Σελίδα 11 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 187

Θέμα: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;

Ρε stavrogin εισαι σωστος ρε γαμωτο, αλλα θα καταλαβεις γιατι το εγραψα..

Προσωπικα ειμαι πολυ πιο κοντα στον αναρχισμο. Οσα λες για την παραδοση αναρχικων(πορεια 98 αν θυμαμαι καλα ) απο κνιτες-και το ξυλοφορτωμα θα προσθεσω- καθως και αλλα, ειναι απολυτως αληθη.

Να σου πω ομως κατι; Καλως ή κακως, σπανια το ΚΚΕ, υποστηριξε ατομα σαπια ή ανεχθηκε καταστασεις περιεργες.

Ξερεις ποια ειναι με το χερι στην καρδια η απολυτως προσωπικη μου θεση; Οτι απ τη στιγμη που ειναι κομμα κοινοβουλευτικο, εχει πεθανει. Απ τη στιγμη που συμμετεχει εστω ετσι στη βουλη, ειναι μερος του συστηματος ασχετως του αν το καταγγελει. Απ τη στιγμη που αποδεχεται τις εκλογες, ειναι απαραδεκτο και ασυνεπη.

Απ οτι βλεπεις δεν το υποστηριζω. Θα μπορουσα ν αναφερω περιστατικο απ την συνδιακυβερνηση, με το οποιο θα αηδιαζατε καθως και αλλα. Να σου πω ομως κατι αλλο:επειδη η μεγαλη βαση του ΚΚΕ, ειναι ανθρωποι τιμιοι που δεν περιμενουν πλουτη και θεσεις, κανω μια υποχωρηση για την συγκεκριμενη κουβεντα και μια εκπτωση αν θες των οσων πιστευω και σου λεω οτι περαν των λαθων, οτι εχει δειξει ποιο συνεπη σταση σε σχεση με τ αλλα κομματα.

Αν με ρωτησεις αυστηρα προσωπικα σου απαντω:το ΚΚΕ ειναι κομμα που επιδιωκει κρατος και εγω ειμαι αντικρατιστης.

Φανταζομαι να με καταλαβαινεις ρε μπαγασα...

Οσο για το Σαμαρακη, δεν ζει πια ρε συ. Το σωμα του το"χαρισε" στην ιατρικη σχολη για μαθηματα και πρακτικη των φοιτητων της. Η αληθεια ειναι οτι τι συστημα τον χρησιμοποιησε κανοντας τον επιτιμο καθηγητη του ΕΚΠΑ πριν πεθανει, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ο ιδιος συνεβαλε σ αυτο .Εχω καιρο ν ασχοληθω μ αυτον, οποτε η αποψη μου γι αυτο που λες, μαλλον συμφωνει αλλα με αρκετες επιφυλαξεις..

Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Εννοειτε οτι οσο γινεται ποναω και υπολογιζω στην συνειδηση μου ολους αυτους τους κουμουνιστες που τραβηξαν τοσα τα "πετρινα χρονια".
    Οτι λεω το λεω για τις ηγεσιες
    Αλλα και τα απλα μελη ενος κινηματος οφειλουν να εχουν αξιες υπερανω της γραμμης του κινηματος.
    Πολλοι δεν εδειξαν τετοιες αρετες.Ο κομουνιστης που αντιταχτηκε στην γραμμη του κομματος (ανεξαρτητα αν ειχε δικιο ή αδικο )και χαρακτιριστηκε πρακτορας ειχε και 100 φιλους μες στο κομμα οι οποιοι σιωπησαν.Αυτο ειναι απαραδεκτο για μενα

Στα οντα που θελουν να ονομαζονται ανθρωποι οφειλουν να υπαρχουν αγραφοι νομοι φιλιας ,συντροφικοτητας, φιλοτιμου ,αξιες που ερχονται παντα σε ανοιχτη συγκρουση με οτιδηποτε μαζικο.

Φυσικα και καταλαβαινω γιατι το εγραψες,ειναι η μονη κοινοβουλευτικη δυναμη η οποια μιλαει σε διαφορετικη γλωσσα.
    αντε συντροφε στηνυγεια μας
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

τι να πω τωρα...με σκλαβωσες...εχεις πιασει ακριβως αυτο που θελω να πω..

Αυτη τη λεπτη διαφορα λιγοι την καταλαβαινουν, αφου η κοινη γνωμη τους θελει ολους και ολα σ ενα σακι. Γενικευση και υποδουλωση δηλαδη.

Και υπαρχει και κατι που λεγεται προσωπικη ευθυνη, το εθεσες εμμεσα και πολυ ωραια.

Μπραβο ρε φιλε..μπραβο

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αγαπητοί φίλοι,
    ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΌ ΒΉΜΑ, αν καταφέρουμε ν'απαγκιστρωθούμε απ'τον δικομματισμό, αποκηρύσσοντάς τον ως ψευδή και αναποτελεσματικό τουλάχιστον. Επειτα, να αναλογιστούμε τί πρεσβεύει ο Συνασπισμός: Ως απεδείχθη είναι η ουρά του Πασόκ, και η δεξαμενή ή προθάλαμος τροφοδότησης στελεχών του στο Πασόκ. Επειτα το ΚΚΕ. Αυτό πάλι τί κάνει; Τί θέλει; Η Παπαρήγα ξεσηκώνει τους εργαζόμενους να ζητάνε μεγαλύτερους μισθούς-χωρίς να σκέφτεται καν αν άλλες κατηγορίες συμπολιτών έχουν το ίδιο πλεονέκτημα, ή για τα άτομα με αναπηρίες σωματικές ή ψυχικές- και καλεί και όλα τα κανάλια να την προβάλλουν από τα διαπλεκόμενα μμε. Διότι αν μία κατηγορία πάρει αύξηση, αυτή θα επιβαρύνει άλλη κατηγορία. Δεν υπάρχει αύξηση, χωρίς να υπάρξει μείωση άλλων. Δεν γνωρίζει αυτόν τον κανόνα η κυρία Παπαρήγα; Αλλά και τότε, γιατί οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ στον Περισσό, παίρνουν 450 ευρώ μισθό;...Θέλετε να θυμηθούμε για τη σύμπραξη του ΚΚΕ με τη ΝΔ; Να θυμηθούμε ότι το σύμβολο του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης χρίστηκε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της ΝΔ, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη το '90-93; Να θυμηθούμε ότι ο αείμνηστος Φλωράκης είπε το αξέχαστο:"Από πίττα που δεν τρως, τί σε νιάζει κι αν καεί"; Η΄ότι καταδεχόταν κι έπαιρνε τρείς μαζεμένες συντάξεις (ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΉΣ ηγέτης), απ'τα ταχυδρομεία, την αντίσταση, και τη βουλευτική αποζημίωση; Η αν θέλετε, να θυμηθούμε το υμνηστικό τραγούδι του Δυον. Σαββόπουλου, (άλλοτε αναρχικού κι εγκλείστου στις φυλακές της δεξιάς), για τον Μητσοτάκη; Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τα γνήσια αγωνιστικά στελέχη του τη Λιάνα Κανέλη, (η οποία προσχώρησε σταδιακά σε όλα τα κόμματα), τον ηθοποιό Γκλέτσο, ή την ηθοποιό Βάσια Τριφύλλη, η οποία μετά πέρασε στο Συνασπισμό και τώρα στο Πασόκ; Και πλείστα άλλα παραδείγματα φαιδρά. Τί θέλει το ΚΚΕ; Να βγούμε απ'την Ενωμένη Ευρώπη και να πάμε πού; Να μείνουμε μόνοι μας, και με το πρώτο οικονομικό εμπάργκο, να αφανιστούμε ως χώρα; Η να πάμε με τη Ρωσία; Μα αφού δεν έχουν κομουνισμό πιά!!! Ο κάθε νουνεχής και εχέφρων πολίτης, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται την πλάνη. Και το αποκορύφωμα: ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΘΗΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠ' ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
    Και δεν ανακατεύω στον προβληματισμό τα έπη, τα κατορθώματα, ή τα σφάλματα κι εγκλήματα του ΚΚΕ του παρελθόντος. Δεν θα ήθελα να αναφέρω για την παράδοση του οπλισμού του ΚΚΕ απ'τον Σιάντο στους Άγγλους, ούτε για το ότι καπηλεύονται το όνομα του αγωνιστή Βελουχιώτη, ενώ και οι ίδιοι συνέπραξαν στη δολοφονία του. Το κομμάτι του λαού που στηρίζει ΚΚΕ, το θεωρώ τίμιο κι εργατικό. Οι ηγεσίες όμως το παραπλανούν. Κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν. Διότι σήμερα, παίζονται τα παιχνίδια με άλλα μέτρα και άλλες στάθμες. Και για να προχωρήσουν στο σήμερα και το αύριο, πρέπει πρώτα να ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΠ'ΤΟ ΧΤΕΣ. Επί πλέον, το σημερινό ΚΚΕ δεν λέει τίποτα για την απλή αναλογική, και το κομματικό του κανάλι 902 ουδέποτε φιλοξένησε πολιτικά στελέχη εκτός βουλής κομμάτων. Αυτή είναι η δημοκρατία του ΚΚΕ; Τα όσα δε αναφέρω είναι αληθινά και πραγματικά.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνέλληνες, αν φτάσουμε στο σημείο να συνειδητοποιήσουμε ότι στη βουλή υπάρχουν ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ, (συμπεριλαμβανομένου και του Καρατζαφέρη που νέμεται κι αυτός τη κρατική χρηματοδότηση, ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ ΒΟΥΛΉΣ), τότε θα έχουμε διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση για την πραγματοποίηση της ελπίδας για το καλύτερο σήμερα και το αύριο. Και το επόμενο βήμα, δεν θα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ-για όλους τους λόγους που προανέφερα- αλλά η ένταξή μας ή η ψήφος σε κόμματα εκτός βουλής, που αν δεν τα δοκιμάσουμε δεν μπορούμε να τα απορρίψουμε, όπως η απλή λογική συνιστά. Διαφορετικά ή είμαστε φανατισμένοι και κολλημένοι, ή τεμπέληδες και αιθεροβάμονες, όπως όσοι πιστεύουν ότι στις επόμενες εκλογές θα καταριφθεί το σύνταγμα, και θα μεταβούμε απρόσκοπτα προς την αναρχία, με την ποιότητα των σημερινών ανθρώπων. Σκεφτείτε το λογικά κι εντρυφήστε. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Θα ήθελα βέβαια, να καταθέσετε τις απόψεις σας σχετικά με εναλλακτικές λύσεις, που πιστεύετε ότι θα εξυγιάνουν το καρκίνωμα της πολιτικής ζωής της χώρας.
    Προσωπικά δεν αποδέχομαι την απραξία ή τη ματαιότητα οποιουδήποτε εγχειρήματος, χωρίς το ίδιο το εγχείρημα να δοκιμαστεί. Επίσης βαρέθηκα να βλέπω στο κοινοβούλιο τις ίδιες μούρες και τα ίδια κόμματα, που ουδέποτε βοήθησαν ουσιαστικά να αμβλυνθεί ο κοινωνικός πόνος, τόσες δεκαετίες τώρα. Και η εγκάθετη προτροπή του να φτιάξουμε τα ήδη υπάρχοντα στη βουλή κόμματα, με δήθεν νεότερης ηλικίας πρόσωπα, νομίζω ότι και ο πλέον ανόητος κατανοεί το μάταιο της υπόθεσης κομμάτων που έχουν εθιστεί στο συγκεκριμένο φαύλο σύστημα. Και εξάλλου αποδεικνύεται και απ'το νέο πρόσωπο του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Αλαβάνου (του πλουσιότερου βουλευτή), του ταξίαρχου Θεοχάρη και του Γκλέτσου.
    -Φίλοι μου, νομίζω πως όλοι θα πρέπει να συμμετάσχετε στο θέμα, εφόσον όλους μας αφορά, και από όλους εμάς η χώρα ή σώζεται ή καταστρέφεται. Η ελπίδα δεν πρέπει να σβήσει, κι επαναλαμβάνω ότι Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΑΥΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Δεδομένο δεν είναι τίποτα σήμερα. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ. Τα πάντα ρει. Αρκεί να μη ρίχνουμε μομφή στη μοίρα μας, στις εκλογές και τις κάλπες, αλλά σ'αυτούς που ψηφίζουμε.
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από AFROPANTELOS
    +100000000005.

Ο κοσμος δεν αλαζει με κουβεντες δεν αλαξε ποτε με προσευχες

Στην υγειά σου φίλε

Ρε θα με κλεισουν φυλακη απ τον οτε...Δεν εχω ακομα adsl!!!!Ελεος

Στο θεμα μας: μαζι σου για το Συν και το ΚΚΕ, με μικρες αλλα σημαντικες ενστασεις που δεν ειναι επι του παροντος.

Αλλά: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Ο Λ Ο Ι ΜΙΣΘΟ 1500ΕΥΡΑ..

Η διεκδικηση απο μια κοινωνκη ομαδα αυξησεων, πρεπει να συμπαρασυρει και τις υπολοιπες σε αγωνες...Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν; Αυτο ειναι μια καπιταλιστικη τεχνικη εξαπατησης της μαζας ( βασικα, μια απ τις πολλες ). Υπαρχουν ποροι και φυσικοι και οικονομικοι. Απλα δεν χορταινουν μερικοι και επισης υπαρχουν και αυτες που λεμε τεχνητες αναγκες( και τσιμπαμε σαν ζωα εμεις οι "εξυπνοι"..).

Μην ξαναπεις το σαββοπουλο αναρχικο γιατι θα παρεξηγηθουμε ασχημα :a015: :a015: :a017: :a020: :a020:

conkark σου ξαναλεω και ελπιζω να μην σε πειραζει οτι, το σημερινο """δημοκρατικο""" συστημα δεν παιρνει βελτιωση, μονο ανατροπη. Και αυτο θελει δουλεια.

Και πρωτα δουλεια πνευματικη. Αν δεν απορριψει και καταρριψει καποιος μεσα του το σημερινο κακεκτυπο δημοκρατιας και το κεφαλαιοκρατικο συστημα, δεν προκειται νοητικα να προχωρησει παρακατω. Ειναι τεραστιο ψυχολογικο καφαλαιο αυτο.

Για ενα πραγμα που ειμαι "ευτυχισμενος", ειναι η απορριψη εκ βαθρων του σημερινου κοινωνικοοικονομικοιυ συστηματος. Εχω αλαφρωσει ρε αδερφε, πως να στο πω;; Δεν μπαινω σε διληματα να δοκιμασω αυτον, εκεινον, μηπως αυτος ειναι καλο παιδι-επιστημονας-μορφωμενος κτλ κτλ..Ειναι ψευτοδιληματα αυτα. Ειναι χασιμο χρονου.

Σ ενα συστημα που εχει εξ ορισμου στις δομες του, τη βια, την ανισοτητα και τον ετεροκαθορισμο, την αποποιηση ευθυνων, την ανυπαρκτη ατομικη ευθυνη, δεν καταλαβαινω λογικα, τι θα κανει ενα αγνο κομμα ( δεκτο οτι μπορει να υπαρχει ). Αυτα δεν τα λεω εγω: τα λενε πεντακαθαρα ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!! Τυχαινει αυτο τον καιρο, να διαβαζω θεωρια συνταγματικου δικαιου. Ολα αυτο γραφουν, στεγνα και ξερα. Αν θες σου παραθετω βιβλιο-συγγραφεα-εκδοσεις-σελιδα.

Ειναι ρε παιδι μου, σαν να εχεις ενα χαλασμενο cbf250 ( το σημερινο συστημα) και να ελπιζεις οτι θα ριξει σε R1( θα γινει κατι υγιες και σταθερο), αν του βαλεις νιτρο( ενα καλο και αγνο κομμα)...Δεν παιζει αυτο.

Και δεν μιλαω να παρουμε τα οπλα( εχουμε καιρο, ασε που μπορει να μην χρειαστουν). Χρειαζονται πρωτα ελευθεριακα σχολεια, δηλαδη προυποθετουμε ελευθερους δασκαλους-ανθρωπους. Μελετη της ιστοριας. Δεν θα σταματησω ποτε να το λεω. Οι περισσοτερες απαντησεις εκει βρισκονται. Τα οποια σχολεια τελοσπαντων θα βγαλουν "ελευθερους" ανθρωπους, που θα εχουν συνηθισει σε αλλες πολιτικες διαδικασιες( σε αυτες της συναποφασης και της αυτοδιαχειρισης ).

Δευτερον, διαλυση των συνδικαλιστικων κομματικων ηγεσιων και δημιουργια συνδικαλιστικων σωματειων βασης, με ανακλητους αντιπροσωπους, χωρις εξουσιαστικη συναμη.

Τριτον και πειτε οτι θελετε: εξω απ την ΕΕ.
    Μελετηστε τι ειναι η ΕΕ, τι φιλοσοφια οικονομικη και κοινωνικη προαγει, ποια ειναι τα οργανα της, πως αποφασιζει και μετα ελατε να μου πειτε για λεφτα, εργα και τα λεμε......

Τεταρτον:αυτοδιοικηση βασης και οχι αντιπροσωπων. Αμεσοδημοκρατικα συμβουλια γειτονιας, με πολυ ενημερωση, κοινη εστιαση, θεατρικες παραστασεις, βιβλιοθηκες, δρασεις με αναθεση ατομικων υπευθυνοτητων.

Αυτα για αρχη πως σου φαινονται;

Παλαιό μέλος
    CONKARK.........

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΗ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ
    ΣΤΟ Τ Ι Μ Ι Ο ΛΑΒΑΡΟ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ
    ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΠΛΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..............ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....!!!!!!!!

ΥΓ. Στό internet φίλε γιαλαντζί έπαναστάτες καί ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ κυκλοφοράνε!!!!!!

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Ο conkark λέει:
    ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΌ ΒΉΜΑ, αν καταφέρουμε ν'απαγκιστρωθούμε απ'τον δικομματισμό, αποκηρύσσοντάς τον ως ψευδή και αναποτελεσματικό τουλάχιστον. Επειτα, να αναλογιστούμε τί πρεσβεύει ο Συνασπισμός: Ως απεδείχθη είναι η ουρά του Πασόκ, και η δεξαμενή ή προθάλαμος τροφοδότησης στελεχών του στο Πασόκ. Επειτα το ΚΚΕ. Αυτό πάλι τί κάνει; Τί θέλει; Η Παπαρήγα ξεσηκώνει τους εργαζόμενους να ζητάνε μεγαλύτερους μισθούς-χωρίς να σκέφτεται καν αν άλλες κατηγορίες συμπολιτών έχουν το ίδιο πλεονέκτημα, ή για τα άτομα με αναπηρίες σωματικές ή ψυχικές- και καλεί και όλα τα κανάλια να την προβάλλουν από τα διαπλεκόμενα μμε. Διότι αν μία κατηγορία πάρει αύξηση, αυτή θα επιβαρύνει άλλη κατηγορία. Δεν υπάρχει αύξηση, χωρίς να υπάρξει μείωση άλλων. Δεν γνωρίζει αυτόν τον κανόνα η κυρία Παπαρήγα; Αλλά και τότε, γιατί οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ στον Περισσό, παίρνουν 450 ευρώ μισθό;...Θέλετε να θυμηθούμε για τη σύμπραξη του ΚΚΕ με τη ΝΔ; Να θυμηθούμε ότι το σύμβολο του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης χρίστηκε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της ΝΔ, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη το '90-93; Να θυμηθούμε ότι ο αείμνηστος Φλωράκης είπε το αξέχαστο:"Από πίττα που δεν τρως, τί σε νιάζει κι αν καεί"; Η΄ότι καταδεχόταν κι έπαιρνε τρείς μαζεμένες συντάξεις (ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΉΣ ηγέτης), απ'τα ταχυδρομεία, την αντίσταση, και τη βουλευτική αποζημίωση; Η αν θέλετε, να θυμηθούμε το υμνηστικό τραγούδι του Δυον. Σαββόπουλου, (άλλοτε αναρχικού κι εγκλείστου στις φυλακές της δεξιάς), για τον Μητσοτάκη; Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τα γνήσια αγωνιστικά στελέχη του τη Λιάνα Κανέλη, (η οποία προσχώρησε σταδιακά σε όλα τα κόμματα), τον ηθοποιό Γκλέτσο, ή την ηθοποιό Βάσια Τριφύλλη, η οποία μετά πέρασε στο Συνασπισμό και τώρα στο Πασόκ; Και πλείστα άλλα παραδείγματα φαιδρά. Τί θέλει το ΚΚΕ; Να βγούμε απ'την Ενωμένη Ευρώπη και να πάμε πού; Να μείνουμε μόνοι μας, και με το πρώτο οικονομικό εμπάργκο, να αφανιστούμε ως χώρα; Η να πάμε με τη Ρωσία; Μα αφού δεν έχουν κομουνισμό πιά!!! Ο κάθε νουνεχής και εχέφρων πολίτης, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται την πλάνη. Και το αποκορύφωμα: ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΘΗΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠ' ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
    Και δεν ανακατεύω στον προβληματισμό τα έπη, τα κατορθώματα, ή τα σφάλματα κι εγκλήματα του ΚΚΕ του παρελθόντος. Δεν θα ήθελα να αναφέρω για την παράδοση του οπλισμού του ΚΚΕ απ'τον Σιάντο στους Άγγλους, ούτε για το ότι καπηλεύονται το όνομα του αγωνιστή Βελουχιώτη, ενώ και οι ίδιοι συνέπραξαν στη δολοφονία του. Το κομμάτι του λαού που στηρίζει ΚΚΕ, το θεωρώ τίμιο κι εργατικό. Οι ηγεσίες όμως το παραπλανούν. Κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν. Διότι σήμερα, παίζονται τα παιχνίδια με άλλα μέτρα και άλλες στάθμες. Και για να προχωρήσουν στο σήμερα και το αύριο, πρέπει πρώτα να ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΠ'ΤΟ ΧΤΕΣ. Επί πλέον, το σημερινό ΚΚΕ δεν λέει τίποτα για την απλή αναλογική, και το κομματικό του κανάλι 902 ουδέποτε φιλοξένησε πολιτικά στελέχη εκτός βουλής κομμάτων. Αυτή είναι η δημοκρατία του ΚΚΕ; Τα όσα δε αναφέρω είναι αληθινά και πραγματικά.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Φίλε conkark, συγνώμμη που απαντάω τόσο καθυστερημένα στο ποστ σου. Αλλά καθυστέρησα να το διαβάσω.
    Λες ότι η Παπαρήγα δεν σκέφτεται τους ανάπηρους, τους ψυχικά άρρωστους, και τις κατηγορίες συμπολιτών μας που δεν έχουν το ίδιο πλεονέκτημα (ποιοι είναι αυτοί? και ποιο είναι το πλεονέκτημα?). Τι ακριβώς εννοείς? Το ΚΚΕ έχει δείξει έμπρακτα την στάση του απέναντι σε αυτά τα προβλήματα. Για παράδειγμα είναι ο κύριος χρηματοδότης της οργάνωσης 18άνω, και μπορώ να σου φέρω πολλά τέτοια παραδείγματα.

Αν μια κατηγορία εργαζομένων πάρει αύξηση αυτή αυτόματα πλήττει άλλη κατηγορία εργαζομένων? Πολύ εώς πάρα πολύ αυθαίρετο μου φαίνεται αυτό. Με την λογική αυτή δεν πρέπει να ζητάμε αυξήσεις, για να μην χτυπάμε τους άλλους εργαζόμενους. Λογικό?

Το ΚΚΕ ζητάει αυξήσεις για τους εργαζόμενους από λεφτά που υπάρχουν ήδη. Τα κέρδη που σημείωσε ο ΣΕΒ την προηγούμενη χρονιά, η κερδοσκοπία που μας χτυπάει όλους για να γεμίζουνε συγκεκριμένες τσέπες, οι "υμέτεροι", κοίτα γύρω σου και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλά περισσότερα από τα παραδείγματα που σου φέρνω εγώ.

Αναφέρεσε στό '90 - '93, θα ήθελα να γίνεις πιο συγκεκριμένος, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε. Τι ακριβώς σε έχει πειράξει?

Ο Μικης Θεοδωράκης είναι σύμβολο όλου του ελληνικού λαού και όχι του ΚΚΕ. Σαν άνθρωπος και χαρακτήρας είναι αξιοσημείωτος, αλλά κι αυτός όπως και όλοι μας στην πράξη κρίνονται, για την πορεία του και τα λάθη του. Ερώτηση ήταν μέλος του ΚΚΕ ο Θεοδωράκης τότε?

Ο Χαρίλαος μήπως θυμάσαι γιατί είπε τα περί πίττας?

Για τις 3 συντάξεις του Χαρίλαου Φλωράκη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις για τους μισθούς των βουλευτών και τις αποζημειώσεις τους στο ΚΚΕ. Όλα αυτά πάνε στο ΚΚΕ, και το ΚΚΕ δίνει μισθούς και αποζημειώσεις στους βουλευτές του. Σε αυτή την περίπτωση του Χαρίλαου, λοιπόν να υποθέσω ότι δεν θυμάσαι καλά.
    Ο Φλωράκης ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ηγέτης, και περί χρημάτων δεν διαννοήθηκε κανείς να του προσάψει ποτέ τίποτα. Ακόμα καλύτερα θα σου πρότεινα να διαβάσεις την πολιτική του διαθήκη. Για να καταλάβεις έστω και λίγο ποιος ήταν.

Αναφέρεσαι στην Κανέλλη και τον Γκλέτσο. Καταρχήν είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Για την Κανέλλη τι σε προβληματίζει? το που ήταν? το τι έκανε? ή το τι κάνει? Φτάσαμε στο σημείο να απορρίπτουμε ανθρώπους από τους σημερινούς μας αγώνες για τις ιδέες που είχαν στο παρελθόν? Τότε υποθέτω πως πιθανά και εμείς οι ίδιοι δεν θα έπρεπε να μιλάμε. Εξάλλου νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να ισχύει μόνο για τους εγκληματίες πολέμου και τους θιασώτες τους. Εκτός και αν έχουμε το αλάθητο και δεν δεχόμαστε ότι μπορεί κάποιος να αλλάξει άποψη. Σε αυτή την περίπτωση πάω πάσο.
    Σχετικά με τον Γκλέτσο τι να σου πω. Σαν ηθοποιός δε μου λέει και πολλά. Αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω την διάθεσή του, να προσφέρει ή την ειλικρίνεια στις πεποιθήσεις του. Έτσι και αλλιώς όπως είπα παραπάνω όλοι κρινόμαστε καθημερινά, από τις πράξεις μας. Και ο Γκλέτσος όπως και ο κάθε Γκλέτσος θα δείξει.

Δηλάδή αν φύγουμε από την ΕΕ και μέινουμε μόνοι μας θα αφανιστούμε ως χώρα? Δύσκολο μου φαίνεται. Από την άλλη τώρα είμαστε κυρίαρχοι στον τόπο μας, με το Ελληνικό σύνταγμα πάνω απο το ευρωπαικό, με τις κυβερνήσεις μας να βάζουν τον Έλληνα πάνω από όλα, και να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους μας, στην μόρφωση , στην δουλειά, στην ζωή γενικότερα.
    Φίλε conkark δεν νομίζω ότι έχουμε να χάσουμε και πολλά φεύγοντας από την ΕΕ, αντίθετα βλέπω ότι χάνουμε όλο και περισσότερα καθημερινά μένοντας. (Λευκή βίβλος κ.ά.)
    Τα περί Ρωσίας που λες δεν νομίζω ότι έχουν βάση. όπως και τα περί νουνεχή και εχέφρωνος πολίτη, γιατί έτσι καταδικάζεις όλους όσους ψηφίζουν και όλους όσους αγωνίζονται μαζί με το ΚΚΕ.

Τα φαιδρά παραδείγματα που λες πολύ θα ήθελα να τα ακούσω.

Σχετικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, γιατί αυτή είναι ανήθικη? Το αντίθετο, αν υπήρχε μόνο αυτή, και όχι η άλλη η υπόγεια, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Διαφωνείς με αυτό? Το ΚΚΕ έχει σαν πόρους αυτή την χρηματοδότηση, τις συνεισφορές των μελών του, και τις οικονομικές εξορμήσεις που κάνει. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, στο ΚΚΕ ελέγχουν πολλοί τα οικονομικά. Ούτε ο αρχηγός ούτε οι έμπιστοι. Τόσα πρωτοκλασάτα στελέχη πήγαν με τον Συνασπισμό, τι έχουν ομερτά δεν θα ακουγότανε κάτι?

Για την ιστορία του ΚΚΕ, τους αγώνες του και τα λάθη του θα χαρώ πολύ να τα κουβεντιάσουμε όποτε θέλεις, μια και όπως λες δεν τα πιάνεις σε αυτό το thread.

Παρακάτω αναφέρεσαι στο ότι το ΚΚΕ είναι κολλημένο στο παρελθόν ( και μάλιστα με κεφαλαία, δλδ το φωνάζεις). Μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Αναφέρεσαι σε τι ακριβώς? και θα ήθελα να κουβεντιάσουμε τι έχει αλλάξει από το παρελθόν και το ΚΚΕ είναι κολλημένο σε αυτό.

Οι συνθήκες λες ότι άλλαξαν, και ποιος διαφωνεί μαζί σου? Το ΚΚΕ πάντως όχι, ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία του ΠΑΜΕ, και η αλλαγή που έφερε αυτό στους εργαζόμενους. Από την στιγμή που η ΓΣΕΕ λειτουργεί σαν προθάλαμος για βουλευτές, κάτι έπρεπε να γίνει. Κατηγορείς το ΚΚΕ επειδή προσαρμόστηκε? Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ευελιξία.

Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ να αναφέρεται στην απλή αναλογική, από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα? μάλλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος, δηλαδή το ΚΚΕ είναι υπέρ της ενισχυμενης αναλογικής? Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τις θέσεις του ΚΚΕ για αυτό το θέμα. Αν μη τι άλλο τα γραπτά μένουν.

Σχετικά με το ότι δεν φιλοξενούνται στελέχη κομμάτων εκτός βουλής στον 902. Προσωπικά δεν βλέπω και πολύ 902, αλλά ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση? ότι αν σύμφωνα με τα λεγομενά σου κάτι τέτοιο ίσχυε, γιατί συνεργάζεται με εξωκοινοβουλευτικά κόμματα όπως π.χ.το ΔΗΚΚΙ, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές? Δηλαδή συνεργάζεται μαζί τους στις εκλογές, αλλά τους έχει αποκλίσει από τον 902? Παράξενο μου φαίνεται. Και προσωπικά έχω δει εκπομπές που είχαν πολλούς συμμετέχοντες από όλους τους χώρους, αλλά σαν προσωπική μαρτυρία δεν νομίζω να σε καλύπτει.

Και για να απαντήσω στο θέμα που θέτεις για το τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση. Εγώ έχω επιλέξει να παλεύω μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες του, που υπάρχουν, άλλωστε ζωντανός οργανισμός είναι, και όχι απολίθωμα όπως θέλουν κάποιοι. Το σημαντικότερο για μένα είναι, ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν δικαιολογείται επανάπαυση. Βγες έξω και πάλεψε από το ποιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέμα. Δεν με νοιάζει αν είσαι στις γραμμες του ΚΚΕ ή πιο δίπλα, με νοιάζει ότι θα έιμαστε στον ίδιο δρόμο.

Συγνώμμη για το μέγεθος αλλά αναγκάστηκα να αφήσω κι άλλα θέματα που θίγεις απέξω. Θα χαρώ να τα κουβεντιάσουμε όποτε θέλεις εδώ ή και αλλού.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Επιτελους και καποιος που εκφραζει ανοιχτα την πολιτικη του αποψη....

Μραβο ρε μαγκα...Μπραβο..Και ας διαφωνω σ ενα μερος οσων λες. Δεν θ αναλυσω οσα γραφεις αλλα...επιτελους...επιτελους κατι αλλο..κατι εμπεριστατωμενο-διαφορετικο....

Αντε καλη σου μερα...

hijack-future
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι ...το μελλον αξηζει να 'ξαναγραφτει' πριν γραψοθμε ενα παρελθον ακομη για το οποιο θα ντεπομαστε !Ναι και στην ανοιχτα πολιτικη θεση ! (συνεχισε resisman)

Το μελλον, δηλαδη το παρον, εχει δικαιωμα να το γραψει μονο ο εργαζομενος λαος με τα χερια του, τις αμεσες αποφασεις του, τους αγωνες του( οποιασδηποτε μορφης ) και να το καταστησει πραγματικοτητα αδιαμφισβητητη απεναντι σε ολα τ αφεντικα, τοπικα-πλανητικα, που λεει και ενα συνθημα...

Καλησπερες..

Φίλε και συνάδελφε loukasfilm, αρχικά οφείλω να σου αναγνωρίσω την παρρησία σου να εκθέτεις δημόσια το τί ψηφίζεις και με σθένος να το υποστηρίζεις, την ώρα που οι υπόλοιποι συνάδελφοι κρατούν στάση επιφυλακτική και δεν αποκαλύπτουν τί θα ψηφίσουν και γιατί. Δημόσια συγχαρητήρια! Είσαι παλικάρι, και δεν μασάς στα δήθεν "προσωπικά δεδομένα" και στην ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ "μυστική ψηφοφορία" που επιβάλλει η εξουσία, διότι δεν θέλει οι πολίτες μεταξύ τους να επικοινωνούν και να συνενοούνται και να συμφωνούν. Το δικό μου μήνυμα επ'αυτού είναι: ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ,(γιά να είμαι και συνετός ως προς τη δημόσια γλώσσα), ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Από όλες αυτές τις συζητήσεις όλο και κάτι καλό θα βγεί, για όλους μας. Η εξουσία στηρίζεται στο φόβο σας.
    -Λοιπόν φίλε μου, ήδη έχω τοποθετηθεί ότι είμαι με το μέρος των ψηφοφόρων της αριστεράς και του ΚΚΕ. Είμαι λοιπόν με το μέρος σου, και ακόμα περισσότερο επειδή είσαι ευγενής ως προς το ύφος σου όταν συζητάς. Αυτό που διαχωρίζω απ'όλους εσάς όμως, είναι οι ηγεσίες. Και όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά όλες. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι εσείς, κατά το πλείστον, έχετε θρηνήσει θύματα απ'τον εμφύλιο σπαραγμό, κι αυτό κατά συνέπεια, σας καθιστά εκδικητικούς και φανατισμένους. Αυτό εξάλλου υπαγορεύει και ο ανθρώπινος πόνος και συναισθηματισμός. Είναι λογικό. Αν λοιπόν θέλετε φανατικά να εξαγνίζετε όλα όσα αφορούν τον κομουνισμό (comunism), εγώ δεν μπορώ να σας προτρέψω για κάτι αντίθετο. Ψηφίζετε κομουνισμό έως ότου ζήσετε! Εγώ όμως, που τα βλέπω σαν τρίτο μάτι, εφόσον δεν είχα εμπλοκές ούτε με δεξιούς αλλά ούτε και κομουνιστές, νομίζω ότι είμαι πιό μή-συναισθηματικά φορτισμένος, άρα και τα βλέπω πιο ουδέτερα τα πολιτικά πράγματα. Δεν μπορώ να μακρυγορήσω, διότι κι εγώ είμαι εργαζόμενος, αλλά θα πω κάποια πραγματάκια σχετικά με τις ερωτήσεις που μου υπέβαλες:
    -Αναζήτησε αν θες να μάθεις, ο αείμνηστος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης , αν πράγματι έπαιρνε τρείς συντάξεις.
    -Επίσης αναζήτησε να μάθεις πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στον Περισσό, τη στιγμή που η κα Παπαρήγα ζητά 3000 ευρώ το μήνα για τους εργαζομένους.
    -Γνωρίζεις ότι αφού έγινε η περίφημη δίκη του μεγαλοαπατεώνα Κοσκωτά, ανοίχτηκαν τα ταμεία του, και βρέθηκαν δεν θυμάμαι πόσα πολλά εκατομύρια δραχμές, σε κουπόνια του ΚΚΕ;
    -Γνωρίζεις ότι οι μισθοί του κοσμάκη που εργάζεται στο δημόσιο, δίνονται από συγκεκριμένη δεξαμενή του κρατικού προϋπολογισμού; Αυτό τί σημαίνει; Αν ένας κλάδος ευνοηθεί οικονομικά, δεν θα είναι εις βάρος των άλλων κλάδων; Απλή αριθμητική είναι φίλε μου. Αρα, αυτό που θα έπρεπε να γίνει δεν είναι το άλλο άκρο που αναφέρεις, αλλά πρώτα να αποκτήσουμε κυβέρνηση ηθικού και δίκαιου υπόβαθρου, η οποία θα κάνει δίκαιη ανακατανομή των οικονομικών, χωρίς βιαιότητες, χωρίς απειλές και φασισμούς. Επομένως η Παπαρήγα που παίρνει το μέρος των δασκάλων, το κάνει για show off, για να προβληθεί ελληνιστί. Αν για λίγο αφήσεις παράμερα το συναίσθημα, θα με δικαιώσεις. Κι αυτό αφορά τον δημόσιο φορέα, και μη μπλέκεις τον ΣΕΒ. Αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά αν ήταν κυβέρνηση η κα Παπαρήγα, θα μπορούσε ν'αντιταχθεί στον ΣΕΒ; Οι μεγαλοβιομήχανοι δεν τόχουν σε τίποτα να σηκωθούν και να φύγουν απ'τη χώρα, και οι εργαζόμενοι έστω χαμηλά αμοιβόμενοι, να μείνουν άνεργοι ολοσχερώς. Κι αυτό το γνωρίζει η κα Παπαρήγα, αλλά αν δε "το παίξει προστάτης" των εργαζομένων, ποιός θα τη ψηφίσει;
    -Ανέφερα σχετικά με τον υπουργικό θώκο τού κου Θεοδωράκη-του συμβόλου του ΚΚΕ-στη δεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη, και με ρωτάς "τί με πείραξε"; Δε νομίζω να θες απάντηση γιαυτό. Το ότι είναι σύμβολο διεθνώς για τη μουσική του είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ο Θεοδωράκης είναι σύμβολο της ΝΔ!
    -θΑ ΕΠΑΝΑΛΆΒΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Το 1984 ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Πασόκ, κ. Τσοβόλας, έθεσε προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο αυτό (δικής του επινόησης), με το σκεπτικό ότι για να μην εξαρτώνται οι υπουργοί και οι βουλευτές από τα μεγάλα οικονομικά τραστ της χώρας, πχ Λαμπράκηδες, Βαρδινογιάννηδες, Λάτσηδες, Κοκαλέους, Αλαφούζους, Κυριακούδες, Μπόμπολες κλπ καλά παιδιά, εμείς καλό είναι να τα παίρνουμε χοντρά απ'το δημόσιο συρτάρι! Οταν λοιπόν παρουσιάστηκε στη βουλή η πρόταση, αυτόματα και παμψηφί υπογράφτηκε από όλα τα κόμματα, ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. Το κωμικοτραγικό του εγχειρήματος είναι ότι μετά το νόμο αυτόν, παρετηρήθησαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και οι διαπλοκές ένθεν και ένθεν. Σήμερα, το ΚΚΕ εκταμιεύει 5,5 εκατομύρια ευρώ απ'το δημόσιο ταμείο! Εκτός του μισθού τους. Τώρα αν τα παίρνουν στον Περισσό για το κόμμα, αυτό δεν εξαγνίζει το ΚΚΕ. Ποιός ρώτησε τον έλληνα πολίτη αν θέλει να πληρώνει το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα απ'τους φόρους τους; Αυτό στη σκέψη του ανέργου και του φτωχού πολίτη τουλάχιστον, μεταφράζεται ως "ανήθικο". Ενώ η θέση της Ενωσης Κεντρώων είναι ότι αυτά τα ποσά θα πρέπει να παραχωρούνται για κοινοφελή έργα. Ποιά λοιπόν είναι πιό τίμια θέση;
    -Στα λάθη του ΚΚΕ συγκαταλέγεται και το ότι κάποτε ήθελε τη Μακεδονία να τη παραχωρήσει στους ομοϊδεάτες Βούλγαρους, και επίσης όταν ο ομοϊδεάτης τους Τίτο άρχισε να μετονομάζει τα Σκόπια σε Μακεδονία, το ΚΚΕ σιώπησε. Αυτοί απετέλεσαν και λόγους, να χαρακτηριστεί ως εθνικά επικίνδυνο. Επίσης η χρηματοδότησή του απ'τη Ρωσία, πράγμα που είναι παράνομο απ'τους διεθνείς κανονισμούς. Επίσης τα εγκλήματα επί εμφυλίου δεν έγιναν μόνο απ'τους γερμανοτσολιάδες, χίτες, και μπουραντάδες δεξιούς, αλλά ΚΑΙ απ' τους κομουνιστές. Επίσης, τον Βελουχιώτη όταν τον "έφαγαν" οι Αγγλοι, οι δεξιοί, και οι ίδιοι οι κομουνιστές, του έκοψαν το κεφάλι, το κάρφωσαν σε πάσσαλο, και ήπιαν δύο βαρέλια κρασί, χορεύοντας γύρω του! Επίσης και οι υπόλοιποι ηγέτες του ανατολικού μπλόκ δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά! Θυμάσαι τον Τσαουσέσκου; Θυμάσαι την γενοκτονία των 180.000 Ποντίων που σφαγιάστηκαν απ'τον Στάλιν, επειδή πήγαιναν στην εκκλησία; Το μόνο που εφάρμοσε η Ρωσία απ'την οικονομικοκοινωνικοπολιτική θεωρία του Μαρξ ήταν το ότι "η θρησκεία είναι το όπιο των λαών". Κατά τα άλλα ήταν μια ολιγαρχία-δικτατορία κόντρα στην ελεύθερη σκέψη και πράξη, με ανταλλάγματα ένα παλιό σπιτάκι, καταναγκαστική εργασία, κατευθυνόμενη μόρφωση και περίθαλψη...Δεν ήθελα να αναφέρω τέτοια ζητήματα, αλλά είναι ΑΛΗΘΙΝΑ και ντοκουμέντα, και μου το ζήτησες.
    (Συνεχίζω από κάτω)...

(Συνέχεια).
    -Για το θέμα Κανέλλη τώρα: Τί προτιμάς εσύ; Εναν σταθερό σε πολιτική κατεύθυνση και απόψεις, ή έναν που άγεται και φέρεται στο πολιτικό προσκήνιο; (Εχεις ακούσει άρα το τραγούδι των Οναρ: "αλλάζεις-αλλάζεις, και με τρομάζεις..."). Οσο για τον φίλο μας τον Γκλέτσο, δεν νομίζω ότι διαθέτει ένα πολιτικό προφίλ, τη στιγμή που έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις όλων μας ως ο τσαμπουκάς-ηθοποιός που βιαιοπραγεί σαν τους αλήτες του δρόμου. Αν αρέσκεται το ΚΚΕ σε τέτοιου είδους και ήθους πολιτικούς, εμένα δεν μου πέφτει λέξη. Τώρα, για τη Βάσια Τριφύλλη, τί να πει κανείς! Αξια!!!...Ο κύριος Χαλβατζής, τον οποίο είχα ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, γιατί καταδέχεται να λαμβάνει μέρος στις δημοτικές, όταν ρητά αναφέρει το Σύνταγμα ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να είναι ακομμάτιστες; Και γιατί το ΚΚΕ θέλει να έχει ευρωβουλευτές, εφόσον αντίκειται στον ίδιο τον θεσμό της ΕΕ; Και τί προσφέρουν αυτοί οι κύριοι, απέναντι στις ανθελληνικές θέσεις του ευρωκοινοβουλίου; Απάντηση: Δεν αντιδρούν!
    -Τα γραπτά μένουν, αλλά αρκεί να εφαρμόζονται. Οι αρχαίοι μας έλεγαν: "αμ' έπος άμ' έργον", δηλαδή μαζί με τα ισχυριζόμενα να υπάρχει και η πράξη. Πρίν από μερικά χρόνια, ήρθε ένας δημοσιογράφος του ΚΚΕ με τηλεοπτικό συνεργείο και πήρε συνέντευξη απ'τον κύριο Βασίλη Λεβέντη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, και του είπε ότι θα το προβάλουν στον 902 (το κομουνιστικό τηλεοπτικό όργανο), στη τηλεόραση. Μετά τη συγκεκριμένη μέρα, εφόσον δεν το πρόβαλαν, είπε ο δημοσιογράφος ότι δεν φταίει ο ίδιος, αλλά η διοίκηση του 902, που το "έκοψε"(=λογοκρισία). Αυτή είναι η ισοπολιτεία και η ισονομία του ΚΚΕ, και το πόσο είναι εμπράκτως υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής! Το ίδιο έκανε και η κα Κανέλλη, όταν είχε εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, στον κύριο Λεβέντη. Οσο για το ΔΙΚΗ ήταν παρακλάδι του δικομματισμού, δηλ του Πασόκ, και συμμετείχε στην ανήθικη χρηματοδότηση. Τώρα ο Τσοβόλας (ο ιθύνων νους της ανήθικης κρατικής χρηματοδότησης), φλερτάρει ξανά το Πασόκ, όπως και πριν ο Αβραμόπουλος που θα έκανε δικό του κόμμα, και ξαναπροσχώρησε στη ΝΔ που την κατηγορούσε. Ποτέ ο 902 δεν προέβαλε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, που να μην έχουν υπάρξει ποτέ στο κοινοβούλιο, ει μη μόνο κατεστημένα και αστικοποιημένα όπως και το ίδιο. Οι συμπράξεις είναι για το θεαθήναι, για να ακούγεται επίκαιρο και μαγειρέματα για το ίδιο συμφέρον. Αυτά όλα είναι που θεωρώ φαιδρά και δόλια, αγαπητέ συνάδελφε.
    -Οσο για το ποιό πολιτικό μοντέλο επαγγέλλεται το ΚΚΕ να μας το πει. Διακρίνω δυστοκία του, να αντιληφθεί ότι τα πρότυπα του ανατολικού μπλόκ κατέρρευσαν! Και μαζί τους και ο κομουνισμός. Η ΕΕ δυστυχώς είναι μονόδρομος. Είναι ανόητο όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ, που κάνει αμάν-αμάν να ενταχθεί στην ΕΕ; Ακόμα και η ίδια η Ρωσία. Και το ΚΚΕ είναι η γάτα με τα πέταλα, που θέλει να βγούμε; Φίλε μου, σου είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείς, ότι ένα οικονομικό εμπάργκο αν μας κάνουν χαθήκαμε; Από πού θα στηριχτούμε; Ποιός θα μας στηρίξει; Αναγκαστικά πρέπει να ακολουθήσουμε το ποτάμι. Δεν είναι ότι αποτελεί πανάκεια και το ελιξίριο της ευμάρειας και της ευτυχίας. Αντίθετα. Απλά δεν υπάρχουν λογικές εναλλακτικές.

Αγαπητέ Φίλε loukasfilm, διαισθάνομαι ότι διακατέχεσαι από εναργή και αγνά συναισθήματα, κι ότι θα ήθελες οι Έλληνες και η πατρίδα σου να είναι ελεύθεροι, και γιαυτό προσπαθείς για την ευόδωση του οράματός σου, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους-αγωνιζόμενους για τον κοινό σκοπό. Δεν θα ήθελα με τίποτα να παρεξηγηθώ και να χαρακτηριστώ ως αντικομουνιστής. Κάθε άλλο. Τα πιστεύω μου είναι πανανθρώπινα, φιλέλληνα, πατριωτικά και όχι εθνικιστικά, ηθικά και αγωνιστικά για μια πατρίδα που να αξίζει το ιστορικό της φορτίο, και για συνανθρώπους, που να μπορούν να ζουν με το κεφάλι ψηλά σε μία αξιοπρεπή και ποιοτική σύγχρονη πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι λαοί όλου του κόσμου έχουν παραπλανηθεί από τις εξουσίες τους, οι οποίες ύπουλα έχουν εισχωρήσει στα σωθικά μας ως καρκινικά κύτταρα, και τεχνηέντως μας έχουν πολυδιχάσει, διότι γνωρίζουν καλά ότι η ισχύς έγκειται εν τη ενώσει. Όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν και έχουν το δικαίωμα νομίζω, στην ειρήνη, σένα άνετο σπίτι, σένα υγιεινό και φυσικό περιβάλλον, στην εργασία, στην δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία και παιδεία, στις τεχνικές υποδομές της πόλης τους, και γενικά μιάς σχετικής άνεσης, για να διάγουν μιά αξιοπρεπή ζωή. Διότι απλά όλοι οι άνθρωποι της γης έχουν το ίδιο στομάχι, και όλοι μας είμαστε συνάνθρωποι και αδέλφια απέναντι στον Θεό, αν θες. Το υπάρχον χρήμα επαρκεί για όλους τους ανθρώπους. Απλά, είναι ανήθικα συσωρευμένο στις αποθήκες "των αφρόνων πλουσίων", για να θυμηθούμε και την ομώνυμη παραβολή του Χριστού. Η λύση για την ύπαρξη της ελπίδας, βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων-πολιτικών, που διέπονται από ήθος, από ανθρωπιά, κι από το αίσθημα της δικαιοσύνης. Στη μεταλλαγμένη μας κοινωνία, όπου δοξάζεται το κακό ως καλό, αυτοί οι άνθρωποι δεν υποστηρίζονται ασφαλώς απ'τους μεγάλους, αποκαλούνται τρελοί και γραφικοί. Εγώ λοιπόν, αποκηρύσσω το λογικό παρελθόν μου, κάνω την υπέρβαση και συντάσσομαι στο πλευρό τους. Βαρέθηκα πιά τους λογικούς!...

Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    CONKARK.........

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΗ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ
    ΣΤΟ Τ Ι Μ Ι Ο ΛΑΒΑΡΟ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ
    ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΠΛΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..............ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....!!!!!!!!

ΥΓ. Στό internet φίλε γιαλαντζί έπαναστάτες καί ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ κυκλοφοράνε!!!!!!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΙΜΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ.....ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ...!!!!!!!

ΥΓ. Δεν θα ήθελα να κατηγορήσω κανέναν συνάδελφο. Οσο για τους άλλους, δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν φοβάμαι. Δε πιστεύω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος. Ηδη έχω γραφτεί σε εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που ποτέ δεν ήταν στο κοινοβούλιο, στην Ενωση Κεντρώων, που αργότερα θα παραθέσω δημόσια τις θέσεις της, να τις κρίνετε, που είναι τίμιες σαν βούρδουλας στο φαύλο κατεστημένο, όπως η θέση για το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" των πολιτικών. (Οχι το "ΤΙ ΕΧΕΙΣ", ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ύπουλα, για τα μάτια του κόσμου). Και παροτρύνω όλους να γραφτείτε σε παρόμοια εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, που ποτέ δεν υπήρξαν στο κοινοβούλιο. Είναι καιρός ν'αλλάξει ο ρους του κατεστημένου, που δεκαετίες μαστίζει και ταλανίζει τη χώρα. Μια απόφαση και μια ψήφος καινούργια στη κάλπη. Ούτε φωνές, ούτε μολότωφ στους δρόμους, ούτε μπάτσοι, αύρες ράματα, ξηγημένα πράματα, που λέει κι ο Πανούσης. Σκεφτείτε το.

Ο φίλος μας resistman, καλείται να μας πει τί θα ψηφίσει στις επερχόμενες ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,(που επαληθεύτηκα απ'τις τηλεοράσεις), που η ΝΔ θα κάνει ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με το Πασόκ, για να έχουν ομού το φορτίο της προδοσίας των εργαζομένων, καταργώντας τα επιδόματα, τις άδειες, τα δώρα,τα εφάπαξ, και γενικά ό,τι κατάφεραν οι εργαζόμενοι εδώ και 40 χρόνια, να τους τα πάρουν πίσω, (και σαυτό θα επαληθευτώ, νάστε σίγουροι). Ηδη στην Αγγλία πρότειναν την εργατική εβδομάδα των 65 ωρών εργασίας! Το ακούσατε χτες στις ειδήσεις.
    Επί πλέον ο φίλος resistman, να μας αποκαλύψει το πώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται ΕΜΠΡΑΚΤΑ και όχι στη σφαίρα του ιδεατού, το πολιτικό σύστημα που ονειρεύτηκε, αλλά να κάνει γρήγορα παρακαλώ, γιατί οι κατραπακιές του δικομματισμού κείνται ante portas(= προ των πυλών).
    Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Σελίδα 11 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τί πιστεύετε για τους σταρς μοτοτζιπάδες...???
    από RaGe_Raptor στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2013, 13:22
  2. Τι να πω για τον τύπο με το CBR το πρωί;
    από NLS στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2004, 04:49
  3. Για Τον Σπυρο (duke IΙ)
    από XTMPAM στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 09:27
  4. Απαντήσεις: 16