Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 218

Θέμα: Δάσκαλοι Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να έχουν ενεργήσει πιο δραστικά και να έχουν πιέσει πολύ περισσότερο???????? Γιατί έξω από το υπουργείο δεν βλεπω και πολλούς μόνο τόσους δασκάλους και καθηγητές έχουμε? Και μη μου πείτε δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά! Όταν παλεύεις για κάτι, παλεύεις!Επειδή αυτός ο αγώνας δεν τους βγήκε εύκολα με τους μέχρι τώρα τρόπους, σημαίνει πως φταίει η κυβέρνηση? Μήπως φταίνε οι τρόποι που δεν είναι αποτελεσματικοί? Οχι δεν είμαι υπερ της κυβέρνησης αλλά το θέμα πρέπει να το βλέπουμε λίγο σφαιρικά!!!! Τελικά θα μπορούσαν να είχαν πιέσει περισσοτερο και να είχε τελειώσει προ πολλού η ιστορία????

Maira καταλαβαινω την αγνη προθεση με την οποια ρωτας.

Να σε ρωτησω και εγω κατι; Εχεις ποτε συμμετασχει σε γενικες συνελευσεις στις οποιες πρεπει να παρθει μια αποφαση; Ξερεις τι γινεται σε τετοιες διαδικασιες;
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Maira καταλαβαινω την αγνη προθεση με την οποια ρωτας.

Να σε ρωτησω και εγω κατι; Εχεις ποτε συμμετασχει σε γενικες συνελευσεις στις οποιες πρεπει να παρθει μια αποφαση; Ξερεις τι γινεται σε τετοιες διαδικασιες;

Ξέρω τι γίνεται!!!! Αλλά αφού όλα είναι τόσο αγνά και ο αγώνας ενιαίος ποιό το πρόβλημα??????
    Μήπως ακόμα και πίσω από όλο αυτό κρύβονται άλλα που ούτε τα υποψιαζόμαστε????

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    srx6 χωρις παρεξηγηση αλλα με μπολικη δοση ρεαλισμου σου λεω οτι εντος καπιταλισμου, δεν χωρει βελτιωση αλλα...........ανατροπη. Ολα τ αλλα ειναι αυταπατες...

Α! Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος...Και το Μεσολογγι επεσε μετα απο τοσες πολιορκιες αλλα αυτο δεν λεει κατι...Παρηγαγε αλλες αξιες και τα αποτελεσματα δεν ηταν αμεσα ορατα...
    Δεν παρεξηγούμε φίλε Resistman. Απλά φωνές του στύλ ¨Εμπρος αφεντικά στον δρόμο του Σφηνιά¨ θα μπορούσαν να με κάνουν να γελάσω στα 17 μου, αλλά τώρα μου ακούγονται εκτός πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα που επικράτησε. Το γιατί απέτυχαν τα άλλα, είναι μικρή κουβέντα μεν, αλλά δεν μπορεί να γίνει μεσω φορουμ.

Τα λέμε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    300€

ΟΚ??????

Αλλά το τι έδιναν οι γονείς μου είναι το θέμα???????

Με συγχωρείς για την αδιακρισία μου. Σκοπός μου είναι να σου δείξω ότι ΔΕΝ βγαίνουν τα νούμερα.

Αν πληρώνατε, 300? δόση δανείου, σημαίνει ότι το δάνειο πρέπει max να ήταν 15 εκατ. δραχμές. Με 15 εκατ. δραχμές πριν 5 χρόνια, έπαιρνες μεταχειρισμένη γκαρσονιέρα.
    Για να πάρεις μεγαλύτερο σπίτι, ή υπήρχαν χρήματα στην άκρη, ή ο πωλητής στο έκανε δώρο.......

Παλαιό μέλος
    ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ!!!

Λοιπον απαντω αυτα και την κανω λογω υποχρεωσεων.

Ρε Maira δεν ειναι καθολου αγνα. Τωρα να σου πω οτι μπαινουν ανθρωποι σωστοι και προτεινουν δρασεις δυναμικες για να τελειωσει πιο γρηγορα η ιστορια και μπαινουν κρυφοι ή φανεροι Δακιτες ή καποτε Πασκιτες( και δεν ξερω αν τους γραφω και σωστα) και τους λενε υπομονη και ας μην το τραβαμε εμεις το σχοινι και ας δειξουμε καλη διαθεση στην υπουργο και αλλες τετοιες μικροαστικες πιπες.

Συγγνωμη για τη λεξη αλλα καπως ετσι χανονται οι αγωνες. Και επισης επειδη καμια αλλη ταξη εργαζομενων δεν τραβαει απεργια μιας εβδομαδας για συμπαρασταση και μια αλλη και μια αλλη...ωστε το πραγμα να ξεφυγει απ τον ελεγχο της οποιας κυβερνησης και να κερδισουν ολοι οι εργαζομενοι.

Υπαρχουν τασεις εντος του συνδικαλιστικου αεικινηματος που στηριζουν Πασοκ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΚΚΕ και υπαρχουν και ανενταχτοι, εξωκοινοβουλευτικοι, αυτονομοι, αντιεξουσιαστες που προτεινουν πιο δυναμικες και συλλογικες δρασεις και ερχονται οι απο πανω-μην πω την λεξη- και τα χαλανε ολα γιατι ο κοσμος απο συνηθεια, μαλακια, εξαπατηση, βιτσιο τους πιστευει...Ετσι ειναι.Το χω ζησει.

srx6 δεν το συνεχιζω και εγω καθοτι τωρα δεν εχω και τον χρονο. Παντως διατηρω την αποψη μου και επιφυλασσομαι να τα πουμε αλλη φορα πιο ανετα και διεξοδικα

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    ...το ποιό γνωστό ήταν το Summerhill. O ιδρυτής του, (Neil νομίζω) είχε εφαρμόσει στο σχολείο του την αντιαυταρχική αγωγή.

Πίστευε ότι σκοπός του σχολείου, είναι η ανάπτυξη των συναισθημάτων, πρέπει να λειτουργεί η τάξη σαν ομάδα (ίσα δικαιώματα, οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού, δεν υπήρχε καμμιά πειθαρχία, τιμωρία, απουσίες κλπ, και στις σχέσεις κυριαρχούσε η ειλικρίνια.

Φυσικά όλα αυτά ακούγονται (και είναι πάρα πολύ όμορφα). Το σύστημα summerhill κατέρρευσε, διότι υπήρχαν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.
    1. Οι μαθητές ήταν μεν μια χαρά παιδιά, αλλά ΔΕΝ μπορούσαν να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Πρωταρχικός σκοπός ήταν η καλλιέργεια συναισθημάτων)
    2. Οι μαθητές δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. (η ειλικρίνια δεν είναι αφενός μεν χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, αφετέρου σε πόσες δουλειές ο υπάλληλος συναποφασίζει με το αφεντικό?)

...
    Ωραίες είναι ρε μάγκες οι θεωρίες, (θα είχε πλάκα μια εμπράγματη οικονομία, που προτείνουν οι θεωρητικοί του αναρχισμού) αλλά στην εφαρμογή τους......τρία πουλάκια

λαθη του summerhill,προφανεστατα
    1.Ανπτυξη των μαθητων σε φυτοριο ξεκομενο απο την πραγματικοτητα
    2.Η ειληκρηνια ειναι προτερημα μονο οταν συμβαινει κατ επιλογη.Αλλιωτικα ειναι ελλατωμα.Κατα τον ιδιο τροπο και η ικανοτητα να λες ψεματα κατ επιλογην ειναι προτερημα.Και θαπρεπε να διδασκεται.Πχ θεατρο.
    3.Το συναισθημα ειναι αξιολογο ως ΔΕΙΚΤΗΣ ,απογυμνωμενο απο την χρησημοτητα του ειναι μια μπαρουφα.
    4.Οι μαθητες του δεν εδειξαν καμια προσαρμοστικοτητα.Αρετη λογω της οποιας και μονο επιβιωσε και εξελιχτηκε το ανθρωπινο ον

Περιπου τα ιδια λεμε.Φοβαμαι πως ο κυριως Νεηλ ηταν ονειροπολος αλλα βλακας.Και πως με την καλοσυνη του προξενησε επεισης πολυ κακο(μεγαλα ποσοστα αυτοκτονιων στους μαθητες του).Αρα αυτα που διδασκε ουτε ειναι ομορφα ουτε φαινονται.

Το θεμα ειναι να φτιαχνεις μαχητες οχι θυματα ουτε στρατιωτες.
    Παραδειγμα για επικοδομητικο προβληματισμο ειναι ο Β.Ραιχ.
    Δε θα επεκταθω ομως.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Μα μια μέση οικογένεια με δύο εργαζόμενους γωνείς παίρνει πάνω από 1600€ το μήνα! Και μιλάω για κατανάλωση που γίνεται καθημερινά και χωρίς να το παίρνουμε και χαμπάρι!!!! Δεν αναφέρθικα σε 10 χρόνια πριν! Αλλά αν θες το πάω πριν 5 χρόνια που σπούδαζα, η μητέρα μου είχε ένα μισθό της τάξεως των 600€ και η αδερφή μου φροντιστήρια! 3 μέλη στην οικογένεια ΟΚ! Έβγεναν με τόσα όμως!!!!!

Εσύ τι λες είμαστε υπεράνθρωποι?????

απλούστατα

η αγοραστική δύναμη των 600? τότε είναι ζήτημα αν αγγίζει το 50% της αγοραστικής δύναμης του ίδιου ποσού σήμερα

που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι για να ανταπεξέλθει μια οικογένεια με τα ίδια μέλη και τις ίδιες ακριβως ανάγκες θα πρέπει το εισόδημα της να έχει ανέβει κατά 50% σε αυτό το διάστημα.

ο πατέρας μου δούλεψε πρώτη φορά κάπου στο 1958 και έκανε και ιδιαίτερα, είχε πτυχίο και είχε μπει σε μια τράπεζα με διαγωνισμό, και έμενε σε νοίκι, τα λεφτά που έβγαζε τότε, και με τα ιδιαίτερα του έφταναν για να μένει κάτι στην άκρη, τώρα πόσο ακριβώς δεν ξέρω.

με τις ίδιες συνθήκες σήμερα το ποσό που μένει στην άκρη είναι πολύ μικρότερο, αν υπάρχει

srx6 χωρις παρεξηγηση αλλα με μπολικη δοση ρεαλισμου σου λεω οτι εντος καπιταλισμου, δεν χωρει βελτιωση αλλα...........ανατροπη. Ολα τ αλλα ειναι αυταπατες...

βεβαια

Τα παιδια που βγαιναν απο τετοια σχολεια προφανως ηταν διαφορετικοι ανθρωποι με αλλες αξιες και προτεραιοτητες, κατα την αποψη μου πιο υγιεις. Εντος ενος συστηματος ξενου προς την φυση τους θα υπεφεραν σιγουρα. Εδω διαφωνω.Λεω παραπανω γιατι

Οποτε μια προοπτικη ειναι τετοια σχολεια παραλληλα με "αλλα κολπα" ( δεν γραφω πιο συγκεκριμενα γιατι η αντιτρομοκρατικη δεν εχει δουλεια αυτες τις μερες και ψαχνει διαφορα )

Σκεψου κατι τραγικο: οι ανθρωποι μετα απο επαναστασεις ξαναεπαιφταν σε λουμπες. Ενας απ τους λογους ηταν το οτι δεν ειχαν μελετησει ιστορια οι περισσοτεροι ωστε ν αποφυγουν τετοιες χιλιοεπανηλειμμενες καταστασεις και απ την αλλη αυτο που κατακτουσαν-ελευθερια-το παραχωρουσαν επειδη δεν αναγνωριζαν την αξια της και επειδη δεν ειχαν"εντρυφησει" και μαθητευσει σε διαδικασιες συναποφασης και συλλογικων δραστηριοτητων. Να , τι σπουδαιο θα μπορουσε να εχει προσφερει ενα ελευθεριακο σχολειο για παραδειγμα..

Α! Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος...Και το Μεσολογγι επεσε μετα απο τοσες πολιορκιες αλλα αυτο δεν λεει κατι...Παρηγαγε αλλες αξιες και τα αποτελεσματα δεν ηταν αμεσα ορατα...
    "αλλα κολπα" οχι απαραιτητα της δικαιοδοσιας της αντιτρομοκρατικης

Ο ελευθερος ανθρωπος ειναι ενα απολυτως επικινδυνο ον.Δεν τιθασευεται ,δεν καλουπωνεται,υποτασεται και υποτασει κατ αναγκη και κατεπιλογη.Κυριως δεν ειναι δεδομενος .Δεν εχει σταθερο χαρακτηρα με την ενοια οτι μεταμορφωνεται σαν τον χαμελαιωντα αναλογα με την περισταση.

Η θεωρια ειναι κουβεντες μονο αλλα εχει και αυτη την αξια της.Μετα η θεωρια δεν ειναι αυτοσκοπος αλλα αποτελεσμα, γεννημα προβληματισμου του λογικου οταν η ζωη προκυπτει ως προβλημα.
    Η δραση ειναι παντα το ποθουμενο

"Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος..."βεβαια.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    [B
    Ο ελευθερος ανθρωπος ειναι ενα απολυτως επικινδυνο ον.Δεν τιθασευεται ,δεν καλουπωνεται,υποτασεται και υποτασει κατ αναγκη και κατεπιλογη.Κυριως δεν ειναι δεδομενος .Δεν εχει σταθερο χαρακτηρα με την ενοια οτι μεταμορφωνεται σαν τον χαμελαιωντα αναλογα με την περισταση.

Η θεωρια ειναι κουβεντες μονο αλλα εχει και αυτη την αξια της.Μετα η θεωρια δεν ειναι αυτοσκοπος αλλα αποτελεσμα, γεννημα προβληματισμου του λογικου οταν η ζωη προκυπτει ως προβλημα.
    Η δραση ειναι παντα το ποθουμενο

. [/B]

Εδω συμφωνουμε απολυτα...Και το περιεγραψες πολυ σωστα..

Ο ελευθερος ανθρωπος δεν τιθασσευεται και ειναι επικινδυνος( φανταζομαι ξερεις για ποιους.. )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Πληροφορικά είμαστε 5μελής οικογένεια και δόξα το Θεό, σπουδάσαμε, πήγαμε φροντιστίριο και πολλά άλλα! Με ένα μέσο εισόδημα και ένα άτομο στην οικογένεια να εργάζεται! Πώς είναι δυνατόν κάποιοι να μπορούν να ζουν με λίγα και κάποιοι όχι???? Μήπως έχουν άλλες ανάγκες που δεν τις είχαμε εμείς ή μήπως εμείς δεν ζήσαμε αξιοπρεπώς????

ε χχμ γκουχ γκουχ
    άλλο το κόστος ζωής όταν σας μεγάλωνε η οικογένεια σου, και άλλο σήμερα.
    Βλέπεις τότε δεν υπήρχανε κάτι ευρώ...

Παράλληλα ίσως να ξεχνάς πως μέχρι πριν 10-15 χρόνια ήταν διαφορετικές και οι συνθήκες εργασίας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Πήραμε δικό μας σπίτι με δάνειο!!!!

Άλλα τα επιτόκια των στεγαστικών τότε, άλλα τώρα, και άλλα πριν 30-40 χρόνια που πχ στους δημόσιους υπαλλήλους αφαιρούσαν 1000 δρχ το μήνα για τη δόση είτε το 70 που έπαιρναν 3-4 χιλιάρικα, είτε το 80 που παίρνανε 60, είτε το 90 που παίρνανε 150...

Παλαιό μέλος
    ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ........

Άφού διάβασα, διάβασα, διάβασα........
    μιά άπορία έχω...!!!!!

Πού τό βρίσκουν τά δύο κόμματα ΑΥΤΟ ΤΟ 85%.....έφόσον......
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΖΟΡΙ...!!!??????
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...???
    Έκτός άν μαζεύτηκαν ..ΕΔΩ..όλοι οί έξωκοινοβουλευτικοί...!!!!!
    Μέ τόσους δυσαρεστημένους..??????

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.......ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...!!!!!

ΥΓ. Τό 80 ούτε οί Διευθυντές Δημόσιοι ύπάλληλοι δέν πέρνανε 60 χιλιάρικα...
    Οί δάσκαλοι καί οί καθηγητές διορίζονταν μέ 8000 δραχμές καί ό Άντρέας μόλις
    βγήκε τό 81 τάκανε 15...!!!!!!
    Πρώτοι όμως τά πήραν οί μπάτσοι καί οί στρατιωτικοί......ήξερε τί έκανε αύτός..!!!!!!

Α γεια σου εσενα!!!

Ολοι μπουρου μπουρου αλλα μετα..ξερεις καλο παιδι αυτος και τετοια...Ου ρε!!

Φιλε ο Αντρεας ηταν η μαλλον εξυπνοτερη πολιτικη απατη που περασε απ την Ελλαδα και αν δεν πεθαινε θα καθοταν αλλα 20χρονια το Πασοκ στην εξουσια...

Ο ανθρωπος απλα ηξερε τον Ελληνα και τον δουλευε ψιλο γαζι...Τους ευρωπαιους στα @@ του τους ειχε γραμμενους..

Παλαιό μέλος
    Α γεια σου εσενα!!!

Ολοι μπουρου μπουρου αλλα μετα..ξερεις καλο παιδι αυτος και τετοια...Ου ρε!!

Φιλε ο Αντρεας ηταν η μαλλον εξυπνοτερη πολιτικη απατη που περασε απ την Ελλαδα και αν δεν πεθαινε θα καθοταν αλλα 20χρονια το Πασοκ στην εξουσια...

Ο ανθρωπος απλα ηξερε τον Ελληνα και τον δουλευε ψιλο γαζι...Τους ευρωπαιους στα @@ του τους ειχε γραμμενους..
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ......

Σέ αύτά πού γράφεις..

Ή μεγαλύτερη μεταπολεμική....ΑΠΑΤΗ...!!!!!

Τό παραμύθιασμα καί ή έκτόνωση τού Άντιαμερικανικού συναισθήματος τού
    Έλληνικού λαού.....καί ταυτόχρονα ή ..ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...!!!!!!!
    Εύτυχώς πού στό τέλος μερικοί είδαν έκείνο τό κουταλάκι μέ τήν τούρτα.....
    καί τόν άπομυθοποίησαν....
    ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ...!!!!!!

Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2007, 06:11
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF