Σελίδα 113 από 136 ΠρώτοΠρώτο ... 1363103108109110111112113114115116117118123 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.681 έως 1.695 από 2034

Θέμα: HABEMUS PAPAM 3

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    από ποιον μωρέ?
    από το Μεϊμάρ ή τον Λαφαζάνια?
    ή καθολικό ποσοστό αποχής?
    η πολιτική νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει.πελατάκος......
    Αφου γραφω ξεκαθαρα οτι δεν περιμενα τιποτα απο κεναναν και δεν ηθελα κανεναν! Οταν λεω οτι ηθελε να φαει πο*τσα, εννοω να πέσει στο 20% για αρχη και να εχει και συνεχεια. Και ναι, το καθολικο ποσοστο αποχης θα ηταν το ιδανικοτερο σεναριο

Παλαιό μέλος
    Η μάχη χάθηκε αλλα όχι ο πόλεμος για την Λαική Ενότητα. Η Ζωή θα ξανάρθει να μας σώσει!!!

Μην πατε να ψηφίσετε λαλακες.... σφαχτείτε μόνο με τον λαλακα που σας έφαγε την ουρά στο ταμείο ή σας πηρε την προτεραιότητα στην διαστάυρωση. Και αφήστε τους ανεπαγγελτους να κυβερνάνε. Θα μου πείτε και τι να ψηφίσω ρε λαλακα?
    Ψηφιστε κάτι, ότι να ναι, δεν με νοιαζει τι θα ψηφίσετε, δικό σας θέμα. Και μόνο που θα πάτε να ψηφίσετε θα σκεφτείτε λίγο και εστω αυτό κάτι είναι.

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Ίσως αντικατοπτρίζουν την αλήθεια για αυτούς που δεν ασχολούνται με την πολιτική. Επιμένω στην μη εξίσωση.
    Διαφωνώ και για το ότι η ψήφος είναι ότι έχει απομείνει αλλά τέλοσπάντων. Μην το αναλύσουμε άλλο.
    Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, η γνώμη μου είναι ότι ένας ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχολείται με την πολιτική, τώρα εαν δεν συμβαίνει αυτό λόγω υποχρεώσεων κλπ το καταλαβαίνω, αλλά μην τα εξισώνουμε όλα, η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολλές θυσίες και το μόνο "όπλο" που μας έχει απομείνει πλέον εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι ή έστω να ακουστεί κάπως η γνώμη μας....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Oτι μας βολευει απο τους προγονους μας το περνουμε και το πεταμε οπως μας βολευει.Τα αλλα που λεει τι πρεπει να κανουμε στους επιορκους και τους λοπωδυτες δεν βλεπω να τα αναφερεις.
    Γιατί θα πρέπει να τα αναφέρω? Δεν είναι αυτονόητο το τι θα πρέπει να γίνει? Αλλά ίσως η κοινή λογική και το αυτονόητο σε αυτή την χώρα να εκλείπουν......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Desperado Προβολή μηνύματος
    Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, η γνώμη μου είναι ότι ένας ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχολείται με την πολιτική, τώρα εαν δεν συμβαίνει αυτό λόγω υποχρεώσεων κλπ το καταλαβαίνω, αλλά μην τα εξισώνουμε όλα, η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολλές θυσίες και το μόνο "όπλο" που μας έχει απομείνει πλέον εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι ή έστω να ακουστεί κάπως η γνώμη μας.
    Μας έχουν μπολιάσει με την ιδέα ότι η μόνη δύναμή μας είναι η ψήφος και η μόνη υποχρέωσή μας να επιλέγουμε διαχειριστή κάθε τόσα χρόνια. Ε δεν συμφωνώ ότι είναι το "μόνο όπλο" όπως λες. Πολιτική δράση είναι η καθημερινή αλληλεπίδραση με τους γύρω σου και οι πράξεις που κάνεις να καλυτερεύσεις την ζωή σου χωρίς να περιμένεις να τις κάνει κάποιος για σένα.

Από την συνέλευση της οικοδομής σου, την συμμετοχή στο σύλλογο γονέων στο σχολείο του παιδιού σου, στο σωματείο της δουλειάς σου, στη συνέλευση της γειτονιάς σου (λολ λέμε τώρα), μέχρι την πορεία και την απεργία, εθελοντικές δράσεις, αλληλοβοήθεια και και και χίλια δυο άλλα. Όλα αυτά εγώ τα βρίσκω πιο ισχυρά "όπλα" από το χαρτάκι στο κουτάκι που ερμηνεύεται και χρησιμοποιείται όπως συμφέρει κάθε φορά. Πάρε για τελευταίο παράδειγμα τον φασισμό. Θα τον εξαλείψεις απλά ψηφίζοντας πασόκ και κκε για να μην βγει 3ο κόμμα η χα ή μιλώντας με τον ξενοφοβικό φίλο σου ή τον σεξιστή μπατζανάκη σου προσπαθώντας να του αλλάξεις γνώμη; Υπάρχουν και τα τούβλα βέβαια που λέει και ο μπρεχτ που σ'αρέσει

Δεν λέω μην ψηφίζεις. Κάνε ότι θες, αλλά μην μένεις μόνο εκεί.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Μας έχουν μπολιάσει με την ιδέα ότι η μόνη δύναμή μας είναι η ψήφος και η μόνη υποχρέωσή μας να επιλέγουμε διαχειριστή κάθε τόσα χρόνια. Ε δεν συμφωνώ ότι είναι το "μόνο όπλο" όπως λες. Πολιτική δράση είναι η καθημερινή αλληλεπίδραση με τους γύρω σου και οι πράξεις που κάνεις να καλυτερεύσεις την ζωή σου χωρίς να περιμένεις να τις κάνει κάποιος για σένα.

Από την συνέλευση της οικοδομής σου, την συμμετοχή στο σύλλογο γονέων στο σχολείο του παιδιού σου, στο σωματείο της δουλειάς σου, στη συνέλευση της γειτονιάς σου (λολ λέμε τώρα), μέχρι την πορεία και την απεργία, εθελοντικές δράσεις, αλληλοβοήθεια και και και χίλια δυο άλλα. Όλα αυτά εγώ τα βρίσκω πιο ισχυρά "όπλα" από το χαρτάκι στο κουτάκι που ερμηνεύεται και χρησιμοποιείται όπως συμφέρει κάθε φορά. Πάρε για τελευταίο παράδειγμα τον φασισμό. Θα τον εξαλείψεις απλά ψηφίζοντας πασόκ και κκε για να μην βγει 3ο κόμμα η χα ή μιλώντας με τον ξενοφοβικό φίλο σου ή τον σεξιστή μπατζανάκη σου προσπαθώντας να του αλλάξεις γνώμη; Υπάρχουν και τα τούβλα βέβαια που λέει και ο μπρεχτ που σ'αρέσει

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το κείμενο σου, γράφοντας ότι "Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, η γνώμη μου είναι ότι ένας ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχολείται με την πολιτική" εννοώ όσα αναλύεις παραπάνω. Αναφορικά με την "ψήφο στο κουτάκι" εγώ πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη από ότι νομίζουμε ή μας έχουν κάνει να πιστεύουμε τα τελευταία χρόνια γι'αυτό και γράφω ότι είναι το "μόνο όπλο". Σκέψου μόνο το εξής, ποιους συμφέρει τελικά η αποχή? Μήπως το κατεστημένο?

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Λίγο πιο γκοφρέ και απορροφητικά να ήταν θα μιλάγαμε για τελειότητα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	FUJI9312.jpg 
Προβολές:	143 
Μέγεθος:	95,7 KB 
ID:	341569

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Desperado Προβολή μηνύματος
    Σκέψου μόνο το εξής, ποιους συμφέρει τελικά η αποχή? Μήπως το κατεστημένο?
    Έτσι σκέτα όπως το θέτεις ναι. Γιατί μπορεί και λέει "ο λαός αποφάσισε" με 1,5 μύριο ψήφους. Αν πάω να ψηφίσω θα ψηφίσω λευκό και θα μου πεις πάλι όχι λευκό γιατί πάλι ευνοείς το κατεστημένο κλπ κλπ. Και θα οδηγηθώ στην λογική του χειρότερου κακού. Ε δεν καταδέχομαι τέτοια διλήμματα. Σαν στημμένο μου μοιάζει. Νεκρούς και ομογενείς πότε θα διαχωρίσουν πχ;
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Έτσι σκέτα όπως το θέτεις ναι. Γιατί μπορεί και λέει "ο λαός αποφάσισε" με 1,5 μύριο ψήφους. Αν πάω να ψηφίσω θα ψηφίσω λευκό και θα μου πεις πάλι όχι λευκό γιατί πάλι ευνοείς το κατεστημένο κλπ κλπ. Και θα οδηγηθώ στην λογική του χειρότερου κακού. Ε δεν καταδέχομαι τέτοια διλήμματα. Σαν στημμένο μου μοιάζει. Νεκρούς και ομογενείς πότε θα διαχωρίσουν πχ;
    Τότε εγώ βλέπω δύο λύσεις:
    1) Φτιάχνουμε δικό μας κόμμα στο μοτο.γρ που να μας καλύπτει πλήρως!!!!!
    2) Αποδεχόμαστε ότι η πτανα η ζωή είναι γεμάτη διλήμματα..... από το τι θα φάω για μεσημέρι...ποια μηχανή να πάρω....με ποια να βγω για καφε......που θα πάω διακοπές....κλπ Βέβαια το να έχουμε έστω και διλήμματα δείχνει ότι έχουμε επιλογές, γιατί αν δεν έχεις π.χ. λεφτά δεν έχεις δίλημμα τι μηχανή να πάρεις ή που θα πας διακοπές, αν είσαι άπορος και πεινάς θα φας ότι βρεις, αν είσαι παντρεμένος δεεεεεν σκεφτεσαι με ποια θα βγεις για καφέ κλπ Έτσι αν είχαμε χούντα δεν θα είχαμε δίλημμα αν θα πάμε να ψηφίσουμε ή όχι. Οπότε καλύτερα να είμαι προβληματισμένος στο τι θα ψηφίσω παρά να μην έχω δυνατότητα/δικαίωμα να ψηφίσω.

Νεκρούς και ομογενείς πότε θα διαχωρίσουν πχ;
    Αν υπήρχε κονόμα γύρω από αυτό...θα το είχαν κάνει ήδη...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	unnamed.jpg 
Προβολές:	118 
Μέγεθος:	38,4 KB 
ID:	341571
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Δεν το πιστεύω ότι συνεχίζετε κάποιοι και κατηγορείτε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Η αποχή είναι όπλο του συστήματος.
    Το άκυρο είναι όπλο του συστήματος.
    Το λευκό είναι όπλο του συστήματος.
    Η ψήφος σε κόμμα που δε θα καταφέρει να μπει στη βουλή είναι όπλο του συστήματος.

Τί μένει?.....

Η καραμέλα ότι κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να μπορούμε να ψηφίζουμε εμείς σήμερα, με όλο το σεβασμό προς το αίμα που χύθηκε, αλλά έχει λιώσει προ πολλού.
    Αυτοί που χύσανε το αίμα τους, αν βλέπουν την παρούσα κατάσταση, θα έχουν γυρίσει μπρούμυτα στον τάφο τους.

Έτσι όπως έχει φτάσει το πράγμα, (υπό άλλες συνθήκες ίσως και αν κι εφόσον και τέλος πάντων υποθετικά μιλάω) πιο πιθανό είναι να έχει έρθει εδώ και καιρό η στιγμή για το reset και για να χύσουμε κι εμείς το αίμα μας μπας κι αποκτήσει νόημα η ψήφος των επόμενων, παρά να συνεχίζουμε να εξασκούμε απλά και μηχανικά και χωρίς ουσία το δικαίωμα του εκλέγειν.

Από τη στιγμή λοιπόν που όλα τα παραπάνω είναι όπλα του συστήματος και δε λύνουν τίποτα, εγώ απλά δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και δεν πηγαίνω καν να ψηφίσω.
    Δε δηλώνω την αγανάκτηση μου, ούτε θέλω να το λάβει κάποιος υπόψη του κλπ.
    Είναι απλό. Σε πράγμα με το οποίο δε συμφωνώ, δε συμμετέχω.

"Μα και με τη μη συμμετοχή σου, άθελά σου συμμετάσχεις και μάλιστα κατά τρόπο που δε θα τον επιθυμούσες" μπορεί να πει κάποιος.
    Σύμφωνοι.
    Αλλά και τί να κάνουμε?
    Είχα ρωτήσει πώς γίνεται να με διαγράψουν από τους εκλογικούς καταλόγους ώστε η αποχή μου να μη "ζυγίζει" καθόλου και πουθενά, και μου ζήτησαν πιστοποιητικό θανάτου μου

Άρα λοιπόν, αν κάποιος άνθρωπος έχει αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη του σε μια διαδικασία και να μη συμμετέχει, κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα και τέλος.
    Το ότι ακόμα και αυτήν την κίνηση, την έχουν κάνει να παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα, είναι δικό τους θέμα.

Εγώ, σαν Παναγιώτης, δε συμμετέχω.-
    Τώρα, αν εσύ έχεις τα μέσα, τη δύναμη, τους νόμους κλπ, και να παίρνεις αυτή τη μη συμμετοχή μου και να την κάνεις κάτι άλλο.... Δε με αφορά. Όπως δεν αναγνωρίζω την εκλογική διαδικασία, αντιστοίχως δεν αναγνωρίζω και τα επιμέρους τερτίπια της.

Είναι σα να λέει κάποιος "Θα παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα σε ρωτάω κάτι, κι ό,τι κι αν απαντάς θα τρως φάπα. Κι άμα σηκωθείς να φύγεις πάλι θα φας φάπα".
    Τη φάπα θα τη φάω όπως και να έχει. Αλλά τουλάχιστον δεν παίζω.

Το ότι το "δεν παίζω" ο άλλος το ονομάζει "σηκώνομαι και φεύγω" κι αποφάσισε να το συμπεριλάβει στους κανόνες του παιχνιδιού και να το ερμηνεύει όπως θέλει, και να επιβάλλει και την ανάλογη ποινή, δεν είναι δικό μου θέμα.

Εγώ για μένα και με βάση τα δικά μου πιστεύω κλπ, δεν παίζω.
    Το ότι δώσανε όνομα στο "δεν παίζω", το είπαν "αποχή" και το έφτιαξαν έτσι ώστε να ενισχύει το πρώτο κόμμα κλπ, δεν είναι δικό μου θέμα και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.

Παλαιό μέλος

Δόξα το μεγαλοδύναμο, βρέθηκε ένας χριστιανός να το πει.

Και για να προμοτάρω λίγο περισσότερο τα παραπάνω, να ένα παράδειγμα σκέψης που ξινίζει: όταν πετάμε τα σκουπιδάκια μας στο δρόμο, πετάγονται όλοι αμέσως (και δικαίως) και δώστου κράξιμο για τη μόλυνση και δωστου κλάμα για το περιβάλλον και δωστου ΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ τι θα γινόταν..Ισχύει και το ανάποδο υπέρ της προστασίας βεβαίως: δηλαδή ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΜΕ το δόλιο το περιβάλλον, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα κλπ κλπ.

Αυτή τη γαμημένα απλή σκέψη, είναι τόσο δύσκολο να την κάνει κάποιος στο επίπεδο ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δηλαδή αν όλοι (όχι ακριβώς, αλλά έστω για την κουβέντα όλοι) συμμετέχαμε και σε τέτοια επίπεδα πολιτικής οργάνωσης, δε θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για περισσότερους;

Δηλαδή, πρακτικά, θα τολμούσε ο αριστερός πρωθυπουργός, να γράψει στα αμελέτητά του ένα αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, αν ήξερε ότι τον περίμεναν εκρηκτικές αντιδράσεις και κοινωνικές άμυνες σε πολλά επίπεδα (και όχι μόνο ή όχι απαραίτητα της βίας στο δρόμο; ) ; Επειδή όμως ξέρει ότι έχει να κάνει με ζώα και μάλιστα ανοργάνωτα, γι αυτό έπαιξε μπαλίτσα χαλαρός, ερμηνεύοντας (ουαου) το αποτέλεσμα όπως ήθελε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    [...]εγώ απλά δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και δεν πηγαίνω καν να ψηφίσω.[...]
    Παναγιώτη τον ξέραμε, Ζωή μας προέκυψε...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    @ pipe_smoker
    Ετσι...Πες τα ρε φίλε.
    Συμφωνώ με το σκεπτικό σου κι έχω την ίδια στάση και προσέγγιση.
    Διαφοροποιούμαι μόνο στο παρακάτω:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Δε δηλώνω την αγανάκτηση μου, ούτε θέλω να το λάβει κάποιος υπόψη του κλπ.
    Εγώ δηλώνω με την αποχή πλήρως την αγανάκτησή μου κ την αποστροφή μου ,και θέλω να το λάβουν υπόψιν τους πολύ σοβαρά ΟΛΟΙ.
    Και οι πολιτικοί ,και οι "κομματικά" σκεφτόμενοι ψηφοφόροι.
    Και να μην κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ πλειοψηφία δεν θέλει κανέναν τους ,κι έχει καταλάβει οτι το παιχνίδι είναι στημένο και πλέον σάπιο κιόλας.

Δεν θα με πείσει κανείς ,οτι θα ήταν καλύτερα ,να πάω να ψηφίσω κάποιον αποδεδειγμένα διεφθαρμένο κομματικό μηχανισμό.
    Ούτε είναι καλύτερα να πάω να ψηφίσω κάποιον αποδεδειγμένα ανίκανο να κυβερνήσει κομματικό μηχανισμό.
    Πόσο μάλλον άχρηστο να ψηφίσει κάποιος ,κάποιον μηδαμινής ποσοστιαίας δύναμης και ανώφελης κυβερνητικής παρεμβατικότητας κομματικό μηχανισμό.
    Για να μην αναφέρω κ το "χάπι" ,οτι η αποχή ευθύνεται για την άνοδο της ΧΑ. *
    Κάτι το οποίο πρεσβεύουν όλοι εκείνοι που διαχρονικά ,με την ψήφο ,την στάση ,ή την πολιτική τους ,είναι υπέυθυνοι για την δημιουργία και την γιγάντωση αυτού του απαράδεκτου μορφώματος.

* Μην βιαστεί κάποιος να προστρέξει σε αριθμούς κ ποσοστά κ αναγωγές του εκλογικού νόμου για να το αιτιολογήσει αυτό.
    Με κανόνες στημένους στα μέτρα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο φτύνω (βλ.bonus έδρες ,νόμους περι ΜΗ ευθύνης υπουργών-κτλ) δεν θα μπορούσαν να βγούν παρά μόνο στημένα αριθμολογικά αποτελέσματα.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Παναγιώτη τον ξέραμε, Ζωή μας προέκυψε...
    Τί ειπατε?

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    @ pipe_smoker
    Για να μην αναφέρω κ το "χάπι" ,οτι η αποχή ευθύνεται για την άνοδο της ΧΑ. *
    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ΧΑ και λοιποί σκληροπυρηνικοί, έχουν φανατικούς οπαδούς που περιμένουν πως και πως να γίνουν εκλογές να πάνε να την ψηφίσουν, να βάλουν όσο πιο πολλούς ούγκανους στη βουλή και μετά να λύνουν και να δένουν. Κανένας χρυσαυγίτης δεν απέχει από την ψηφοφορία. Αυτοί που απέχουν είναι λόγω συνείδησης, λογικής (όπως έγραψα πριν για τους λόγους που απείχα), διαμαρτυρίας, αδιαφορίας, βαρεμάρας. Δεν έχουμε όλοι τους ίδιους λόγους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νομίζει η όποια ΧΑ ότι είναι «τρίτη δύναμη» (συγχαρητήρια ρε μεγάλε, πάρε ένα χάλκινο μετάλλιο) και ότι έχει εξουσία και να βγαίνει και καλά νικητής κάθε φορά. Και να βλέπουμε τον φρέντ φλίντστοουν μετά από κάθε εκλογές να το παίζει αρχηγάρα.
    Εκτός αυτού, στις τωρινές εκλογές παιζόταν αν έβγαινε πρώτη καμιά ΝΔ, να κατέληγε ο εν λόγω κύριος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που το αμέσως χειρότερο από αυτό θα ήταν να έβγαινε πρωθυπουργός. Δηλαδή αν υπήρχε ο κίνδυνος να βγει πρωθυπουργός, θα σκεφτόσουν τα ίδια;

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPAM 2
    από panavour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2015, 00:57
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19