Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 211

Θέμα: ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    καλά πάνω που το πιάσαμε το θέμα το κόβουμε?... oh well

Ξεκίνα άλλο thread και είμαι μαζί σου.
    Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

"Σιγά τώρα, το hornet..." Το avatar του/της Thoreevos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Οπότε είναι λογικό να θεωρούν οι περισσότεροι, μαζί με αυτούς και εγώ, ότι τα μέτρα αυτά είναι εισπρακτικά.
    Πάντως διαφωνώ κάθετα με τον βούρδουλα που κάποιοι νομίζουν ότι χρειάζεται.
    +1

Γνώση χρειάζεται και εκπαίδευση, αλλιώς θα παραμείνουμε ζώα, που αυτοκτονούν κατά χιλιάδες.

+1000!!!
    Ορκιζόμεθα να φυλάττουμε πίστη στην Πατρίδα. Υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
    Ακόμα και όταν μας πηδάει κανονικά.

φανατισμός εναντίον της χούντας = φανατισμός either way, the χούντα remains the same (σόλο κιθάρα ο Jimmy Page )
    Γιατί μου φαίνεσαι λιγάκι μπερδεμένος

"Σιγά τώρα, το hornet..." Το avatar του/της Thoreevos
    Γιατί μου φαίνεσαι λιγάκι μπερδεμένος

ρε γιατί με ρωτάνε όλοι το ίδιο πράμα!?!?!?!?!?

Ορκιζόμεθα να φυλάττουμε πίστη στην Πατρίδα. Υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
    Ακόμα και όταν μας πηδάει κανονικά.

Για αυτό σου λέω ξεκίνα άλλο thread μπορεί να κάνω και λάθος.

Παλαιό μέλος
    Για να σχολιάζεις με αυτόν τον τρόπο τον κοκ, πρέπει να τον έχεις μελετήσει διεξοδικά.

Πες μας με λίγα λόγια που στηρίζεις τα σχόλιά σου. Θέλω να ακούσω και από άλλον που έχει μελετήσει τον κοκ για τις διορθώσεις που ενδεχομένως να χρειάζεται.

Μου αρέσει το "διεξοδικά", με εκστασιάζει, με κάνει να σκέφτομαι ότι πιθανά, επειδή δεν έχει κάποιος μελετήσει το οτιδήποτε "διεξοδικά", να μην πρέπει να εκφέρει και γνώμη. Και συνήθως λειτουργεί αποτρεπτικά, εάν κάποιος δεν θέλει να μπει στην διαδικασία του "μα που το λέει αυτό? αν δεν θυμάσαι σελίδα και παράγραφο δεν ξέρεις τι λες".

Γι' αυτό όχι δεν τον έχω μελετήσει "διεξοδικά" τον ΚΟΚ.

Μπορώ όμως να σου φέρω παραδείγματα εκεί που πιστεύω ότι είναι λάθος.

1) Σχετικά με την ηλικία επανεξέτασης των διπλωμάτων. (Αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας)

2 Σχετικά με τις σχολές οδήγησης και τον τρόπο που αυτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

3) Η αναπροσαρμογή των ορίων ταχύτητας.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω. Αυτά είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα του τι σκέφτονται οι ιδιοι οι υπεύθυνοι να αλλάξουν.

Συγνώμμη που δεν μπορώ να αναφέρω παράγραφο και σελίδα. Αυτό με κάνει αξιόπιστο ή όχι?

Παλαιό μέλος
    Για να μη ταλαιπωρείσαι: Στο 99% των περιπτώσεων, πρόβλημα δεν έχει ο κοκ. Πρόβλημα έχουν αυτοί που δεν τον ξέρουν ή δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς λέει. Πολλές φορές αμφισβητούσα τη λογική κάποιον σημείων του κοκ, αλλά μετά από λίγη προσπάθεια πάντα κατέληγα στο ότι εγώ δεν είχα καταλάβει καλά και ότι όπως τα γράφει είναι μια χαρά.

Τίποτα από αυτά τα 3 που αναφέρεις δεν έχουν να κάνουν με τον κοκ.

Το πότε αποκτούν οι υποψήφιοι οδηγοί το δίπλωμά τους, αυτό είναι ζήτημα του υπ.συγκ. (ή κάτι άλλο), το ίδιο και για επανεξετάσεις.

Το τι όρια ταχύτητας μπαίνουν στους δρόμους ΔΕΝ είναι θέμα του κοκ, ακριβώς. Έχει να κάνει με τους δρόμους. Δεν αποφασίζει ο κοκ για τα όρια στους δρόμους, άλλος αποφασίζει, ο κοκ ορίζει ποιά σήματα δείχνουν τι, και τι κυρώσεις έχει όποιος τα παραβαίνει.

Συγνώμμη που δεν μπορώ να αναφέρω παράγραφο και σελίδα. Αυτό με κάνει αξιόπιστο ή όχι?
    Δεν κερδίζεις τίποτα με την ειρωνία.

Κρίνεις τον κοκ χωρίς να τον ξέρεις αρκέτα, τόσο ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις αν το πρόβλημα το έχει ο κοκ, ή αν αυτός που τον διάβασε δεν τον κατάλαβε. Αυτό είναι λάθος.

Φιλαλήθη, έχεις μεγάλο λάθος. Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας καθορίζει τα των σχολών οδήγησης και διπλωμάτων. Συγκεκριμένα το άρθρο 94.
    Όλα όσα ανέφερα παραπάνω έχουν να κάνουν με τον ΚΟΚ.
    Δνε είπα πότε βγάζει κάποιος δίπλωμα, που και αυτό έχει να κάνει με τον ΚΟΚ, αλλά και το πότε επανεξετάζεται.
    Μου φαίνεται ότι μάλλον πρέπει να τον κοιτάξεις λίγο καλύτερα πριν αρχίσεις να δίνεις συμβουλές και νουθεσίες.
    Στην διάθεσή σου για περαιτέρω εξηγήσεις.

Παλαιό μέλος
    το ξέρω ότι τα λέει μέσα στον κοκ, αλλά δεν είναι τα σημαντικά αυτά. δεν είναι αυτά που καθορίζουν το πως θα κυκλοφορούν τα οχήματα στο δρόμο...

Φιλαλήθη, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου.
    Στην αρχή σκέφτηκα να παίξω μαζί σου, κολώντας σου στην μούρη, ένα ένα τα άρθρα για κάθε τι που θα μου έλεγες ότι δεν περιλαμβανεται στον ΚΟΚ.
    Μετά σκέφτηκα ότι μας διαβάζουν και άλλοι και επειδή υπάρχει η πιθανότητα, να προβούν σε λάθος συμπεράσματα σε σχέση με τον ΚΟΚ, και να κάνουν καμμιά σοβαρή βλακεία, αποφάσισα να το ξεκαθαρίσω τώρα.
    Όταν λέμε ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας), εννοούμε το σύνολο των νόμων - διατάξεων, που σχετίζεται με την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους. Π.χ. Αν αύριο πάρουν κάποια απόφαση για συντελεστή οδοστρώματος, αυτή θα είναι μέρος του ΚΟΚ.
    Ο ΚΟΚ μπορεί να αλλάξει, διαμορφωθεί. εξελιχτεί με προεδρικά διατάγματα, από το Υπ. Συγκοινωνιών, αλλά όλες οι αλλαγές γίνονται μόνο μέσα στον ΚΟΚ. Δεν μπορεί κάποιος να φέρει νόμο για τα οχήματα και να μην είναι μέσα στον ΚΟΚ.
    Άρα δύο τινά συμβαίνουν. Όταν λες ότι αυτά που ανέφερα σαν παραδείγματα, δεν περιλαμβάνονται στον ΚΟΚ, ή δεν τον έχεις διαβάσει, ή έχεις μπερδέψει τον ΚΟΚ με το βιβλίο σημάτων για το δίπλωμα. Διαλέγεις και παίρνεις.
    Στο προηγούμενο ποστ σου, μου μιλάς για ειρωνία. Η ειρωνία, είναι ο πιο ευγενικός τρόπος να μιλήσεις σε κάποιον ο οποίος είναι ημιμαθής, και με τον τρόπο που μιλάει προσπαθεί να δώσει την εντύπωση του γνώστη.
    Λες ότι διαφωνούσες με κάποια σημεία, και μετά από μελέτη του ΚΟΚ, κατάλαβες ότι δεν το είχες κατανοήσει σωστά. Το οτί εσύ δεν τα είχες κατανοήσει, δεν σημαίνει ότι άλλοι δεν μπορούν να βρούν λάθος στον ΚΟΚ
    Ισχυρίζεσαι ότι τα όρια ταχύτητας δεν έχουν να κάνουν με τον ΚΟΚ "ακριβώς". Δηλαδή με τι έχουν να κάνουν με την Αγορανομία?

Μου λες ότι κρίνω χωρίς να τον ξέρω αρκετά. Από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?

Μου λες ότι ναι μεν τα γράφει αυτά ο ΚΟΚ, αλλά δεν είναι σημαντικά για την κίνηση στον
    δρόμο.
    Θες και τα λές αυτά τα πράγματα? Δεν είναι σημαντικό ότι δεν γίνεται επανεξέταση των διπλωμάτων πριν τα 65? Μάντεψε πόσοι λιγότεροι χάροι θα κυκλοφορούσαν στους δρόμους?

Ο ΚΟΚ δεν είναι μόνο σήματα, πινακίδες, και διαγραμμίσεις. Είναι πολύ περισσότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι η εκπαίδευση των οδηγών,(μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου.)

Ο ΚΟΚ δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει διαφάνεια στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, καθώς και σωστή αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Αυτό είναι το πρωταρχικό, το άν το όριο σε ένα δρόμο είναι 50 ή 100 χλμ. λίγο με ενδιαφέρει. Σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο ο ΚΟΚ είναι ανεπαρκής, και δημιουργεί μελοντικούς αυτόχειρες και φονιάδες.

Γενικά θα σε πέρναγα στο ντούκου, αν είχες την εξυπνάδα να κρατήσεις χαμηλούς τόνους στο τελευταίο πόστ σου, για ένα θέμα που ξεκάθαρα δεν το κατέχεις, ή (να σου δώσω το προνομιο της αμφιβολίας), είσαι λίγο μπερδεμένος, αλλά η έκφραση που βάζεις σαν υπογραφή, "περί βλακείας" δεν με άφησε.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

:smilea: :smilea:

Παλαιό μέλος
    ε τότε πιάσε μου τ'αρχίδια για να σε ακολουθήσω.

Τελικά μου φαίνεται το Φιλαλήθης είναι για το "θεαθήναι".

Αλήθεια ήταν προσπάθεια για χιούμορ το παραπάνω πόνημα? ή εμπεριστατωμένη απάντηση?

Δεν πειράζει μεγάλε, ότι άλλο χρειαστείς για τον ΚΟΚ, ελεύθερα.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    ισχυρίστηκες ότι ο κοκ έχει προβλήματα. δεν έδωσες λεπτομέρειες, οπότε τις ζήτησα. νόμισα ότι μίλαγες μόνο για τον κοκ όπως τον έχει υπ'όψη του ο κοινός οδηγός, δηλαδή ποιός έχει προτεραιότητα, κτλ.

αντί να δώσεις διευκρινήσεις, με ειρωνεύτηκες (το οποίο δεν είναι ο πιό "ευγενικός" τρόπος να μιλήσεις).

τέλος, έκανες σχόλια για το sig μου οπότε έκανα και γω για το δικό σου. δε θα έπρεπε να σε πειράξει αυτό.

δεν έχω να πω κάτι μαζί σου, νομίζεις ότι ξέρεις, νομίζω ότι ξέρω. μεταξύ εμένα και σένα δε μπορεί να γίνει κουβέντα.

Ακριβώς Φιλαλήθη, συμφωνούμε ότι μεταξύ μας δεν μπορεί να γίνει κουβέντα. Γιατί πολύ απλά όπως είπες "νόμιζες". Όταν θα μάθεις να ρωτάς και να ακούς, ίσως τότε να μπορεί να γίνει κουβέντα. Μέχρι τότε να περνάς καλά.

:smilea: :smilea: :smilea:

Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Έτσι θα σώσουμε τον πλανήτη;
    από VanDiemen στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2007, 11:16
  2. Γιατί δε θα γίνουμε *ποτέ* άνθρωποι
    από SF στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2007, 10:30
  3. Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2006, 09:47