Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 224

Θέμα: βελτιώσεις XR 650 και άλλα συναφή περί to be or not to be

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    ελα μωρη παρθενοπη, αφου σ'αρεσει και σενα και δεν το λες....
    Ναι μαν, έγραψα ... άλλη δουλειά δεν έχω απο το να παρακολουθώ το θρεντ να μη γίνει κώλος, τη στιγμή που εχω ήδη ξοδέψει ~ 1 ώρα να το καθαρίσω 2 φορές χτες...

ας γίνει αχταρμάς ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Να σας πω ρε 'σείς...

Δεν τα ενώνετε πάλι γιατί τα έχετε κάνει λίγο κουλουβάχατα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    ας γίνει αχταρμάς ...
    ...σαν το μηχανάκι....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Να σας πω ρε 'σείς...

Δεν τα ενώνετε πάλι γιατί τα έχετε κάνει λίγο κουλουβάχατα;
    +1
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    οχι σοβαρα...
    αξιοπιστη λυση χωρις πολλα ? (αναλογικα).
    αποκλειονται WP γιατι τις φορανε τα ΚΤΜ:rotflmao: και MARZOCCHI γιατι ειναι ιταλικες..

ελεγα για μπροστινα απο CRF 09 kayaba 48mm...:a13:

πισω??

σοβαρα θελω να ακουσω γνωμες...

εννοειται οτι το μηχανακι θα πατησει χωμα μονο αν τυχει και εχει φυγει απο κανενα φορτηγο πανω στην ασφαλτο...
    Εκτός απο το αισθητικό αποτέλεσμα, τι ακριβώς σε χαλάει στις αναρτήσεις που φοράς?

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    edit by road spirit : η κουβέντα διαχωρίστηκε απο εδώ

Απ'ότι φαίνεται, διαφεύγει από τους περισσότερους ότι το συγκεκριμένο μοντέλο XR, ήταν μάλλον το χειρότερο XR όλων των εποχών (συγκρίνοντας το με την εποχή του) και ένα κλασσικό παράδειγμα όπου τα -σχετικώς- εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά δημιουργούσαν ένα μέτριο σύνολο που κανείς δεν κατάλαβε που 'κοίταγε'.

Το μηχανάκι 'πέθανε' τόσο αθόρυβα όσο γεννήθηκε και η Honda ποτέ δεν εβγαλε αυτό που όλοι περίμεναν: ένα μοντέρνο Dominator.

Οπότε δικαιώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται ως βάση για projects του τύπου 'Kangouropeftoulas Special'....

Οσο κι αν φανει παραξενο(μιας και με τον Σωτηρη σχεδον παντα...διαφωνουμε σε διαφορα θεματα!)...συμφωνω απολυτως
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    (...) μεχρι τα 220 που θα καταληξει να πηγαινει(...)
    Οχι ρε γμτ,μου'φυγαν τα μακαρονια απο το πηρουνι!Γκουχ,γκουχ :βηχας: :βηχας: :βηχας:

Παντως ειχαμε καιρο να δουμε μια αντιπαραθεση τση προκοπης!Well done boys
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

οχι σοβαρα...
    αξιοπιστη λυση χωρις πολλα ? (αναλογικα).
    αποκλειονται WP γιατι τις φορανε τα ΚΤΜ:rotflmao: και MARZOCCHI γιατι ειναι ιταλικες..

ελεγα για μπροστινα απο CRF 09 kayaba 48mm...:a13:

πισω??

σοβαρα θελω να ακουσω γνωμες...

εννοειται οτι το μηχανακι θα πατησει χωμα μονο αν τυχει και εχει φυγει απο κανενα φορτηγο πανω στην ασφαλτο...
    Τότε εγώ θα έβαζα ένα Earl's fork....

Δε βυθίζεται και στα endo :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τι σε χαλάει σε αυτά που έχεις?
    Τι δεν κάνουν?

You BETA believe...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    ετσι ακριβως...απαξιωνω οτι δεν εχω-μπορω να εχω...απο αντιληψη μετα απο τοσα χρονια που με ξερεις, σκιζεις ομολογουμενως...

σε λιγο θα μας πεις οτι βριζω τα απριλια απο ζηλεια...
    ειτε γουσταρεις ειτε οχι,ειναι ντροπη να σκορπαει ετσι με τα αλογα που βγαζει...τελος...

τα αγωνιστικα xr τοσα εβγαζαν ,ειτε το αμφισβητεις ,ειτε οχι ...επισης δεν ειχαν εγκαταλειψεις...επισης στα baja τo πλειστον των κομματιων ειναι αμμουδες και ξηρες λιμνες των 150-180 χιλιομετρων...οπως και να χει ειναι σχεδον σε ολο τον αγωνα τερμα γκαζι...απλως οχι μονιμα με 5η...αυτος ηταν και ο λογος που χρησιμοποιουσαν το στοκ καρμπ κι οχι fcr,μια και δεν υπηρχαν αναγκες τοσο αμεσης αποκρισης...

ειπα...λιγο ρισκο με λογικο κοστος,δηλαδη να βαρεσει καμια μπιελα και ελαχιστο ρισκο με μεγαλο κοστος που περιλαμβανει κυριολεκτικα τα παντα...

τα μηχανακια του παγκοσμιου, που αναφερεις ,,σκορπανε ουτως η αλλως σε στοκ μορφη με σκαρτα 60(βλ. husaberg κλπ...)...αθλος ειναι που βγαζουν αγωνα με 80και συγχαρητηρια στους βελτιωτες τους... σκορπανε διοτι εχουν την ελαχιστη δυνατη ποσοτητα μεταλλου στο μοτερ,για να μπορουν να βγαινουν στα 100 τιποτα κιλα...επισης,το τελευταιο 10% ιπποδυναμης ενος μοτερ ,βγαινει με υπερδιπλασιο κοστος,απ οτι ολο το προηγουμενο ποσοστο κι εχει ως κοστος την υπερδιπλασια φθορα...

φυσικα αν ειχες τις αναλογες γνωσεις θα τα ηξερες αυτα...αλλα δεν τις εχεις οποτε δικαιολογειται να λες οσα λες,οσο ειρωνικα και να ειναι...
    Πολύ κακώς θεωρείς ότι όσα λέω τα λέω ειρωνικά. Ξέρω πολύ καλά ότι έχεις πολύ μεγάλες γνώσεις στο θέμα βελτίωση κινητήρα, έχω δει με τα μάτια μου ότι έχεις φάει ατελείωτες ώρες ψαξίματος και δεν αμφισβητώ οτι μπορείς και να έβγαλες αυτά τα άλογα εαν το budget ήταν μεγάλο.
    Εγώ λέω το προφανές. Όταν ένα μοτέρ μπορεί να φθάσει τα 70-75 εύκολα και αξιόπιστα από ένα ιδιώτη μηχανικό ή μια μικρή ομάδα με όσο να είναι περιορισμένη χρηματοδότηση, είναι απορίας άξιο πως, αφού....

1) Είναι εξαιρετική βάση για οποιονδήποτε σοβαρό ιδιώτη αγωνιζόμενο και μπορεί να γαμήσει ότι κυκλοφορεί στους αγώνες με ελάχιστο κόστος
    2) Οι μηχανικοί των άλλων ομάδων και R&D τους είναι τρόμπες, αφού με μερικά γραμμάρια μετάλλου παραπάνω θα γλύτωναν τα τεράστια έξοδα κατεβάσματος και αντικατάστασης κινητήρων.
    3) Οι μηχανικοί των αγωνιστικών ΚΤΜ, aprilia, ΤΜ, Husaberg βαράνε μαλακία με 3 χέρια, εφόσον τα μηχανάκια τους βγάζουν λιγότερα από 80 και βροντάνε. Αν θυμάμαι καλά το ποιό δυνατό SM παγκοσμίου είναι το TM με 82 άλογα.

.....το μηχανάκι δεν διακρίθηκε σε κανένα άλλο είδους αγώνα πέραν Baja, ούτε καν σε άλλα rally. Τουλάχιστον στο SM θα έπρεπε να έχει αφήσει εποχή, αλλά παρόλα αυτά το μηχανάκι που ανέλαβε την δουλειά ήταν το CRF που η συντήρηση και αξιοπιστία του είναι εφάμιλλη των aprilia.

Στους αγώνες Baja επίσης αν γνωρίζω καλά, τα μηχανάκια δεν έβγαζαν πάνω από 57-58 άλογα για ευνόητους λόγους. Ίσως να ξέρω μαλακίες. Ακόμα και αν ξέρω όμως μαλακίες δεν πιστεύω ότι υπάρχει στον πλανήτη μονοκύλινδρο με 70 άλογα που να μπορεί να δουλεύει αξιόπιστα και να μην θέλει συντήρηση και κατέβασμα μοτέρ με ώρες λειτουργίας.

Στο θέμα αξιοπιστίας στα rally έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να πουμε και πολλά πράγματα. Διαφορετικά είναι ξεφτίλα να αγνοήσουμε τα ΚΤΜ που έχουν σκίσει σε rally στυλ Paris Dakar, ενώ οι ιδιώτες που τρέχουν με τέτοια είναι πάμπολλοι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε γαμεί το XR στο Baja, αλλά τα ΚΤΜ που γαμούν οπουδήποτε αλλού είναι μπουρδέλα.

Τα aprilia είναι για τον φούτσο για τα προβλήματα που είχαν. Αφού μιλάμε όμως για αγώνες, πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μοίρασε πίπες και τέλος.
    Αν μιλάμε για το γκάζι και μόνο, τα παραγωγής σκοτώνουν και αν κάποιος το αμφισβητεί είναι αστείο. Και εφόσον έχω οδηγήσει το 550 όπως και το 450 αλλά και μερικά ακομα SM, μπορώ να έχω μια άποψη επί του θέματος.

Τις ανάλογες γνώσεις όπως λές όντως δεν τις έχω. Μιας και έχω οδηγήσει-λαδωθεί-χαλάσει-διαβάσει αρκετά πράγματα για μηχανάκια τα τελευταία 27 χρόνια, είναι λίγο άδικο να με λες άσχετο.

Νο hard feelings
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ρε μαν.... οκ δεκτό το ιστορικό σου αλλά το ΧΧ μου μπορεί να βγάζει 45-50 λιγότερα αλλά στροφάρει καθημερινά στις στροφές που λες, έχει κάνει 55000 χλμ και εκτός από συχνά (κάθε 3000) λάδια, φίλτρα αέρα και λάδωμα αλυσσίδας, του έχω αλλάξει μία (1) μόνο φορά μπουζί και αλυσσίδα στα 25000 και άλλη μία (1) φορά τσέκαρα βαλβίδες (δεν ήθελε τίποτα...).

Σύμφωνοι στο ότι το δικό σου μοτέρ -λόγω απόδοσης- υπόκειται σε διαφορετικά stresses, but I am not impressed at all....

Εδώ έχω καταντήσει να μην παίρνω το ΧΤ γιατί φοβάμαι μην το σπάσω... (βασικά δεν σηκώνεται στα πολλά και μου τη σπάει, κατά τα άλλα πλάκα έχει......)

το δικο μου ,οσο περιεργο κι αν σου φαινεται δουλευει,μονο τερμα...η δυναμομετρο θα ειναι η σε ανοιγματα στα γνωστα μερη...τα 15.000 χλμ που λεω ετσι εχουν γινει...οσοι με ξερουν ,ξερουν οτι ειναι μου ευκολοτερο να αγορασω ktm παρα να περασω διοδια...

λαδια καθε 2.000,βαλβιδες εχω να τσεκαρω απο τοτε που το εδεσα και αλυσιδα φοραω ακομη την μαμα...(25.000 χλμ)...οποτε be impressed και υποκλισου στην ανωτερωτητα του μπουσα...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παίδες, εγώ είμαι ασχετος, αλλα ο μπιμπικος έχει ενα δίκιο...

Όλοι τερμα τα πάτε, οι αλυσίδες κρατάνε για πάντα, οι βαλβίδες δε χάνουν ουτε αγκστρεμ, λαδι δεν καίει σταγόνα κλπ κλπ

Δε θέλω να (πολυ)ανακατευτώ, αλλα φαίνονται υπερβολές όλα αυτά

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

το δικο μου ,οσο περιεργο κι αν σου φαινεται δουλευει,μονο τερμα...η δυναμομετρο θα ειναι η σε ανοιγματα στα γνωστα μερη...τα 15.000 χλμ που λεω ετσι εχουν γινει...οσοι με ξερουν ,ξερουν οτι ειναι μου ευκολοτερο να αγορασω ktm παρα να περασω διοδια...

λαδια καθε 2.000,βαλβιδες εχω να τσεκαρω απο τοτε που το εδεσα και αλυσιδα φοραω ακομη την μαμα...(25.000 χλμ)...οποτε be impressed και υποκλισου στην ανωτερωτητα του μπουσα...
    re man πλάκα κάνεις?

¨οσο συχνά αλλάζω λάδια, εσύ κάνεις γενική....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Παίδες, εγώ είμαι ασχετος, αλλα ο μπιμπικος έχει ενα δίκιο...

Όλοι τερμα τα πάτε, οι αλυσίδες κρατάνε για πάντα, οι βαλβίδες δε χάνουν ουτε αγκστρεμ, λαδι δεν καίει σταγόνα κλπ κλπ

Δε θέλω να (πολυ)ανακατευτώ, αλλα φαίνονται υπερβολές όλα αυτά

και εσένα τέρμα πάει και ας μην το καταλαβαίνεις....

*όταν αναλογιστείς το αζύγιστον του 3κύλινδρου.....

You BETA believe...

και εσένα τέρμα πάει και ας μην το καταλαβαίνεις....
    *όταν αναλογιστείς το αζύγιστον του 3κύλινδρου.....
    δε βαριέσαι Σωτήρ'

Στα τρία πάντα ενα είναι αζυγιστο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Επειδή βαριέμαι να διαβάζω τα κατεβατά από πάνω, τελικά ποιος την έχει πιο μεγάλη;

Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To Bagster Or Not To Bagster?????
    από TROOPER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2008, 10:33
  2. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2007, 07:39
  3. To be or not to be ?
    από Anarane στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2006, 14:43
  4. To σκισεις or not to σκισεις στο στρωσημο?
    από DrIoannis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2005, 19:58
  5. aprilia pegasos. to buy or not to buy?
    από mormegil στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2005, 10:47

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF