Σελίδα 115 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 1565105110111112113114115116117118119120125 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.711 έως 1.725 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    Με άρθρο του στους New York Times υπό τον τίτλο «Σκοτώνοντας το ευρωπαϊκό εγχείρημα», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών «Τρέλα», μιλά για προσπάθεια ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα), το οποίο είναι από τα πρώτα παγκοσμίως αυτήν την ώρα στο twitter και αναφέρεται στην διαπραγμάτευση, «είναι ακριβές».

Ολόκληρο το κείμενο του Πολ Κρούγκμαν:

«Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα ανίκανο. Ας υποθέσουμε πως θέλεις να δεις τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει την εξουσία. Ας υποθέσουμε ακόμα ότι καλωσορίζεις μια εξέλιξη όπως τον διωγμό των ενοχλητικών Ελλήνων από το ευρώ.

Ακόμα και αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αυτή η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup είναι ΤΡΕΛΑ. Το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι ακριβές. Αυτό ξεπερνά τα όρια του αυστηρού και γίνεται καθαρή εκδικητικότητα, ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και με καμία ελπίδα για ανακούφιση.

Μπορεί κάτι να τραβήξει την Ευρώπη από το χείλος του γκρεμού; Οι φήμες θέλουν τον Μάριο Ντράγκι να προσπαθεί να συστήσει λογική, ο Ολαντ αντιστέκεται επιτέλους στα ηθικίστικο οικονομικό παιχνίδι της Γερμανίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας;

Με έναν τρόπο, η οικονομία έχει μπει σχεδόν σε δεύτερο πλάνο. Ακόμα κι έτσι, ας είμαστε σαφείς: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της Ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου, αν δεν ακολουθείς επακριβώς την γραμμή τους.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες της λιτότητας. Μοιάζει πιο αληθινό από ποτέ, το ότι η αυστηρή λιτότητα χωρίς μείωση του χρέους, είναι μια καταδικασμένη πολιτική ανεξάρτητα από το πόσο διατεθειμένη είναι μια χώρα να δεχτεί να υποφέρει. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμη και μια πλήρης ελληνική συνθηκολόγηση, θα ήταν ένα αδιέξοδη.

Μπορεί η Ελλάδα να κάνει μια πετυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει την ανάκαμψη; (Λυπάμαι, αλλά αυτού του είδους την ερώτηση πρέπει να κάνουμε τώρα)

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα –ένα εγχείρημα που πάντα εξήρα και στήριζα- έχει δεχτεί ένα άσχημο, ίσως θανατηφόρο χτύπημα. Και ο,τιδήποτε και αν σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ή για την Ελλάδα, δεν φταίνε γι αυτό οι Έλληνες».

http://www.koutipandoras.gr/article/...-einai-akrives
    Respect mah authoritah!!!!

Απορώ πάντως.

Το ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος, ή δύο αν μετρήσουμε και τον Βαρουφάκη, που δεν ήταν ξεφτιλισμένα και πουλημένα ανδρείκελα και δεν υπέγραψαν αμέσως την θανατική μας καταδίκη αλλά προσπάθησαν να βγάλουν κάτι καλύτερο, το ονομάζουμε ακόμα μπλόφα των πέντε μηνών. Τη μαλακία των γερμανών και του μέγκα-άλφα-σκάι κλπ, την υιοθετήσαμε σαν άποψη και την αναπαράγουμε ακόμα.
    Το ότι έχει αρρωστήσει ο Τσίπρας από την πίεση και εντός και εκτός ενώ όλοι οι προηγούμενοι ήταν τίγκα στο χαμόγελο όσο μας πουλούσαν σε μιά στιγμή, εμένα μου λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι αναίσθητος. Πίστευε πραγματικά ότι μπορεί να βρει λύση, ότι θα θέλουν οι έξω να τον βοηθήσουν να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται και που τις χρειαζόμαστε και θέλουμε, ότι θα μπορέσει όντως να κόψει την αέναη φαγωμάρα της χώρας από τα ίδια 5-10 στόματα. Και βρήκε τους αχόρταγους του εξωτερικού μπροστά του. Ναι και έχω απογοητευτεί και θυμώσει και πικραθεί και όλα. Και του βγάζω το καπέλο γιατί δεν τα υπέγραψε με την πρώτη και που δεν τα έχει υπογράψει ακόμα. Και πλέον, δεν θέλω ρε φίλε. Γάμησέ τα όλα, αφού θα έρθουν να τα πάρουν έτσι και αλλιώς, γάμησέ τα. Ότι μπορέσουμε μόνοι μας, όπως μπορέσουμε μόνοι μας. Κι αν δεν μπορέσουμε; Ε, τι είχαμε τι χάσαμε.

Μπαμπίνε, πέντε χρόνια τώρα κανείς δεν είχε δικαίωμα να υπογράφει δάνεια με βρεττανικό δίκαιο και να μας ξεπουλάει τη χώρα αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι... Ούτε είχε δικαίωμα να ξεπουλάει φιλετάκια κοψοχρονιά στους ημέτερους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Αν περάσουν αυτά που λένε οι του Ναι να υποθέσω θα ψηφίσουν Σύριζα μετά έτσι ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Απορώ πάντως.

Το ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος, ή δύο αν μετρήσουμε και τον Βαρουφάκη, που δεν ήταν ξεφτιλισμένα και πουλημένα ανδρείκελα και δεν υπέγραψαν αμέσως την θανατική μας καταδίκη αλλά προσπάθησαν να βγάλουν κάτι καλύτερο, το ονομάζουμε ακόμα μπλόφα των πέντε μηνών. Τη μαλακία των γερμανών και του μέγκα-άλφα-σκάι κλπ, την υιοθετήσαμε σαν άποψη και την αναπαράγουμε ακόμα.
    Το ότι έχει αρρωστήσει ο Τσίπρας από την πίεση και εντός και εκτός ενώ όλοι οι προηγούμενοι ήταν τίγκα στο χαμόγελο όσο μας πουλούσαν σε μιά στιγμή, εμένα μου λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι αναίσθητος. Πίστευε πραγματικά ότι μπορεί να βρει λύση, ότι θα θέλουν οι έξω να τον βοηθήσουν να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται και που τις χρειαζόμαστε και θέλουμε, ότι θα μπορέσει όντως να κόψει την αέναη φαγωμάρα της χώρας από τα ίδια 5-10 στόματα. Και βρήκε τους αχόρταγους του εξωτερικού μπροστά του. Ναι και έχω απογοητευτεί και θυμώσει και πικραθεί και όλα. Και του βγάζω το καπέλο γιατί δεν τα υπέγραψε με την πρώτη και που δεν τα έχει υπογράψει ακόμα. Και πλέον, δεν θέλω ρε φίλε. Γάμησέ τα όλα, αφού θα έρθουν να τα πάρουν έτσι και αλλιώς, γάμησέ τα. Ότι μπορέσουμε μόνοι μας, όπως μπορέσουμε μόνοι μας. Κι αν δεν μπορέσουμε; Ε, τι είχαμε τι χάσαμε.

Μπαμπίνε, πέντε χρόνια τώρα κανείς δεν είχε δικαίωμα να υπογράφει δάνεια με βρεττανικό δίκαιο και να μας ξεπουλάει τη χώρα αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι... Ούτε είχε δικαίωμα να ξεπουλάει φιλετάκια κοψοχρονιά στους ημέτερους.
    Εγώ Γιάννη πιστεύω ότι αν είχε πάει η Σαλώμη -Θοδωράκης στις διαπραγματεύσεις δε θα χρειαζόταν ούτε λιπαντικό . Θα είχε όπλο του τους καλούς του τρόπους !

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andgeo Προβολή μηνύματος
    Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ήθελαν να δώσουν κάποια συμφωνία στους Έλληνες αλλά δεν άφηναν οι κακοί τρόποι του Βαρουφάκη ;
    Η ελληνική πλευρά έκανε πολλά διπλωματικά λάθη που ακόμα κ εγώ ο πολιτικά άσχετος τα βλέπω.

αλλά από κει κ πέρα είπαμε να είναι η Ευρώπη μια οικονομική συνεργασία κρατών όπου η μία χώρα θα αλληλουποστηρίζει την άλλη.
    να κερδίσει η Γερμανία, να κερδίσει και η Ελλάδα. όλη η Ευρώπη ισχυρή.

αλλά εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για ιμπεριαλισμό. κανείς Έλληνας δεν θέλει κάτι τέτοιο.

εγώ θέλω την Ελλάδα και τους Έλληνες να ζουν χωρίς προβλήματα επιβίωσης, χωρίς ανεργία κ φτώχεια.
    δεν με νοιάζει εαν θα έχω ευρώ η δραχμή στο πορτοφόλι μου.

κ πάλι λέω πως εάν είχαμε ένα καλό σχέδιο να γράψουμε στ'@@ μας την ΕΕ.
    αλλά έχουμε; είμαστε προετοιμασμένοι;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Αυτό που λες αγόρι δεν γίνεται σε πέντε μήνες. Και δεν γίνεται με έναν λυσσασμένο στην αντιπολίτευση που έχει βάλει λυτούς και δεμένους εντός και εκτός να ξετινάξουν τη χώρα μήπως και μπορέσει να πάρει εκλογές πάλι μέσα στη χρονιά. Μόνο όταν είδε ότι δεν θα κερδίσει ξανά την καρέκλα έφυγε. Αφού έκανε ότι ζημιά μπορούσε, ξαναλέω.

Άρα όχι δεν έχουμε και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε με τις κυβερνήσεις που είχαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπογράψει "ότι να'ναι" για να χαρεί η Φώφη και το Μεϊμαράκι.

Ζεύκα όσο είσαι εντός EU ΔΕ μπορείς να κάνεις σχέδιο για επιστροφή σε δραχμή. Έχουμε τρομακτικούς περιορισμούς σε πάρα πολλούς τομείς από τη μέρα ένταξης μας στην EU.

restoration fan Το avatar του/της ΝΤΙΚ
    η ολη φαση μου κανει σε αναστεναριδες...
    μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Αν περάσουν αυτά που λένε οι του Ναι να υποθέσω θα ψηφίσουν Σύριζα μετά έτσι ?
    Δεν περνάνε ούτε με τανκς . Ο Τσίπρας από αβρότητα και όλοι οι προσκυνημένοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι ούτε 120 και αυτοί πήγαν με 251 στις διαπραγματεύσεις και δεν τους φτάνουν αλλά ζητάνε προαπαιτούμενα τον ουρανό με τ άστρα , να πάρει πίσω τους νόμους του 2015 γιατί πρέπει να τους ρωτήσει , βέβαια όταν τους έχεις μάθει 5 χρόνια σε αχυρανθρώπους δεν τους κάθησε καλά ότι πήγαν να ζητήσουν ένα μέλλον και όχι ττην θανατική μας ποινή . Όταν έγραφα ότι θέλουν να φάνε τον Τσίπρα από την αρχή γιατί βολεύουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι στις μπίζνες τους κάποιοι τα έριχναν στους κακούς τρόπους του Βαρούφα . Δεν καταδικάζεις 10εκ ψυχές στη δυστυχία και τη σκλαβιά από γινάτι γιατί δεν πας τον όποιο Βαρουφάκη .

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Ζεύκα όσο είσαι εντός EU ΔΕ μπορείς να κάνεις σχέδιο για επιστροφή σε δραχμή. Έχουμε τρομακτικούς περιορισμούς σε πάρα πολλούς τομείς από τη μέρα ένταξης μας στην EU.
    Μιά χαρά μπορείς, υπάρχουν χώρες με δικό τους νόμισμα.
    Δεν θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός γιατί δεν θα έχεις δικαίωμα και πάλι να παράγεις αυτά που μπορείς για να κερδίσεις κάτι από εξαγωγές, όπως είπε νωρίτερα ο τσομπάνης.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andgeo Προβολή μηνύματος
    γιατί δεν πας τον όποιο Βαρουφάκη .
    Για τον οποίο Βαρουφάκη διαβάζω ότι δεν ήταν αγενής, ήταν απλά αφοπλιστικά ειλικρινής και αποφασισμένος και αυτό δεν τους άρεσε. Ή θα λες ναι ή φεύγεις είναι το παιχνίδι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Η ελληνική πλευρά έκανε πολλά διπλωματικά λάθη που ακόμα κ εγώ ο πολιτικά άσχετος τα βλέπω.

αλλά από κει κ πέρα είπαμε να είναι η Ευρώπη μια οικονομική συνεργασία κρατών όπου η μία χώρα θα αλληλουποστηρίζει την άλλη.
    να κερδίσει η Γερμανία, να κερδίσει και η Ελλάδα. όλη η Ευρώπη ισχυρή.

αλλά εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για ιμπεριαλισμό. κανείς Έλληνας δεν θέλει κάτι τέτοιο.

εγώ θέλω την Ελλάδα και τους Έλληνες να ζουν χωρίς προβλήματα επιβίωσης, χωρίς ανεργία κ φτώχεια.
    δεν με νοιάζει εαν θα έχω ευρώ η δραχμή στο πορτοφόλι μου.

όχι δεν έχουμε , σ αυτό έχεις δίκιο , λάθη διπλωματικά έχουν κάνει , καθυστερήσεις επίσης , αλλά ... αυτό πάει αρκετά παραπέρα από τους ερασιτεχνισμούς μια νέας κυβέρνσης . Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι αν δεν άλλαζαν την κυβέρνηση δεν θα μας έδιναν απολύτως τίποτα . Και στα δικά μου αυτιά ακούγεται σαν έμμεση δικτακτορία .Δεν μπορείς ν απαιτείς από ένα ανεξάρτητο κράτος να τοποθετήσεις την κυβέρνηση που επιθυμείς .
    Το έχω γράψει αρκετές σελίδες πριν ότι από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και τον Βαρουφάκη ουσιαστικά τον έχουν αντικαταστήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου !

Αυτές οι χώρες είναι εκτός νομισματικής ένωσης είναι σε άλλο καθεστώς. Ξεκίνησε με τα ΚΑΠ από το 1962 και πέρασε και σε άλλους τομείς. Επίσης το μεγαλύτερο πρόβλημα θα ήταν στο ίδιο το ευρό, φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει αν φαινόταν σχέδιο για grexit από την όποια Ελληνική κυβέρνηση ?

Τέλος πάντων, το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Άρα το σχέδιο είναι άτακτη φυγή από την ΕΕ; και οι συνέπειες;

θα κλείσουν σπίτια, στα μεγάλα αστικά κέντρα ο κόσμος θα κάνει ουρές για ένα κομμάτι ψωμί.
    θα πεθάνουν κι άλλοι Έλληνες. κι όσοι επιβιώσουμε θα περάσουμε καλύτερα σε 5-10 χρόνια.

Εμένα δεν με νοιάζει, γυρνάω στο πατρικό μου στην επαρχία που έχω κτήμα και ζωντανά.
    Αλλά δεν θέλω να δεχτεί τέτοιο σοκ το έθνος.

Ας γίνει ηγέτης ο Τσίπρας και να καθυστερήσει όσο μπορεί το μοιραίο και να κάνει
    σοβαρό και υπεύθυνο σχέδιο, με κοινωνική συνοχή, για έξοδο της χώρας απο το ευρώ.

Τον πόλεμο δεν τον κερδίζεις απλά φωνάζοντας "Ζήτω η Ελλάδα"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Για τον οποίο Βαρουφάκη διαβάζω ότι δεν ήταν αγενής, ήταν απλά αφοπλιστικά ειλικρινής και αποφασισμένος και αυτό δεν τους άρεσε. Ή θα λες ναι ή φεύγεις είναι το παιχνίδι.
    Νωρίτερα διάβασα ότι τώρα έχουν πρόβλημα και με τους τρόπους του Τσακαλώτου , ενώ οι τρόποι των φιλελευθέρων χθες στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν μελιστάλακτοι .

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα