Σελίδα 11 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314151621 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

αυτές είναι οι μαλακίες και η ελευθερία που σου παρέχει η εκκλησία...

άντε με τους μαλάκες... [/B]
    Σαν κι αυτά που δίδαξε ο Χριστός δηλαδή.

"Κοιτάξτε την τσέπη και τα συμφέροντά σας κι όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούν".
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Dim Chios...

Γάμος και Βάπτιση είναι μυστήρια του Χριστιανισμού και οχι πράξεις κοινωνικές. Αν κάποιος δεν θέλει να ακολουθήσει την διαδικασία τους , μπορεί να μπεί σε πράξεις ονοματοδοσίας (οχ βάπτισης , καθώς δεν παίρνει χρίσμα το παιδί) ή σε πολιτική ζεύξη που όμως δεν είναι μυστήριο Γάμου.

ΤΟ όλο θέμα μου θυμίζει εκείνες τις αδερφάρες στην Ολλανδία που θέλουν λέει να παντρευτούν , αλλά να είναι μέσα στην Εκκλησία (!!!!!). Αφού η Εκκλησία δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία διά δόγματος πως είναι δυνατόν να επιτρέψει τέτοιο γάμο;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Dim Chios...

Γάμος και Βάπτιση είναι μυστήρια του Χριστιανισμού και οχι πράξεις κοινωνικές. Αν κάποιος δεν θέλει να ακολουθήσει την διαδικασία τους , μπορεί να μπεί σε πράξεις ονοματοδοσίας (οχ βάπτισης , καθώς δεν παίρνει χρίσμα το παιδί) ή σε πολιτική ζεύξη που όμως δεν είναι μυστήριο Γάμου.

ΤΟ όλο θέμα μου θυμίζει εκείνες τις αδερφάρες στην Ολλανδία που θέλουν λέει να παντρευτούν , αλλά να είναι μέσα στην Εκκλησία (!!!!!). Αφού η Εκκλησία δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία διά δόγματος πως είναι δυνατόν να επιτρέψει τέτοιο γάμο;

Gandalf
    Ακριβώς.Κι όσοι έχουν αντίρρηση για τον γάμο ομοφυλοφίλων σε εκκλησία,είναι απλά ρατσιστές!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    Για εξήγα το please!
    θα προσπαθήσω... :wacko:

Κατ' αρχήν όταν κάνεις γάμο ή βάπτιση, καλώς εχόντων έχεις και ένα σύντροφο δίπλα... Καλό θα είναι να έχει τις ίδιες απόψεις με σένα στο θέμα της θρησκειας αλλα αν δεν τις έχει και δεν είναι ακραίος (πχ θεούσα κλπ) δεν έγινε και τίποτε.

Και το λέω απο προσωπική πείρα σε μια παλιότερη σχέση όταν πήγε να οδηγηθεί σε γάμο. Εγώ δε γούσταρα εκκλησίες κλπ, χεσμένα τα έχω όλα αυτά, ούτως ή άλλως ο γάμος είναι μια νομική σύμβαση δύο ανθρώπων μεταξύ τους και έναντι της πολιτείας που καθορίζει τα οικονομιικο/νομικά ζητήματα δικά τους και τέκνων. (ΑΛΛΟ πράγμα η απόφαση δύο ανθρώπων να μοιράσουν τις ζωές τους και άλλο το πρακτικό μέρος).

Πιο πολύ εμένα με ενδιέφερε ο τζερτζελές με φίλους πριν (bachelor :rotflmao: ) και μετα ένα ωραίο πάρτυ, παρα το να ιδρώνω σε μια εκκλησία δίπλα σε μια όρθια μπομπονιέρα και να ακούω ψαλμωδίες κλπ κλπ...

Εγώ είχα πει τις απόψεις μου: πολιτικός γάμος για το πρακτικό μέρος και παρτυ με φίλους για το τζέρτζελο.
    Η απάντηση που πήρα ήταν "αν δεν παντρευτούμε σε εκκλησία χωρίζουμε"*
    Κι εγω τότε είπα οκ, σε εκκλησία. Μου λέει "μα αφού είσαι άθρησκος δε σε πειράζει;" Απάντηση δική μου, "όχι, γιατί δε μου λέει κάτι ούτως ή άλλως αν θες εκκλησία πάμε δε θα γίνω χριστιανός επειδή θα έχω ένα μουσάτο απέναντί μου, ούτε θα αλλάξω τις απόψεις μου"

Κοινώς με ενδιέφερε να προχωρήσουμε, το αν θα ήταν σε εκκλησία ή σε σπηλιά ή σε μαντρί, ή σε λίμνη... στ' @@ μου :rotflmao:

Οπότε είναι πιθανόν, αν παντρευτώ ποτέ, να κάνω θρησκευτικό γάμο (εκτός αν είμαι τόσο τυχερός και βρω κάποια με τις ίδιες απόψεις με εμένα :wacko: ), για να μην έχω ανούσιες αντιπαραθέσεις. Θέτε εκκλησία, εκκλησία...

*χωρίσαμε τελικά, αλλα για άλλους λόγους

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Είμαι της άποψης ότι αν ακολουθούσαμε αυτό το

Τιμά τον πατέρα σου
    Δεν θα ήμασταν τόσο κωλόπαιδα

Ου κλέψεις
    Πολλοί θα είχαν ακόμα τις μηχανές τους

Ου μοιχεύσεις
    Δεν θα είχαμε τόσους πολλούς κερατάδες

Κρατήστε ότι νομίζεται καλύτερο και αφήστε όλα τα άλλα, λες και σας έβαλαν να σας κάψουν με την απειλή πιστέψτε αλλιώς θα σας κάψουμε.

Από την άλλη αν όλα αυτά τα εθιμοτυπικά και νομικά που υπάρχουν για πολλούς λόγους δεν σας αρέσουν, υπάρχει ακόμα ο Αμαζόνιος.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

χαχαχαχαχαχα... cpt....

το "αστείο" της υπόθεσης είναι οτι αυτό το "όρθια μπομπονιέρα" είναι το όνειρο του 99% των γυναικών που πιστεύουν στον Χριστιανισμό, για αυτό και είναι δύσκολο να αποφύγεις την εκκλησία. Έστω και σαν "κοσμικό" γεγονός που θα μαζευτούν όλοι να πετάνε ρύζι κινέζικο και ενίοτε και κανά χαλίκι αντί για κουφέτο.

Γενικώς είναι ενα πανυγήρι αν το δείς , όπως το αντιμετωπίζουν σήμερα και το έχουν καταντήσει να στερείται σοβαρότητος σαν μυστήριο. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Δύσκολα λοιπόν θα βρείς γυναίκα που να μην θέλει.

Για το θέμα μας τώρα.

Νομίζω προχθές είχε δημιουργηθεί ενας σάλος, καθώς πλέον η εκκλησία ζητεί λέει κάποιο πιστοποιητικό βάπτισης ή άλλο έγγραφο που να αποδυκνείει οτι είσαι Χ.Ο. μιας και πλέον στις ταυτότητες δεν αναγράφεται. Οπότε μπορείς να βρείς πάτημα εκεί και να πείς (αν δεν θες θρησκευτικό γάμο) οτι δεν έχω χαρτιά, τα έφαγε ο σκύλος, μου τα έσκισε η ζηλιάρα πρώην κτλ... και να πάς κατευθείαν για πολιτικό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    Είμαι της άποψης ότι αν ακολουθούσαμε αυτό το

Τιμά τον πατέρα σου
    Δεν θα ήμασταν τόσο κωλόπαιδα

Ου κλέψεις
    Πολλοί θα είχαν ακόμα τις μηχανές τους

Ου μοιχεύσεις
    Δεν θα είχαμε τόσους πολλούς κερατάδες

Κρατήστε ότι νομίζεται καλύτερο και αφήστε όλα τα άλλα, λες και σας έβαλαν να σας κάψουν με την απειλή πιστέψτε αλλιώς θα σας κάψουμε.
    εσύ νομίζεις ότι αυτές τις προτροπες δηλαδή τις σοφίστηκαν οι χριστιανοί (ή έστω οι Μεσσία περιμένοντες?)

όλα αυτά είναι συμβατικοί κανόνες του να ζεις μέσα σε μια κοινωνία από ανέκαθεν....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    Από την άλλη αν όλα αυτά τα εθιμοτυπικά και νομικά που υπάρχουν για πολλούς λόγους δεν σας αρέσουν, υπάρχει ακόμα ο Αμαζόνιος.
    δηλαδή είναι δείγμα πολιτισμού αυτά τα εθιμοτυπικά/νομικά θέματα του στυλ τρέχα στην αρχιεπισκοπή όπου αν θέλουν σε εξυπηρετούν, αν θέλουν σε βαφτίζουν, αν θέλουν σε κηδεύουν κλπ. ?

το "αστείο" της υπόθεσης είναι οτι αυτό το "όρθια μπομπονιέρα" είναι το όνειρο του 99% των γυναικών που πιστεύουν στον Χριστιανισμό, για αυτό και είναι δύσκολο να αποφύγεις την εκκλησία. Έστω και σαν "κοσμικό" γεγονός που θα μαζευτούν όλοι να πετάνε ρύζι κινέζικο και ενίοτε και κανά χαλίκι αντί για κουφέτο.
    λες να μην το ξέρω ρε συ; Γι' αυτό και δε με απασχολεί το τι γάμο θα κάνω (αν κάνω)

Στο δεύτερο που λές, έρχεσαι να συμφωνήσεις μαζί μου και με το Νοστρα οτι ΑΛΛΟ πράγμα οι τυπικές/συμβατικές υποχρεώσεις της ένωσης δύο ανθρώπων, ΑΛΛΟ οι όποιες θρησκευτικές πτυχές τους.

Παραθέτω ένα email που μου ήρθε απο το St. Andrew's Society of Greece (σκωτζέζοι) για έναν σκώτο που θέλει να παντρευτεί μια ελληνίδα και αντιμετωπίζει τα κλασσικά προσκόμματα:

Dear Sir/Madam

I wonder if you can help me with a rather urgent and unusual query. I am at a bit of a loss as to what to do.

Essentially, I am due to be married in a Greek Orthodox Church in Athens in August. I am Scottish and my fiancee is Greek. Everything is booked, including the church, which accepted our booking on the proviso that we get approval from the Greek Orthodox Church in Athens.

My problem is that the Church has refused to recognise my baptism certificate as valid. I suspect this is because, in the tradition of the Church of Scotland, it is handwritten on the back of my birth certificate. Admittedly, this could have been written by anyone, so I am trying to get an official "certificate" on CoSheaded notepaper in an attempt to satisfy the Church in Athens.

In addition, the Church is asking questions about the "dogma" of the CoS. I am not sure what to say other than that it has no "dogmas" and is basically the national churchof Scotland, trinitarianin doctrine, recognisesthe sacraments of baptism and Holy Communion and, of course, is protestant.

With everyone having now booked flights, I am clearly in big trouble if the wedding doesn't go ahead.

I am sure I cannot be the first member of the Church of Scotland ever to have wanted to be married in a Greek Orthodox Church and I wonder if any of your members have any advice which they could give me in dealing with the Church?

Any help would be gratefully received.

Best regards
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Παραθέτω ένα email που μου ήρθε απο το St. Andrew's Society of Greece (σκωτζέζοι) για έναν σκώτο που θέλει να παντρευτεί μια ελληνίδα και αντιμετωπίζει τα κλασσικά προσκόμματα:

Dear Sir/Madam
    ........

Best regards

ορίστε.... η κατάντια της εκκλησίας ... ορθόδοξης και καθολικοπροτεσταντικής...

Απο φίλο που ήταν καθολικός , θυμάμαι οτι έπρεπε να κάνουν δύο θρησκευτικούς γάμους, για να είναι σε ισχύ η ένωση τους!!!!

Ενα στην Καθολική και ενα στον ορθόδοξο ναό. Οπότε εκεί απλά πάς για πολιτικό , ισχύει για όλες τις θρησκείες και κοινωνίες και τελειώνει εκεί... εκτός και αν η νύφη , θέλει ντε και καλά να γίνει μπομπονιέρα.. οπότε έχεις πρόβλημα.

Gandalf

Απο φίλο που ήταν καθολικός , θυμάμαι οτι έπρεπε να κάνουν δύο θρησκευτικούς γάμους, για να είναι σε ισχύ η ένωση τους!!!!

Ενα στην Καθολική και ενα στον ορθόδοξο ναό. ...
    Και ΔΕΝ μιλαμε για δυο διαφορετικές θρησκείες, έτσι;

ΙΔΙΑ θρησκεία είναι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ίδια θρησκεία;... οχι ... είναι ίδια Πίστη... αλλά στα τυπικά είναι άλλες θρησκείες.. οπότε με τα τυπολατρικά που διακρίνουν τους ιεράρχες ένθεν και ένθεν , μπλέκεις σε ιστορία περιέργη.

Οπότε όπως σου είπα κάνεις πολιτικό και τελειώνει το παραμυθάκι εκεί. Χωρίς ντε και καλά να κάνεις τον άλλον να αλλαξοπιστήσει ή να υποχρεωθεί να κάνει δύο γάμους (με τόσο ρύζι καρολίνα μετά θα τρώς για 2 χρόνια)

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Και ΔΕΝ μιλαμε για δυο διαφορετικές θρησκείες, έτσι;

ΙΔΙΑ θρησκεία είναι
    Ίδια είναι.Άρα λοιπόν θα είσαι ένας μονο-γαμο-δίγαμος!!:rotflmao: :rotflmao:
    moto perpetuo

hasta luego.

και όσο εμείς τα συζητάμε ήρεμα...

να τι κάνει ο θρησκευτικός φανατισμός

http://www.naftemporiki.gr/news/stat...19/1325305.htm

Τουρκία: Εκοψαν το λαιμό αναγνωστών της Βίβλου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
    Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 07:00

ΤΡΕΙΣ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας Γερμανός υπήκοος, από τη χθεσινή επίθεση αγνώστων σε βιβλιοπωλείο εκδοτικού οίκου της Μαλάτιας, ο οποίος έχει γίνει κι άλλες φορές στόχος, καθώς διανέμει στην Τουρκία τη Βίβλο και άλλα βιβλία με θέμα το χριστιανισμό.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι οι δράστες έκοψαν το λαιμό των θυμάτων τους σε μια πρωτοφανή επίδειξη αγριότητας, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει την ενέργεια και ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

cpt...

Παντού υπάρχει ο φανατισμός, αλλά ειδικά στον Ισλαμισμό μιλάς για τον συνδυασμό οπισθοδρομισμού και φανατισμού που είναι οτι χειρότερο.
    Μια θρησκεία που ευαγγελίζεται την βία και την προωθεί ώς το υπέρτατο όπλο απέναντι στους αλλόθρησκους.

Τι να πείς;

Gandalf

Σελίδα 11 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314151621 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF