Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 215

Θέμα: Εάλω η πόλις...

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ..

ενταξυ μωρε..

δεν βαριεσαι..

φιλε χιλια συγνωμη αλλα εγω ντρεπομαι να συνεχισω μια τετοια κουβεντα

Υ.Γ. καταρχήν μην μπερδεύεις τις εποχές...μιλάμε για το 1933-1945...τα μετά αργότερα..

στο μετα αναφερθηκα γιατι η απαντηση σου περι το ΚΑΛΑ τους καναν των πολιτων και τους καθαρισαν, ηταν στο κειμενο μου που ελεγε πως οτι καναν οι αμερικανοι τοτε, το καναν με προπτικες να επεκταθουν παντου, και να καταλαβουν πλεον την μεση ανατολη.. για μενα δεν ειναι καθολου ασχετα αυτα..
    αυτα.
    καθόλου ναι μεν αλλά...πιστεύω πως είμαι σαφής...

συνεχίζω βέβαια να μην καταλαβαίνω πως συνδέεις τον πόλεμο κατά του Γ' Ραϊχ με τις μετέπειτα φιλοδοξίες των Αμερικάνων και ειδικότερα γιατί οι Αμερικανοί (και οι Σύμμαχοι γενικότερα) είναι ένα και αυτό με τους Ναζί, εξαιτίας αυτών των φιλοδοξιών. Και η βασική μου αντίρρηση είναι εκεί ακριβώς, στην εξίσωση τους δηλ.
    (και χωρίς να είμαι και ιδιαίτερα αμερικανόφιλος, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, σε περίπτωση που αυτό φάνηκε από τα γραφόμενα μου)
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400

συνεχίζω βέβαια να μην καταλαβαίνω πως συνδέεις τον πόλεμο κατά του Γ' Ραϊχ με τις μετέπειτα φιλοδοξίες των Αμερικάνων και ειδικότερα γιατί οι Αμερικανοί (και οι Σύμμαχοι γενικότερα) είναι ένα και αυτό με τους Ναζί, εξαιτίας αυτών των φιλοδοξιών. Και η βασική μου αντίρρηση είναι εκεί ακριβώς, στην εξίσωση τους δηλ.
    φιλε μου μην μεταφραζεις τα λογια μου οπως θελεις..

δεν ειπα πουθενα οτι ειναι το ενα και αυτο ΕΞΑΙΤΙΑς αυτων των φιλοδοξιων..

Ειναι το ενα και το αυτο γιατι καναν και οι δυο απεριγραπτα εγκληματα πολεμου, αυτο σου λεω εδω και 1 ωρα, και η απαντηση σου ειναι, καλα καναν(εγινες οντως σαφης) και σκοτωσαν εκατονταδες χιλιαδες επειδη υποστηριζαν τους ναζι(αυτο ειναι βεβαια δικη σου αποψη)

οι φιλοδιξιες των αμερικανων αναφερθηκαν για να γινει ποιο ευκολα κατανοητο απο ολους οτι οι αμερικανοι μπηκαν στον πολεμο αφενος για να μην τον πιουνε αργοτερα που οι ναζι θα ειχαν γινει υπερδυναμη,
    και αφετερου για να απλωσουν τα πλοκαμια τους στον υπολοιπο κοσμο..

Δες βιετναμ, δες μεση ανατολη, δες αγωγους αμερικανικης ενεργειας, δες βασεις, δες πιεση στους ρωσους στα συνορα τους ΔΕς τα παντα γυρω σου..

Λοιπον, ποιο απλα δεν μπορω να τα γραψω..
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Εεε…μερικοί λένε ότι ο στόχος των Αμερικανών και των Άγγλων στον Β ΠΠ δεν ήταν ακριβώς οι…Γερμανοί αλλά οι ….Σοβιετικοί… όρκο δεν παίρνω…

Και ναι , η πολις εάλω …δις …από τους ΚΑΚΟΥΣ και …δις ...από τους ΚΑΛΟΥΣ

και ενα κουιζ για μεγαλα παιδια..

τι ειναι ποιο επικινδυνο?

το μουστακι του χιτλερ, ή ο μικυ μαους και ο αη βασιλης της κοκα κολα?
    (υπαρχει και οψιον οτι ειναι το ιδιο επικινδυνα)
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Ανάλογα …άμα ήσουν εβραίος στην Πολωνία το 1941 …μάλλον ο Μίκυ και η κόκα κόλα δεν θα σε τρόμαζαν…

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Ανάλογα …άμα ήσουν εβραίος στην Πολωνία το 1941 …μάλλον ο Μίκυ και η κόκα κόλα δεν θα σε τρόμαζαν…
    σωστο

anyway, η ερωτηση ηταν ρητορικη για σκεψη στο σπιτι..και δεν σχετιζετε αμεσα με την κουβεντα μας

δεν χρειαζετε να μπλεξει στην μεχρι τωρα κουβεντα, γιατι καποιοι θα πιαστουν απο αυτο για να αμφισβητησουν την ισχυροτητα των προηγουμενων γραφομενων..
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

φιλε μου μην μεταφραζεις τα λογια μου οπως θελεις..
    δεν ειπα πουθενα οτι ειναι το ενα και αυτο ΕΞΑΙΤΙΑς αυτων των φιλοδοξιων..
    τι εννοούσες με το παρακάτω τότε...; τι ''μετέφρασα'' λάθος ρε Akatanomste...;

ρε παιδες ο θεμα ειναι οτι και οι αμερικανοι δεν μας ελευθερωσαν(ολη την ευρωπη) γιατι μας αγαπανε..
    αφου καταλαβαινετε τι λεμε, μην κανετε τις παπιες

Ειναι το ενα και το αυτο γιατι καναν και οι δυο απεριγραπτα εγκληματα πολεμου, αυτο σου λεω εδω και 1 ωρα, και η απαντηση σου ειναι, καλα καναν(εγινες οντως σαφης) και σκοτωσαν εκατονταδες χιλιαδες επειδη υποστηριζαν τους ναζι(αυτο ειναι βεβαια δικη σου αποψη)

οι φιλοδιξιες των αμερικανων αναφερθηκαν για να γινει ποιο ευκολα κατανοητο απο ολους οτι οι αμερικανοι μπηκαν στον πολεμο αφενος για να μην τον πιουνε αργοτερα που οι ναζι θα ειχαν γινει υπερδυναμη,
    και αφετερου για να απλωσουν τα πλοκαμια τους στον υπολοιπο κοσμο..

Δες βιετναμ, δες μεση ανατολη, δες αγωγους αμερικανικης ενεργειας, δες βασεις, δες πιεση στους ρωσους στα συνορα τους ΔΕς τα παντα γυρω σου..

Λοιπον, ποιο απλα δεν μπορω να τα γραψω..
    μα δεν είναι λογικό σε έναν πόλεμο, πόσο μάλλον τον Β'ΠΠ, να γίνουν εγκλήματα πολέμου από όλους; πόλεμος είναι με φονικά όπλα. δεν πετάνε στραγάλια!
    αλλά αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα να εξισώσω όσους πολέμησαν για να απαλλαγεί η Ευρώπη από ένα ρατσιστικό/φασιστικό/σκοταδιστικό καθεστώς με το καθεστώς αυτό καθ' εαυτό.
    και ας μην ξεχνάμε ότι δεν πολέμησαν μόνο οι Αμερικανοί...

επίσης, αν από τα γραφόμενα μου απέκτησες την εντύπωση ότι επικρίνω τους μαζικούς βομβαρδισμούς των Γερμανικών πόλεων, τότε επέτρεψε μου να διευκρινίσω ότι απλά καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ το έκαναν αλλά σαφώς και δεν το επικροτώ...
    (ο φόνος σε όποια μορφή είναι εξ ορισμού κατακριτέος)

τέλος, αν δεν ήταν οι Αμερικάνοι/Δυτικοί/ΝΑΤΟ, που άπλωσαν τα πλοκάμια τους, θα ήταν κάποιος άλλος (Ναζί;, Σοβιετικοί;, άλλοι και πραγματικά δεν ξέρω τι θα ήταν προτιμητέο τελικά...

