Σελίδα 11 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 169

Θέμα: 70 ευρω μια επανεγγατασταση!

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
    ρε συ, απλα πραγματα λεμε, μην μου παιζεις την τρελλη
    Σου πε ο gandalf να χρησιμοποιησεις PGP. Του απαντας οτι ειναι ακριβο κι οτι γνωριζοντας απο κρυπτογραφια, εφτιαξες ενα δικο σου encryption system (το συζηταμε αλλη φορα αυτο )... και σου λεω κι εγω οτι εκτος του PGP υπαρχει και το GPG το οποιο ειναι open source implementation του PGP κι ευρεως διαθεσιμο σε σοβαρα OS εδω και χρονια (υπαρχει και και για τα α-σοβαρα πλεον) και υπονοησα οτι ειναι αδιανοητο για καποιον που ασχολειται με κρυπτογραφια να ΜΗΝ γνωριζει το GPG και την ιστορια του! Τι ΔΕΝ καταλαβες?
    Apla einai paralogh h dhlwsh sou.
    DEN me rwthses pote an *3erw* to GPG, kai 8ewrhses aytomata pws DEN to 3erw, enw den exei anafer8ei POU8ENA sth syzhthsh. Einai san na milate gia C++ kai na petagomai kai na lew "nai phges se seminario Objekt Orientated Programming alla den 3ereis JAVA" dhladh kati entelws asxeto. Ama koita3eis ta post 8a deis pws pou8ena den anafer8hke to GPG kai to petas esy ekei xyma kai sto idio post les pws den to gnwrizw.
    EKEI kolaw.

O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    Apla einai paralogh h dhlwsh sou.
    DEN me rwthses pote an *3erw* to GPG, kai 8ewrhses aytomata pws DEN to 3erw, enw den exei anafer8ei POU8ENA sth syzhthsh. Einai san na milate gia C++ kai na petagomai kai na lew "nai phges se seminario Objekt Orientated Programming alla den 3ereis JAVA" dhladh kati entelws asxeto. Ama koita3eis ta post 8a deis pws pou8ena den anafer8hke to GPG kai to petas esy ekei xyma kai sto idio post les pws den to gnwrizw.
    EKEI kolaw.

βαριεμαι να ξανακανω quote τα posts σου...

bottom line: GPG=PGP (μειον λιγο κωδικα που δεν μπορουσε να γινει export εκτος US). Εξ αλλου υπαρχει internationalized PGP το οποιο ΕΠΙΣΗΣ ειναι ΤΣΑΜΠΑ (www.pgpi.org)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    για πάμε απο την αρχή..

Dez..

disaster recovery site
    Φίλε μου απο την στιγμή που είσαι ιδιώτης και έχεις αντίγραφα ασφαλείας σε τρίτο χώρο άρα και ασφαλή. Σε όποια περίπτωση καταστροφής , οπουδήποτε με ενα υπολογιστή στήνεις disaster recovery site ακόμα και μετά. Για ιδιώτες μιλάμε οχι για εταιρίες.

Rezeguet... το PGP είναι μετά πληρώμης ΜΟΝΟ αν κάνεις χρήση του 100% των δυνατοτήτων του , που περιλαμβάνει encryption disk , mail encryption κτλ. Αλλιώς για αρχεία και φακέλους είναι δωρεάν.

Το Steganos 8 μπορείς να το βρείς σε περιοδικά που το είχαν προσφορά πριν 1-2 μήνες , άρα είσαι καλυμένος και δεν τίθεται και θέμα πειρατείας.

Θάνος... φίλε μου , ξερόλα.... όποτε έχω πρόβλημα με τέτοιου είδους format να στους στέλνουμε να τους κάνεις "μάγκες" με 30? τιμή. Αλλά να περιλαμβάνει τα πάντα... Backup, customization κτλ... επίσης όσον αφορά πτυχία και γνώσεις και γενικά ποιός την έχει "μεγαλύτερη" ... την γνώση εννοώ... και μόνο που κάποιοι είναι τεχνικοί σε pc ενώ άλλοι σε δίκτυα και την ασφάλεια τους κάτι λέει νομίζω...

Εκτός αν εννοείς οτι είναι παιχνιδάκι για ενα απλό τεχνικό και αυτά... ή θεωρείς οτι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί (πλέον...και οχι τεχνικοί) είναι άσχετοι με την αγορά και δεν ξέρουν τι κοστίζει η εργασία τους και πως μπορούν να κοστολογήσουν.

Είπαμε... για αυτό σταμάτησα με τους ιδιώτες. Έχουν γίνει όλοι ξερόλες αδερφέ μου... ο καθείς πετάει μια κουβέντα και την θεωρεί δεδομένη χωρίς όμως τα @@ και τις γνώσεις να το υποστηρίξει... απλά επειδή έτσι νομίζει ή έτσι έχει ακούσει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Θάνος... φίλε μου , ξερόλα.... όποτε έχω πρόβλημα με τέτοιου είδους format να στους στέλνουμε να τους κάνεις "μάγκες" με 30? τιμή. Αλλά να περιλαμβάνει τα πάντα... Backup, customization κτλ... επίσης όσον αφορά πτυχία και γνώσεις και γενικά ποιός την έχει "μεγαλύτερη" ... την γνώση εννοώ... και μόνο που κάποιοι είναι τεχνικοί σε pc ενώ άλλοι σε δίκτυα και την ασφάλεια τους κάτι λέει νομίζω...
    Δεν ήρθα εγώ να το παίξω ξερόλας εδώ. Άλλωστε εγώ υπογράφω σαν Θάνος και όχι σαν ο μάγος gandalf...

Πεταχτήκατε όλοι οι "επιστήμονες" να υπερασπιστείτε την τέχνη σας και έχετε γεμίσει 11 σελίδες με άχρηστες πληροφορίες της δουλειάς σας.

Ο άνθρωπος έδωσε ένα pc για format και πέρασμα windows και τον έγδυσαν. Τα υπόλοιπα που λες ανήκουν ως επί τω πλείστον στη σφαίρα της φαντασίας γιατί ο μέσος μάστορας των μαγαζιών που δηλώνουν "service" δεν ασχολείται να σου σώσει τίποτα. Εκ πείρας σου λέω ότι 9 στους 10 που πας το pc σου για φτιάξιμο ούτε καν σε ενημερώνουν πριν σου φορμάρουν το δίσκο και σου εξαφανίσουν τα πάντα! Spare me λοιπόν γιατί δεν γενηθήκαμε χθες και ο μέσος χρήστης δεν είναι κάποια εφορία που μπορεί να τη θεωρήσουν σοβαρή δουλειά και ν'ασχοληθούνε.

Οι γνώσεις και τα πτυχία σου δεν με ενδιαφέρουνε όπως και σένα τα δικά μου... Τους υπολογιστές τους έχω φάει στη μάπα επί 19 συναπτά έτη στα μέσα και τα έξω τους και δεν με συγκινεί όλη αυτή η φιλολογία. Το αρχικό ποστ ήτανε πολύ απλό και έτσι εξακολουθώ να το αντιμετωπίζω.
    Θάνος..

ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ..... ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ!!!! ΦΙΛΙΚΑ!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ..... ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ!!!! ΦΙΛΙΚΑ!!!!!

Όλοι οι ειδήμονες έχουν το κακό συνήθειο να θεωρούνε μαλάκα το χρήστη που για κακή του τύχη δεν γενήθηκε ειδικός. Προτού του δοθεί η άδεια να εκφέρει άποψη πρέπει πρώτα να πάρει ντοκτορά στην ανάκτηση δεδομένων κατεστραμμένου δίσκου αλλιώς να σκάσει και να πληρώνει όποτε και ό,τι του ζητάνε! Αυτή είναι η λογική του σημερινού έλληνα ειδικού και αυτή την νοοτροπία αντιμετωπίζω καθημερινά στη δουλειά μου που συναναστρέφομαι κάθε λογής επαγγελματίες.

Σιιιιιγά τώρα μην ασχοληθώ ΕΓΩ με το χαζομερεμέτι...

Συνήθως βέβαια από πίσω υπάρχει κάποια εταιρία για τη σιγουριά της υπόθεσης, γιατί εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουμε να συντηρήσουμε ένα γραφείο με τα χιλιάδες έξοδα του δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε κανέναν ούτε και να περιμένουμε με το τουφέκι τον κάθε φουκαρά με τη μικροδουλειά του για να βγάλουμε ό,τι μας λείπει...
    Θάνος..

βαριεμαι να ξανακανω quote τα posts σου...

bottom line: GPG=PGP (μειον λιγο κωδικα που δεν μπορουσε να γινει export εκτος US). Εξ αλλου υπαρχει internationalized PGP το οποιο ΕΠΙΣΗΣ ειναι ΤΣΑΜΠΑ (www.pgpi.org)
    ok katalava twra ti h8eles na peis. epeidh anefera oti de ta xrhshmopoiw epeidh einai akriva.
    sorry alla den xampariasa ti h8eles na peis

pantws malon den to diatypwsa swsta th prwth fora. To pgp yparxei kai se free, opws kai to steganos (apo periodiko, palioterh version, an kai den agorazw periodika) alla synh8ws kanw mono sxetika apla encrytpions se merika arxeia tou pnpmiou ston external mou. Kai ayta t akanw me to programma pou eftia3a tote sto seminario mazi me mia mikrh omada (3-4 foithtes synolo), apla kai mono gia fun (h olh idea 3ekinhse apo ena prwtogono string ceasar encryption prog se J2EE kai e3elix8hke se kolhma ^^ ). Elpizw na egina twra katanohtos.

peace

ΙΠΠΕΡΣΑΚΑΤΗΣ Το avatar του/της maeonapii-1100

20/06/1967

20 Ιουνίου 2007 άρα η Νικόλ γίνεται όσο έγινα κι εγώ από τον Απρίλιο κι όταν λέμε Νικόλ εννοούμε την πιό ωραία κοκκινομάλλα εν ζωή και γιατί όχι κι όλων των εποχών αφού η μόνη της ανταγωνίστρια ήταν Αμερικ(λ)ανίδα και μόνο 1,68 κάποια Ρίτα Χέιγουορθ η οποία και πέθανε όταν κλείσαμε τα είκοσί μας χρόνια με πιό σημαντικό στη ζωή της το ότι γεννήθηκε ακριβώς 62 χρόνια πριν την
    EKATERINA GAMOVA που στο κάτω κάτω έγινε και 38 πόντους ψηλότερή της
    Επομένως έχουμε
    20/06/1967 άρα Τρίτη Nicol Kidman=>1.82m

17/10/1918 άρα Πέμπτη Rita Hayworth=>1.68m

KAI

17/10/1980 άρα Παρασκευή EKATERINA GAMOVA=>2.06m…1.70m από τα οκτώ της χρόνια

φωτογραφική ιπποστήριξη δεν προσφέρω γιατί google έχουν όλοι οπότε ψάξτε και μόνοι σας τίπποτα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bigrussia.jpg 
Προβολές:	90 
Μέγεθος:	38,5 KB 
ID:	93870
    λόγω της μετεγγραφής μας όχι πιά Δυναμό Μόσχας αλλά ΦενέρΜπαχτσέ, κι όπως έμαθα από 2012 Ζενίτ Καζάν κι ας με μισήσουν Παπαθεμελής και Ψωμιάδης και Καρατζαφέρης

@Gandalf: η αναφορα του disaster recovery site ηταν ολιγον ειρωνικη

@Rezequet: σταματα ν αναλωνεσαι με προσπαθειες να κανεις τα windows ασφαλη, ειναι χαμενος κοπος. Ασχολεισου με σοβαρα OS, τα οποια ειναι και inherently secure

@Θανος: μια χαρα τα λες, ετσι απλα!

@Rezequet: σταματα ν αναλωνεσαι με προσπαθειες να κανεις τα windows ασφαλη, ειναι χαμενος κοπος. Ασχολεισου με σοβαρα OS, τα οποια ειναι και inherently secure

ubuntu xhshmopoiw vasika ^^ (an kai exw laptop)
    windows=mono gia gaming k incompatible programmata

Θάνο...

Τα υπόλοιπα που λες ανήκουν ως επί τω πλείστον στη σφαίρα της φαντασίας γιατί ο μέσος μάστορας των μαγαζιών που δηλώνουν "service" δεν ασχολείται να σου σώσει τίποτα.
    Και αυτός ακριβώς είναι ο "Κυρ-Μήτσος" της γειτονιάς που λέω εγώ , όπου ορίζει τον εαυτό του ώς τεχνικό υπολογιστών (τι πρωτότυπο , το οτι δηλώσεις-είσαι για την Ελλάδα μας).

Αυτό ουσιαστικά θίγω και το οτι αυτοί ακριβώς είναι που έχουν χαλάσει και την αγορά , γιατί χρεώνοντας 20-30? για την όποια εργασία σε υπολογιστές , μην κάνοντας σωστή δουλειά , διαμορφώνουν και την γνώμη των χρηστών όσον αφορά τους τεχνικούς.

Οι τεχνικοί... ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ... πρέπει να φέρουν αντίστοιχα πτυχία και αν υπάρχει και ομοσπονδία να είναι εγγεγραμένοι και εκεί. Στο επάγγελμα των υπολογιστών ,επειδή και η "κουτσή-μαρία" δηλώνει πως είναι τεχνικός, χωρίς όμως να έχει άλλο πτυχίο πέραν ίσως κάποιου ECDL (εδώ γελάμε!!), έχει γίνει λάθος με την αξιολόγηση του επαγγέλματος.

Όσον αφορά την τιμολόγηση υπηρεσιών... το είχε πεί πολύ σωστά ο Rezeguet πιο πάνω. Αν θές κάποιον με Dr ή ΜΒ να σου φτιάξει το PC θα πληρώσεις και ανάλογα. Με την διαφορά οτι με τον συγκεκριμένο θα πάρεις το PC σου καλύτερο απο οτι το είχες πριν.
    Μπορείς βέβαια να το πας και στον Κυρ-Μήτσο για το μερεμετάκι , αλλά ώς συνήθως οι "μάστουρες" που κάνουν μερεμετάκια, δημιουργούν αιτίες με τις κινήσεις τους, για να εμφανιστούν άλλα 10. Οπότε θα καταλήξεις στο τέλος να τον πληρώσεις όσο και τον τύπο με το ΜΒ με την διαφορά όμως οτι θα έχεις φάει και ενα μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετή απο την υπομονή σου.

Όσον αφορά το φίλο με τον υπολογιστή του , απο όπου ξεκινήσαμε και την κουβέντα, είπα και πριν... Φράγκο δεν έπρεπε να δώσει , μιας και του έχασε δεδομένα. Πόσο μάλλον τα 70?.

Αλλά η συζήτηση είναι ζωντανή και φτάσαμε να μιλάμε για διάφορα άλλα πάνω στο επάγγελμα των τεχνικών-μηχανικών υπολογιστών και είναι λογικό να έρχονται στην επιφάνεια και θέματα όπως αυτά των τιμολογήσεων και το πόσο θα πρέπει να δίνει ο χρήστης.

Όσον αφορά το "σκάσε και πλήρωνε"... κανείς δεν το λέει αυτό. Αλλά απο την άλλη καλό είναι όταν δεν γνωρίζει κάποιος το πως μπορεί να αξιολογηθεί μια εργασία σε ΕΡΓΑΛΕΙΟ-μηχάνημα για αυτόν , να μην προχωρεί αυθαίρετα και στο οτι είναι ακριβά ή οχι. Να ρωτάει πρώτα και μετά να λέει.

Υ.Γ το Gandalf είναι ενα Nick που καθιερώθηκε λόγω μιας κακοδαιμονίας που έχει να κάνει με το πότε πλένω την μηχανή και βρέχει αμέσως... κατά το stormcrow απο το Tolkjen LOTR και δεν έχει να κάνει με την ικανοποιήση ναρκισσιστικών και εγωιστικών τάσεων. Το "μάγος" είναι παρελκόμενο του Gandalf και το έχουν καθιερώσει τα παιδιά εδώ και οχι εγώ. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να ρωτάς πρώτα πριν απαντήσεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις.

Καλημέρα μας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Όλοι οι ειδήμονες έχουν το κακό συνήθειο να θεωρούνε μαλάκα το χρήστη που για κακή του τύχη δεν γενήθηκε ειδικός. Προτού του δοθεί η άδεια να εκφέρει άποψη πρέπει πρώτα να πάρει ντοκτορά στην ανάκτηση δεδομένων κατεστραμμένου δίσκου αλλιώς να σκάσει και να πληρώνει όποτε και ό,τι του ζητάνε! Αυτή είναι η λογική του σημερινού έλληνα ειδικού και αυτή την νοοτροπία αντιμετωπίζω καθημερινά στη δουλειά μου που συναναστρέφομαι κάθε λογής επαγγελματίες.

Σιιιιιγά τώρα μην ασχοληθώ ΕΓΩ με το χαζομερεμέτι...

Το συμπέρασμα μόνο ως αυθαίρετο μπορώ να το χαρακτηρίσω.
    Ο σωστός επαγγελματίας θα ασχοληθεί με οποιοδήποτε πρόβλημα όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι και θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί. Αν αυτό που λες είναι ο κανόνας τότε λυπάμαι αλλά μάλλον όλοι μας κάνουμε λάθος επιλογές και εμπιστευόμαστε ανθρώπους για να φτιάξουν τον υπολογιστή μας που δεν θα έπρεπε.

Όσο αναφορά την τιμή. Επειδή και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι (πώληση Η/Υ, service κ.α.) έχω να πω ότι τη δουλεία μου έχω το δικαίωμα να την κοστολογήσω όσο εγώ νομίζω και είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη αν θα επιλέξει εμένα για το service του Η/Υ του ή όχι. Αν η τιμή του φανεί μεγάλη σε σχέση με τη δουλειά που θα κάνω τότε μπορεί να πάει αλλού για επισκευή. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα χρέωνα 20€ για ένα format και ότι προηγείται και ακολουθεί (έχω αναφερθεί και πιο πάνω σε αυτό) γιατί το θεωρώ υπερβολικά λίγο για μια δουλειά που ξεπεράσει τις 2,5 ώρες (backup, format, drivers που τις περισσότερες φορές πρέπει να ψάξω να τους βρω γιατί ο πελάτης έχει χάσει τα CD, προγράμματα).

Και για να κλείσει το θέμα Ελεύθερη Αγορά έχουμε
    GSR 600 for ever

Αρχικά δημιουργήθηκε από stef_26
    Το συμπέρασμα μόνο ως αυθαίρετο μπορώ να το χαρακτηρίσω.
    Ο σωστός επαγγελματίας θα ασχοληθεί με οποιοδήποτε πρόβλημα όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι και θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί. Αν αυτό που λες είναι ο κανόνας τότε λυπάμαι αλλά μάλλον όλοι μας κάνουμε λάθος επιλογές και εμπιστευόμαστε ανθρώπους για να φτιάξουν τον υπολογιστή μας που δεν θα έπρεπε.

Όσο αναφορά την τιμή. Επειδή και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι (πώληση Η/Υ, service κ.α.) έχω να πω ότι τη δουλεία μου έχω το δικαίωμα να την κοστολογήσω όσο εγώ νομίζω και είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη αν θα επιλέξει εμένα για το service του Η/Υ του ή όχι. Αν η τιμή του φανεί μεγάλη σε σχέση με τη δουλειά που θα κάνω τότε μπορεί να πάει αλλού για επισκευή. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα χρέωνα 20€ για ένα format και ότι προηγείται και ακολουθεί (έχω αναφερθεί και πιο πάνω σε αυτό) γιατί το θεωρώ υπερβολικά λίγο για μια δουλειά που ξεπεράσει τις 2,5 ώρες (backup, format, drivers που τις περισσότερες φορές πρέπει να ψάξω να τους βρω γιατί ο πελάτης έχει χάσει τα CD, προγράμματα).

Και για να κλείσει το θέμα Ελεύθερη Αγορά έχουμε
    Τίποτα δεν είναι αυθαίρετο. Σωστοί επαγγελματίες υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λίγοι και αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Αυτό δεν αφορά μόνο στους υπολογιστές, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Πρόσφατα μιλούσα με υδραυλικό που ζήτημα να έχει κλείσει τα 20 του χρόνια και μου δήλωσε με αέρα φτασμένου επαγγελματία ότι δεν ασχολείται με μερεμέτια αλλά παίρνει μόνο ολόκληρες πολυκατοικίες... Και το μερεμέτι ποιος θα το κάνει ρε φίλε; Και την πολυκατοικία ποιος θα σου τη δώσει και γιατί; Μετά διαμαρτύρονται ότι τους παίρνουν τις δουλειές οι Αλβανοί... Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο μικρός πελάτης θα σου φέρει τον μεγάλο... Το ίδιο δεν συναντάμε παντού; Πόσες φορές πήγατε για μικροδουλειά τη μηχανή στο συνεργείο και τι αντιμετώπιση συναντήσατε;

Οι χρεώσεις σε μία ελεύθερη αγορά είναι μεγάλο θέμα και πολλή δύσκολη υπόθεση και φυσικά δικαίωμα του καθενός να τις καθορίζει για τον εαυτό του. Ο Έλληνας όμως θέλει πολλά λεφτά και γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσα καταστήματα ανοίγουν και κλείνουν στο καπάκι. Άλλοι τόσοι επαγγελματίες αλλάζουν δουλειά γιατί δεν πέτυχαν...

Χρέωσε όσα θέλεις και ο ανταγωνισμός θα σε κρίνει.

Οπότε και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να ρωτάς πρώτα πριν απαντήσεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις.
    Περίεργο να το λες αυτό... Ρώτησες εσύ πριν με πεις ειρωνικά "ξερόλα"...; Μάλλον στη φούρια σου να τα βάλεις με όλους όσους αμφισβητούν την αξία του επαγγέλματος, σου διέφυγε ότι η ειρωνία συνήθως... προσβάλει. Εκεί λοιπόν ξεκίνησαν όλα και η κουβέντα πήρε στραβό δρόμο... Το ότι κάποιος υπερχρέωσε για δουλειά της πλάκας δεν μειώνει την αξία κανενός.

Να πω επίσης ότι και ο κυρ Μήτσος έχει δικαίωμα να ζήσει και τα πτυχία δεν σημαίνουν πάντα και γνώση... Θέλει φιλότιμο και μεράκι η ιστορία. Γιατί τον έχουμε συνέχεια στο κλάσιμο τον κυρ Μήτσο; Υπάρχουν κυρ Μήτσοι που ξέρουν πολλά και υπάρχουν και κάτι επίσημα service αλυσίδων καταστημάτων ή γνωστών διεθνών αντιπροσωπειών που εύκολα στονε φορμάρουνε εξαφανίζοντας τα πάντα και απλά σου το αναφέρουν όταν πας να σου κόψουνε τη λυπητερή...
    Θάνος..

είναι πολύ απλό φίλε μου...(για το ξερόλας ζητώ συγνώμη αν λέει κάτι αυτό , μιας και όντως δεν σε γνωρίζω).

Το απλό είναι οτι όσο εμπειρία και να έχεις, ο υπολογιστής δεν είναι μοτέρ οχήματος. Δεν έχει βασικές αρχές που παραμένουν σταθερές. Νομίζω το γνωρίζεις αυτό. Αν κάποιος "κυρ-μήτσος" έμαθε με PCs την δεκαετία του 90 ή έστω στις αρχές του 2000, θα είναι παρωχημένος σε άποψη γνώσεων.

Για αυτό και προσωπικά κανένα "μάστουρα" δεν μπορώ να πω οτι μπορείς να εμπιστευτείς ακόμα και για την πιο απλή δουλειά. Μερικοί ακόμα δεν γνωρίζουν απλά πραγματα όπως οτι 160GB δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα ΧΡ (θέλει bios update), και θεωρούν οτι φταίει το SATA.

Αυτά φίλε μου , λοιπόν , είναι θέματα που δεν τα κρατάς εμπειρικά, αλλά μόνο με πτυχία και συνεχή εκπαίδευση...

Αν με καταλαβαίνεις.

Gandalf

Το απλό είναι οτι όσο εμπειρία και να έχεις, ο υπολογιστής δεν είναι μοτέρ οχήματος. Δεν έχει βασικές αρχές που παραμένουν σταθερές. Νομίζω το γνωρίζεις αυτό. Αν κάποιος "κυρ-μήτσος" έμαθε με PCs την δεκαετία του 90 ή έστω στις αρχές του 2000, θα είναι παρωχημένος σε άποψη γνώσεων.

Για αυτό και προσωπικά κανένα "μάστουρα" δεν μπορώ να πω οτι μπορείς να εμπιστευτείς ακόμα και για την πιο απλή δουλειά. Μερικοί ακόμα δεν γνωρίζουν απλά πραγματα όπως οτι 160GB δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα ΧΡ (θέλει bios update), και θεωρούν οτι φταίει το SATA.

Αυτά φίλε μου , λοιπόν , είναι θέματα που δεν τα κρατάς εμπειρικά, αλλά μόνο με πτυχία και συνεχή εκπαίδευση...
    o ypologisths san syskeyh *exei* sta8eres arxes. Akoma kai to OS exei.
    Anafersai vevaia sta Windows, pou kai ayta exoune sta8eres arxes alla oxi sta8era troubleshooting methods (ayto ennoouses malon)

Vasika einai ligo asxeto to pote ema8e o mhtsos, arkei na enhmerwnetai. Den xreiazetai ptyxia, arkei na exei meraki kai pa8os me to epaggelma.
    Meta3y mas ekana ma8hma se 17xronous ma8htes pou h3eran parapanw apo tous pio pollous ptyxiouxous bachelor...

A nai kai teleytaio, oso exeis XP xwris SP1, akoma kai th pio sygxronh Motherboard (me to pio updated BIOS logika) kai naxeis, panta 137GB 8a sto vgazei.
    H lysh proypo8etei vevaia kai kapoio updated bios kai controller SATA/U133, alla ayta yparxoun malon se sxedon ola ta pcia twra pia.

Pantws sto 8ema empistosynhs tyxaiou mastora, 8a symfwnhsw, eidika se 8emata backup klp... brrr

Σελίδα 11 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ευκαιρια στο ebay!Ohlins forks με 70 ευρω... (so far)
    από gcrook στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2007, 03:44
  2. Έχεις τετρακόσια ευρώ? (μια ιστορία για το μέλλον)
    από johnpan στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2007, 13:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF