Σελίδα 11 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 678910111213141516 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 284

Θέμα: Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)

Παραλία? Ναι γιατί όχι?

Από μικρός ακούω για καλύτερες μέρες και σε κάθε εκλογές τρέχουμε να ψηφίσουμε κυνηγώντας το όνειρο έγινα 49 χρονών και ακόμα ακούω για καλύτερες μέρες αλλά το μόνο που βλέπω είναι καλύτερες και μεγαλύτερες μασσες από τους έχοντες και κατέχοντες.
    Έχω και κάποιες ερωτήσεις προς τους κυβερνόντες αλλά και σε όλους αυτούς που θέλουν την ψήφο μας.
    1) πότε θα αποκτήσει η Ελλάδα πολιτικούς? Και μην μου πείτε ότι έχουμε πολιτικούς …. Ξέρω και ένα με τον τοτο που βγάζει περισσότερο γέλιο.
    Αυτοί που έχουμε είναι κάτι σαν βασιλιάδες που πέρανε την εξουσία από τον πατέρα στον γιο – ανιψιό κλπ και το μόνο που ξέρουν είναι το …. Διαιρώ και βασιλεύω και το άλλο που λέει άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις…
    Όποτε
    Μεταξύ του ψεύτη του κλέφτη του λωποδύτη του….. του… κλπ εγώ δεν ψηφίζω κανέναν .
    Μόλις η Ελλάδα αποκτήσει πολιτικούς τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πάει αν ψήφιση.
    Αλώστε σκεφτείτε αυτό….
    Θέλετε να αγοράσετε μια μότο για να κάνετε την δαυλιά σας και μπαίνετε σε ένα μαγαζί που ότι έχει είναι παρτάλια και επικίνδυνα για την ζωή σας θα αγοράζατε? Η θα φεύγατε και θα περιμένατε να φέρουν κάποιο αξιόλογο να το αγοράσετε?
    Αν αγοράσετε ότι παρτάλι σας προσφέρουν είστε άξιοι της μοίρας σας μην παραπονεθείτε μετά .
    Έτσι και στης εκλογές αν ο κόσμος αρχίσει και τους φτύνει μην πηγαίνοντας να ψήφιση τότε μπορεί να πνίγουν από το φτύσιμο η να βγουν στο προσκήνιο πολιτικοί που να αξίζουν την ψήφο μας….
    Θα μου πείτε ότι έτσι μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία….
    Γιατί τώρα τι υπάρχει? Το μόνο που δουλεύει σωστά είναι το σύστημα της άπρακτης και της μίζας. Και το παραμύθι των μικρόν κομμάτων είναι επικίνδυνο γιατί απλά όπως λέει ο λαός αν πετάξεις πέτρα η σκύλο η πρόεδρο θα πετυχεις. Από πολιτικές γνώσεις ανύπαρκτες απλά κάνουν ένα κόμμα για να πάρουν μερίδιο από το τσουκάλι με την μάσα.

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    σεβαστές και καθ' όλα κατανοητές οι απόψεις σου...αλλά

το να ΜΗΝ ψηφίσεις δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τον απλούστατο λόγο ότι η ανύπαρκτη ψήφος σου απλά καταμετράτε ως ένα στατιστικό ποσοστό και τίποτε άλλο!

ας μην ξεχνάμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση εκλέγεται από την πλειοψηφία αυτών που ΨΗΦΙΣΑΝ και όχι από τις επιθυμίες του συνόλου των πολιτών.

Με άλλα λόγια, ελάχιστα απασχολεί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα αν πήρε την πλειοψηφία του 30% ή του 50% ή του 100% του λαού. Όπως και να έχει, έχει πάρει την πλειοψηφία αυτών που πήγαν και ψήφισαν. Οι υπόλοιποι; ας πηγαίναν να εκφράσουν την γνώμη τους στην κάλπη!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Θα συμφωνήσω με τον div400! Αν υπήρχε νόμος που έλεγε πως κάτω από ένα ποσοστό ψηφοφόρων ακυρώνονται οι εκλογές, τότε ναι, να μην πάμε να ψηφίσουμε! Αλλά τώρα, μαζί σου, θα δώσουμε ένα μήνυμα και θα πάρουμε........ ό,τι ψήφισαν οι άλλοι!!!!

Δεν έχουμε λάβει μέρος σε αυτή την διαδικασία και δεν θα έχουμε κανένα λόγο να μιλάμε μετά! Κι αυτό γιατί μείναμε αμέτοχοι από την αρχή! Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε μικρά κόμματα, που δεν μπήκαν ποτέ στη βουλή και ίσως απλά να έχουμε πολυφωνία! Δυστυχώς έτσι όπως τα έχουν κάνει δεν γίνεται κάτι άλλο!

Εδώ μιλάμε για ευρωεκλογές, οπότε όσο περισσότεροι διαφορετικοί βουλευτές τόσο το καλύτερο! Αν ήταν βουλευτικές που δεν θα μπορούσαν να βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση (γίνεται ακόμα αυτό?) θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα!!!!

Το να συμμετέχεις είναι σα να συμφωνείς σιωπηλά με ό,τι αποφασίσουν οι 10 που θα πάνε να ψηφίσουν!!! Αυτοί θα αποφασίσουν για σένα!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ ΕΕΕ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ...
    πηγαινε εσυ στο μαγαζι, τσεκαρε τα παρταλια , κραξε και τον μαγαζατορα, και αγορασε απο αλλου...αν παντου ειναι παρταλια απλα κραξε τους ολους... αν φυγεις σιωπηλος τιποτα δεν θα γινει... επισης πες και στους φιλους σου να τους κραξουνε οταν δουνε τα παρταλια... αν μεινουν ολοι σιωπηλοι τοτε σε λιγο μονο παρταλια θα κυκλοφορουν και τιποτε αλλο...
    Εχω σκεφτει ακριβως αυτα που λες αλλα μαλλον δεν θα γινει τιποτα εκτος αν ολοι εμεις που δεν θελουμε να παμε να ψηφισουμε κανουμε κατι αλλο ολοι μαζι...και σιγουρα οχι να παμε για μπανιο...πρεπι να βρουμε μια λυση στο θεμα και η "μη ψηφος" μαλλον δεν ειναι αυτο που ψαχνουμε...καμια αλλη ιδεα παιζει...?
    τα λεμε...

υ.γ.Ασε που εγω θα παω γιατι με' χουνε καλεσει και εφορευτικη επιτροπη
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr

Re: Παραλία? Ναι γιατί όχι?

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
    Από μικρός ακούω για καλύτερες μέρες και σε κάθε εκλογές τρέχουμε να ψηφίσουμε κυνηγώντας το όνειρο έγινα 49 χρονών και ακόμα ακούω για καλύτερες μέρες αλλά το μόνο που βλέπω είναι καλύτερες και μεγαλύτερες μασσες από τους έχοντες και κατέχοντες.
    Έχω και κάποιες ερωτήσεις προς τους κυβερνόντες αλλά και σε όλους αυτούς που θέλουν την ψήφο μας.
    1) πότε θα αποκτήσει η Ελλάδα πολιτικούς? Και μην μου πείτε ότι έχουμε πολιτικούς …. Ξέρω και ένα με τον τοτο που βγάζει περισσότερο γέλιο.
    Αυτοί που έχουμε είναι κάτι σαν βασιλιάδες που πέρανε την εξουσία από τον πατέρα στον γιο – ανιψιό κλπ και το μόνο που ξέρουν είναι το …. Διαιρώ και βασιλεύω και το άλλο που λέει άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις…
    Όποτε
    Μεταξύ του ψεύτη του κλέφτη του λωποδύτη του….. του… κλπ εγώ δεν ψηφίζω κανέναν .
    Μόλις η Ελλάδα αποκτήσει πολιτικούς τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πάει αν ψήφιση.
    Αλώστε σκεφτείτε αυτό….
    Θέλετε να αγοράσετε μια μότο για να κάνετε την δαυλιά σας και μπαίνετε σε ένα μαγαζί που ότι έχει είναι παρτάλια και επικίνδυνα για την ζωή σας θα αγοράζατε? Η θα φεύγατε και θα περιμένατε να φέρουν κάποιο αξιόλογο να το αγοράσετε?
    Αν αγοράσετε ότι παρτάλι σας προσφέρουν είστε άξιοι της μοίρας σας μην παραπονεθείτε μετά .
    Έτσι και στης εκλογές αν ο κόσμος αρχίσει και τους φτύνει μην πηγαίνοντας να ψήφιση τότε μπορεί να πνίγουν από το φτύσιμο η να βγουν στο προσκήνιο πολιτικοί που να αξίζουν την ψήφο μας….
    Θα μου πείτε ότι έτσι μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία….
    Γιατί τώρα τι υπάρχει? Το μόνο που δουλεύει σωστά είναι το σύστημα της άπρακτης και της μίζας. Και το παραμύθι των μικρόν κομμάτων είναι επικίνδυνο γιατί απλά όπως λέει ο λαός αν πετάξεις πέτρα η σκύλο η πρόεδρο θα πετυχεις. Από πολιτικές γνώσεις ανύπαρκτες απλά κάνουν ένα κόμμα για να πάρουν μερίδιο από το τσουκάλι με την μάσα.

+10000000000

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    σεβαστές και καθ' όλα κατανοητές οι απόψεις σου...αλλά

το να ΜΗΝ ψηφίσεις δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τον απλούστατο λόγο ότι η ανύπαρκτη ψήφος σου απλά καταμετράτε ως ένα στατιστικό ποσοστό και τίποτε άλλο!

ας μην ξεχνάμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση εκλέγεται από την πλειοψηφία αυτών που ΨΗΦΙΣΑΝ και όχι από τις επιθυμίες του συνόλου των πολιτών.

Με άλλα λόγια, ελάχιστα απασχολεί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα αν πήρε την πλειοψηφία του 30% ή του 50% ή του 100% του λαού. Όπως και να έχει, έχει πάρει την πλειοψηφία αυτών που πήγαν και ψήφισαν. Οι υπόλοιποι; ας πηγαίναν να εκφράσουν την γνώμη τους στην κάλπη!

+1

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Παληκάρια.. μην το ανακυκλώνουμε.. υπάρχει ήδη thread σχετικό και έχουν εκφραστεί αρκετοί και εκεί.

http://www.moto.gr/forums/showthread...F6%DF%F3%F4%E5

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ποσοστό αποχής απο 45-50%...Οι μισοί Έλληνες απείχαν απο τις κάλπες. Σίγουρα κάποιοι επειδή αδιαφορούν... αρκετοί απο αντίδραση και κάποιοι απο πολιτική στάση και σκέψη.

Γεγονός είναι πως έχει φανεί αρκετά απο τις αντιδράσεις των πολιτικών και των συμμετέχοντων στα panel οτι το μήνυμα πέρασε πολύ καλύτερα απο ψήφισμα προς ενίσχυση μικρών κομμάτων χωρίς άρτια και ορθή ατζέντα.

50%!!!!! Κόμμα αυτοδύναμο με 180+ έδρες σε Ελληνική βουλή βγάζει ή αν θέλετε 15-20 Ευρωβουλευτές βγαίνει απο την Αποχή ή αν θέλετε απο το ψήφισμα ΚΑΝΕΝΑΣ.

Είπατε τίποτα κύριοι;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    δυστυχως τα ποσοστα (και) σε αυτες τις εκλογες διχνουν οι ο κοσμος δε χρησιμοποιει τη νοημοσυνη του για να ψηφισει...

οσοι απειχαν, αν και κακως, δικαιομα τους...

αλλα το να περνουν 30αρια και 40αρια τα κομματα που κανουν το κρατος να παει απο το κακο στο χειρωτερο, ειναι τραγικο, δυστυχως...

καλα κανουν και μας αλλαζουν τα φωτα, ''εμεις'' τους ψηφιζουμε αφου ειμαστε κοροιδα, καλα κανουν και μας κλεβουν, και μαγκια τους...

http://www.zougla.gr/news.php?id=45247

την προσωπική ατζέντα του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω.. εκείνο που ξέρω είναι πως περίπου οι μισοί Έλληνες απείχαν απο ενα δημοκρατικό δικαίωμα , επειδή είτε δεν ήξερα τι να το κάνουν, είτε αδιαφορούσαν είτε αντέδρασαν...

Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το ίδιο αίτιο...

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.

Αυτό για μένα αρκεί και περνάει το μήνυμα. Τώρα τις λύσεις πρέπει να τις σκεφτούν εκείνοι που ασκούν εξουσία να τις δώσουν.

Gandalf

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    http://www.zougla.gr/news.php?id=45247

την προσωπική ατζέντα του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω.. εκείνο που ξέρω είναι πως περίπου οι μισοί Έλληνες απείχαν απο ενα δημοκρατικό δικαίωμα , επειδή είτε δεν ήξερα τι να το κάνουν, είτε αδιαφορούσαν είτε αντέδρασαν...

Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το ίδιο αίτιο...

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.

Αυτό για μένα αρκεί και περνάει το μήνυμα. Τώρα τις λύσεις πρέπει να τις σκεφτούν εκείνοι που ασκούν εξουσία να τις δώσουν.

Gandalf
    Όντως περνάει το μήνυμα. Και είναι πολύ ευχάριστο για τα κόμματα εξουσίας.
    Το μήνυμα είναι ότι οι πολιτικές τον τελευταίων 20 χρόνων μπορούν να συνεχιστούν άφοβα αφού οι μισοί έλληνες δεν ασχολούνται με το σπορ των εκλογών. Οι άλλοι μισοί δικά μας παιδιά είναι
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    η αποχή μπορεί να είναι ένα ισχυρό μήνυμα αν κι εγώ προσωπικά διαφωνώ αλλά μία τόσο μεγάλη αποχή μπορεί... ίσως... να γίνει ένα καλό μάθημα. Όμως... δεν αρκεί! Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και μάλιστα εξίσου ισχυρή πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω υπερβολικά.
    Κατά τα άλλα... η αποχή νομίζω όλοι καταλάβαμε ποιους πραγματικά βοήθησε κι αυτό είναι άκρως μα άκρως φοβιστικό
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Αφου λοιπον η αποχη εσπασε στην πραξη καθε ρεκορ τωρα θα μπορεσουμε να δουμε απο πρωτο χερι το ισχυρο πολιτικο μυνημα..Απο αυριο κιολας..

Απο μια πρωτη αναγνωση των αποτελεσματων και των δηλωσεων ο μονος χωρος που εχασε απο την αποχη,εμεινε μακρια απο τους στοχους του,ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κανενας αλλος...Ολοι οι αλλοι καταφεραν να ενισχυθουν στην καλπη και η ΝΔ να μην εχει την τεραστια διαφορα απο το ΠΑΣΟΚ και μαλιστα χωρις να πεσει κατω απο το 30% παρα τις κακιστες κυβερνητικες επιδοσεις και τα προσφατα σκανδαλα...

Προσωπικη αποψη ειναι οτι δεν θα επηρρεασει το πολιτικο σκηνικο η πρωτοφανης για τα ελληνικα δεδομενα αποχη,το αντιθετο μαλιστα..Ελπιζω να βγω λαθος αλλα δεν το βλεπω...

Ραντεβου στις εθνικες σε κανα εξαμηνο

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Πηραν ενα μυνημα που δεν θα τους απασχολησει μιας και η "δουλεια' τους γινεται απο αυτους που ψηφιζουν...οι υπολοιποι μπορουν απλα να λενε οτι κερδισαν ανηκοντας στο "κομμα" της αποχης και μεχρι εκει... τιποτα δεν θα αλλαξει οση και αν ειναι η αποχη... Το μονο που ενδιαφερει τον εκαστοτε κομματαρχη ειναι να περιορισει την αποχη του δικου του κομματος και αντιθετα να αυξησει αν γινεται την αποχη των αλλων...
    Σε ενα υγιες πολιτικο συστημα η αποχη θα επρεπε να ειναι ανυπαρκτη, (στην αρχαια Αθηνα οσοι δεν συμμετειχαν στα κοινα τιμωρουνταν...). Αν πιστευεις οτι κανεις δεν μπορει να σε αντιπροσωπευσει κανε κατι...αν θες να διαμαρτηρηθεις κανε το δυναμικα... η παραλια δεν αποτελει σοβαρη θεση, πολιτικη σταση ή διαμαρτυρια...ειναι η ευκολη λυση, η απραξια και η αδιαφορια μαζι... διαφορετικα που ειναι ολοι αυτοι οταν γινονται πορειες, διαμαρτυριες, απεργιες? ααα ναι θυμηθηκα... γεμιζουν καφετεριες και τσιπουραδικα πινοντας διαμαρτυρωμενοι...
    γεια χαρα μαγκες
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Προσωπικά πιστεύω ότι ένα μήνυμα είχαν οι εκλογές. Μονο ένα, και αυτό προς το ΠΑΣΟΚ. Ολα τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται. Και αυτό από μόνο του ήταν , στα πλαίσια της κατάστασης, θετικό.

Η αποχή όσο αυξάνεται το μόνο που κάνει, με τους ισχύοντες εκλογικούς νόμους, είναι να στέλνει τα ίδια κόμματα στις ίδιες θέσεις. Τα κομματόσκυλα πάντα θα ψηφίζουν. Οι "ψαγμένοι" και "αντιφρονούντες" ούτως ή άλλως δεν θα ψήφιζαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή άντε ΚΚΕ. Η εικόνα χτες νωρίς με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ έτοιμους να γιορτάσουν την νίκη ήταν αιώνες πίσω (και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ να ήταν τα ίδια θα έλεγα)

Το ισχύον πολιτικό σύστημα έχει πεθάνει και δεν διαφωνεί κανείς, εκτός από τους πολιτικούς ίσως. Το θέμα είναι ότι με το να απέχουμε αυτοί απλώς νομίζουν ότι καταδικάζουμε πολιτικές τους σε σχέση με το πορτοφόλι μας και τίποτα παραπάνω.

Και μεσα σε αυτή την φαιδρή κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίζουμε σιγά σιγά να διαμορφώνουμε και να προτείνουμε κάτι ΝΕΟ. Πραγματικά νέο. Τότε και μόνο τότε κάποιοι θα τρομάξουν. Οχι απέχοντας.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Σελίδα 11 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 678910111213141516 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί λίπανσης και καθαρισμού ο λόγος.....
    από xtapodias στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 01:34
  2. περι ουσιων και περι ελενχων.
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 18:37
  3. περί βιβλίων και συγγραφής
    από cityfly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2005, 00:42
  4. Περι Καμερών και Μπλόκων