ε τώραααα....

μου ακυρώνεις όλη την καλή διάθεσή για ''οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης'' που είχα στο προηγούμενο ποστ...

αλλά για να απαντήσω, θα έλεγα το πρώτο!
    γιατί το δεύτερο μπορείς ως σκεπτόμενος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπός να το αποφύγεις/ακυρώσεις...

εκτός και αν κατάλαβα και πάλι κάτι λάθος.... (μα τόσο χαζός είμαι πια.... )

ε τώραααα....

μου ακυρώνεις όλη την καλή διάθεσή για ''οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης'' που είχα στο προηγούμενο ποστ...

αλλά για να απαντήσω, θα έλεγα το πρώτο!
    γιατί το δεύτερο μπορείς ως σκεπτόμενος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπός να το αποφύγεις/ακυρώσεις...

εκτός και αν κατάλαβα και πάλι κάτι λάθος.... (μα τόσο χαζός είμαι πια.... )
    ειπαμε φιλε ακυρη η ερωτηση..μην απαντας δεν χρειαζετε..
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

επίσης, αν από τα γραφόμενα μου απέκτησες την εντύπωση ότι επικρίνω τους μαζικούς βομβαρδισμούς των Γερμανικών πόλεων,

να θυμίσουμε εδώ οτι κατά την διάρκεια όλης την ''διακυβέρνησης'' των ΝΑΖΙ στην Γερμανία δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ (ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ) αντίσταση/εξέγερση στην ασκούμενη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πολιτική /πολέμους τους...
    προσπάθειες έγιναν από τους στρατιωτικούς όταν πλέον ήταν φανερό (για εκείνους) ότι ο πόλεμος δεν μπορεί κερδηθεί και κρίθηκε πιο συμφέρον να φύγει (με όποιον τρόπο) ο Χίτλερ από την μέση μπας και μπορέσουν να διαπραγματευτούν μια ανακωχή με τους συμμάχους...

σαφώς και δεν γουστάρω που αφανίστηκαν δεκάδες Γερμανικές πόλεις με τα εκατομμύρια κατοίκων αλλά ήταν οι ίδιες πόλεις και οι ίδιο κάτοικοι που μόλις λίγα χρόνια πριν πανηγύριζαν την εισβολή και κατάκτηση όλης τις Ευρώπης. Συνεπώς υπό τις (τότε ) πρακτικές οι γενικευμένοι βομβαρδισμοί αποτελούσαν κάτι το νόμιμο.

μα δεν είναι λογικό σε έναν πόλεμο, πόσο μάλλον τον Β'ΠΠ, να γίνουν εγκλήματα πολέμου από όλους; πόλεμος είναι με φονικά όπλα. δεν πετάνε στραγάλια!
    αλλά αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα να εξισώσω όσους πολέμησαν για να απαλλαγεί η Ευρώπη από ένα ρατσιστικό/φασιστικό/σκοταδιστικό καθεστώς με το καθεστώς αυτό καθ' εαυτό.
    και ας μην ξεχνάμε ότι δεν πολέμησαν μόνο οι Αμερικανοί...

αν με αυτα δεν χρυσωνεις το χαπι, τοτε τι κανεις?

εγω δεν προσπαθω να βγαλω καλους τους γερμανους, εσυ προσπαθεις να βγαλεις λιγοτερο κακους τους αμερικανους..
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

1. Κ το 1897 εμείς φταίγαμε που χάσαμε από τους Τούρκους γτ είχαμε ένα στρατό μπουρδέλο!
    2. Κ το 1922 εμείς φταίγαμε που θέλαμε να φτάσουμε στην Άγκυρα ενώ ξέραμε ότι είχαμε άδεια ταμεία και οι σύμμαχοι δεν είχαν διάθεση για άλλο πόλεμο μετά τον Α'ΠΠ!
    3. Κ το 1974 εμείς φταίγαμε που δεν είχαμε τ'@@ να τους προλάβουμε!(αλήθεια τα καλά παιδιά της ΕΟΚΑ Β΄τι σας λένε?)

4. Γιατί τρωγόμαστε μεταξύ μας,κάνουμε την Ελλάδα ένα κωλοχανίο,σπέρνουμε τη διχόνια και γινόμαστε τρωτοί στους τριγύρω μας!
    1. Σωστός
    2. είναι και δυό τρια πραγματάκια ακόμη αλλά θα μας πλακώσει ο αλχιμιστής... Σωστή όμως και 2η παρατήρηση..
    3. ε, ήταν κομμάτι μακρυά... σωστός και πάλι..

4. αυτό είναι το καλλίτερο που μπορούμε να κάνουμε σαν λαός.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

Όσον αφορά για την τελευταία σου ερώτηση, αν θες μπορούμε σε ένα νέο thread στις "Αναζητήσεις, Σκέψεις, Προβληματισμούς" να το συζητήσουμε
    Νια,αυτό θα μού άρεσε.Και το θέμα θα ήθελα να είναι αυτό...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

Το μέσο Ελληνόπουλο θεωρώ και παρατηρώ ότι έχει σαφώς καλύτερη παιδεία, γνώση και αντιμετώπιση των πραγμάτων από το μέσο Έλληνα μεσήλικα που τα έχει κάνει πουτ@ν@ και τώρα τα λουζόμαστε.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

αν με αυτα δεν χρυσωνεις το χαπι, τοτε τι κανεις?

εγω δεν προσπαθω να βγαλω καλους τους γερμανους, εσυ προσπαθεις να βγαλεις λιγοτερο κακους τους αμερικανους..
    και ξαναλέω λοιπόν...

ναι κατακριτέοι οι βομβαρδισμοί και ναι κακώς πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι Γερμανοί!

οκ μεχρι εδώ;

να χρυσώσω το χάπι ποιανού; το δικό μου; το δικό σου;
    να δικαιολογήσω νομίζεις τους Αμερικάνους προσπαθώ τόση ώρα;.....

και ναι σε σύγκριση με την Ναζιστική Γερμανία σαφώς και είναι λιγότερο κακοί οι Αμερικάνοι τις ίδιας περιόδου! αν αυτό σε χαλάει τόσο πολύ λυπάμαι βρε αδερφέ αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα...

για το μετά...η κόκα κόλα επικράτησε...δεν διαφωνούμε σε αυτό!

και ξαναλέω λοιπόν...

ναι κατακριτέοι οι βομβαρδισμοί και ναι κακώς πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι Γερμανοί!

οκ μεχρι εδώ;

να χρυσώσω το χάπι ποιανού; το δικό μου; το δικό σου;
    να δικαιολογήσω νομίζεις τους Αμερικάνους προσπαθώ τόση ώρα;.....

και ναι σε σύγκριση με την Ναζιστική Γερμανία σαφώς και είναι λιγότερο κακοί οι Αμερικάνοι τις ίδιας περιόδου! αν αυτό σε χαλάει τόσο πολύ λυπάμαι βρε αδερφέ αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα...

για το μετά...η κόκα κόλα επικράτησε...δεν διαφωνούμε σε αυτό!

το χαπι των αμερικανων χρυσωνεις..

συμφωνουμε παντως οτι διαφωνουμε, για μενα οι αμερικανοι ειναι ακριβως το ιδιο κακοι με τους ναζι.
    αν αυτό σε χαλάει τόσο πολύ λυπάμαι βρε αδερφέ αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα...
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

το χαπι των αμερικανων χρυσωνεις..

εσύ κρίνεις με βάση την ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ τους συμπεριφορά και τους βάζεις στο ίδιο καζάνι.
    και κρίνοντας ΕΤΣΙ δεν σε κατηγορώ που το κάνεις...

αλλά τέσπα...

Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εάλω η Πόλις ( 29-05-1453)
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2009, 22:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •