες φορές κόντεψα νά σκοτωθώ ...ήταν ΟΧΙ...γιατί έγειρα πολύ
    άλλά γιατί ή φυγόκεντρη μέ έστειλε έξω άπό τή στροφή λόγω κακής
    κλίσης τού σώματος μου......πρός τό έσωτερικό τής στροφής..
    Καί μερικές φορές όταν ΕΚΛΕΙΣΑ τό γκάζι μετά τήν είσοδο τής
    στροφής.....
    Αύτά σάν πρώτα βήματα γιά τούς ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.....πιστεύω πώς είναι τά πιό βασικά....
    Τό νού σας παιδιά........
    ΤΟ ΚΟΡΜΙ.........ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ.......!!!!!
    Τά άλλα θά έρθουν σιγά σιγά...μπορεί νά μήν τά ξέρετε στή θεωρία
    άλλά θά τά άνακαλύψετε στήν πράξη....!!!!!!!
    Καί κάτι άπό προσωπική έμπειρία.......
    Γιά νά άνεβείς σέ superport..........καί νά νιώθεις καλά
    Πρέπει νά έχεις κάνει καμμιά 50-60 χιλιάδες κ.λ.μ. στό χώμα ξεκινώντας άπό 50αράκι έντούρο.......!!!!!!!!!!!!!!!
    Έλπίζω νά βοήθησα τουλάχιστον τόν .....ΜΙΚΡΟ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Γιά νά άνεβείς σέ superport..........καί νά νιώθεις καλά Πρέπει νά έχεις κάνει καμμιά 50-60 χιλιάδες κ.λ.μ. στό χώμα ξεκινώντας άπό 50αράκι έντούρο.......!!!!!!!!!!!!!!!
    Έλπίζω νά βοήθησα τουλάχιστον τόν .....ΜΙΚΡΟ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλο--καλο !!!

Πιστευω οτι αν εχεις και καμμια 100στη χιλιαδες χιλμ. και σε νταλικα θα πηγαινεις καλλυτερα !!!

Φανταζεσε ! Να μπαινεις με το ΚΤΜ σε γλιστερη αριστερη φουρκετα , να το εχεις γυρει το μηχανακι μεχρι το μαρσπιε , και να βγαζεις το σωμα σου εντελως εξω προς τα αριστερα, και με το γονατο γυρτος και με τον κωλο εξω να προσπαθεις να σπασεις οτι κοτρονι βρεις στο δρομο σου !!!

Φαντασου τωρα και ενα RRRRRRR στις Σερρες να μπαινει σε αριστερη φουρκετα και τον αναβατη να γερνει εντελως απο την αντιθετη πλευρα και να βγαζει ποδι εξω για ισοροπια....

Αν μου βρεις τους παραπανω τροπους οδηγησης εστω και σε φωτο θα σε παραδεχθω !!!

Επισεις αν θυμασαι κανεναν οδηγο του παγκοσμιου, σε μοτο κροςς & εντουρο που να ασχοληθηκε με το gp , kai να διακριθηκε να μου τον πεις και εμενα να τον μαθω !!!

Οι τεχνικες οδηγησης μεταξυ ασφαλτου και χωματος εχουν μεγαλη διαφορα λογο των εντελως διαφορετικων στασεων που παιρνει το σωμα, εξαιτιας της διαφορας κρατηματος της μοτοσυκλετας μεταξυ ασφαλτου και σαθρου-γλυστερου εδαφους !!! Επισεις η φιλοσοφια μεταξυ ςς και off --- on-off μηχανακια ειναι εντελως διαφορετικη οσον αφορα την υποθεση << απωλεια προσφυσης και διορθωση της με το σωμα>> , με σαφη υπεροχη τα δευτερα ( μιλαω για φυσιολογικα χιλμ παντα ) .

Ανυπομονω να μου αναλυσεις το σκεφτικο σου γιατι για να βοηθησης τον μικρο ( και μενα μαζι ) θα πρεπει να αιτιολογησης...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    ε επειδη δν μπορω να διαβαζω τοσα ποστ 1 το βραδυ.οδηγω στο δρομο περιπου 2 χρονια,το 1,5 με το τωρινο μηχανακι μου το cbr125.α τωρα ειμαι 18 χωρις κανενα διπλωμα,το νοεμβριο που τα κλεινω θα βγαλω.βασικα ειχα καποιες εμπειριες στην αρχη που με εκαναν καπως να προσεχω(εχω να πεσω πολυ καιρο ).πρεπει να παραδεχτω πως ημουν πολυ τυχερος γιατι οτι κ αν μου συνεβει,εγινε οταν ημουν ξεκρανωτος,παρολαυτα κ εγω κ το μηχανακι ειμαστε μια χαρα.μεσα τωρα απο τα διαφορα forum κ περιοδικα εχω μαθει παρα πολλα πραγματα συγκριτικα με συνομιληκους μου τουλαχιστον οποτε θα ελεγα στον one να μην το παρατησει το forum.τωρα για τεχνικες οδηγησης κ τετοια δεν εχω ιδεα ουτε πολυκαταλαβαινω αυτο το γυροσκοπικο.εγω στριβω με τον τροπο που με βολευει κατι που οσοι με βλεπουν μου λενε οτι ειμαι τρελος,λαθος.καλα συμμαθητες μου δν ακουω ετσι κ αλλιως γιατι ειπαμε δν εχουν ιδεα.δεν προσπαθω να μοιασω σε κανενα αλλα αμα βρω καμια ωραια στροφη παω κ κρεμιεμαι εξω απ το μηχανακι κ απ οτι εχω καταλαβει σπρωχνω το τιμονι απ τη μερια της στροφης και του σωματος.αλλους με το ιδιο μηχανακι τους βλεπω στις στροφες κ κατεβαζουν ποδι κατω(?!?!) κ θεωρουνται κ γρηγοροι.απλα εγω δν το σκιζω συνεχεια κ το παω πανω απο 8,9 χιλιαδες στροφες μονο στην εθνικη.τωρα ο λογος που βγαζω λιγο σωμα ειναι γιατι αισθανομαι εξαιρετικα ασφαλης!νιωθω να μπορω να κανω τα παντα!καποιες φορες που το εσπρωχνα κατω να στριψει κ γω ημουν ορθιος σχεδον ειχα χεστει απ το φοβο μου!
    για το εντουρο εχετε μαλλον δικιο φανταζομαι θα ειναι καταπληκτικα να βρισκεσαι στη φυση με τη μηχανη σου και φιλους,αλλα που να βρεις εδω ηρακλειο τουλαχιστον ειναι δυσκολο.κ αυτα τα εντουρο κανουν τοσα λεφτα θελουν κ τοση περιποιηση...στοργη κ προδερμ!τα περιοδικα λενε για διαστηματα σερβις αναμεσα σε ωρες η το πολυ 1000 ξερω γω χλμ.

STOYBI , ανοίγεις μεγάλο θέμα.

Μεγάλο μέρος των κινήσεων του σώματος υπαγορεύεται πια και από την εργονομία των μοτό κάθε κατηγορίας.

Επίσης όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί street, κάνουν προπόνηση σε οδήγηση εκτός δρόμου κυρίως για να αποκτήσουν καλύτερη άισθηση στο ντριφτ αλλά και για την συνεχή μετακίνηση του σώματος πάνω στην μοτό, και για trail braking κ.τ.λ.
    Μην ξεχνάς ότι οι ταχύτητες και τα όρια πρόσφυσης είναι χαμηλότερα στο χώμα και έτσι ο αναβάτης μπορεί να εμπλουτίσει τις οδηγικές του εμπειρίες ασφαλέστερα (παράδειγμα αντιμετώπιση μπλοκαρισμένου μπροστινού).

You BETA believe...

Παλαιό μέλος
    Kαλημέρα.......

Dirtbird........thank you........

Ό φίλος μας ό Stoubi .....ή πλάκα κάνει ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...!!!!!
    Φίλε stoubi άφού θές θά μπώ στόν κόπο νά τά πώ πιό λιανά...
    Άφού λοιπόν είσαι γνώστης πές μου έσύ ...ποιός..
    ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ G.P......δέν περνάει κάθε χρόνο στήν προετοιμασία του στό ξεκίνημα άπό χώμα ...
    Κάποιον Ρόμπερτς τόν έχεις άκουστά????
    Ξέρεις τί ήταν αύτός καί τί κάνει τώρα???????
    Παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής μέ σχολή προετοιμασίας....
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΓΩΝΩΝ....G.P. καί endurance..
    Γιά μπές καί δές πώς τούς έτοιμάζει..!!!!!!!!!!!!!!!
    Όλοι οί μεγάλοι όδηγοί φίλε μου προετοιμάζονται κάθε χρόνο
    πρώτα άπό τό χώμα ......
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ......
    άλλά γιά νά προπονηθούν σέ άλλα πράγματα....ντρίφτ,άνάποδα τιμόνια,μπλοκαρίσματα τροχών, φυσική κατάσταση,κ.λ.π................
    ΓΙΑΤΙ...οί ταχύτητες είναι πολύ πιό μικρές .........στό χώμα..
    Κανένας όδηγός G.P. δέν θά ήθελε νά κατεβεί άπό τά G.P. στό χώμα .....όλοι τους μά όλοι τους όμως έχουν θητεία στό χώμα όχι όμως τόσο ώστε νά
    άκουστεί τό όνομα τους γιατί στά 17-18 έκαναν τό άλμα.....
    Παράδειγμα ό Ρόσσι........
    Άντιθέτως πολλοί όδηγοί άπό τό χώμα θά ήθελαν άλλά δέν μπορούν....!!!!!!!!!!!!
    Αύτά πού σού γράφω ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ....!!!!!
    ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ.....!!!!!!!!!!!!!
    Άν θές νά μάθεις σωστά μηχανή παίρνεις ένα έντουράκι καί πάς
    χώμα ΠΡΩΤΑ.......
    Ό νεαρούλης δέ θά μάθει πώς βγαίνει ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ...φίλε μου μέ τό
    παπί καί τό σκούτερ......!!!!!!!!!!!
    Έσύ πήρες τό SS καί άρχισες νά ξύνεις κατευθείαν τήν άσφαλτο...?????????
    Τί μηχανή έχεις???????
    Άν διάβαζες μέ προσοχή θά έβλεπες πώς είπα.....
    ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ.....ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΑΣ...ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ.......ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ....!!!!!!!!
    ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ....??????????????
    καί όχι ποιές είναι οί διαφορές όδήγησης.....ΧΩΜΑ...ΑΣΦΑΛΤΟΣ.....
    ούτε ΠΙΣΤΑ......πού άναφέρθηκες..γιατί ή πίστα είναι γιά πολύ ΛΙΓΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Προσωπικά ξέσκισα όλα τά έντούρο καί μετά άρχισα ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ.....!!!!!!!!
    Πρώτα έμαθα νά στρίβω μέ τά ΧΤ.....καί μετά μέ τά GSX-R....
    Πάντως άν καί έφαγα τά μούτρα μου πολλές φορές.........δέν θυμάμαι νά χτύπησα....ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΕ ΠΕΤΡΑ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Κλείνοντας θέλω νά πώ πώς μάλλλον ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ..........
    άλλιώς .....ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ......???????????

έγραψες:

Γιά νά άνεβείς σέ superport..........καί νά νιώθεις καλά
    Πρέπει νά έχεις κάνει καμμιά 50-60 χιλιάδες κ.λ.μ. στό χώμα ξεκινώντας άπό 50αράκι έντούρο.......!!!!!!!!!!!!!!!

αν θες ρώτα όσους εδώ έχουν supersport

- νιώθεις καλά πάνω στη μηχανή σου;
    - πόσα χλμ έχεις κάνει στο χώμα;

και από τις απαντήσεις θα φανεί αν και κατά πόσο ήταν τραβηγμένο αυτό που έγραψες για τα 50-60 χιλιάδες χλμ σε χώμα

Εγώ πάντως είχα γύρω στα 150000 χλμ με εντούρο μηχανάκια (καθαρόαιμα και μη, αγώνες και καθημερινή μετακίνηση), πριν πάρω street.
    Ok, άργησα λιγάκι αλλά αυτό έγινε εξαιτίας άλλων συγκυριών.
    Σίγουρα όμως χρειάζεται εμπειρία στο χώμα, ακόμα περισσότερο όταν οδηγείς τέρατα 150 ίππων στους δρόμους-γυαλί που έχουμε.

Συχνά συναντάω στο δρόμο κάποιους που κινούνται γρηγορότερα από μένα, παρόλα αυτά είναι ευδιάκριτο δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν είναι σε θέση ούτε να εκτιμήσουν τις οδικές συνθήκες (σχετικά με την ποιότητα του δρόμου), ούτε να ανταπεξέλθουν στο ξαφνικό γλύστρημα-χάσιμο.

ΣΗΜ: gdev, επιμένω ότι έχεις λίγη εμπειρία ειδικά με το μηχανάκι που καβαλάς.

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    ΣΗΜ: gdev, επιμένω ότι έχεις λίγη εμπειρία ειδικά με το μηχανάκι που καβαλάς.
    δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό

πόσες φορές πρέπει να το γράψω;

αλλά όχι κι ότι χρειάζονται 50-60 χιλιάδες χλμ σε χώμα για να "νιώσει καλά" κάποιος σε supersport...

μην τα ξεχειλώνουμε όλα...

Σελίδα 11 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
    από one στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 13:34
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2003, 21:33
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 13:19
  4. Πως Να Κανεις Ευτυχισμενη Μια Γυναικα