Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
io![]()
next!
io![]()
next!
Και εγώ άνεταΑρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
next!![]()
μαλλον δεν επιασε κανεις το σκεπτικο μου...
δε πειραζει, συνεχιστε!
![]()
Νόμιζα οτι έλεγες για αδερφέςΑρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
δε πειραζει, συνεχιστε!
![]()
![]()
Γύρισα πριν μια βδομαδα από Τυνησία και έχω να πω πως δεν έχει καμία σχέση η έρημος με την παραλία. Στην παραλία μπορούν να πάνε όλοι, στην έρημο αλλάζουν λίγο τα πράγματα. Εκεί που ανεβαίνεις έναν αμμόλοφο, και ανεβαίνεις και ανεβαίνεις, ξαφνικά έχεις ένα γκρεμό μπροστά σου και ή το περνάς ή σκοτώνεσαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
next!
Τώρα να πρέπει να κάνεις εκατοντάδες χιλιόμετρα με αυτές τις συνθήκες, είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της ικανότητας και της αντοχής. Θέλει πνευματική προετοιμασία
Οποιοσδήποτε μπορεί να τερματίσει ένα Ντακάρ ( ο τελευταίος των τελευταίων ), κινείτε σε άλλη σφαίρα
![]()
![]()
![]()
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
πω-πω μια κανονια!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Νόμιζα οτι έλεγες για αδερφές![]()
ναι, και διαβαζοντας αυτα που γραφει ο maroulis απο πανω, ευχομαι να καταλαβουν ποσο αδερφιστικος αγωνας ειναι!
Ας πανε λοιπον ολοι αυτοι να κανουν 20 ΜΕΤΡΑ στην αμμο, αμμο ομως οχι μλκιες και αν δεν πεσουν ε, ας τρεξουν κι ενα DAKAR! Ευκολακι θα ναι!
![]()
Γύρισα πριν μια βδομαδα από Τυνησία και έχω να πω πως δεν έχει καμία σχέση η έρημος με την παραλία. Στην παραλία μπορούν να πάνε όλοι, στην έρημο αλλάζουν λίγο τα πράγματα. Εκεί που ανεβαίνεις έναν αμμόλοφο, και ανεβαίνεις και ανεβαίνεις, ξαφνικά έχεις ένα γκρεμό μπροστά σου και ή το περνάς ή σκοτώνεσαι.
Τώρα να πρέπει να κάνεις εκατοντάδες χιλιόμετρα με αυτές τις συνθήκες, είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της ικανότητας και της αντοχής. Θέλει πνευματική προετοιμασία
Οποιοσδήποτε μπορεί να τερματίσει ένα Ντακάρ ( ο τελευταίος των τελευταίων ), κινείτε σε άλλη σφαίρα
![]()
![]()
![]()
Πες τα αν και διαφωνω οτι ολοι μπορουν να πανε στην παραλια!
![]()
Εγώ το έπιασα και ήταν μαλακόΑρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
δε πειραζει, συνεχιστε!
![]()
:rotflmao:
![]()
Πέρα από την πλάκα , είμαστε πολύ μικροί για να μιλάμε για το Ντακάρ.
![]()
![]()
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
πω-πω μια κανονια!!!!
Ανάμεσα στους κοινούς θνητούς και τους μεγάλους μαραθώνιους υπάρχουν πολλά παραπάνω απο ικανότητα.
Υπάρχουν πολλά πολλά χρήματα ομάδες σπόνσορες σχέδιο μοτοσυκλέτες.
Δεν είναι απλό.
Και μάλλον το λιγότερο που χρειάζεται απο τα παραπάνω είναι η ικανότητα να οδηγήσεις εάν είσαι ερασιτέχνης.
Αν μου εξηγησεις ποια ειναι τα κριτηρια με τα οποια χαρακτηριζεται μια μοτοσικλετα "ιστορικη" θα σου απαντησω...Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ρε ελχυμαδόρ, τι ιστορική αξία έχει μου λες? Συναισθηματική μπορεί, εμπορική σίγουρα, αλλά ιστορική? Από που κι ως που?
Οι χιλιάδες αναβάτες που γύρισαν τον κόσμο με τα ΧΤ/Tenere το έκαναν μεν, αλλά με την μια βαλίτσα γεμάτη πηνία και ανορθωτες. Και αν μιλάμε για το 550, είχε και καβάτζα 5 ηλεκτρονικές για να ξεκινήσει.
Και μην πεταχτεί κανένας πονηρός να μου πει ότι δεν συνέβαινε αυτό γιατί το 1ο μου XT ήταν του 1986. Και έχουν περάσει 3 απ΄τα χέρια μου.
Καλό και χρυσό το ΧΤ μέχρι το 2003. Είχε ένα αξιόπιστο μοτερ, άθλια ηλεκτρικά, ακόμα πιο άθλιο πλαίσιο, αναρτήσεις για κλάματα και φρένα τραγωδία. Τίμιο μηχανάκι, αλλά ένα υπερκυβισμένο παπί ήταν.
Ιστορικη ειναι μια Brough Superior SS100...
Ιστορικη ειναι μια Triumph Bonneville
Ιστορικη ειναι μια BMW R51
Ιστορικο ειναι και το C50 Cub
Ιστορικο ειναι ενα Kawa GPZ900R
Και δεκαδες αλλες μοτοσικλετες που αφησαν με τον τροπο της η καθε μια το στιγμα τους στην μοτοσικλετιστικη ιστορια....
Με τα σημερινα δεδομενα οι περισσοτερες απο αυτες ηταν αναξιοπιστα τριμπουρδελα για γελια...
Αλλα το θεμα δεν ειναι εκει...ολες οι ιστορικες μοτοσικλετες "κατι" ειχαν να πουν!
Το Tenere ξεχωρισε απο μια σειρα μοτοσικλετων που δωσαν στην μαζα το δικαιωμα στο ονειρο...
Η πλεον εξεχουσα των dakaroειδων και για αυτο πολυ σημαντικη.
Απο διάφορα sites, παραθέτω μερικά...Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Καλώς ήλθες...![]()
Σου είναι εύκολο να παραθέσεις το link από της φώτο..?
http://www.advrider.com/forums/showt...309776&page=15
http://www2.solomoto30.com/noticia.asp?ref=22248
http://www.xtz750.com/viewtopic.php?...7626d9cc96ac38
Όρεξη να έχετε να διαβάζεται. Γενικά οι φημολογούμενες προδιαγραφές αλλάζουν συνεχώς
από την αρχή της χρονιάς που πρωτοακούστηκε το νέο super tenere.
Κανένα πρόβλημα, δεν ήρθα να σας αλλάξω συνήθειες!Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Ο ανθρωπος θα ειδε τις μλκιες που γραφουμε ολη μερα σημερα και δεν θα ξαναμπει εδω μεσα.
Τελος παντων το χωματερο ειναι ομορφουλικο αλλα ολα αυτα ακομα ειναι υποθεσεις και στο περιπου.
Κατι επισημο γνωριζεις ποτε θα εχουμε??
Εγώ επικεντρώνομαι σε πληροφορίες που με ενδιαφέρουν μόνο.
Εμένα μου αρέσουν πολύ καί τα δύο σχέδια και για να πώ και την αλήθεια,
επειδή κάνω και αρκετά μεγάλα ταξίδια κυρίως ενδιαφέρομαι για την street έκδοση.
Εννοείται όμως να τα δούμε live, να κάνουμε και test ride και μετά βλέπουμε...
1ο..Δεν εγραψα τιποτα για τους αναβατες αλλα για την σκληροτητα του αγωνα χωρις τα ηλεκτρονικα καλουδια που εχουν σημερα και την τεραστια πλεον υποστηριξη απο ομαδες.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
peskandritsos: Αστο φίλε μου. Τη μια λές ότι δεν συγκρίνονται οι αναβάτες του τώρα με του τότε, αλλά δεν ξέρεις τι και πως. Την άλλη λες ότι δεν ξέρουν οι αυστριακοί να "στήνουν" μηχανάκια επειδή εσύ δεν ήξερες την μάρκα πριν 10 χρόνια. Και στο καπάκι βάζεις το κείμενο που δείχνει ότι μεταξύ των τρομπονιών και των κλαρίνων οι Yamahaoi έφτιαξαν και μοτό.
ΥΓ: Tο GPS δεν ξεθάβει μηχανάκια απ΄την άμμο, ούτε σου μαθαίνει να οδηγάς τάπα πάνω της. Γιατί εκτός των 10-15 εργοστασιακών οδηγών, τρέχουν και μερικές δεκάδες ιδιώτες που δεν έχουν Tatra από πίσω.
2ο..Μια και ξανααναφερεσαι στους Αυστριακους και για την ιστορια τους για πες μου ποσα ΚΤΜ βλεπεις στους δρομους παλαιοτερα των 7-8 ετων?
Και αν ειχες να επιλεξεις σε ενα ΚΤΜ 3 ετων ας πουμε η ενα ΧΤ 3 ετων με 30000 χλμ το καθενα για να κανεις τον γυρο της ευρωπης ποιο θα διαλεγες για να σε βγαλει ασπροπροσωπο??(εγω παντως το υπερκυβισμενο παπι.)
3ο..Αρα αυτοι που τωρα εχουν GPS αντι για χαρτες με κουκιδιτσες ειναι χαζοι.Καλυτερα να ξαναγυρισουν στους χαρτες και στις πυξιδες.Και για την οδηγηση στην αμμο αν εχεις δοκιμασει καμμια φορα θα εχεις καταλαβει οτι ειναι πολλες οι παραμετροι για μια τετοια οδηγηση και τις απαιτησεις που εχει.Οπως βαρος, ελαστικα,εμπειρια κλπ (και δεν μιλαω για 20 μετρα μονο)..![]()
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Ουτε εγω ομως μιλησα να μπεις στην αμμο με ΧΧ π.χ! Ουτε με FZ!
Μπες με Αφρικα, με ΧΤ, με GS, με ο,τι γουσταρεις...
Η τενερέ ήταν ένα XT με μεγάλο ντεπόζιτο.
Η θέση στην ιστορία ανήκει στο XT.
![]()
Επί της ουσίας η africa twin ήταν το πρώτο μηχανάκι που βγήκε απο το dacar, τα ΚΤΜ και άντε και το Elefant τα μόνα.
Ολα τα άλα που έτρεξαν βασίζονταν σε μοντέλα παραγωγής.