Σελίδα 112 από 121 ΠρώτοΠρώτο ... 1262102107108109110111112113114115116117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.666 έως 1.680 από 1807

Θέμα: Ρε δώστε στους ανθρώπους τα αναδρομικά τους

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Δεν έχει σημασία. Μπορείς να βρεις πολλούς λόγους για να περιορίσεις το εκλογικό δικαίωμα σε πολλούς.
    Θα μπορούσες να πεις για παράδειγμα πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσου έχουν από Χ ένσημα και πάνω γιατί αλλιώς δεν γνωρίζουν καν την έννοια «εργαζόμενος», οπότε δεν μπορεί να αποφασίζουν για όλους όσους εργάζονται. Έτσι όμως απλά περιορίζεις δικαιώματα μιας ομάδας.

Από τη στιγμή που ζητάς ισονομία, θα πρέπει να την παρέχεις κιόλας. Το θέμα συζητήθηκε εντόνως στο παρόν νήμα για πολλές σελίδες και η θέση σου ήταν ξεκάθαρα (και σωστά) ο μη διαχωρισμός. Οπότε, μην διαχωρίζεις ούτε εσύ τώρα με τη σειρά σου.
    Φίλε δε τα λέω μονο εγω
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Η δημοκρατία έχει και τα αρνητικά της πλην όμως στη σύγχρονη εποχή είναι κοινά αποδεκτό διεθνώς ότι είναι το πολίτευμα που εκφράζει πλέον αντιπροσωπευτικά τη λαϊκή βούληση.
    Θα μας τρελλάνεις τελείως;
    Διαβάζεις τα κείμενα ή όχι;
    Για ποια Δημοκρατία μιλάς;
    Η βούληση των 2 στους 10 είναι Δημοκρατία;
    Και αφου τελικά θέλεις σώνει κ καλά να πέις κάτι ,γιατί δεν το σχολιάζεις ολόκληρο το αντεπιχείρημά μου ,παρα μόνο φιλοσοφείς περι Δημοκρατίας γενικά.
    Στο ξαναποστάρω για να το σχολιάσεις ολοκληρωμένα.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Τη λαϊκή βούληση την εκφράζουν οι βουλευτές. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

Οι οποίοι βουλευτές εκλέγονται βασει του προεκλογικού τους προγράμματος.
    Και ω του θαύματος μετά τις εκλογές ,κάνουν ακριβώς τα αντίθετα.
    Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν έχουν εξαπατηθεί οι ψηφοφόροι;

Αν η λαϊκή βούληση αντιτίθεται στην πολιτική της Κυβέρνησης με μια απλή "πρόταση μομφής" αίρεται η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την Κυβέρνηση και πέφτει.

Πρόταση μομφής από ποιους;
    Από αυτούς που είπαν ψέματα για να εκλεγούν;
    Μα....χελλόουουουουου....γι'αυτό τα είπαν τα ψέματα πρό εκλογών ,για να τρουπώσουν.
    Για ποιο λόγο να μεμφθούν εαυτούς και να εκπέσουν;
    Αν είχαν ηθική ,απλά δεν θα έλεγαν ψέματα ,κ απλά δεν θα ήταν βουλευτές.
    Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 11/12/2014 στις 22:31.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Φίλε δε τα λέω μονο εγω
    Προφανώς.
    Αλλά και αυτόν που το λέει στο βίντεο δεν θα τον χαρακτήριζα ως πρότυπο δημοκρατικών απόψεων. Το «σκάσε» σε όσους διαφωνούν μαζί του το έχει ψωμοτύρι.

Το θέμα δεν είναι να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο συμφωνείς, αυτό είναι εύκολο για όλους. Το θέμα είναι να μπορείς να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο διαφωνείς.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Προφανώς.
    Αλλά και αυτόν που το λέει στο βίντεο δεν θα τον χαρακτήριζα ως πρότυπο δημοκρατικών απόψεων. Το «σκάσε» σε όσους διαφωνούν μαζί του το έχει ψωμοτύρι.

Το θέμα δεν είναι να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο συμφωνείς, αυτό είναι εύκολο για όλους. Το θέμα είναι να μπορείς να προστατεύεις τα δικαιώματα αυτού με τον οποίο διαφωνείς.
    Kαλα ο συγκεκριμένος ειναι περιπτωσάρα αν και πιστεύω οτι ειναι θέατρο όλο αυτο που βγάζει προς τα έξω.
    Μη σου θυμήσω για πιο λόγο τον είχαν διώξει και απο τον Αλτερ τον ''δημοκράτη''. Στο θεμα μας , εγω σου ειπα οτι οι εξαιρέσεις
    σε μια εκλογική διαδικασία δν αναιρεί το θεσμό της δημοκρατίας με το να υπάρχουν και κάποια ηλικιακά όρια θα μου πεις υπάρχουν και
    80άρηδες και 90άρηδες που χουν σώας τα φρένας...
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Δημοκρατικό ή όχι συμφωνώ στο ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα έπρεπε να είχε ένα ηλικιακό όριο. Στην τελική οι 70άρηδες θα έπρεπε αν μη τι άλλο να εμπιστεύονται τις τύχες τους στα χέρια των νέων γενιών... άλλωστε το τι έχουν κληροδοτήσει στους νεότερους (μυαλά - κρίση - ανθρωπιά) είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Ερχόμαστεεεεε πασοκ θρησκεια αλητεια

Συνημμένο 328460
    Το Dark Side of the Moon τί ρόλο βαράει επάνω στο τραπέζι?

Περί αποχής:

Κατά τη γνώμη μου είναι η λιγότερο μή συμμετοχή που μπορείς να έχεις.

Αρχής εξ'αρχής, από τη στιγμή που κλείνεις τα 18 και αποκτάς το δικαίωμα/υποχρέωση του να ψηφίζεις, θες δε θες συμμετέχεις σε αυτό το τσίρκο.

Η μια επιλογή είναι να ρίξεις την ψήφο σου σε κάποιο κόμμα που είναι ήδη στη βουλή. Οκ, αν αυτό σε εκφράζει το κάνεις και είσαι κομπλέ.

Από κει και πέρα:
    Άκυρο και λευκό ενισχύουν την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Οπότε και πάλι θες δε θες, έμμεσα έστω, έχεις ψηφίσει/επηρεάσει την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο με τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσες. (παρ'όλο που το λευκό αποτελεί πολιτική θέση κανονικότατη και παρ'όλο που μέχρι και το εκλογοδικείο είχε βγάλει σχετική απόφαση).
    Ψήφος σε μικρό κόμμα, αν μπει στη βουλή έχει καλώς, αν δεν καταφέρει να μπει, πάλι ενισχύεις την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος οπότε και πάλι θες δε θες έχεις ψηφίσει/επηρεάσει την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο με τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσες.
    Με την αποχή και πάλι (οποία έκπληξη) ενισχύεις την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος οπότε και πάλι θες δε θες έχεις ψηφίσει/επηρεάσει την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο με τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσες.

Η μόνη διαφορά που προσωπικά βρίσκω στην αποχή σε αντίθεση με λευκό/άκυρο/ψήφο σε κόμμα εκτός βουλής, είναι ότι έχει τη λιγότερη δυνατή συμμετοχή στο θέατρο του παραλόγου.
    Ναι και πάλι θα μου τον φορέσετε και το ξέρω, αλλά τουλάχιστον σας γυρνάω την πλάτη και κρατάω όση αξιοπρέπεια έχω με το να μή συμμετέχω όσο μπορώ.
    Έστω και με το να μη ρίξω καν χαρτάκι? Έστω κι έτσι.
    Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δεν έρχομαι.
    Ξέρω πού θα πάει η "αποχική ψήφος μου", ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό αλλά τουλάχιστον θα το κάνετε χωρίς τη δική μου συμμετοχή.

Σε τηλεφώνημά μου πριν αρκετά χρόνια στο ΥΠ.ΕΣ. και δε θυμάμαι κι εγώ πού αλλού, στην ερώτησή μου "Τί πρέπει να κάνω για να σβηστεί το όνομά μου από τους εκλογικούς καταλόγους" ούτως ώστε να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση η αποχή μου κλπ, η απάντηση που έλαβα τελικά μετά από 200 "Δεν ξέρω, δε με έχουν ξαναρωτήσει κάτι τέτοιο" ήταν ότι πρέπει να πεθάνω και να καταθέσω πιστοποιητικό θανάτου.
    Της είπα ότι θα το φροντίσω

ΥΓ. Δεν το παίζω άνετος ή οτιδήποτε άλλο σε καμία περίπτωση.
    Κι εγώ έχω μπει σε 1000 διλήμματα πάρα πολλές φορές αλλά κατά τη γνώμη μου δε βγάζει κάπου.
    Βιώνουμε τραγελαφικές καταστάσεις. Στις προηγούμενες βουλευτικές οι μισοί ψηφίσανε Τσίπρα για να μη βγει το ΝΔΣΟΚ, και οι άλλοι μισοί ψηφίσανε ΝΔΣΟΚ για να μην έρθουν οι κομμουνισταί (ο Τσίπρας).

Κι αυτοί που είναι 70-80-90, ακόμα κι αν τα έχουν χαμένα ή νομίζουμε ότι τα έχουν χαμένα, έχουν λόγο για το τί παίζεται.

Θα αποφασίσω εγώ γι'αυτούς που είμαι 27, και τη λέξη "σύνταξη" τώρα και για τα επόμενα 10 και βάλε χρόνια θα την έχω στο μυαλό μου μόνο δίπλα στη λέξη "ορθογραφία"?

Αν θέλουμε δημοκρατία ή ψευτοδημοκρατία (αυτή τη μαλακία που έχουμε τέλος πάντων γιατί δημοκρατία ΔΕΝ είναι) τότε ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα σε μία και ίση με του άλλου ψήφο.-
    Αυτό είναι κι ένα από τα μαγικά της δημοκρατίας. Καλό ή κακό, στην ουρά για το παραβάν μπορεί να περιμένει ένας 18άχρονος που μασάει τσίχλα και παίζει "αμπεμπαμπλόμ" με τα ψηφοδέλτια, ένας καρασυνειδητοποιημένος εργαζόμενος, ένας με 20 διδακτορικά στις πολιτικές επιστήμες, και μια γιαγιά που βιάζεται να μπει να ψηφίσει γιατί έχει αφήσει τη σπανακόπιτα στο φούρνο.
    Κι όλων αυτών η ψήφος μετράει το ίδιο.

Το αν θα προτιμούσαμε κάτι το διαφορετικό (αριστοκρατία, χούντα, βασιλεία, να μας κυβερνάνε τα στρατά) είναι άλλη ιστορία.

Η δημοκρατία δεν έχει εξαιρέσεις αν θέλει να λέγεται τέτοια.
    Αν αρχίσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις, τότε αυτό που βγάζουμε είναι αυτό που ο καθένας θεωρεί «βέλτιστη λύση».
    Το πρόβλημα είναι πως αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες για το ποια είναι η «βέλτιστη λύση», τότε θα υπάρχουν και πολλές γνώμες για το ποιες εξαιρέσεις θα πρέπει να υπάρχουν.

Γιατί να υπάρχει διαχωρισμός μόνο στο ηλικιακό λοιπόν; Να υπάρχουν κι άλλοι διαχωρισμοί. Είμαι σίγουρος πως αν το καλοσκεφτούν όλοι οι δημοκράτες του φόρουμ, μπορούμε να βρούμε άνετα 10 περιπτώσεις στις οποίες αν απαγορεύσουμε την ψήφο τότε θα βελτιώσουμε την κοινωνία.

Η δημοκρατία δεν έχει εξαιρέσεις αν θέλει να λέγεται τέτοια.
    Αν αρχίσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις, τότε αυτό που βγάζουμε είναι αυτό που ο καθένας θεωρεί «βέλτιστη λύση».
    Το πρόβλημα είναι πως αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες για το ποια είναι η «βέλτιστη λύση», τότε θα υπάρχουν και πολλές γνώμες για το ποιες εξαιρέσεις θα πρέπει να υπάρχουν.

Γιατί να υπάρχει διαχωρισμός μόνο στο ηλικιακό λοιπόν; Να υπάρχουν κι άλλοι διαχωρισμοί. Είμαι σίγουρος πως αν το καλοσκεφτούν όλοι οι δημοκράτες του φόρουμ, μπορούμε να βρούμε άνετα 10 περιπτώσεις στις οποίες αν απαγορεύσουμε την ψήφο τότε θα βελτιώσουμε την κοινωνία.
    iq test...κάτω από ένα όριο σου αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου...πάμε στοίχημα πως και πολιτικοί θα ήταν στη λίστα απόρριψης???
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    iq test...κάτω από ένα όριο σου αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου...πάμε στοίχημα πως και πολιτικοί θα ήταν στη λίστα απόρριψης???
    Ναι, το IQ test φαίνεται η πιο εύκολη περίπτωση, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες όμως.

Για τους πολιτικούς πάντως δεν ξέρω.
    Ομολογώ πως θα ένοιωθα ελαφρώς αμήχανα να στοιχηματίσω πως 300 χαραμοφάηδες που έχουν καταφέρει να μην κάνουν απολύτως τίποτα και να περνάνε ζάχαρη σε βάρος ενός λαού έχουν χαμηλότερο IQ από τον μέσο όρο του λαού αυτού (που ας πούμε θα μπορούσε να ήταν το όριο του τεστ για το εκλογικό δικαίωμα) ή από 100 μαντραχαλαίους στο moto.gr που έχουν καταφέρει να γίνουν εχθροί μεταξύ τους μέσα σε 100 σελίδες για πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχουν.

Κι όπως έλεγε κι εκείνο το κειμενάκι που έμοιαζε με απόκομα εφημερίδας που κυκλοφορούσε κάποτε με mail, να μην ψηφίζουν και οι γυναίκες γιατί όσες λάχει να περιμένουν περίοδο την Κυριακή των εκλογών, χέσε μέσα τί θα πάνε και θα ψηφίσουν απ'τα νεύρα τους

Είπαμε αν αρχίσουμε να ψάχνουμε λόγους θα βρούμε άπειρους.
    Και στο τέλος θα πούμε "Τόσοι που μαζευτήκανε, αντί να ψάχνουμε ποιοι ΔΕΝ κάνει να ψηφίζουν, δεν αποφασίζουμε καλύτερα ποιοι ΚΑΝΕΙ να ψηφίζουν? Λιγότερο χρόνο θα μας πάρει."

Από τη στιγμή που γίνονται εκλογές ψηφίζουν όλοι και τέλος.
    Οτιδήποτε άλλο κάνει ακόμα πιο αντιδημοκρατικό το ήδη μη δημοκρατικό σύστημα που έχουμε.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    ...ή από 100 μαντραχαλαίους στο moto.gr που έχουν καταφέρει να γίνουν εχθροί μεταξύ τους μέσα σε 100 σελίδες για πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχουν.
    Το θέμα σε αυτό το thread ,δεν νομίζω ότι είναι η προσπάθεια "ελέγχου των πραγμάτων".
    Ούτε και η εχθρο-ποίηση ή ο διαχωρισμός σε φατρίες έδωσε ποτέ λύση.

Εγώ βλέπω αυτή την κουβέντα σαν μια ανταλλαγή τεκμηριωμένων (κυρίως) απόψεων ,αφορμή ώστε όλοι μας ,να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα ,τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας ,κ μέσα μας.
    Τώρα ,να πω κ την αλήθεια ,δεν είμαι σίγουρος αν όλη αυτή η εξω-εσω κατανόηση κάνει καλό ή κακό.

Η συγχωρεμένη η Γιαγιά μου ,μού λεγε συχνά θυμάμαι κάτι ,το οποίο κατανόησα πολλές 10άδες χρόνια αργότερα.
    "Μην σκέφτεσαι τόσο πολύ ,αγόρι μου.
    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..."

Και ο νοών...νοείτω......
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    H αποχή έπαιζε τα τελευταία 10 χρόνια κοντά στο 40%. (ψάξτο λίγο κ θα το διαπιστώσεις)
    Ο λόγος ...γιατι είχε απαξιωθεί η πολιτική κ οι πολιτικοί ,μια και ήταν πλέον εμφανέστατο ότι το μόνο που άλλαζε κάθε φορά ,ήταν ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ΒΟΥΛΗΣ ΑΕ.
    Θα ξεκινήσω από εδώ. Η αποχή πράγματι έφτασε στα νούμερα που αναφέρεις αλλά ο λόγος είναι οι παραλίες στις καλοκαιρινές εκλογές και τα χιονοδρομικά στις χειμερινές εκλογές.

Παλαιό μέλος
    Παρακολουθώ εδώ κ μέρες ,χωρίς να γράφω.
    Κι αυτό γιατί ακόμα μια φορά στη ζωή μου επιβεβαιώνω ότι ,αυτός που δεν θέλει ,ή δεν τον συμφέρει να δεί ,κλείνει τα μάτια.
    Γιατί ότι είχα να πώ το είπα (κι όχι μόνον εγώ) με πολλούς κ διαφορετικούς τρόπους μήπως κ γίνει κατανοητό από κάποιους.
    Αλλά ,άμα δεν τον συμφέρει ,δεν καταλαβαίνει κιόλας ,ο κάποιος.

Την ουσία του πράγματος την δίνει άκρως περιληπτικά ο κάτωθι σύντροχος

Και δέχεται την απάντηση ενός (μάλλον) συνειδησιακά τυφλού

Σωστά το θέτεις ,αλλά δεν είναι τρίγωνο ,είναι αλυσσίδα.
    Και ο μεσαίος ,είναι ουσιαστικά ο πιο αδύναμος κρίκος.
    "Οι πολίτες ελέγχουν το κράτος" -λες- κ προφανώς φωτογραφίζεις την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών
    Οι πολίτες ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ελέγχουν το κράτος -λέω εγώ- κ μιλάω ευθέως για την υποκρισία ,τις ψεύτικες υποσχέσεις ,κ την παραπληροφόρηση που επικρατεί σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Παράδειγμα:
    Ο ΓΑΠ βγήκε πρώτος με το λ7 υπάρχουν ,κ μετά μας πτώχευσε εντέχνως.
    Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΓΑΠ ,με εντολή του ΓΑΠ.
    Ο ΣΑΜ ήταν κόλαφος ενάντια στον "προδότη" όπως έλεγε ΓΑΠ.
    Βγήκε αρχηγός ,γιατί υποσχέθηκε ανατροπή όλων των δεινών που έφερε στην χώρα ο ΓΑΠ ,επανίδρυση του κράτους νομιμότητας ,κ παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ κ του συναφιού του.
    Αντ'αυτού ,μετεκλογικά συνέπραξε με το συνάΦι του "προδότη" ΓΑΠ ,η χώρα βυθίστηκε περεταίρω ,έγιναν ακόμα μεγαλύτερες αδικίες έναντι των πολλών ,κι εξευτελίστηκαν δικαιώματα υγείας-παιδείας-εργασίας-προσωπικής περιουσίας-κτλ.
    Με εξαπάτηση του λάου λοιπόν ,έγινε αρχηγός κράτους κι αυτός.
    Παρ'όλα ταύτα εσύ θεωρείσαι ηθικός κ με καθαρή συνείδηση ,όταν χτυπάς κ καταστέλλεις τους πολίτες που εξαπάτησε ο ΣΑΜ ,με εντολή του ΣΑΜ.

Και τους τη λές κιόλας από πάνω ,γιατί "αυτοί τον έκαναν κράτος".
    Το ότι αυτός κ το συνάφι του (βουλευτές-υπουργοί) εξαπάτησαν τον λαό ,δεν παίζει κανέναν ρόλο.
    Η απάτη βλέπεις ,είναι κακούργημα για τους πολίτες μόνο.
    Για τους πολιτικούς κ για τους ενστόλους ,η απάτη θεωρείται λειτούργημα.

Πίστευε κ κάνε ότι θέλεις ,αλλα τουλάχιστον μάθε ποιος είσαι.
    Όταν βγήκε ο ΓΑΠ είχε μαζί του και πάνω από 150 βουλευτές από όλη την Ελλάδα τους οποίους ψήφισε ο λαός πανελλαδικά. Ο ΓΑΠ λοιπόν είπε αυτό που ήθελε να ακούσει ο "χαζός" ελληνικός λαός "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και έγινε κυβέρνηση και παρέμεινε ως κυβέρνηση με τη στήριξη των βουλευτών ξανατονίζω από όλη την Ελλάδα..... Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό και δεν μπορεί να τον καταδικάσει κανένας για μία δήλωση-εκτίμηση που έκανε.

Παλαιό μέλος
    Σου ξαναλέω λοιπόν ότι ο δικαστικός κ ο αστυνομικός έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα κ τους νόμους του κράτους ,με σκοπό να διαφυλάττουν τους πολίτες κ τα νόμιμα δικαιώματά τους.
    Όταν υπακούουν άκριτα σε εντολοδόχους που παρανομώντας νομοθετούν ή διατάσσουν το αντίθετο ,τότε είναι συνένοχοι των σφετεριστών της εξουσίας την οποία υφάρπαξαν με απάτη από τους πολίτες.

Ο μισθοφόρος νομικός ,ή ο μισθοφόρος ένοπλος πάλι ,δεν ενδιαφέρεται για δίκιο κ άδικο ,παρα μόνο για το μισθό του.
    Δουλειά του είναι να επιβάλει τα συμφέροντα του εργοδότη του με κάθε τρόπο ,τρομοκρατώντας με την δύναμη των όπλων κ της εξουσίας του ,καταστέλλοντας ,κ υποδουλώνοντας λαούς.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λαός που έχει δώσει έγκριση κ πληρώνει φόρους για να αμείβονται οι μισθοφόροι που θα τον υποδουλώσουν.
    Εγώ αυτό που ξέρω ,θέλω ,κι επιχορηγώ με τους φόρους κ την ψήφο μου ,είναι αδιάφθορη δικαιοσύνη και αστυνομία που να με προστατεύει από την αδικία εις βάρος μου.
    Πάσα αδικία (απάτη-βία-κλοπή-εκμετάλλευση-καταστρατήγηση δικαιωμάτων υγείας-παιδείας-ελεύθερης βούλησης-κτλ) ανεξαρτήτως προέλευσης.

Βγες λοιπόν και παραδέξου ότι ,παρ'όλο που διαφωνείς με κάποιες εντολές κ πολιτικές ,δεν μπορείς να έχεις άποψη ,γιατί αν έχεις άποψη ,τότε βάσει της σύμβασης εργασίας σου θα μείνεις άνεργος ,κι έχεις στόματα να θρέψεις ,η μηχανάκια να σερβισάρεις ,κ δεν μπορείς αν στερηθείς τον μισθό αυτό ,ασχέτως αν τα λ7 που παίρνεις είναι ματωμένα.
    Κατάλαβε ότι είσαι ένας απλός μισθοφόρος κ τίποτ΄άλλο.
    Παραδέξου το ,κατέβασε το κεφάλι ,κι άντε να παίξεις πιο κεί.
    Μην προσπαθείς να πείσεις τον βασανισμένο ,για το δράμα του βασανιστή.

Και για να προλάβω τους γνωστούς αγνώστους του θρέντ με την ευαισθησία στην προσωποποίηση.
    Το 2ο ενικό το χρησιμοποιώ συγγραφική αδεία ,απευθυνόμενος στο όποιον(κάνει ότι δεν)καταλαβαίνει ,υπερασπιζόμενος τις ηθικές δικλείδες ασφαλείας του. (σιγά να μην κατάλαβες τι λέω τωρα)
    Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τις αρμοδιότητες της αστυνομίας και των δικαστικών. Η αστυνομία λοιπόν δεν μπορεί να ελέγχει τους βουλευτές ούτε τον πρωθυπουργό γιατί πολύ απλά τότε θα είχαμε πραξικόπημα ή κάτι τέτοιο κάτι που είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, νομίζω σε αυτό συμφωνούμε.
    Οι δε δικαστική εξουσία μπορεί να ελέγξει κάποιον βουλευτή υπό προυποθέσεις για εγκλήματα που τυχών έχει τελέσει αλλά ξεχνάς ότι το έγκλημα προυποθέτει να υπάρχουν στοιχεία ώστε να ξεκινήσει κάποια διαδικασία, όχι εντυπώσεις, γνώμες, υποψίες αλλά στοιχεία + τη σύμφωνη γνώμη της βουλής.
    Γιατί για παράδειγμα εσύ νομίζεις ότι εξαπατήθηκες αλλά στην πραγματικότητα δεν έχεις κανένα στοιχείο πέρα από το ότι σου κόβουν το μισθό. Επίσης το ότι κάποιος σου υποσχέθηκε ότι λ7 υπάρχουν πριν γίνει εξουσία είναι απλώς μία "εκτίμηση" γιατί όταν έγινε τελικά δεν υπήρχαν....
    Επίσης το ότι κάθε κοινωνική ομάδα που πάει με πορεία ως το Σύνταγμα βρίσκει απέναντί της τα ματ είναι κάτι φυσιολογικό γιατί αλλιώς όποιος ήθελε θα έμπενε στη βουλή και θα έκανε ότι ήθελε. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες και είναι απόλυτα δημοκρατικό ασχέτως των φαινομένων υπερβολικής βίας που υπάρχουν κατά καιρούς.
    Η δύναμή σου είναι οι εκλογές και οι αντιπρόσωποι που εκλέγεις. Αν δε σου αρέσει αυτό που διαλέγουν οι πολλοί είναι αδιάφορο σε μια δημοκρατία. Αν οι πολλοί είναι ηλίθιοι επίσης αδιάφορο. Αν επιλέγεις λαμόγια κακό του κεφαλιού σου. Μη κατηγορείς λοιπόν το μπάτσο για την κατάντια της Ελλάδος.....

Παρόμοια θέματα

1. ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ...ΝΤΟΠΗ.
    από rafz750 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2009, 19:59
  2. γαντια και τα μεγεθη τους
    από Akatanomastos στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 28/02/2009, 18:07
  3. Κατηγορίες Καπτιστών & τα Τασάκια τους!
    από miraze στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2007, 14:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF