Σελίδα 115 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 1565105110111112113114115116117118119120125 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.711 έως 1.725 από 2320

Θέμα: Xt 660 Z

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από belafonte
    Ισως τελικά μια ταχύτητα στα 150 να είναι οκ. Ο μηχανικός που επισκεύτικα σήμερα μου είπαι πως ακόμη και στις 6000 σαλ είναι οκ, καθπως το μοτέρ δουλέυει 1200 - 1300 σαλ κάτω απο τους κόφτες. Τώρα στις 5600 - 5800 για τα 150 πρέπει να είναι οκ.

Το πόσο είναι η συνεχόμενη ταχύτητα ταξιδίου σε μια μηχανή δεν έχει να κάνει μόνο με τις στροφές του κινητήρα.
    Ειδικά σήμερα που η τελευταία ταχύτητα στα μηχανάκια είναι overdrive (δηλαδή σχεδόν ποτέ δεν φθάνει κόκκινο...) η συσχέτιση στροφών-ταχύτητας ταξιδίου είναι άστοχη.
    Περισσότερη σημασία έχει το πόσο άνοιγμα γκαζιού χρειάζεσαι για να διατηρείς συνεχώς αυτά τα χιλιόμετρα.
    Αν ένα μηχανάκι χρειάζεται να πηγαίνει τέρμα γκάζι για να κρατήσει τα επιθυμητά χιλιόμετρα, αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας δουλεύει με πλήρες φορτίο και καταπονείται άσχημα ακόμα και αν οι στροφές που γυρίζει είναι πολύ κάτω από το όριο περιστροφής.

Οι περιορισμοί όμως δεν προέρχονται μόνο από το μοτέρ. Η ευστάθεια στον δρόμο, οι κραδασμοί, η κατανάλωση, και γενικά το πόσο καλά αισθάνεσαι πάνω στην μηχανή είναι εξ' ίσου σημαντικά όρια για την ταχύτητα ταξιδιού...

Τέσπα... Απ' ότι εγώ αποκόμισα το Τενερέ μπορεί να κρατά μια συνεχόμενη ταχύτητα ταξιδιού έως τα 140 - βία 145 κοντερίσια (τα πραγματικά είναι καμμιά 10αριά πιο κάτω μιας και το κοντέρ του είναι αρκετά αισιόδοξο...).
    Μέχρι τα χιλιόμετρα αυτά ο κινητήρας δεν χρειάζεται μεγάλο άνοιγμα στο γκάζι, μπορεί χωρίς μεγάλο ζόρι να τα βγάλει πέρα με τις μικρές ανηφόρες της εθνικής, οι κραδασμοί είναι υπό έλεγχο, το πλαίσιο-αναρτήσεις δεν πλέουν ασύστολα, υπάρχει η αίσθηση κατευθυντικότητας, και ο αέρας δεν σε ταλαιπωρεί πολύ....
    Από εκεί και πάνω και μέχρι την τελική (σε κατηφόρα το κοντέρ ακούμπησε τα 175...) είναι μεν εφικτά 5-15 χιλιόμετρα ακόμα αλλά το μηχανάκι ξεπερνάει τα όριά του και το δείχνει ξεκάθαρα - για συνέχεια δεν το συνιστώ...

καλή χρονιά μάγκες!
    θα ήθελα να μάθω από τους κατόχους του τενερέ660 τι γνώμη έχουν σχηματίσει για τη σέλα.
    υπάρχει φίλος που ενδιαφέρεται για άμεση αγορά, αλλά εγώ το μηχανάκι δεν το 'εχω οδηγήσει για καιρό και δεν έχω σχηματίσει άποψη.
    από μία γρήγορη πάντως αναζήτηση και σε ξένα forum γράφεται ότι η θέση δεν σε αφήνει να μετακινηθείς (κάτι που γίνεται στο r και το x) και μετά από κάποια χλμ είναι κουραστικό.
    οι γνώστες ας απαντήσουν, ευχαριστώ!

έπεσες... βολέψου! Το avatar του/της NickolasV
    Κανένα παράπονο από την σέλα και την θέση οδήγησης μετά από 9300χλμ σε 7μήνες.
    Είμαι 1,78μ, 74κιλά και προέρχομαι από street τουριστικά μοντέλα μηχανών.

Καλοτάξιδο να του πεις από 'μένα!

Η σελα ειναι οντως κουραστικη οταν πας σε χωμα και δε σε αφηνει να μετακινηθεις οπως πρεπει εκει που πρεπει θα την προτιμουσα και εγω πιο flat ,οσον αφορα τωρα σε ταξιδι στο δρομο εγω προσωπικα δεν κουραζωμαι αφου να φανταστεις σε μια μερα εχω κανει πανω απο 550 χιλ με 2 στασεις!Παντως επειδη το μοτο το βαζω και χωμα σκεφτομαι στο αμεσο μελλον κατι να κανω για αυτη οπως και για τους μασπιεδες που θα τους αλλαξω με Touratech!
    :a44:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της varaderokav11
    Καλη χρονια σε ολους!!! Υγεια και καλες βολτες!!!

Αν ο φιλος σου 8ελει τη μηχανη για να κανει enduro σε μονοπατια... δεν κανει οπως και πολλα
    αλλα στη μηχανη....!!! Κατα τ'αλλα σε χωμα βολευει γιατι λογο σχεδιου του ρεζερβουαρ σου
    επιτρεπει να κινηθεις μπροστα.....

Η αληθεια παντως ειναι πως εμενα με κουρασε κανα δυο φορες σε πολυωρη οδηγηση με
    σταθερο γκαζι σε εγνατια!!! Και παλι ομως οχι τιποτα το πολυ ενοχλητικο.....

Αν του αρεσει η μηχανη... (σε ποιον δεν αρεσει;;; ) η σελα αλλαζει πολυ ευκολα
    και με λιγο κοστος......
    Να μην τον προβληματισει καθολου!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από vstrider
    καλή χρονιά μάγκες!
    θα ήθελα να μάθω από τους κατόχους του τενερέ660 τι γνώμη έχουν σχηματίσει για τη σέλα.
    υπάρχει φίλος που ενδιαφέρεται για άμεση αγορά, αλλά εγώ το μηχανάκι δεν το 'εχω οδηγήσει για καιρό και δεν έχω σχηματίσει άποψη.
    από μία γρήγορη πάντως αναζήτηση και σε ξένα forum γράφεται ότι η θέση δεν σε αφήνει να μετακινηθείς (κάτι που γίνεται στο r και το x) και μετά από κάποια χλμ είναι κουραστικό.
    οι γνώστες ας απαντήσουν, ευχαριστώ!
    ΤΑΞΙΔΙ:
    1.75 ύψος, 67 κιλά. Ταξίδι Τουρκία. Αρκετές φορές ταξιδεύαμε απο έξη ως ενιάμιση ώρες με λίγες στάσεις κι από κούραση δεν κατάλαβα τίποτα. Το θέμα είναι με τι μηχανές έχει συνηθίσει ο καθένας.
    Απο βόλο επέστρεφα Αθήνα κι ένα παιδί με GS 1150 (σέλα πολυθρόνα) είχε πιαστεί λέει κι ήθελε στάση. Όλα σχετιά είναι. Στο χώμα είναι λίγο θέμα το υπερυψωμένο της πίσω θέσης, συνηθίζεται όμως, άλλωστε το μηχανάκι δεν είναι καθαρόαιμο. Η κούρμπα της εμπρός θέσης από την άλλη, σε ξεκουράζει στο ταξίδι.

Γειά σας καλή χρονιά κ καλές βόλτες!

Μια ερώτηση,
    Έχω 1300κμ με το τενεράκι (08 μοντέλο-άσπρο) και στα τελευταία 100-200, μου σβήνει σε χαμηλές στροφές
    ή αγκομαχεί. Είχα διαβάσει για κάτι σχετικό σε xt και xtz , επειδή δε θυμάμαι μπορεί να μου πεί κάποιος ποιό είναι το πρόβλημα κ τι πρέπει να κάνω;;;

Παλαιό μέλος
    μου το έκανε και εμένα, όταν το πήγα στην yamaha μου ανέβασαν το ρελαντί, τόσο όμως που δεν μου άρεσε καθόλου στη οδήγηση. Το ρελαντι πρέπει να είναι από 1250 μέχρι 1450 αν δεν κάνω λάθος, βάση του manual.Τελικά εγώ το ξανακατέβασα και τώρα πλέον μου το κάνει σπάνια, προφανώς συνηθισα το πως δουλευει το μηχανάκι. Αυτο που έχω καταλάβει πάντως είναι πως δεν πολυ συμπαθεί το ρολάρισμα με 30-40 και μεγάλη σχέση.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pyromaniacs
    μου το έκανε και εμένα, όταν το πήγα στην yamaha μου ανέβασαν το ρελαντί, τόσο όμως που δεν μου άρεσε καθόλου στη οδήγηση. Το ρελαντι πρέπει να είναι από 1250 μέχρι 1450 αν δεν κάνω λάθος, βάση του manual.Τελικά εγώ το ξανακατέβασα και τώρα πλέον μου το κάνει σπάνια, προφανώς συνηθισα το πως δουλευει το μηχανάκι. Αυτο που έχω καταλάβει πάντως είναι πως δεν πολυ συμπαθεί το ρολάρισμα με 30-40 και μεγάλη σχέση.
    Κανένα μονοκυλινδρο δεν το συμπαθεί αυτό. Δεν θυμάμαι να μου έχει σβήσει ποτέ στο ρελαντί. Μάλλον δεν είναι σωστά ρυθμισμένο. Να πας να στο ρυθμίσουν και αν στο ρυθμίσουν λάθος να τους πεις να το φτιάξουν σωστά.
    Sent from me using a computer.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Ρελαντί ΑΥΣΤΗΡΑ στις 1400-1600 r/min .....αλλιώς θα σβήνει μέσα στην κίνηση.
    Να το κάνετε με ζεστό κινητήρα και καθαρό το φίλτρο αέρα.
    Για όσους έχουν το manual σελίδα 3-5
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Απλά ρύθμισμα θέλει δηλαδή;
    Το κάνει στις 2000 και κάτω. Φυσικά δεν εννοώ το κλώτσημα γενικά στις χαμηλές στροφές.

Θυμάμαι όμως ότι κάπου είχα διαβάσει, ίσως εδώ αλλά δε μπορώ να το βρώ τώρα, για κάποιο ελλατωματικό εξάρτημα στα xtz του 08 και στα xt. Eίμαι κ λίγο άσχετος όμως κ δε μουρχεται τώρα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
    Απλά ρύθμισμα θέλει δηλαδή;
    Ναι λέμεεεεε.....
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
    Θυμάμαι όμως ότι κάπου είχα διαβάσει, ίσως εδώ αλλά δε μπορώ να το βρώ τώρα, για κάποιο ελλατωματικό εξάρτημα στα xtz του 08 και στα xt.
    http://www.moto.gr/forums/showthread...&pagenumber=87

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	idle.jpg 
Προβολές:	311 
Μέγεθος:	77,7 KB 
ID:	185373

....παιδιά τι μέγιστο φορτίο λέει ο κατασκευαστής για το tenere??

Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
    ....παιδιά τι μέγιστο φορτίο λέει ο κατασκευαστής για το tenere??
    190 κιλά

Στράτο για σένα......όταν αλλάξεις ρουλεμάν πες στο μάστορα να βγάλει φώτο.

Take care of steering bearings As you can see after 34,000 km, bearings said no more.
    Grease them every 20,000 km or maybe you will have problems.

από το advrider

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	img00097-20091103-11401.jpg 
Προβολές:	287 
Μέγεθος:	67,6 KB 
ID:	185379

Παρόμοια θέματα

1. Maska apo XT 660
    από Primal στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2006, 15:51
  2. Βοηθεια για Xt 660 R!!